Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KalmanBlog

0 bejegyzést írt és 3199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tőlem származik, de van annyira jó, hogy én is töprengjek rajta egy sort: A haladárok feladták a családjukat, nemzetüket és hazájukat a globohomo rezsimhez tartozás igazolványáért cserébe. Ha netán kiderül, hogy ez utóbbi teljesen értéktelen, akkor a semmiért lettek árulói a mindennek, és ezt…..
KalmanBlog 2024.01.29 01:57:38
@GABOR2: Ez azért egy komoly upszika. Én komolyan azt hittem, hogy csak az árat fogják az egekbe emelni, de rendre kiderül, hogy szemetebbek mint amennyire valaha el tudom képzelni.
Hát akkor importáljuk Indiából! Ja, hogy akkor meg kell kerülni egész Afrikát, mert a Hutik lezárták a Vörös-tengert... Ki van ez találva!
Az emberek 99%-a immunis ötletelésre, gondolatkísérletekre, és úgy általában bármire amihez kreativitás és konstruktivitás szükséges, de én remélem, hogy az olvasóim tábora a maradék 1%-ból kerül ki :) Arra keresek ötleteket, hogy egy életnyi ülő életmódba satnyult embert, aki nem fog kondibérletet…..
KalmanBlog 2024.01.12 15:18:06
Nem vagyok annyira kreatív, de a "body by science" szerint van ilyen heti 15 perces edzésmód. HIT-nek is hívják, nem keverendő a HIIT-vel, ami más. Én ezt sokáig csináltam, és most kezdtem újra, továbbra is jónak gondolom és szeretem. Írtam róla 2015-ben: www.ferfihang.hu/2015/02/15/body-by-science-egy-ferfias-testedzesi-modszer/
Ez a könyv gépeken javasolja az edzést, ami ebben az esetben nem jön szóba, de pont a lábat lehet HIT edzeni gépek nélkül is. A legfontosabb a lábizmok edzése, erre egy sima saját súlyos guggolás, vagy esetleg egy 6-os pakk ásványvízzel guggolás nagyon hatékony tud lenni. És ez tényleg heti pár perc, igaz kemény pár perc. Itt van róla egy videó: www.youtube.com/watch?v=P454RISsni4

A Body by Science szerzője a könyvben írja is, hogy a programjukon egy csomó idős ember is részt vesz, és nagyon jól működik nekik is. A linkelt videó szerzőjének van saját testsúlyos HIT edzéses könyve, ami gondolom jó, de ha valakit csak egy HIT guggolásra rá lehet bírni hetente egyszer, az már nagyon sokat számít!

Én a síelésen éreztem először a hatását, hogy pár hónap HIT után (ami nettó heti 90 másodperc lábedzés!) baromi jól ment a síelés egyszerűen mert rendesen bele tudtam állni azokba a mozdulatokba, amiktől előtte pillanatok alatt lefáradtam.

A másik, amit csináltam egy ideig az a futópados járó munkaállomás. Egy időben azon dolgoztam (üléssel felváltva), most anyukámnak ajándékoztam, mert rákapott, hogy online bridzsel, és így annyira talán nem ártalmas neki, mint ülve.
Deansdale Boldog új évet 2023.12.30 10:54:54
Legyen jó év a 2024-es...
KalmanBlog 2024.01.11 01:39:12
@F. Szabó: BUÉK!

A klímaváltozás kérdésében szerintem kulcskérdés, hogy Afrika mitől sivatagosodott el, és ezt hogy lehetne visszacsinálni? Illetve Európában is van ahol kivágták a fákat az ókorban, és azóta kősivatag maradt csak a helyén, azt helyre lehetne hozni valahogy? Tehát visszacsinálható-e az ember károkozása?

Nyilván a kihalt fajok nem lesznek feltámasztva, tehát azelőtt kell megállítani a pusztítást, mielőtt a diverzitás túlságosan lecsökkenne. Talán a kihaló fajok kérdésében sikerült eredményeket elérni, van, amit veszélyeztetettnek nyilvánítottak, aztán mára visszaszaporodtak.

A melegről én is azt gondolom, hogy a Föld elég jól szabályozza a hőmérsékletét, és ha a meleg nem jár együtt szárazsággal, akkor néhány fokos melegedés nem baj.

De még az sem biztos, hogy valódi a melegedés, mert még a valós mérésekkel is lehet trükközni: ha a mérőpont közelét lebetonozzák, meg körbeépítik házakkal, akkor melegebb lesz egy kicsit. Simán az is okozhatja a melegedő trendet, hogy a mérőpontok környéke urbanizálódik mindenütt. Meg állítólag a mérés szabványán is változtattak. Szóval én még nem is tekinteném a melegedést se ténynek, de ha véletlenül tényleg úgy van, valószínűleg akkor se katasztrófa. A sivatagosodás valódi probléma viszont az ókor óta folyamatosan, de valószínűleg más oka van. És van ahol nő az erdő terület is, csak van néhány ilyen makacs helyszín ahol viszont nem.
KalmanBlog 2024.01.11 08:24:56
@keresemazigazat: Tényleg, ezt mindig elfelejtem, hogy jégelhárító rendszer is van. Ami magyarul időjárásbefolyásolás. De ha előjössz azzal az "összeesküvéselmélettel", hogy létezik időjárásbefolyás ami a csapadékra irányul, akkor alusapkás hülye vagy :-)
Nyugati nemzetek politikusainak sora jelentette be, hogy a Hamász-szimpatizánsokat ill. az antiszemita bűncselekmények elkövetőit deportálni fogják. Ebből világosan látszik, hogy a migránsok deportálása lehetséges, és akkor is az lenne ha helyi fehérek ellen követtek el bűncselekményeket, csak a…..
KalmanBlog 2023.10.20 21:22:51
@Deansdale:
>Neked nem gyanús, hogy az egész nyugaton nem volt egyetlen ilyen politikus sem az utóbbi 70 évben?
Az összeesküvéselméletek elutasítása ilyen intellektuálisnak látszó divat lett. Miután a média besúlykolta az emberekbe, hogy csak az őrültek hisznek összeesküvésekben.
De sajnos ezeket a véletlen egybeeséseket nem lehet hová tenni anélkül, hogy összeesküvést feltételeznénk. Ez nem jelenti azt, hogy minden politikus tudatosan benne van a disznóságokban, van olyan, aki csak simán megy a divattal meg azzal amit a tanácsadók mondanak. De a tanácsadók, meg a divatteremtők vezetői között már van aki tudatosan csinálja, ilyen think-tankekkel megtervezve, hogy mit hogyan kell kommunikálni, és ezt eljuttatják a politikusokig.
Például amikor a Covid volt, akkor Orbán pár nap késéssel pontosan ugyanazt mondta mint a többi Európai vezető, akik meg szinte egyszerre mondták ugyanazt. Nyilván véletlen, hogy még a szófordulataik is hasonlók voltak.
El kell fogadni a tényt, hogy bizony összeesküvés van, azért csinálja mind ugyanazt egyszerre.
Felveszem az alusapkát és jósolni fogok, de csak azoknak akiknek még van lelki kapacitása a potenciális rossz hírekre. Akinek van elég más baja az életben, az ne olvasson tovább, csak fölöslegesen venne magára még egy stresszforrást. És ha nem lenne világos, ez ebben a formában egyelőre csak a…..
KalmanBlog 2023.10.12 22:21:39
@-JzK-: Ezt érdemes megnézned, hátha segít felnyitni a vakfoltodat: twitter.com/Know_More_News/status/1624214859218034688
Károly és Macron fogadása a versailles-i palotában (üdvözlöm a bloghu programozóit amiért a motor nem képes kezelni egy youtube short linket)..
KalmanBlog 2023.09.28 13:41:58
@gigabursch: Én úgy látom - nem mintha sok infóm lenne - hogy az orosz gazdaság a háború mostani intenzitását akár örökké is tudja folytatni és talán katonákkal is tudja pótolni az elesetteket. Ezzel szemben Európa folyamatosan szegényedik és ha hinni lehet a negatív jóslatoknak, akkor a magas energiaárak és az autóipar várható csődje miatt Európa kicsinálja magát, és ehhez hozzásegíti a háború költségeinek finanszírozása is.
Például a katonai ipar igencsak túlárazott nyugaton, simán a lövedékek is többszörös áron mennek mint az oroszoknál. Ha valóban be tudják szerezni Észak-Koreából, akkor egészen biztos sokkal olcsóbb még annál is mintha maguk gyártanák. De azt is el tudom képzelni, hogy az oroszoknál ezek a gyárak állami tulajdonban vannak és "önköltségi áron" jut hozzá az állam a kb tízszeres nyugati felárral szemben. Tehát hosszú távon a mennyiségi versenyt is simán nyerhetik az oroszok.
Arról is szólnak a rossz nyelvek, hogy a nyugati haditechnika egy ideje nem hatékonyságra, hanem az állami költségvetés lehúzására van optimalizálva. Tehát élesben nem feltétlenül működik a technika, de legalább drága.
Ha ezekben a pletykákban van igazság, akkor az oroszok lényegében úgy győzik le a nyugatot, hogy nem is háborúznak vele. Kicsit hasonlatos a hidegháború logikájához, csak itt van valódi háborúzás is proxin keresztül.
Katonákból is ki fog fogyni Ukrajna, nem tudom elképzelni, hogy ki és miért akarna még háborúzni. Csak az megy a frontra, aki nem tudott elmenekülni a sorozás elől, és pont annyira lesz motivált, ami ebből adódik. Ugyanez a problémája az oroszoknak is van persze. Talán nagyobb túlélési esélyt tudnak hazudni a saját embereik felé és ha rendesen megfizetik a katonákat, akkor szegényebbeknek vonzó lehet.
Szerintem az Internet ezt is megkavarja egyébként: lényegében egy potenciális ellenséges propaganda eszköz a határokon belül. A régebbi háborúkban legfeljebb repülőről szórólapozni tudott az ellenség, meg talán rádiózni, de azt lehetett zavarni. Most viszont a propagandát egészen közvetlenül lehet terjeszteni. Azt gyanítom, hogy ha eszkalálódik a háború, akkor az Internet szabadsága nagyon gyorsan meg lesz nyirbálva, és hirtelen csak a háborúzásra ösztökélő propaganda marad meg. De az is lehet, hogy ez a jóslatom nem válik be, hanem marad a mostani leosztás, hogy létezik ugyan alternatív információforrás, de a 95% úgysem azt olvassa, úgyhogy összességében mindegy, mert az 5% véleménye úgyis láthatatlan marad.
KalmanBlog 2023.09.28 15:00:51
@Deansdale: >ha tényleg csődbe megy annak mi lehetünk az egyik legnagyobb nyertesei a kínai akksicégek befogadásával.
Szerintem olyan szinten a német autóiparra épül a mi iparunk is, hogy az akksigyár csak minimálisan csökkenti a bukót. Nem csak a győri, kecskeméti és debreceni autógyárak vannak, hanem számtalan beszállító is.
Például a Lear most zárt be Gödöllőn, ha jól tudom ott elektromos cuccokat gyártottak autókhoz. De van ZF váltógyár is, meg még ki tudja mi minden. Az iparunk jelentős része az autóipart szolgálja ki. Remélhetőleg át lehet majd csatornázni ezeket a kínai autók gyártásához, ha kell, de nem lesz egyszerű.
KalmanBlog 2023.09.28 15:55:03
@Deansdale: Jó volna! Ha lenne Magyarországon valami valóban magyar fejlesztés az mérnökként nagyon tudna motiválni. Sajnos nincsen sok.
Deansdale Deja vu a'la covid 2023.08.19 11:25:25
Alex Jones azt állítja, belsős informátorai szerint az USA-ban már szervezik a következő covid-hullámot szeptember/októbertől, maszkviseléssel, lezárásokkal, ésatöbbi. S mielőtt valaki nyávogni kezdene, hogy Alex Jones, több dologban volt eddig igaza mint amennyiben tévedett, amivel fényévekkel a…..
KalmanBlog 2023.09.21 00:52:57
@KalmanBlog: Folyt

38:55 a birodalomban a népek "kiteszik" a lány gyerekeket, és emiatt nincs meg a népszaporulat. A zsidók, a keresztények és a germánok nem teszik ki, ezért leszaporodják a birodalmat.

40:30 a zsidók ápolták a betegeket, a görögök nem: minden egyes járvány után megnőtt a zsidók aránya.

43:15 vallás kereslet-kínálata: vallás egyszerű legyen és kevesbbet követeljen a hívőktől! A körülmetélést elhagyta a kereszténység.

Na, bemásoltam 3 kommentbe amit összeírtam neked arról, hogy miért gondolok minden nap a Római Birodalomra! Remélem számodra is érdekes lesz legalább annyira mint számomra!
KalmanBlog 2023.09.27 17:35:28
@valis47: Szerintem pont az a legrosszabb, hogy ezt így sejteni lehet, de biztosan tudni nem. Senki nem tudja mi volt a vakcinákban. Vannak hírek amik szerint az oltottak kevésbé védettek az újabb hullámokkal szemben. (Lásd: www.cdc.gov/respiratory-viruses/whats-new/covid-19-variant.html - "BA.2.86 may be more capable of causing infection in people who have previously had COVID-19 or who have received COVID-19 vaccines.") Érted, a betegséget, ami ellen oltottak nagyobb valószínűséggel kaphatja el az, akit oltottak. Persze az is benne van a mondatban, hogy azok is akik átestek a Covidon, tehát lehet valami olyasmi magyarázat, hogy mindenki nagyobb veszélyben van, aki már találkozott a tüskefehérjével. De valahogy ez akkor is fura, nem így kellene lennie, ha ez egy rendes oltás lenne.

Összeesküvős oldalakon azt is lehet olvasni, hogy esetleg az örökítőanyag beépülhetett a sejtekbe, sőt akár öröklődhet is. Na, ha esetleg ez igaz, akkor akár több generáción átívelő hatása is lehet az oltogatásnak. Ki tudja ezt kizárni?

Az a baj, hogy ez nem egy lezárt történet. Én még oltatlanként is aggódok egy kicsit az oltások utóhatásai miatt, ki tudja mi lesz még. A WHO új szerződése is aggodalomra ad okot: www.youtube.com/watch?v=5ICAiqDnx6I
KalmanBlog 2023.09.28 12:47:02
@Mia and Me: >a gyerekekért való kiállást, bármilyen hivatallal szembeni harcot, vagy intézést a társadalom az anyákra tolta
Ebben igazad van. Ez nekem is feltűnt, hogy a gyerekek körüli bármilyen kérdést a nők döntenek el a legtöbb családban. Például volt egy apa, akivel beszéltem a gyereke Covid oltásáról, próbáltam lebeszélni róla. És nagyon erős volt a gyanúm, hogy az asszony eldöntötte, hogy oltani kell, és ő nem nagyon akarta volna, de nem volt meg az ereje megmondani a frankót, hogy akkor itt most állj! Persze biztos nem vagyok benne, mert nekem sem mondta el így kerek-perec, csak összességében erre következtettem, hogy ez a legvalószínűbb.
Szerintem valahonnan onnan indul ez, hogy eleve a döntéseink legnagyobb részét átvették az intézmények és egyszerűen az ember bele sem szokik abba, hogy neki bármit is el kellene döntenie. Gondoljatok bele, az ember diplomáig elmehet úgy, hogy a legkomolyabb döntése az, hogy mit ebédeljen, de azt is kétféle menűből kell csak kiválasztani. (Feltéve, hogy a továbbtanulást sugallják a szülők meg a tanárok az addigi eredmények alapján, ami tipikus.)
Aztán amikor meg szükséges volna, akkor nincsen meg a gyakorlat és a bejáratott út a döntésre és az érdekérvényesítésre. A red pill persze ebben is segít, ha az ember komolyan veszi, de a bétaságból ugye a red pill szerint is annyi hónap kimászni ahány évig voltunk béták. Még annak sem mindig sikerül, aki legalább az elhatározásig eljut.
Már megint Kínáról... Azért mert nemrég először olvastam valamit ami áttörést jelent azzal kapcsolatban hogyan ír róla a mainstream magyar sajtó. Újra szinkronba kerülünk? De vajon a magyar "értelmiségnek" és olyan embereknek mint Matolcsy és hasonlók mennyi idő kell még, hogy szintén észrevegye,…..
KalmanBlog 2023.08.16 12:54:02
@GABOR2: Nekem az nem klappol, hogy amikor a nyugat problémáiról beszélünk, annak van valós alapja: drága munkaerő, növekvő bűnözés, csökkentő társadalmi kohézió.
Amikor meg Kína van állítólag bajban, akkor még mindig ott gyártanak mindent az egész világ számára. Most már technológiában is elkezdték verni a nyugatot. Az Audi tőlük licenszel technológiát, ha bármilyen alapkutatásra rákeresel a cikkek jelentős része már kínai, stb. Kínából tudsz áramkört rendelni úgy, hogy a karosszékedben ülve megtervezed az általuk biztosított áramkörtervezővel (EasyEDA), feladod a megrendelést és kb egy hét múlva a kezedben van az áramkör. Ezt a szolgáltatást a nyugat nem képes adni. És ez bármilyen termékfejlesztés költségét jócskán leviszi. De hasonlóan van bármilyen fizikai dolog gyártásával is.
Szóval Kínának az a baja, hogy papíron el van adósodva. És? Akkor ez az óriási gazdasági képesség össze fog omlani csak emiatt? Szerintem is lehetséges, hogy Rócsild érdekkörbe kerül az eladósodottság miatt, és a végén akár az is lehet, hogy le akarják rántani és sikerül is, de hogy konkrétan mi az ami nem működik, az jelenleg még nem látszik. És szerintem eladósodottan is maradhat működőképes simán az egész.
Viszonylag rég volt ilyenről szó, hát lássuk. Az utolsó hollywoodi sztár akiben még lehet bízni az Tom Cruise. A minap moziztam a legújabb lehetetlen küldetést, és bár volt benne jópár (a sorozatban többnyire visszatérő) hiba, egyszerűen lehetetlen volt nem élvezni ahogy Cruise apánk végtelen…..
KalmanBlog 2023.08.01 10:30:17
@Deansdale: De végül terhes lesz a Barbi, nem? És JFG szerint van utalás arra, hogy ez az élet értelme. Sajna nem láttam, úgyhogy nem tudom megállapítani.
KalmanBlog 2023.08.01 12:25:15
@Deansdale: Ha túl van tolva, akkor már lehet ezeket a dolgokat ironiának is értelmezni. Annyit mindenesetre elértek, hogy kiváncsi lettem, ha feltűnik a kedvenc jóárasított tékámban és lesz időm is, akkor lehet hogy majd megnézem :-)
KalmanBlog 2023.08.01 12:28:49
@Madarász Henrik: Az Oppenheimer kritikájában erre pont kitér JF is, végül ezt a kritikát meghallgattam kicsit jobban odafigyelve is. A konklúziója az, hogy egészen gusztustalan, hogy lényegében azt az érzelmet akarja átadni a film, hogy nem sikerült a nácikon tömegpusztítást véghezvinni és ezen szomorkodni kellene. Ha belegondolunk, akár Budapest is kaphatta volna az atombombát, ha kicsit másképpen alakulnak az időbeli viszonyok.

Ez is egy olyan film, amit csak tudományos érdeklődésből akarnék megnézni, de ahhoz a menetidő túl hosszú.
Vegyük sorra a háború valódi kiváltó ill. fenntartó okait nagyjából fontossági sorrendben: 1. Az EU országok alsóbb és középosztályainak elszegényítése, ill. a nagy reszet előkészítése a háttérhatalom zsebéből kormányzó politikusok "szankciói" által - koholt indok a magunkra mért energiaválságra,…..
Deansdale Refugees welcome 2023.06.09 09:08:30
KalmanBlog 2023.06.27 17:59:29
@GABOR2: Borzalmas. Az járt jól, akinek már lerobbant egy lába, mert az gondolom mehet haza. Ha a tökei megmaradnak és csak egy lába veszett oda, akkor már szerencsés. Vagy felépülés után kiviszik műlábbal aknád szedni?

Hogy vették fel ezt? Szerintetek valódi? Sok helyen azt olvastam, hogy kamu ez a videó. Ha nem kamu, akkor ez a háború igazi arca.

Arra is kiváncsi leszek, hogy mi marad ezekből a területekből a háború után? Egyszerűen ráteszik a lakatot, hogy ez a terület járhatatlan? Megvárják míg a szarvasok elvégzik az aknamentesítést az életük árán? Hogy működik ez a modern korban, amikor úgy tudom, hogy vannak fémkeresővel sem látható aknák, amiket képtelenség megtalálni? Van olyan is, ami elemzi a mozgás mintázatát és csak arra robban, amire be van programozva. Akár olyat is lehet csinálni, amin átmehet egy tank, de ha gyalog lépnek rá, akkor robban. Hogy lehet ezektől biztosan mentesíteni egy területet?
KalmanBlog 2023.06.28 12:50:06
@vodkasprite: Nem volt kedvencem eddig Bedő, de ez a videó nagyon jó. És még újat is tudott mondani, mert mostanában nem követtem a történéseket eléggé.
KalmanBlog 2023.07.03 02:00:11
@Frederick2: Én is éreztem rajta némi "fehér lovag" hozzáállást. De nem mondom, hogy nagyon sokat hallgattam volna, mert mire megjelent, addigra már úgy voltam, hogy "mindent tudok" a nőkérdésről. Vagy inkább már meg voltak a kedvenceim akiket rendszeresen hallgattam, például Roosh V-t.
A lényeg, hogy ezen a most linket videón meglepődtem, hogy ilyen témákkal is foglalkozik és ilyen szépen világosan fogalmazva beszél ezekről a lényeges kérdésekről. Drukkolok neki, hogy sok emberhez eljusson, meg el is küldöm a linkjét annak akit érdekelhet.
Deansdale Nézzünk a jövőbe 2023.05.12 11:55:15
Egyre részletesebben látszik a háttérhatalom terve, illetve annak egy specifikus része a számukra haszontalan embertömegekkel kapcsolatban: Először mindent átállítanak elektromosra - valószínűleg le is állítják vagy minimum erősen korlátozzák a gázszolgáltatást ill. a folyékony üzemanyagok…..
KalmanBlog 2023.05.17 00:33:09
@GABOR2: Én is olvastam erről és óhatatlanul is az jutott eszembe, hogy annó amikor a csernobili katasztrófa történt, akkor a sajtónak el kellett hallgatnia és a veszélyességét elbagatellizálták. Mondták is, hogy ilyen a haladó nyugaton nem fordulhat elő, csak azért hallgatták el, mert szovjetek voltak...
Most pedig újra radioaktív porfelhő került a levegőbe Ukrajnában és a sajtó újra elhallgatja. Legalább írnának róla valami debunkot, hogy miért nem veszélyes... De nem írnak, hanem elhallgatják. Próbáltam keresni valami térképet, de nem találtam.

Kell vigyázni? Mire és hogyan? Jó volna tudni, gondolom a lehetséges ártalmak nagy részét el lehet kerülni egy kis odafigyeléssel is.
KalmanBlog 2023.06.06 18:49:35
@Mia and Me: Köszi a linket! Nagyon érdekes! A fokrendszerről hallottam már, de ebben sokkal több infó van mint amit eddig tudtam erről.
Ebben a cikkben 3 egyszerű lépésben bebizonyítom, hogy a modern orvostudomány és gyógyszeripar lelketlen, agyatlan, senkiházi haszonlesők gyülekezete. Nem vicc, nem trollkodás, szó szerint értem. Nincs semmilyen orvosi végzettségem, csak tudok angolul, van józan eszem, és egy ismerős megkért hogy…..
KalmanBlog 2023.05.30 13:43:09
@békaapu: Én emiatt a jelenség miatt gondoltam újra az értékítéletemet. Arra jöttem rá, hogy a kultúránkból azt tanuljuk, hogy mennyire sokat jelent a szándék, és hogy azt kell nézni amikor megítélünk valakit. De mi van akkor, ha ez egy rossz irány és valójában a _hatást_ kell nézni? Tehát hiába teljesen tiszták a szándékai valakinek, hogyha károkat okoz! Magyarul a jó szándék kompetencia nélkül nem elegendő és nem jelent feloldozást az, hogy legalább a szándék jó volt! Főleg igaz ez abban az esetben, ha valaki tisztséget vállal. Ha valaki kompetencia nélkül vállal tisztséget, akkor ugyanannyira bűnös, mint ha szándékosan okozott volna károkat.
Az embereket a saját életükben sem menti fel az inkompetenciájuk a rossz döntéseik alól. Nem lehet azt mondani, hogy de hát nem tudta, mentségként.
Ha belegondolunk a természet pontosan így működik, nem ismeri el a jószándékot, hanem kíméletlenül büntet minden hibás lépést. És ezért talán az embertársaink megítélésében is így kellene gondolkodnunk.
KalmanBlog 2023.06.01 10:25:45
@Opus P.: Nézd vissza, amikor először bezártak minket, egyből mondtuk többen is hogy ez egy hülyeség. A veszélyes vakcinákról pedig több mint 10 éve hallottam David Icke is hasonló videókban. Nem volt nehéz összerakni, hogy éppen az következik, amiről ott szó volt. Annyiban volt más - szerencsére - a valóság mint a jóslat, hogy kevesebb volt az erőszak és több a psziop. A psziop alatt azt értem, hogy pszichológiai befolyásolás. Ha ezekről olvastál már (pl a reklámozás technikájának kutatásai a huszadik század közepéről), akkor ez is egyből világos volt, hogy mit miért úgy tálalnak ahogy. Hogy tök egyszerre mondják ugyanazt a világon. Például amikor azt mondták, hogy az oltatlanok tavaszra vagy halottak lesznek vagy gyógyultak (vagy valami ilyesmi). Hahaha, ha belegondolsz objektíve ebben semmi fenyegető nincsen, de mégis a pszichológiája az, hogy beszarsz. Ez volt a pont, amikor már rokonok is győzködni kezdtek, hogy oltsuk már be magunkat. Mondom miért? Nehogy gyógyult legyek tavaszra?

Ha jól emlékszem erre a fórumra is megírtam már az első tavaszon, hogy mekkora kamu ez, csak aztán amikor elkezdték bevinni az embereket, akkor én is beszartam, mert azért nem akarnám őrszobán tölteni az éjszakát. Aztán szerencsére nem lett túl erős a fizikai nyomás, de szerintem ennek csak az volt az oka, hogy a célszámokat simán a pszioppal is elérték, nem volt szükség erőszakra.
KalmanBlog 2023.06.01 11:02:22
@Opus P.: Utólag prófétáskodásra még annyi, hogy 2020.03.30. 13:40:35-kor már hisztériának neveztem, pedig akkor szerintem még le sem voltunk zárva (pontosan nem emlékszem, tényleg nem csinált valaki idővonalat az intézkedésekről?) deansdale.blog.hu/2020/03/16/korona_172/full_commentlist/1#c38348660

Itt volt amikor jött a hír, hogy elvittek embereket én meg betojtam :-) : deansdale.blog.hu/2020/03/24/itt_a_vilagvege_legsulyosabban_erintettek_a_nok_ezerketszazadik_iteracio/full_commentlist/1#c38382690 "Meggyőztetek, kicsit jobban utánanéztem, és tényleg súlyos a helyzet. Elismerem."

Később a vakcináról is még nagyjából időben posztoltam. Persze mindig tényeket kellett forrásmegjelöléssel idézni, mert az volt a szabály, hogy azt lehet: deansdale.blog.hu/2020/12/11/felebarataim_ettol_meg_az_en_fejemrol_is_leszedult_az_alucsako/full_commentlist/1#c39807826

Vagy itt van: deansdale.blog.hu/2020/08/31/kontraszt_599/full_commentlist/1#c38934330 2020.09.14: "Lehet, hogy rosszul emlékeztem, és a vírusos rész nem ebben a videóban volt? Volt egy hasonló, ahol arról beszéltek, hogy jönni fog egy vírus, és a katonaság fog beoltani ellene mindenkit a lakosságot stadionokba terelve."

Nem utólag mondom, ahogy ez az egész bontakozott kifelé, még éppen csak elkezdtek a készülő vakcinákról cikkezni én már tudtam, hogy nagyon fogják erőltetni és hogy én nem fogok kérni belőle.

Nem utólag okoskodunk.
Deansdale LMBTP haladás 2023.04.22 20:46:34
A magyar balosok 1-2 éve hevesen tiltakoztak az ellen, hogy bármi ilyesmit valaha is támogatnának - micsoda aljas rágalom! - mostanra viszont elérkezett hazánkba is, és érezni a levegőben, hogy hamarosan teljes erőbedobással fogják védelmezni, mert ellenezni ugye nácizmus... Gyerekbarát…..
KalmanBlog 2023.04.27 17:16:50
@Deansdale: Meghallgattam, kemény. Legalább nem transz-hívő, de szerintem katasztrófa ez a nő.
KalmanBlog 2023.05.03 09:41:55
@Mia and Me: Ez egy dilemma számomra is. A Covid alatt a fél család lemondta a szokásos összejöveteleket és később még pluszban meg is orroltak ránk, amiért antivaxerek vagyunk.
Egyszer még volt egyszer utoljára, hogy találkoztunk _kültéren_ még az oltások előtt. Volt aki még ott is maszkban volt.
Emlékszem mondtam, hogy elég veszélyesek lesznek ezek a röviden tesztelt oltások. Úgy néztek rám a maszk mögül mint egy gyilkosra.
Aztán vége lett a Covidnak nagyjából, de azóta sem nagyon találkoztunk és egyre kevesebb az igényem rá.
A legnagyobb bajom az, hogy úgy érzem, hogy aki támogatta a kötelezvényeket, például a kötelező maszkviselést, az részt vett az én szabadságom korlátozásában. A kritikus pillanatban volt áruló. Nagyon nehéz ezen túllépnem még akkor is ha elvileg tudom, hogy muszáj volna. Ha nem antivaxerekkel kommunikálok, akkor mindig eszembe jut ez, hogy ezek bármire képesek ellenem, ha a propaganda feltüzeli őket. Bezárnak, vagy akár beoltanak kísérleti szerekkel is, amibe akár bele is halhatok, vagy sterillé tehet. Semmit nem tehetek ellene, nem tudom meggyőzni őket, mert kimosták az agyukat és számukra én vagyok az aki szerintük az egészségüket veszélyezteti. Biztos hasonló lehetett a zsidók paranoiája is.
KalmanBlog 2023.05.03 09:48:23
@Frederick2: Nem is tudtam, hogy volt koncertje.

Az a vicc, hogy szeretem a Pink Floyd zenéjét, még valamennyire a saját dolgait is, szeretem az ürgét mint "based boomert", de eszembe nem jutna elmenni a koncertjére, mert ilyen cringe érzésem lenne kábé végig. Sok dolgával egyet is értenék, de nekem túlságosan középutas azzal együtt is, hogy már így is sokaknál kiveri a biztosítékot. Ja, meg túlságosan szeressünk mindenkit kumbayás.
Egyszer programozás közben meghallgattam egy koncertjét yt-on, az épp elég volt, de végigülni nem akarnám.
szerk: A cikk bonyolultan tárgyalt egy egyszerű kérdést, ezért most idetoldom a tl;dr verziót:Tegyük fel, hogy az USA-ban az utóbbi 40 évben minden választást a libertáriusok nyernek local, state és federal szinten is. Hogyan akadályoznák meg azt, hogy a Blackrock kvázi felvásárolja a cégvilágot és…..
KalmanBlog 2023.04.27 10:44:04
@Mia and Me:
> 30 évet bevállalni csak úgy lehet ha biztos a háttér. Ma ez senki mellett nem biztosított.

Jó kereset és tartalék kérdése. Ha van pár évre elegendő tartalék, akkor a nő a munkába állását is tekintheti úgy, hogy "hideg tartalékban" van magyarul nem kell erre gondolnia sem ameddig nem üt be tényleg a ménkű.

A néhány évnyi tartalékot, amiből meg lehet élni kereset nélkül is, azt nem lehetetlen elérni. Persze nem is könnyű, de nem lehetetlen. Például jó esetben a szülők ezzel indítják el a gyereket az életben, és neki már a saját gyerekei számára kell ezt megteremteni - ez szerintem az ideális életpálya modell. Egy gyereknek azért meg lehet adni ezt. Sok gyerek esetén pedig ha ezt amolyan családi biztonsági hálóként képzeled el, akkor talán nem kell annyiszor rendelkezésre állnia, ahány gyerek van, mert remélhetőleg nem lesz mindegyik családban egyszerre keresőképtelen az apa.

Az én ismerősi körömben is sok nő csak hobbiból dolgozik, úgy értve hogy simán megélnének csak az apa keresetéből. Úgy látom, hogy nagyjából a mérnökök szintjén már meg lehet ezt csinálni. Olyan ismerősöm is van, akik külföldön élnek és lényegében az anya keresete elmegy az ovira. Na, annak aztán semmi értelme nincsen. De itthon is van aki magánoviba járatja a gyereket, meg rendeli a kaját meg ilyenekre költ, aminél simán lehet, hogy ésszerűbb volna ha inkább otthon lenne az anya és ő biztosítaná ezeket a szolgáltatásokat.
Deansdale Gonosz emberek 2023.03.26 09:23:04
Ismeretlen tettesek felgyújtották a Nantes környékén található Saint-Brevin-Les-Pins polgármesterének házát és két gépkocsiját, miután azt nyilatkozta, hogy támogatja egy migránstelep létesítését a településen...
KalmanBlog 2023.04.03 09:50:06
@vodkasprite: Közben állítólag a WHO már nem ajánlja gyerekek számára, hogy oltakozzanak:

edition.cnn.com/2023/03/29/health/who-updates-covid-vaccine-recommendations-intl-hnk/index.html

"WHO experts revise Covid-19 vaccine advice, say healthy kids and teens low risk"
"The World Health Organization’s vaccine experts have revised their global Covid-19 vaccination recommendations, and healthy kids and teenagers considered low priority may not need to get a shot."
KalmanBlog 2023.04.05 10:27:02
@vodkasprite: Legutóbbi oltásos híredre rá akartam írni, hogy nekem úgy tűnik, hogy annyira nem is durva a cucc, mint eredetileg gondoltam. De azóta hallottam még két nagyon gyanús esetet ismerősi körökből. Most úgy tűnik nekem, hogy szerencsével meg lehetett úszni, de sokan rosszul jártak.
KalmanBlog 2023.04.05 12:18:48
@Tornyaszentkalácsi Balázsné: A fogyasztói cikkek esetén is kiszámolják, hogy mennyi idő alatt menjen tönkre. Miért lenne ez annyira nehéz biológiai rendszereknél? Nyilván statisztikailag értve, mert az számít.
Ezt a cikket Bedő Imre videójának hatására kezdem el írni, de azt máris leszögezném, hogy ez nem a személye ellen szóló kritika, még ha nem is értek vele egyet mindenben. Dícséretes, hogy van bátorsága kiállni a témával a tömegek elé, és a jó irányba is halad, úgyhogy a véleményeink csak…..
KalmanBlog 2022.11.09 23:40:05
@vodkasprite: Ez nem Istenkáromlás, hanem maxumim valláskáromlás. Nem hinném, hogy Odinnak vagy a Csodaszarvasnak bármi baja volna azzal amit írtam :-)
KalmanBlog 2023.01.27 13:44:47
@bomberhopper: Wow, szép! Gratulálok! További sikereket kívánok!
KalmanBlog 2023.03.26 19:35:38
@Frederick2: Én is elkezdtem nézni, leakadtam a szereplő pólóján: Hugin Munin felirattal (ezek Odin hollói, rá kellett keresnem, nem tudtam), rúnákra hajazó betűtípussal és mindez egy nagy kék Dávid-csillaggal. Nem világos, hogy mit akar sugallani ez a póló. Nektek leesett? Értitek? Ez egy metál-zenekar?

A tartalommal még én sem foglalkoztam, de lehet, hogy meghallgatom őket kicsit tovább is.
Deansdale Napi konteó deja vu 2023.01.31 16:30:09
Anno ugye cikket írtam arról, hogy a Rockefeller alapítvány előre látta a covid19-et már 2009-ben, olyan részletességgel hogy melyik kormány mit lép rá, ésatöbbi. Mit ad Isten, az élelmiszerválságot is előre látták, igaz nem olyan messziről, de ez nem von le sokat a kristálygömbjük érdemeiből. A sok…..
KalmanBlog 2023.02.16 23:12:38
@GABOR2: Nekem ebből egészen máig semmi nem tűnt fel. VoxDay blogján jött először szembe a téma, teljesen derült égből, még a te írásod előtt láttam: voxday.net/2023/02/16/color-revolution-in-hungary/
Érdekes elmélet.
Az a baj, hogy a Fideszt azért valós dolgokkal is igencsak lehet támadni, adtak felületet rendesen. Ugye az oltások miatt nekem is rendesen a bögyömben vannak, nem titok. Azért remélem nem lesz egy ilyennek nagy támogatottsága és elég ügyes lesz a Fidesz hogy kifogja a szelet ebből. Az MH volna jobb nála, de a "baloldal" katasztrófa volna szerintem. Ha volna színes forradalom, akkor az tuti "baloldali" eredményre vezetne.
KalmanBlog 2023.03.12 21:27:10
@Frederick2: Szerintem azért szeretik az anorexiás modelleket, mert ők hasonlítanak legjobban a transzokra.
KalmanBlog 2023.03.13 12:43:56
@Frederick2: Azt mondtam volna, hogy a kedvencem? Hmm. Szerintem a Vice City talán a legjobb GTA. De a San Andreas is nagyon jó, a ganxsta feelinget nagyon jól hozza, szórakoztató többnyire.

Újrajátszottam az 1-et mostanában, térképeket és leírásokat használva 1-2 este alatt végig lehet nyomni. A VirtualBox képes arra, hogy egy állapotban snapshotolja a gépet, és így utólag lett mentés funkció a játékhoz... Így már egész jól végig lehet tolni, enélkül régen sosem sikerült az utolsó két pálya, szerintem baromi nehéz volt.

A San Andreassal is elkezdtem valamikor újra játszani, de nem volt türelmem hozzá, hamar elúntam. Emlékszem folyton harcolni kellett az utcán, meg volt jópár idegesítő küldetés is. Azt hiszem a tűzoltóval végig kellett csinálni 50-100 tűzoltást, anélkül nem lehetett befejezni. Ehhez sem lenne már türelmem még egyszer.

Az V. is óriási volt, a Trevor karakter egészen elképesztően brutális és vicces egyben.
Ez talán túlzás, mert igazából mostanában alig hallgattam rádiót, meg belpolitikai műsorokat... de amit keveset hallgattam abban többször volt szó arról, hogy megint készítenek elő Magyarország ellen egy "színes forradalmat". Na most... talán egyesek ezekben nem hisznek és kitalációnak gondolják.…..
Deansdale Az inflációról 2023.01.25 14:23:33
Sírnak a magyar búzatermelők, hogy a kutya sem veszi a búzájukat, mivel tele a piac olcsó ukrán sz*rral. Namost kéremszépen akkor tessék elmagyarázni, hogy mitől kerül háromszor annyiba a kenyér, mint tavaly ilyenkor... Szokás szerint az egész téma egy vödör gennyes hányadékká folyik szét ha…..
KalmanBlog 2023.01.27 13:46:19
@vodkasprite: Ugye ez csak vicc? :-) El tudom képzelni, hogy később komolyan eljutunk ide is, de egyelőre nincsen akkora ébredő tömeg, hogy ez komoly legyen.
KalmanBlog 2023.01.07 23:17:27
@vodkasprite: Big if true! Én egy ideje eljutottam arra a mémekben is megjelenített szintre, hogy "mivel bizonyítod, mik a forrásaid? Hagymázas rémálmaimban láttam, és ez erősebb bizonyíték bármi másnál!"
Mióta elkezdtem érteni ezeket a mechanizmusokat annyira átlátszó lett minden, hogy nyilvánvalóak lettek ezek a csalások, és bizonyíték nélkül érzésre elhiszem magamnak az egybevágó elméleteimet. Tök egyértelmű, hogy a közösségi média a TV szerepét vette át a tömegkontrollban, és mivel az átlaguser jobban elhiszi, ezért ezerszer erősebb eszköz. (Bizonyíték morzsák pedig a finanszírozás felgöngyölítésében látszanak, illetve a hozzá tartozó pszichológiai elméletekben) Az, hogy az álhíreket AI botok nyomják, vagy a CIA által finanszírozott néprajz-szakos hallgatók, az már lényegében részletkérdés. Nyilvánvaló volt, hogy ezzel az eszközzel is félelmet keltenek.
De jó, hogy vannak ilyen türelmes emberek, akik megkeresik a bizonyítékokat is. Nekem elegendő volt ami régebben is megjelent 4chan-en, hogy megjelent egy rakás tök egyforma félelemkeltő tweet egyszerre egyforma vagy hasonló szövegezéssel, ami ugyanarról a személyes élményről szólt teljesen független "emberektől". Ugye álmaimból előtte is sejtettem, hogy így működik, de utána már totál átlátszó volt onnantól kezdve, hogy ezek a gyűjtemények megjelentek.
KalmanBlog 2023.01.08 00:17:30
Steve Kirsch-ön keresztül érdekes hírek jönnek Izraelből:
voxday.net/2023/01/07/israel-confirmed-vaxx-harm/

stevekirsch.substack.com/p/exclusive-proof-that-the-top-israeli
"Exclusive: Proof that Israel found serious safety problems with the COVID vaccines then deliberately covered it up
Israel didn't start to gather safety data until a year into the vaccine program. They gathered 6 months worth of data and found that the vaccines weren't safe so they lied to the world about it."

stevekirsch.substack.com/p/this-sunday-the-israeli-ministry
"This Sunday, the Israeli Ministry of Health will admit the COVID vaccine is way more dangerous than they told everyone. DO NOT MISS THIS."

A magam részéről kissé meglepő, de ha nagyon akarom találhatot magyarázatot rá. Kiváncsi leszek, hogy tényleg
lesz-e valami kinyilatkoztatás holnap, illetve, hogy lesz-e visszhangja.
(The Princess) Bár ha belegondolok, a Prey-jel ellentétben ez az alkotás még ezt a szintet sem érte el. Újabb woke feminista fércmű… mármint műremek! Csapjunk is bele a lecsóba! Megnéztem ezt is. Középszerű akciófilm, jó pár hibával. Hol is kezdjem? Miről szól a film? Létezik egy király,…..
KalmanBlog 2023.01.06 14:39:41
@Frederick2: Én azt hittem minden akciófilm paródia! Ez az egyik kedvenc jelenetem: ha nem önmaga paródiája, akkor mi? Mégis nagyon jó!
www.youtube.com/watch?v=rY78ORByE-U RAMBO Clip - Final Battle (2008) Sylvester Stallone
Deansdale VB-döntő 2022.12.18 18:57:50
80 perc unalom után lett izgalmas a meccs, s bár egyik brigád sem volt igazán szimpatikus, a végén legalább az európai csapat nyert, hál'istennek...
KalmanBlog 2022.12.28 12:24:04
@icipicicsipa: A hátsó szomszédba úgy megyek át, hogy kimegyek az utcára megkerülöm a háztömböt és becsöngetek a másik irányból. Ez azt bizonyítja, hogy a házaink egy tóruszon ülnek, különben egyszerűen átmásznék a kerítésen. Ugye?
Én hajlandó vagyok komolyan megvizsgálni minden bizonyítékot, ki tudja még kiderülhet, hogy lapos a glóbusz. De az hogy merre repül egy focicsapat, az nem bizonyíték semmire. Én például elkerülném Ukrajnát és Afrikát, ha repülni kellene, mert ott bármikor leszedhetnek a levegőből egy vállról indítható rakétával.
Russia has not carried out any strikes against targets near the Polish-Ukrainian border, the defense ministry in Moscow said on Tuesday, following reports of a missile, thought to be Russian, striking the village of Przewodow and killing two civilians. Missile fragments, whose photos were published…..
KalmanBlog 2022.11.27 20:43:46
@vodkasprite: >Komoly tüntetés, az emberek 99%-a mégis maszkban van.

Mondjuk a maszk arra is jó, hogy nem lesz beazonosítható az ember a videófelvétel alapján. Nem hinném, hogy a fertőződéstől félnének, vagy ha igen, akkor sokkal inkább a pozitív teszttől, amivel megszivatják őket, mint konkrétan a kórságtól.
KalmanBlog 2022.12.15 15:11:00
@Deansdale: Szerintem is háziorvost kell váltani ilyen esetben. Létezik jó is, csak lehet hogy messze lesz. Mi eljárunk messzire és nagyon megéri, mert csak a kötelező látogatásokra megyünk szó szerint. Utoljára jogsit hosszabbítani voltam, a gyerekekkel meg valami "státusz" miatt.

A Covid miatt aki a vakcinákra rá merte mondani, hogy "biztonságos és hatásos", annak mindnek el kellene venni a diplomáját, hiszen objektíve tudnia kellett, hogy ennyi idő alatt nem lehet rámondani. Basszus, minek jártak 5 évig egyetemre, ha még ezt sem tudják? Még rosszabb, hogy tudják, de bedőltek a tömegpszichózisnak. Aki ezután a szűrő után maradt, azok közül lehet válogatni.

Vagy ott van a lázcsillapítás: évek óta a standard protokoll szerint sem kell csillapítani a legtöbb lázat, mert növeli a szövődmény esélyét (amennyire én tudom). Amelyik orvos lázcsillapítást javasol gondolkodás nélkül, az is kuka. Tényleg nem marad sok :-)

Amit írtam, az laikus magánvélemény, nem minősülhet orvosi tanácsnak :-)
KalmanBlog 2022.12.16 15:29:49
@Tornyaszentkalácsi Balázsné: Ha meg van hozzá az erőd, hogy adott esetben ne hallgass rá, akkor valóban semmi jelentősége nincsen. De ha nincsen, akkor esélyesen bele fog kergetni kezelésekbe, amik hosszabb távon ártalmasak.
Jobb érzés az, hogy ha tényleg van valami baj, akkor úgy segít a doki, hogy nem lázcsillapítóval és antibiotikummal kezdi. Aki teljesen öntörvényű tud lenni, az megúszhatja ezt egy átlagos doki mellett is.
Rengeteg az értetlenkedés manapság a szórakoztatóipar körül, amit ezúton szeretnék eloszlatni, hiszen a valóság faék egyszerűségű, bár nehezen emészthető. A posztmodern filmek, TV-sorozatok, netes videók és számítógépes játékok a gyerekeket célozzák, számukra normalizálják mindazt amit mutogatnak,…..
KalmanBlog 2022.11.24 15:35:35
@icipicicsipa: Én ezt már nem értem.
KalmanBlog 2022.12.08 18:17:50
@vodkasprite: Elképesztő tisztánlátás, szinte red pill.
Kimondta, hogy magánbankok finanszírozzák az USA-t. És azt is hogy végtelen sok pénz van NGO-kra, és hogy ezt is hasonló módon finanszírozzák. Vagyis az államadósságok kamataiból, ami ugye soha ki nem fizethető, ezért végtelen pénzpumpa. Pont amit én is szoktam mondani.

Jól értem, hogy ő aktív politikus? El sem hiszem, hogy ekkora tisztánlátás van itt. Hogy lehet akkor, hogy a vakcinát beszopták, ha ennyire okosak?
KalmanBlog 2022.12.08 18:54:07
Ez is érdekes: USA-ban egy sima benzinkút fegyveres őröket alkalmazott: www.youtube.com/watch?v=6o22vmrb5Ls
Az interjút nem hallgattam teljesen végig, de amit hallottam az alapján a tulaj szerint nem védi őket meg a rendőrség, és a kutat és a tankolókat is rablások érték.

Belekukkantva a videóba engem az zavarna vásárlóként, hogy a fegyverek csöve időnként rámutat a békés vevőkre. Hol tanulták ezek, hogy hogy kell a fegyvert kezelni? Vagy ezt így kell?

Számítani lehetett rá, hogy ide fog jutni, és Brazíliához kezd hasonlítani az USA. Mikor egy rokonom Brazíliában járt 2000 környékén talán, akkor a helyiek azt mondták neki, hogy ha az úton keresztben fekszik egy nigger*, akkor át kell hajtani rajta, mert ha megállunk, akkor kirabolnak.

* a szóhasználatot idéztem abból a célból, hogy átadjam az eredetiben feltételezhető érzelmi töltetet.