Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KalmanBlog

0 bejegyzést írt és 2921 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Ilyen a sors... 2021.11.24 08:34:38
Filóztam már ezeken az oldalakon régebben arról, hogy a történelem sodra vakká teszi az embereket a saját szerepükre az eseményekben, de nem gondoltam, hogy ezt ilyen hamar és ilyen érdekes formában látom megvalósulni pont itt. A kommentelőim fele abszolút zökkenőmentesen csatlakozott a 21. század…..
KalmanBlog 2021.12.08 08:09:58
@FUCKSZFE: Ezen a ponton életbe lépett Poe törvénye, és nem tudom eldönteni, hogy viccelsz-e vagy komolyan gondolod-e? Így is úgy is vicces.
KalmanBlog 2021.12.08 22:27:20
@Mia and Me: > Mert ettől függően kellene antibiotikum, nem a protokoll szerinti szerek mindenkinek...

Ezen én is csodálkozom, hogy gyerekkoromban úgy tanították, hogy a vírusfertőzésre azért kell az antibiotikum, mert felülfertőződik bacikkal is a gyulladt dolog, és abból van a még nagyobb baj. Most meg állítólag nem használnak antibiotikumot a kezelésben. Tényleg nem? És valóban a tüdőgyulladásos emberekből nem tenyésztenek bacit?

Ezek elég meredeken hangzanak, ha valóban így van. Na persze én nem vagyok virológus és orvos sem.
KalmanBlog 2021.12.09 07:20:16
@valis47: Erről ez jutott eszembe, nem is tudom miért:

"A jegyszedőnek az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt. Bevallotta."
Deansdale A vészkorszak gyermekei 2021.11.29 21:50:56
Mondhatnám viccesen, hogy egy patreon támogatóm kérésére íródik ez a cikk, de pontosabb úgy, hogy kérdezték páran a napokban a véleményem a gyermekvállalásról. Előszöris azt szögezném le, hogy ez nyilván mindenkinek a magánügye, úgyhogy amit itt leírok csak az én véleményem, senkire nézve nem…..
KalmanBlog 2021.12.08 23:25:15
@Mia and Me: > Dr. Oláh Kálmán javaslataira:

Nahát nahát egy józanul gondolkodó háziorvos! Szimpatikus.

Érdekes ez a lázcsillapítás tiltása is: először ilyen oltáskritikus könyvekben olvastam erről. Konkrétan azt állította a könyv, hogy a lázcsillapítás jelentősen növeli a veszélyes szövődmények esélyeit.

Illetve azt is állította, hogy olyan, hogy a láz veszélyes volna nem létezik, kivétel néhány nagyon ritka betegséget, amikor felborul a szabályzás, de ezeknek teljesen mások a tünetei, mint egy influenzának, azt nem fogja senki összetéveszteni vele. Közben pedig már gyerekkoromban mondogatták, hogy húúú, kb 42 foknál belehalunk a lázba. Ami igaz volna, de addig sosem megy fel a láz, mert a láz egy szabályozott folyamat, a szervezetünk szabályozza.

Amikor az oltáskritikus könyvben olvastam, akkor még ez teljesen eretnek gondolatnak tűnt. De most már több éve ez lett a hivatalos javallat is (tudtommal), hogy ne csillapítsuk a lázat az első pár napban semmiképpen. De érdekes módon a legtöbb orvos ismerősöm erről a mai napig nem tud, ha lázról van szó egyből lázcsillapítóval jönnek.
..egy meglepő kisszínes: az új Bond-film a közepétől nem is szar, csak addig. Akár még egész jó film is lehetett volna, ha egy kicsit jobban odafigyelnek és a féltucat írói penna némelyikét nem felkapott bolsewoke aktivistáknak adják. A világtörténelem legtúlértékeltebb mozijához, a Fekete Párduchoz…..
KalmanBlog 2021.11.13 00:43:28
@Deansdale: Azt tudtátok, hogy ha véletlenül .com végződéssel írjátok be a félszemű hajós oldalt, akkor pornót kaptok az arcotokba? Ne nézzétek meg, csak vigyázzatok!
KalmanBlog 2021.12.03 23:12:32
Na, megnéztem a végét is. Még jobb! Spoilerezni fogok, aki még nem látta ne olvassa el!

Tehát: ami az első feléből lejött, hogy Bond továbbra is a nélkülözhetetlen tökéletes férfi figura, az megmaradt a végére is. A franchise nem fogja tudni lecserélni egy néger nőre. Mármint a frencsájz le fogja cserélni, de én azt már nem fogom nézni... Az, hogy éppen most jött ki ez a film... Mutatja, hogy lezárult egy korszak, vége van. Nincs többé szükség Bond filmekre, hiszen úgysem lesz közönsége.

Őszintén megvallva az egyetlen amin meglepődtem, és ezért akartam mindenképpen írni egy kommentet: a film nem húzza le Bondot, a néger nő nyilván nem helyettesíti, hanem csak egyszerűen szolgálat közben meghal ő, ami végülis egy ilyen ügynöknek nyilvánvalóan a vége kell hogy legyen. Egy ilyen emberből nem lesz nyugdíjas öregúr. És inkább a topon haljon meg, minthogy aztán szeniliskedjen. Szóval Bondnak szép és jó halál ez. És a lényeg, hogy tisztességes lezárát és emléket kapott a Bond sorozat. Bond nem kurvult el, és most már soha nem is fog elkurvulni, hiszen halott.

Ez egy gesztus volt az ellenésgeink részéről, hogy engedték ezt a filmet így megszületni, én legalábbis így értékelem. Csodálkozom is rajta, azt hittem, hogy nevetségessé fogják tenni halála előtt, de hála jó égnek nem tették azzá.

Persze, ha nem volna a nyakunkon a Great Reset, akkor a végtelenségig is lehetett volna Bond filmeket gyártani, mert az ilyesmire mindig vevők voltak a nézők. De amikor "pod"-okban "élünk", bogarakat eszünk és nincsen semmink, de "boldogak vagyunk", akkor már talán nem is tudunk majd Bondnak szurkolni, mert azt mondjuk magunkban, hogy bárcsak egyszer a gonosz győzne, és tényleg vége lenne a világnak... Bondnak is jobb hogy örök nyugovóra tért még a Covid kommunizmus beköszönte előtt.
Deansdale Világvége után 2021.10.11 17:28:58
Figyelem: ez csak laza ötletelés, fantáziálás egy olyan kritikus vészhelyzetről, amikor hetekig szünetel egy vagy több közműszolgáltatás. Ennek az életmódváltós témához semmilyen közvetlen köze nincs, kéretik nem keverni. Garantáltan becsúszik majd pár elvadult gondolat, ezt mindenki kezelje a…..
KalmanBlog 2021.11.26 08:24:18
@AlabamaLapa: Értettem, csak viccelni próbáltam, de így utólag nem volt annyira vicces.

Én is egy ideig próbálkoztam a normik meggyőzésével, és örültem a normibarát videóknak. De még sosem tapasztaltam olyat, hogy egy normi kinyitná a szemét.

Egy ismerősöm van, aki eddig csak sima hisztériának gondolta, de azt hitte, hogy hamarosan vége lesz hiszen aki kéri beoltották. Mostanra döbbent rá, hogy sosem lesz ennek vége, és elismerte azt is, hogy sok mindenben igazam volt, habár azt még mindig nem hiszi el, hogy az oltás nagyon veszélyes volna - de szerencsére ennek ellenére nem oltatta magát be. Ő már jött tüntikézni is, és kb ő az egyetlen aki valamennyit fordult az utóbbi időben. Egyébként mindenki bebetonozta mostanra a véleményét, nem lehet kitéríteni az embereket.

Én mostanra nagyjából feladtam, még 1-2 gyerekes családot szoktam bombázni, akik egyelőre úgy tűnik oltatni fogják a 6-12 közötti gyerekeiket, amint lehetséges lesz. Velük kapcsolatban még úgy érzem van egy kis felelősségem, hátha meg tudom menteni őket. De a legtöbb embert már elengedtem, menjenek csak.

Ezek a mi szemünkben megbízhatónak tűnő emberek nekik kb olyanok, mintha nekünk Merkely-t mutogatnának, vagy ilyesmi :-). Ő is megbízható, mindenféle címei és papírjai is vannak, és szépen tud beszélni.
KalmanBlog 2021.11.27 00:21:52
@Mme.Brioche: > a biztonságosság látszatát se kell fenntartani ezentúl

Ez olyannyira így van, hogy amikor a hosszútávú hatások kerültek szóba a Rusvai vs Pócs Alfréd vitában, akkor Rusvai "elegánsan" annyit mondott, hogy majd meglátjuk mik lesznek a hosszú távú hatások. Hihetetlen, hogy ilyeneket mondanak, és nem szólal meg a vészcsengő a fejükben. Mintha tényleg nem számítana a jövő, csak az hogy ma ne legyünk Covid tünetesek.
KalmanBlog 2021.11.27 11:43:31
@valis47: Én mondjuk próbáltam utánakeresni, hogy pontosan hogyan is mutatják ki ezeket a variánsokat, de nem találtam semmi biztosat. Ha esetleg elmagyaráznád, azzal előbbre volnánk.

Ha csak annyi az érv, hogy valakik biztos tudják mit csinálnak - miközben évek óta minden arra mutat, hogy bizony fogalmuk sincsen -, akkor az nekem nem meggyőző.
...hiszen szó sincs arról, hogy bárki is meg akarná környékezni a gyermekeinket bármiféle aberrációval. Kivéve amikor pl. egy londoni könyvtár gyermekeknek szóló, olvasást népszerűsítő (hmmm) előadását szivárványszínű gorilla tartja vaskos dildóval a lába között. Nincs itt semmi látnivaló kérem,…..
KalmanBlog 2021.11.26 08:14:13
@Mme.Brioche: Ez ilyen buzis, ugye? Írhattál volna trigger warningot! :-) Szerencsére olvastam már előbb a Sztormeren, hogy van ez a reklám, így nem néztem meg inkább.
A kanadai tisztifőorvos élő műsorban feltett kérdésre válaszul elmondta, az összejövetelek tilalmának egyik oka az, hogy ha emberek összegyűlnek akkor könnyen terjed mindenféle covid-tévhír és konteó. Nem tudom értjük-e: a kanadai kormány aggódik, hogy az emberek olyanról fognak beszélgetni amiről…..
KalmanBlog 2021.10.05 00:30:40
RooshV jobban van: gab.com/rooshv/posts/107044855263031074

Komolyan beteg volt, és utána kb 5 napig nem jelentkezett online: gab.com/rooshv/posts/107016059387852122
KalmanBlog 2021.11.17 21:28:35
@GABOR2: Nahát, nahát, éppen emiatt gondoltam, hogy okosabb nem tesztelni. Nálunk is volt valami hasonló kacsa, hogy valakit Covid teszt alapján kaptak el, de nem emlékszem hol.
KalmanBlog 2021.11.19 01:27:30
@JusztinaEufrozina: Ezt elég egyszerű megmondani: lefelé folyik a cucc. Legalul jelenik meg először, aztán utána onnan tölti fel. Az átemelők gátat képeznek, tehát az egy átemelő területen belüli legalacsonyabb ponton tör fel a szar.

Vannak területek, ahol az esővíz is a csatornába van kötve: ezeken külön fincsi lesz, amikor megáll az esővízzel együtt a szar.

Szóval a vészhelyzeti bázist domboldalon vagy dömbtetőn kell telepíteni.
Kíváncsi voltam, hogy vajon nálunk hogy is lesz a politikusok oltása, mert a többi helyen ahol durván kötelezővé tették az oltást valahogy volt egy fontos kivételes csoport a kötelező oltás alól: maga a politikai elit. Így van ez Ausztráliában és az USA-ban is. Most nálunk megjelent egy hír…..
Az elvi háttér kivesézése után (...aki nem olvasta tegye meg...) csapjunk a gyakorlati lovak közé: Az ember lakó- ill. munkahelyétől elérhető távolságban, lehetőleg kis faluban, csöndes, nyugodt és biztonságos helyen szerezni kell egy kis házat nagy kerttel, nem a jelenlegi lakás/ház helyett, hanem…..
KalmanBlog 2021.10.13 12:30:36
@Kommentcsárdás: A Sparhelt nagyon sokat kibír, szinte gondozásmentes, ha rendes fával van rakva. Nekünk ilyen modern van, ami konyhabútorba építhető és üveg tűztér ajtaja is van. Szóval egyszerre menőség és mégis hagyományos. Ezek elég drágák, de akinek belefér annak szerintem megéri.

Van újonnan Wamsler Salgó 150EFt körül, ezzel szerintem teljesen jól el lehet lenni. Aki ért hozzá vehet jó állapotú használtat is gondolom.
KalmanBlog 2021.10.23 11:16:17
Hogyha megnézitek egy cserépkályha füstcsöveit, akkor látszik, hogy terv szerint is megy benne lefelé a füst, fel le kanyarog akár ötször is. Persze azért mert zárt a csőjárat, és így a két vége közötti nyomáskülönbség adja meg végül a mozgás irányát.

Lásd:
www.google.com/search?q=cser%C3%A9pk%C3%A1lyha+f%C3%BCstj%C3%A1rat&oq=cser%C3%A9pk%C3%A1lyha+f%C3%BCstj%C3%A1rat

Nekem begyújtáskor fordult elő, hogy visszajött füst, ha kinn éppen rásütött a nap a kéményre, benn meg jó hideg volt még. Például ha későn kelve 10-11 körül akartam volna begyújtani. Az segít, ha a kémény tisztító nyílásnál elégetek pár papírt, vagy befújok hőlégfújóval, hogy bemelegedjen a kémény. Ez egyébként Internet-szájon forgó trükk.
KalmanBlog 2021.10.27 22:51:37
@békaapu: Köszönöm, ez jólesett! Férfihangon milyen néven kommenteltél? 1-2 találkozón voltam, de valóban nem járok rendszeresen. Mostanában eleve ritkábban nézek fel az oldalra.

A kémény témájára visszatérve: én nem hiszem, hogy a fa és szén tüzelésre tervezett kályha között ilyen szempontból különbség volna, a fára tervezett kályhában is megy lefelé is a füst.

A fa és a szén között szerintem két lényegi különbség van:

* A szén nagyobb hőmérsékleten ég
* A szénnek jelentős kéntartalma van, ami a kéményben lerakódva savas vegyületet jelent, és nagyon gyorsan rongálja a kályhát és a kéményt is. Ezért aki teheti ne fűtsön szénnel. Ezt mondta nekem egy profi kályhás mester.

A mester azt is mondta, hogy csak itthon csak Trianon után kezdtek szénnel fűteni, mert nem volt elegendő fa, nem azért mert az volna a jó.

Valamivel talán tompíthatja a problémát, hogy azt hiszem lehet ilyen kéntelenített szeneket kapni, az talán valamivel jobb. A magasabb hőmérséklet szerintem nem gond, csak nem szabad túl sokat rakni egyszerre. De én maradok a brikettnél inkább ki sem próbálom a szenet.

Egy kandallós pedig azt mondta, hogy hirtelen nagy hővel tönkre lehet tenni kandallót hogy megrepedjen: ő egyetlen esetről hallott, amikor dióhéjat szórtak a tűzre jó sokat egyszerre. Szóval ilyesmit nem szabad benti tűzön égetni.
"A kormány halálos ítéletet mondott a vályogházakra", olvasom a hírt, és nem tudom hogy sírjak vagy nevessek. Az intézkedés eleget kíván tenni az EU-s klímatervnek, amelyben 55 százalékos üvegházgázkibocsátás-csökkentés a cél 2030-ra Aha. És melyik az az építőanyag aminek garantáltan messze a…..
KalmanBlog 2021.09.30 10:52:19
@icipicicsipa: Ki ez az ember, ugye ez csak egy vicc? (Ha valaki nem nézne videókat, vagy nem értene angolul: azt mondja egy ember egy kb 1 perces videóban, hogy az oltatlanokat a társadalomból kiemelve táborokba kell zárni, ahogy a japánokat az USA-ban a Második Világháború alatt.)

Már az is durva, hogy eszébe jut ez. A japánok koncentrációs táborokba zárását pozitív példaként emlegeti fel. Eddig azt hittem az valami olyasmi volt, amiről nem is illik beszélni.
KalmanBlog 2021.10.20 20:28:01
@vodkasprite: Erre hol van forrás? Nagyon izgalmas ez az Ivermektin kérdés, hogy mennyire be van feketítve, közben meg ilyen hír jött ugye Indiából is hogy valamelyik tartományban használták és lényegében meg is állították vele a pándémiát. De hát messziről jött ember bármit mondhat és nagyon nehéz ezeket a híreket ellenőrizni.

Érdekesség, hogy a papagájoknak való Ivermektinben egy csomagban 100mg van, ami nagyjából a fele egy felnőtt Covid protokolljának. Érdekes, hogy milyen kicsi egy papagáj és mégis milyen sok ivermektin van az ő gyógyszerükben arányaiban egy emberhez képest.
KalmanBlog 2021.10.21 18:34:46
@vodkasprite: Az Index cikkből: > mondta el Gulyás Gergely, de hivatalos statisztika nélkül, csak az orvosok és a kórházvezetők álláspontjára hivatkozva.

Gulyás Gergely anekdotákból tájékozódik és tájékoztat :-)

Ilyenformán azt mondhat amit csak akar, senki nem tudja számon kérni rajta.

Komolyan mondom, legalább a látszatra ügyelhetnének, összerittyenthetnének valami statisztikának látszót, nem?
Deansdale Marvel vs. Marvel 2018.02.10 13:07:06
Rögtön egy kitérővel kezdem, hiszen nem is erről akartam beszélni, de sebaj: a progresszív néphülyítés elérte a kívánt hatást, a kisebbségek nyugaton már nemcsak péppé vannak hülyítve, de folyamatos fehér/férfi/hetero/keresztényellenes gyűlöletben izzanak. Ennek legfrissebb megjelenési formájaként a…..
KalmanBlog 2018.08.29 21:59:47
@Frederick2: Hehe, ez a sztori sokkal messzebb kezdődik.

A geek fogalma már eleve el van térítve! Eredetileg a geek azokra az emberekre vonatkozott, akik az elektronikához, vagy egyéb gépekhez nagyon jól értettek, és emellett bele is voltak buzulva kicsit. Egész nap bütykölő csodabogarak, akik közben hatalmas tudást szedtek fel.

Ezért aztán az átlagember furának tartotta a geekeket, de kicsit csodálta is, mert néha hasznosnak bizonyultak, amikor a szakterületükhöz érteni kellett.

Ezek a geekek persze általában Sci-Fi rajongók voltak. És ezen keresztül átterjedt a kifejezés azokra is, akik _csak_ Sci-Fi rajongók. Viszont mellesleg nem értenek semmihez. De ők valójában nem geekek csak egy tudatlan réteg nevezi őket annak. Azok, akik annyira tudatlanok, hogy nem tudják megkülönböztetni a tudás birtokosát a síkhülyétől.

Játszani tudni nem érdem. Jó, talán aki világbajnok szinten tolja, az az. De akinek a számítógépes játék az élete, az maximum csak kis lúzer de nem geek.

Majd ha megtanul elektronikát építeni, vagy programozni és ezt meglepő magas szinten űzi, akkor elismerem, hogy geek. Addig csak egy lúzer gémer.
KalmanBlog 2018.08.29 23:04:39
@Sipi81: "egy kedves kis tini lánynak tűnik az alapján akinek a fejét megkavarta a progresszív agymosás de majd kinövi. A témától eltekintve nekem nem mondanám, hogy ellenszenves."

Itt van a kutya elásva: egyébként teljesen normális, aranyos tinilányok, ha kontroll nélkül maradnak, akkor a társadalom bomlasztóivá válnak. Nem is ellenszenvesek, hiszen normális tinilányok. Csak éppen nincsen aki ráncbaszedné, a helyes útra terelné őket.

Aztán vagy kinövi, vagy nem. Ha nem akkor elviselhetetlen némber lesz belőle.

Ezért mondom, hogy valójában nem a nőket kell hibáztani a feminizmus miatt, hanem magunkat, hogy hagytuk nekik. És nem érdemes várni, hogy majd kinövik, hanem kőkeményen meg kell tiltani.
KalmanBlog 2021.10.19 18:15:04
@Frederick2: Szerintetek mi következik ezek után?

Remélhetőleg Pamela felébred és rádöbben, hogy minden rémálom volt csak :-)
Ez a cikksorozat arról szól, hogy hogyan érdemes a modern városi életmódról kockázatmentesen, fokozatosan, lehetőleg olcsón, és szükség esetén akár visszafordíthatóan átállni egy olyan új, hibrid elképzelésre, ami egyesíti magában a modern életmód komfortját és kütyüit a hagyományos falusi lét…..
KalmanBlog 2021.10.11 00:18:52
@Mme.Brioche: @Deansdale:

Vízzel szerintem néhány hétre kell készülni, ha annyit túléltünk, akkor már csak eljutunk egy forrásig, vagy valami. Elég könnyű kiszámolni, hogy mennyi kell, ha az ivásra tervezünk csak (fürgyézésre nem). Nekem az jött ki, hogy a legolcsóbb a ballonos 5l-es ásványvíz: mivel ezt sterilen csomagolják, ezért száraz hűvös helyen jóval a hivatalos lejártán túl is fogyasztható. Nyilván egy életveszélyes helyzetben nem fog zavarni, hogy mondjuk műanyag íze van.

A számításaim szerint a tartályok eleve drágábbak(!), mint a ballonos víz, és azokkal szüttyögni kell rendszeresen, ha nem cseréled beposhad. Aztán pont a baj közepén kapsz cifrafosást, remek volna. A ballonos víz meg szerintem simán kibír 5 évet, ennyi időnként cserélve (akkor már inkább ki fogod önteni, mint meginni, ha nem jött a várva várt katasztrófa) nem egy nagy összeg.

Hosszú távra a vízre a megoldás, hogy olyan helyre kell menni ahol van forrásvíz, és kannában kell hordani.

Fűtésre szerintem szintén simán fel lehet halmozni több évre valót. (Ha van az embernek valami fészere, garázsa.) A legtutibb a Sparherd. Szüken elegendő helységben samottal bélelt sparhelt sokáig meleg marad, lehet aludni mellette. Oké, lehet, hogy valakinek egyszer éjjel újra kell raknia, de ilyen helyzetben ez belefér. Szerintem a legjobb a fa-brikett, egyszerre ki lehet hozatni 3 mázsát, meg kell becsülni mennyi kell, és raklapokra pakolva nagyon tömör módon lehet tárolni. Ez nem kidobott pénz, mert ha nincs katasztrófa, akkor is apránként el lehet égeni sparheltben, vagy kandallóban az élvezei értéke kedvéért. Nem tudom ennek mennyi az eltarthatósága, de azt tippelném, hogy száraz helyen 10 év simán benne van. 1 vagy két évre tervezni a készletet bőven elég, mert addigra valami más megoldásnak lenni kell.

(A szén-brikett még sokkal tömörebben tárolható, de a kéntartalma miatt tönkreteszi a kéményt. Én nem vennék olyat.)

Azzal nyilván számolni kell, hogy a 140 négyzetmétert nem fogjuk kifűteni, hanem csak a konyhát mondjuk 15 fokra. És mindenki ott alszik egy kupacban és kész. Ilyen módon sokkal kevesebb tüzelő elegendő, és még romantikus is. Felmenőim mesélték, hogy náluk télen 15 fok volt a lakásban. És mégis felnőttek úgy is. Én is aludtam párszor a nagymamámnál még mielőtt be lett volna vezetve hozzá a gáz, este a cserépkályha mellett melegedtünk, és kaptunk forró vizes palackot a takaró alá. Egyáltalán nem volt rossz élmény, sőt. Persze mi voltunk a nagyi szeme fényei, sokkal melegebbet csinált mint általában magának, vagy mint a 60-as években, amikor mindennel spórolni kellett.

Nem kell beszarni, az elején nehéz volna, de megszoknánk, aztán az lenne már az alap. Én egyébként csináltam hideg-adaptációt, és meglepő dolgokra képes még az én eltunyult városi informatikus puhos testem is. Ha másra nem volt jó, növelte az önbizalmamat.

Kajára én konzervekkel készülnék, főként olyannal, ami hidegen is fogyasztható. Ugye a legnagyobb probléma, hogy a helyzet elején el is kell bújni. Mert aki nem készült az fosztogatni fog... Ha tüzet rakunk az meg füsttel jár, az meg messziről látszik.

A kaja egyébként a legnagyobb beruházás mind közül, és az a baj vele, hogy vagy megeszed apránként és úgy cseréled, de akkor konzervet kell enned békeidőben, vagy pedig pazarolsz. Nyilván sok befektetett energiával ez a probléma tompítható.

És az elbújás miatt én simán lehet, hogy hiába volna tüzelőm, lehet, hogy nem is raknék tüzet egyáltalán jó sokáig. Mert a füst messziről látszik. Szóval inkább kushadnék. Legjobb talán valami borospince, abban fixen van 10 fok legalább. Ebbe hőszigetelő helységet kell építeni (fából ácsolva, és hőszigeteléssel bevonva alul felül oldalt), és abban vastag takarók alatt szerintem túl lehet élni. Csak meg ne fulladjunk, ne pálinka érlelés közben csináljuk :-)

Konkrétan sátrazni is lehet mínuszokban is (mármint extrém sportként nem a túlélés módjaként javaslom), egy modern jól hőszigetelő házat tényleg kifűtenek a benne lévő emberek, nem kell fűteni a túléléshez. Érdemes ilyen extrém sport felszerelést beszerezni ameddig lehet. Szerintem egy mínuszban sátrazásra tervezett hálózsákban teljesen komfortos lehet egy 12 fokban aludni.

Aztán ha a rablóbandák is elpusztultak, akkor már lehet nyugodtan tüzet rakni és szépen éldegélni.

Én gazdaságot nem építettem eddig, és ahogy kinéz már nem is fogok mielőtt beütne a szar. Azt gondolom, hogy lesznek mások akik túlélnek, és azokhoz becsatlakozok napszámosnak, hogy segítek a munkában, cserébe lemásolom a technikát és kapok a vetőmagból is, meg a csirkékből is. Aztán lassan lesz sajátom is. Földhiány nem lesz, mert addigra már nem maradunk sokan, lesz mit bevetni. Akinek meg lesz gazdasága, annak is szüksége lesz segítségre is, meg neki is jobb lesz ha nincsen egyedül. Ugye ezen a szinten a tisztességes emberek lesznek, és azok tisztességesek is maradnak, együtt lehet majd működni velük. De ez már a hosszú táv, a rövid távú túlélés záloga egyértelműen a tartalékolás és bujkálás lesz.
KalmanBlog 2021.10.11 18:45:17
@Mia and Me: Szerintem nem a filmekből kell kiindulni, mert az élet nagyon nem úgy működik, mint a filmek. Lásd csajozás, ezerszer kifejtettük, hogy teljesen más mint a filmekben. Szerintem ez a kérdés is teljesen más lesz mint a filmekben.

Elsősegély, gyógyszer oké érték lesz, de a sorrend mindenképpen a levgő, víz, kaja és csak utána jön minden más. Az más kérdés, hogy ha valami van elegendő, akkor minden ami utána jön, az feljebb jön az érték skálán.

Vagy mozogni szerintem hülyeség, nem tudod mindenedet magaddal vinni folyamatosan. Még békében is mennyire fárasztó mondjuk egyfolytában utazni. Még úgy is, ha szállodákban alszol és kocsival mész. Minek szivatnád magad ezzel egy eleve szar helyzetben?

@Murometz köztársasági elnök: Épp ezt írtam, hogy a bujkálás az egyik legjobb módszer. Ott legyen a cucc, ahol nem számítanak rá, és akkor talán nem fognak rátalálni. Te hol kutatnál élelmiszer után egy poszt-apokaliptikus környezetben? (benyomom az instinct gombot, és ahol sárgán villog a szürkeárnyalatos kép, ott nyomigálom vadul az F-et :-) Nem gémereknek lásd: www.reddit.com/r/Unity3D/comments/jrer01/how_to_add_hitman_games_like_instinct_to_my_3d/)

Mármint a rossz ember szemével? Először a boltokat törném fel. Ez ha már nem működnek, akkor végső soron talán nem is bűn, ugye poszt apokaliptikus környezetről beszélünk. De azokból hamar elfogy mindent (attól is függ, hogy mennyi idő alatt, hogy mennyi a túlélő ugye).

Aztán keresném a mozgó embereket: akik mozognak, azoknak van mit enniük. Legalábbis volt.

Csak ezek után kezdeném az elhagyott házakat feltörni, mert azért ez elég melós dolog. Mondjuk a kockázata meg kisebb, mint a mozgó embereket kifosztani, az is igaz.

Szóval ki tudja, nehéz ezt kiszámítani, mindenképpen rögtönözni kell majd a helyzetnek megfelelően. Akármi is lesz, szerintem aki készül anyagiakkal, az előrébb lesz. A legrosszabb ami történhet, hogy elveszik a cuccait, és pont ott tart, mint ha nem készült volna egyáltalán.
Bár Szendi Gábor már válaszolt a Zindex által is leközölt legújabb nemzetközi paleo-cikiző baromságokra, muszáj nekem is. Muszáj, mert emberek nem lehetnek ennyire hülyék. Vesszőparipám, hogy a média, a közbeszéd, a felsőoktatás exponenciális tempóban hülyül, dehát hogyan…..
KalmanBlog 2018.09.03 11:52:30
@-JzK-: Pont ma megjelent Szendinél is a szétcincálása: tenyek-tevhitek.hu/csokkentett_szenhidrat-rovidebb_elet_ahogy_azt_moricka_elkepzeli.htm

Szerintem regisztrálni kell, hogy olvasható legyen, de egyébként ingyenes.

A legfontosabb következtetése:

* 25 év eltéréssel két önbevállás alapján regisztrálták, hogy mit ettek. A bevallások szerint az átlag kalóriafogyasztás 1600kCal volt. Ami nyilvánvalóan nem lehet igaz amerikában. Tehát az adatok valódisága nagyon kérdőjeles.
* A vizsgálatban benne voltak az _eleve_ cukorbetegek is. Ők az előírt diétájuk miatt szinte biztosan alacsonyabb CH értékeket _vallottak be_ hiszen nekik elvileg CH csökkentett diétát kell tartaniuk. (De még mindig nem igazi low-carbot, csak az átlagoshoz képest csökkentettet.) A cukorbetegek várható élettartama eleve 10 évvel rövidebb. Tehát a betegeket a "low-carb" csoportba számolták, aztán csodálkoztak a végeredményen.
* Valódi Low-Carb táplálkozás egyáltalán nem volt a vizsgálatban, a legkevesebb is 30% körüli volt, míg egy valódi low-carb étrend 10-26% és kizálórag nem finomított, lassan felszívódó szénhidrátból áll.

Van még más is a cikkben, a nekem legtöbbet mondóakat emeltem ki. A lényeg, hogy totális félrevezetés az egész. Azt is mondhatnám, hogy "ügyes", tudva hogy valójában a nép szándékos megbetegítése a céljuk. De hát mit vártunk, a 444-en jelent meg?
KalmanBlog 2018.09.04 12:51:22
@Asidotus: Valójában nem az a baj, hogy nem kötnek csomót a farkukra, hanem hogy a "humanitárius" segélyekkel ki lett véve a természetes szelekció a képletből.

Persze valójában semmi humánus nincsen abban, hogy a természetes egyensúlyt átbillentjük egy exponenciális növekedésbe, aminek a végén biztosan óriási katasztrófa lesz. Álhumánus gondolkodás, hogy mindenkinek élnie kell, mert hosszútávon csak növeljük vele a problémát.
KalmanBlog 2021.10.10 14:04:52
@Deansdale: Most, hogy az egészségipar újabb szintre emelkedett az oltásokkal, el lehet engedni a népek hízlalását és a koleszterincsökkentőzést is. Nem lesz rá szükség tovább, így is lesz elég bevétel a gyógyszergyáraknak.
A magyar egészségügyi dolgozók úgy tűnik megmutatták, hogy nem félnek a kormánytól. Igaz nincsenek felülről megszervezve, mégis a kormány volt az, aki az utolsó pillanatban... félrerántotta a kormányt?! A határidő lejárta előtt épphogy, a kormány meghosszabította a határidéjét, meddig kell…..
KalmanBlog 2021.09.09 20:14:49
@KalmanBlog: Elhalálozott helyett rokona is jelentheti a feltételezett mellékhatást.
KalmanBlog 2021.09.10 13:47:31
@GABOR2: > Szerintem ismerik mindet, legalábbis ha háziorvosnak és a kórházaknak kötelező jelenteni a dolgot.

Nemhogy nem kötelező, hanem titokban tilva van állítólag. Eddig is önkéntes alapú volt az orvosnak jelentenie, de a Covid oltás kapcsán mindenki sejti is, hogy nem kéne.

Ezért nincsenek mellékhatás jelentések, ezért lehet a mai napig azt mondani, hogy az oltás veszélytelen. Mert mindenki úgy áll hozzá, hogy az nem az én dolgom.

Ha sikerülne a mellékhatásoknak legalább egy töredékét bejelenteni, és az megjelenhetne nyilvánosan, akkor annak talán lehetne némi hatása az emberekre. Ezért volna nagyon fontos minden mellékhatást bejelenteni. Ha ismersz bárkit, aki hajlandó erre, akkor azt bírd rá! Aki meghalt, ahelyett te magad is tehetsz bejelentést, ha rokona vagy - úgy tudom!
KalmanBlog 2021.09.10 18:45:43
@GABOR2: > Aki meghalt annál már nincs mit tenni... el lett temetve és lehetetlen lenne már bármit kideríteni.

Aki beoltatta magát azon persze, hogy nem lehet segíteni, de nem is erről van szó, hanem arról, hogy mielőtt mindenkinek kötelező lesz, azelőtt kellene fényt deríteni arra a tényre, hogy valójában mennyire sok mellékhatás van. Aki meghalt azt akár te is jelentheted, és eggyel több eset van, amit meg lehet mutatni az embereknek.

Ez kb az egyetlen amit lehet tenni, és ezt fontos volna megtenni!
Tovább figyeltem a Windows 11-ról szóló cikkeket és továbbra se láttam semmi okot amiért szeretni tudnám az új rendszert. Igen szeretni, hisz ma már az operációs rendszerednek csak érzelmeket kell kiváltani belőled... valami technológiai specifikáció amitől jobb lenne a rendszer objektíven?…..
Sziasztok! Köszönöm nektek a jókívánságokat és azoknak akik kitartottak a kitartást... Sajnos a dolog nem végződött úgy mint egy hollywoodi mesében... Gondoltam rá, hogy megírom az egészet egy posztban, de nem tehetem, mert ha mindent normálisan leírnák, akkor azonsítható lenne az illető... Pedig…..
Biztos vagyok abban, hogy sokan túlzónak tartanak, vagy egyenesen hülyének néznek amikor a nyugati országokban zajló fehérellenes gyűlöletkeltésről beszélek. Ugyan már... Az oktatási rendszerből, politikából, szórakoztatóiparból, a médiából és közösségi médiából ömlő rengeteg fehérellenes elmélet,…..
KalmanBlog 2021.07.01 21:34:02
@Deansdale: > Ugyanakkor viszont deja vu-m van. Olvassátok a 22-es csapdáját.
Valamikor régen olvastam, de nem esik le, hogy hogy jön ide?
KalmanBlog 2021.07.02 11:11:11
@VT 135: > És akkor máris érhetjük azt is, hogy miért 20as éveikben járó csinibabákkal ismerkednek a jómódú 50-esek. Mert nekik a pénz még elég. Mert előttük érezheted férfinak magad a házaddal, holott kurvára nem vagy az

Következtetés: a 30-as negyvenes nőknek nem elég jók a befutott, vagyonnal rendelkező férfiak sem!!! Nekik ezen felül még valami plusz is jár! LOL

Majdnem írtam, hogy tutti, hogy ez egy nő. De nem, mert Joós István a neve.

Elvileg valami én-akadémia, vagy mi amit csinál. És közben konkrétan férfiaknak azt mondja, hogy nem is férfiak. Ott van az idézett mondatban. Mi a szar ez? Menjen a kurva anyjába az ilyen!
KalmanBlog 2021.07.06 11:35:25
@_Bubba4400: Én csak annyit mondok, hogy szerintem szerencséd volt, PCR-t az orbba agyig felnyúlós mintavétel miatt ne csináltasson senki, akinek kedves az élete!

A vérvétel sokkal biztonságosabb megoldás ami az antigén teszthez kell.
Deansdale [minicikk] NapiLoL 2021.06.01 08:29:23
A Los Angeles Times panaszkodik, hogy a Jóbarátok: Újra együtt nem elég diverz. Az emberi hülyeség sokkal, sokkal végtelenebb, mint az univerzum...
KalmanBlog 2021.06.07 23:09:04
@vodkasprite: Rákattintottam, de azzal kezdte, hogy a fact checkerek szerint hamis. Úgyhogy inkább meg sem néztem :-)
KalmanBlog 2021.06.07 23:15:32
@Sipi81: IMHO az anyag mágneses tulajdonsága attól is függ, hogy milyen vegyületben van. Tehát nem csak az atomra jellemző, hanem a molekulára.

De javítsatok ki, ha rosszul tudom, nem emlékszem tisztán.
KalmanBlog 2021.06.15 14:42:56
@Merész Vlagyimir: Én ezzel az új törvénnyel optimista vagyok. Ugyanis ha megnézitek hogy mit tilt: a kultúrában is tiltja a homoszexuális tartalom megjelenését.

Volt egy cikk, ahol írták, hogy a "Dawson és a haverok" és hasonlók is tiltva lesznek. És vlaóban, ha ezt betartatják, akkor bizony a TV műsorokkal és reklámokkal kezdve a kultúrából ki kell ezeket a dolgokat venni, azt pedig vagy verítékes kitörölgetéssel lehet, vagy lényegében a teljes kultúra áramlás csapját el kell zárni, és saját kultúrát kell csinálni magunknak. Vagy átvesszük a kínai filmeket.

Tulajdonképpen mindegy is, a lényeg az, hogy ez a törvény bizony based and red pilled. Nem is számítottam több ilyenre a Fidesz részéről, és lám itt van! Lássuk meg mi lesz belőle a gyakorlatban!
Black Pilled kolléga szokta mondogatni, hogy a színesek és libsi szóvivőik mennyire felháborítónak találják az indián rezervátumok ötletét - kikérik maguknak, hogy a rohadt rasszista fehér elnyomók így kitoltak a szegény színesekkel -, viszont ha most a nyugati civilizáció állapotával és…..
KalmanBlog 2021.05.31 20:54:51
@vodkasprite: Én ezt találtam ma:
"No parental consent needed for COVID-19 vaccine, says Philly Health Department"

"Now that Pfizer’s COVID-19 vaccine has been approved for anyone ages 12 and up, it has been added to the list of vaccines that adolescents in Philadelphia can get without parental notice or consent."

"In 2007, Philadelphia dispensed with the need for parental consent to vaccinate for anyone over ten years of age. It happened with the advent of the vaccine for HPV, a sexually transmitted disease. This made it accessible for teenagers whose parents might be averse to it."

""Having to have a parent or guardian right there to consent for a child could present a barrier to getting them vaccinated ... "

www.msn.com/en-us/news/us/no-parental-consent-needed-for-covid-19-vaccine-says-philly-health-department/ar-AAKpCUY
KalmanBlog 2021.06.01 16:40:36
@csi szi: > Nem akarok erről vitatkozni, de egyetlen igazolt eset sincs tudtommal arról, hogy valaki érintés útján fertőződött meg

Ja, mert olyan van, aki igazoltan légúton, nem? Van róla videó, amin látszik a vírus? Hogyan bizonyítod, hogy légúton jutott bele valakibe a vírus? Az a vírus, amit még nem is izoláltak úgy hallottam.
KalmanBlog 2021.06.04 16:44:40
@GABOR2: Először egy olajvezeték, aztán meg húsüzem...

Mi is a globális ágenda évek óta, hogy kevesebb olajat és kevesebb húst kellene fogyasztanunk nekünk szolgáknak.

Különös véletlen ez is.
Érdekes cikket találtam. Eredetileg az Apple fikázása volt a cél és hogy azt mondják, hogy azok a termékek sz@rabbak biztonság szempontjából, de... a végén igazából az derül ki, hogy az összes platfrom hulladék ilyen szempontból, nem számít mi van, hogy van. "Csapnivaló az Apple gépeinek biztonsága…..
KalmanBlog 2021.05.31 15:33:45
@GABOR2: Erre gondoltam: en.wikipedia.org/wiki/Trusted_Computing

"TC is controversial as the hardware is not only secured for its owner, but also secured against its owner. Such controversy has led opponents of trusted computing, such as free software activist Richard Stallman, to refer to it instead as treacherous computing,[2] even to the point where some scholarly articles have begun to place scare quotes around "trusted computing".[3][4]"

Az a lényege, hogy csak a gyártó által aláírt szoftver futhat az adott vason, és a láncot a hardvertől kezdve végig lehet vinni az utolsó piszlicsáré programig: semmit nem tudsz futtatni, amit nem hagyott jóvá a Központi Bizottság.
KalmanBlog 2021.05.31 16:58:17
@GABOR2: Csupa félrevezető elnevezése van ennek a technológia körnek. De mind arra mutat, hogy képes legyen a gép lekorlátozni, hogy csak az aláírt szoftvert hajlandó futtatni.

Valójában termék gyártóként ez egy egészen hasznos funkció, hogy a beágyazott rendszeredet nem lehet megpiszkálni, garantáltan azt fogja csinálni, amit te mint gyártó beleprogramoztál. Azonban desktop rendszerek esetén ez a felhasználó korlátozását jelenti. A háttérhatalom nedves álma volna ez, mert így a gépek propagandára alkalmasak maradnak, azonban teljesen lehetetlen lenne rajta disszidens tartalmat megosztani. Ahogy egy Amazon Kindle képes volt távolról vezérelten likvidálni a te tartalmadat, ugyanígy az összes gép képes lesz rá. Kibúvó pedig nem marad.

A mai alaplapokban többnyire benne van ez a funkció, azonban a PC-k esetén nincsen bezárva, és a user bármit telepíthet rá. Vagy akár egy saját kulcsot is beállíthat, amivel csak maga által aláírt szoftver futhat (pl egy speckó Linux). De ha egyszer kiforrott a technológia és meg van rá a központi akarat, akkor egy mozdulattal le lehet zárni az összes új gépet. A lezárás egyirányú utca, ha egy gépet egyszer bezártak, akkor az többet magától ki nem nyílik.
KalmanBlog 2021.06.03 16:12:02
@Nahoten: Nem is tudtam. Az Apple I-re kell gondolni, vagy valami újkori Mac-re?

Nem nagyon ismerem a termékvonalat, csak távolról ugatom.
Đouble Deepthroät Nunnerỹ bocsi 2021.06.01 15:33:07
  (a korrupció lényege, hogy időnként valamennyit vissza kell forgatni)  ..
KalmanBlog 2021.06.02 16:12:04
@BiG74 Bodri: Azzal is bele lehet ragasztani a párizsit?
A feka életek számítanak mozgalom egyik vezéralakját egy nigger bandaháború keretein belül ünnepélyesen fejbelőtték. Má' bocs, hogy a nigger szót használtam, de azok akik Londonban (ahol mellesleg tilos a fegyvertartás) csoportosan lövöldöznek egymásra, és kívülállóktól sem sajnálják a golyót, azok…..
KalmanBlog 2021.05.28 21:33:26
@vodkasprite: > vagy arra is van tervük, hogy elveszik a magántulajdont? Lehet, hogy ezen még felesleges agyalni, első lépésben úgysem Magyarországra jön el a "jóvilág".

Egyrészt az a félelmem, hogy mostantól világelsők leszünk mi is, nem lesz meg a szokásos pár éves lemaradás sem. Figyeld meg, hogy a kőkemény lockdown is alig késett (bár hála Istennek egy kicsit élhetőbb volt, mint az UK változat, ahol max 5-10km-t lehetett csak eltávolodni otthontól). Vagy vakcinában is "élen járunk". Nem hiszem, hogy nagyon tudnánk a nyugati példából előre okulni mostantól.

Másrészt számomra teljesen kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni. El tudom képzelni azt is, hogy valahogy az államosítást is megjátsszák. Lényegében annyira kilúgoztak mindenkit (a többséget), hogy innentől kezdve semmi ellen nem számítok semmi ellenállásra. Ráadásul sokaknak még tetszene is, ha lenne egy konstrukció, amivel megszabadulhat a hitelétől. Demokráciában pedig a többség dönt!

Mivel teljesen kiszámíthatatlan minden, ezért csak általánosságban készülök. Főleg lélekben! Készülj fel rá, hogy sokat fogsz veszíteni, amit nehéz lesz kibírni! De ki kell bírni!

A legfontosabb a hit! Hinned kell abban, hogy van értelme az életednek! Abban, hogy jobbra fog fordulni minden! Ha nem is neked, de a gyerekeidnek! Abban, hogy mindenképpen ki kell tartanod az igazság mellett! Abban, hogy ellen kell állnod a sátánnak.

Fontos, hogy élő kapcsolatokat szervezz magadnak! Nekem ez a legnagyobb problémám: a legtöbb barátom oltakozik és hülyének néz. Oké, ő dolguk, de nem megyek sokra velük. Kiderül most, hogy a férfi-nő kapcsolatok mellett a barátságokat is aláásta a modern világ: bajtársak helyett hülyékedő és ivócimborák lettek a barátok. De a bajban nem sok emberre lehet számítani. (Megint csak tisztelet a kivételnek.)

Bár az is tény, hogy egyelőre nem is tudom, hogy mire is lenne szükségem... Talán a legnagyobb baj az, hogy a lockdown alatt mi is eléggé antiszociálisak lettünk még azzal együtt is, hogy egyáltalán nem értettem egyet az egésszel, és ha rajtam múlt volna, akkor találkoztam volna a barátaimmal is. De ők meg nem akartak... (Tisztelet a kivételnek ugye.)

Ezért személyes kapcsolatokat kell kiépíteni hasonlóan gondolkodó emberekkel. Ha lehetséges, akkor offline. Alulról szerveződő hierarchiát is kell építeni, ezzel teljesen egyetértek: orvosokatisztanlatasert.hu/felhivas-a-felebredt-magyarokhoz-talpra-magyar-kezdjuk-el-a-szent-osi-etikara-epulo-uj-tarsadalom-epiteset/ A probléma itt is az, hogy én nem tudok 10 embert sem összehozni. Örülök, hogy van 1-2 ismerősöm, akivel hasonlóan gondolkodok.

Nagyjából ennyi van szerintem.
KalmanBlog 2021.05.29 21:28:29
Meggondolta magát teljesen magától egy nyilatkozó fotballista:

index.hu/sport/futball/2021/eb/2021/05/29/matthijs-de-ligt-koronavirus-oltas-vakcina-juventus-holland-valogatott/

"A 21 éves hátvéd azt nyilatkozta, hogy még nem kapta meg a koronavírus elleni védőoltást, de nem is tervezi beadatni, mert nem kötelező, és szerinte mindenki maga rendelkezik a saját teste fölött." ...

Ezután pálfordulás történt és egy következő nyilatkozatában már ezt mondta:

"... maximálisan vakcinapárti vagyok, és az első adandó alkalommal kérni fogom az oltást."

Micsoda ballépés :-). Vajon kettétörik a karrierje, vagy engedik tovább fotballozni?
KalmanBlog 2021.05.31 11:11:04
Hiánypótló! "Megjelent az első, szivárványcsaládokról szóló mesekönyv"

444.hu/2021/05/30/megjelent-az-elso-szivarvanycsaladokrol-szolo-mesekonyv

"A meséket Lawrence Schimel amerikai író írta, akinek több mint 120 könyve jelent már meg, legtöbb nyelven a Micsoda család! A mesék egyszerű, hétköznapi jeleneteken keresztül mutatják be a szivárványcsaládok életét."

Ki lehet a szerző, mit kell tudni róla?

en.wikipedia.org/wiki/Lawrence_Schimel

"Lawrence Schimel (born October 16, 1971) is an American science fiction and fantasy writer, translator, and anthologist whose work frequently deals with gay and lesbian themes, and with Jewish themes. He was born in New York, and received his B.A. in Literature from Yale University."
Deansdale Kedves magyar sajtó 2021.05.03 16:14:50
Május elsején zavargások voltak Franciaországban. Meg Németországban, Olaszországban, Törökországban is. Egy kicsit békésebb tüntetés zajlott Nagy-Britanniában. Lehettek ilyenek még máshol is, a fene se tudja, és nem is tudhatja, legalábbis ha a mainstream médiából tájékozódik. A kérdésem az lenne,…..
KalmanBlog 2021.05.25 13:31:25
@Mme.Brioche: > 67millós Franciaországból csak 39millió ember marad, akkor jó eséllyel én is benne leszek a szórásban

Én egy ilyen előrejelzéstől csak optimistább lennék: ha csak ennyi lesz a gond, akkor tuti, hogy a "szerencsés" felében leszek. Szerintem te is.
KalmanBlog 2021.05.25 15:30:39
@Mme.Brioche: Megnéztem a videót:

Ez csak maximum ijesztegetés, valaki egy weboldalra felrakott számokat. Jajj, de megijedtem. Semmi alapja nincsen.

Még ha esetleg tényleg úgy is lesz, akkor is ilyen lakosság harmadolás ötödölés van benne. Ha belegondolsz, csak a felső 20%-ba kell tartozni ahhoz hogy túléld. Az meg annyira nem nehéz TV néző agyatlanok között.

Itt-ott a GDP is hatodolódott. Ez sem katasztrófa, mert ott töredékelték le a GDP előrejelzést, ahol eleve túlontúl magas volt.

Szóval én nem ijednék meg akkor sem, ha tényleg ez jönne, de ugye ezek csak minden alap nélküli számok.
KalmanBlog 2021.05.25 17:27:36
@Mme.Brioche: Úgy értem, hogy éppen azért lesztek ti akik túlélik, mert komolyan veszitek és készültök. Szóval vedd csak meg amit kell, ne kényelmesedj el! :-)
Deansdale Napi konteó 2021.04.23 09:10:22
A rockefeller alapítvány 2009-ben kiadott egy Forgatókönyvek a technológia jövőjéhez és a globális fejlődéshez című anyagot, amit még a mai napig is linkelnek a saját honlapjukról. Ebben a legelső "forgatókönyvük" a jövőre nézve egy új influenza világjárvány, ami drákói intézkedések bevezetését…..
KalmanBlog 2021.05.16 01:31:50
@Frederick2: Ma kinyitottam egy bort, hogy megkóstolom. Aztán benyakaltam az egészet egyedül. Benyomva még jobb a GTA, ennyit akartam mondani.
KalmanBlog 2021.05.21 10:30:16
@Frederick2: > Már a Cyberpunk 2077-ben is lehetőség van játszani LMBT-karakterekkel.

Ez az ami nálam még akár bele is fér: ha lehetőség van rá. A baj ott kezdődik, amikor letolják a torkodon, illetve erre az oldalra _kell_ állnod a sztoriban. Ugye ha belegondolsz ez a legfontosabb része a dolognak, hogy hová állsz te a karaktereddel. És ha 1000 küldetésen át az LMBTQP-t védelmezed egy játékban a gonosz patriarka elnyomók ellen, akkor nehéz elképzelni, hogy semmi hatása ne volna a gondolkodásodra.

Bár az is igaz, hogy a GTA-ban meg drogkereskedőkkel vagyunk sokszor, mégsem váltam drogkereskedővé. De a GTA-ban az is jó (legalábbis a régebbi részekben), hogy mindkét oldalba be lehet szagolni, volt olyan munkaadó is, aki a drogok ellen volt, ha jól emlékszem. És nem hoz morális ítéletet a játék, hogy kinek van "igaza". Szóval ebből a szempontból a GTA nekem bejött a mai napig is, nem érzem túlzottan SJW-nek. Az V-öt is végignyomtam és az összes előzőt is majdnem végig.

A Nico Bellic-es részben például van egy homoszexuális karakter, ahol sztereotipikus küldetések vannak. De azt is sikerült nekem viccesnek értelmeznem, nem zavart. A "Ballads of Gay Tony"-val nem játszottam, ugye ez egy teljes kiegészítő játék.

A San Andreas-ban a "rapper kultúra" kifigurázása kábé az egész játék, de nem érzem úgy, hogy repperré váltam volna tőle, de úgy sem, hogy gyűlöletet keltett volna. Leginkább az jött át, hogy "ilyen is van", és ebben a környezetben is lehet száguldozni meg lövöldözni.
KalmanBlog 2021.05.21 22:57:35
@Frederick2: Igen, szeretem a GTA-t. Talán az egyetlen kritikám az, hogy a lövöldözős részek a kontrollerhez vannak butítva, és ezért elég gagyik. Én pedig szeretek egérrel és billentyűzettel lövöldözni.

Az V-öt XBox-on nyomtam kontrollerrel, na abban tényleg katasztrófa gagyi volt a lövöldözés. De mindegy, a sztori és a száguldozás elvitte a hátán a játékot. De jobb lett volna kivárnom a PC release-t.
Na képzeljétek nemrég az történt, hogy az Ír központi egészségügyi rendszert... központi, tehát valami felhős sz@rság - megtámadták és nemcsak az volt hogy nem működtek fontos dolgok emiatt, hanem kaptak egy kettős zsarolást. Egyrészről az adatok letitkosítása volt amivel fenyegettek, a másik pedig…..