Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hozzászóló

0 bejegyzést írt és 172 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétfőn este 20 óra környékén több helyen is használhatatlanná vált a T-Mobile mobilnete - a probléma a stickes, az okostelefonos és a táblagépes mobilnet esetén is fennállt. A rend 21 óra környékén helyreállt, az ok feltehetőleg a 4G-s hálózatfejlesztés volt, az ügyfeleket…..
Hozzászóló 2013.08.13 10:36:11
Gyökeresen átalakítják a lehívható uniós pénzek pályázati rendszerét. Zseniális húzással állt elő Lázár János, miután az eddigi késlekedések miatt Orbán Viktor az ő felügyelete alá helyezte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget (NFÜ). Lázár összekapcsolja a Nemzeti…..
Felrobbant egy Airbus A330 repülőgép egyik hajtóműve felszállás közben. A drámai pillanatot az egyik reptéri utas rögzítette.  Az eset még hétfőn történt, a repülő Dominikába tartott volna. A személyszállító fedélzetén 325 utassal felszálláshoz készülődött a…..
Hozzászóló 2013.06.26 22:08:15
@álfirkász: Nem értem, miért kekeckedsz? Akkor hogyan írnád le azt, hogy felcsaptak egy pillanatra a lángok a hajtóműben és füstöt eregetett közben? Nem robbant fel, hanem berobbant, vagy tudjafaszom, de ne legyél már okoska.
Hozzászóló 2013.07.23 00:55:22
@álfirkász: Miért húztad fel magad ennyire? :)

Érdekelne a véleményed a robbanómotorokról is. A gondolatmeneted alapján tehát azok sem robbannak. De akkor mit is csinálnak? :)
Hozzászóló 2013.07.27 01:18:35
@álfirkász: Mivel kerülöd a válaszadást, ezért megnyertnek tekintem a "vitát". :)
Ha nem gondolja át alaposan a kormány a döntést a devizahitelesek megsegítéséről, minden korábbinál nagyobb kárt okozhat a gazdaságnak, ráadásul bakot lőhet a választások előtt. Az urnákhoz ugyanis jövő tavasszal nemcsak a frankhitelt felvettek mennek majd el, hanem azok is akik…..
Már az is önmagában undorító, hogy 8, 9 vagy 10 éves gyerekekkel politizál bárki, de az felettébb hányingerkeltő, hogy iskolában nyíltan buziznak és mocskolódnak a szélsőjobboldali szittyák nemzetmentés címszóval. Az már csak hab a tortán, hogy az előadó rossz magyar…..
A finalisták produkcióját elnézve nagyjából a műsor felénél egyértelmű volt, hogy az idei Britain’s Got Talentben komoly esélye van a magyaroknak a győzelemre, annak ellenére, hogy sosem voltunk a brit korona alattvalói. Hiszen a BGT-ben, ahogyan az a közönségszavazós…..
Az orosz bázisugró legenda felmászott az Everestre 7220 méter magasra 4 sherpával, majd fogta magát és leugrott egy wingsuitba öltözve! Repült egy teljes percet kétszázzal a mínusz 18 fokban, majd 5950 méteren landolt, ezzel beállította az új világrekordot. Menő? Megosztani,…..
Hozzászóló 2013.06.01 01:17:31
Eddig sem ment rosszul Tóth Gabinak, ebben az évben azonban az ország egyik legfoglalkoztatottabb sztárjává lépett elő. Olyannyira, hogy őt ültették az X-Faktor mentori székébe is, Alföldi Róbert, Szikora Róbert és Geszti Péter mellé. Mint arról már eddig is szó volt, a mentori…..
Hozzászóló 2013.05.22 10:39:54
A blogon korábban már többször is foglalkoztunk a gyorsvonati pótjegy témakörével. A rövid határidős bevezetés természetesen nem ment zökkenőmentesen: azon túl, hogy egyes pénztárakban (a pénztárosok oktatásának csúszása miatt) a mai napig képtelenek kiadni a gyorsvonati…..
Tavaly alapított, valamint a támogatás odaítélésének időpontjában ciprusi, seychelle-szigeteki, szingapúri tulajdonban álló cégek is kaptak 2012-ben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen keresztül uniós támogatásokat. Volt olyan vállalkozás, amelyik közel 1 milliárd forint…..
Hozzászóló 2013.05.19 11:09:24
@sandras: Ez bizony nem külföldiek kezébe megy, hanem a magyarokéba. Egy ilyen urambátyám rendszerben nem hiszem, hogy számottevő külföldi kapna lehetőséget. Szóval a kedvezményezetteket házon belül kell keresni.
Hozzászóló 2013.05.19 11:30:19
@kovi1970: Pedig azok sajnos. :)
Fotó: estately.com Egy amerikai ingatlanos oldal, az Estatly blogja összeszedett 17 olyan szomszédtípust, akit jobb elkerülni a lakásvásárláskor. A listát erősen befolyásolta, hogy mihez volt épp vicces képük, mi a beszédtéma az USA-ban manapság, meg hogy egyáltalán miből lehet…..
Hozzászóló 2013.05.07 12:14:41
@Sonka Neri: Régebben én is tűzoltók mellett laktam, nálunk annyi könnyítés volt, hogy hétvégén nem indították be a szirénákat, csak később, napközben csekkolták le.
killtheradical Béralku 2011.02.16 11:41:00
"Olyanok írhatták a kormányfő beszédének e részét, akik nem ismerik a magyar bérrendszer és béralku folyamatait – mondta a lapnak Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára." És közben nem baszta senki tarkón egy szívlapáttal. Értem én, hogy nehéz a Szijjártó száján…..
Hozzászóló 2011.02.16 15:49:41
@bs395: várjá, én ezt nem bírom követni.. Szuperbruttó az meg mia? A bruttó harisnyában és kívülhordott tangában?

Mellesleg nekem ez tetszik Magyarországban, akárhányszor arra járok, mindig ki kell találni az ilyen dolgokat, mert akkora összevisszaság az egész, hogy az már-már vicces. Olyan, mint amikor az ember egy közel-keleti butiksoron próbál kiigazodni.
Káosz az egész, van egy romantikus hangulata.
Hozzászóló 2011.02.16 16:02:46
@bs395: értem, köszönöm.
Akkor csak annyit tudok mondani, hogy ez jó nagy szívás, elég béna az adórendszer (is).
A magyar rendőrség elérte azt a tahósági szintet, amit már nem nagyon lehet überelni, legközelebb talán Pintérsanyáék alatt. Naiv kismamát éjjel fél egykor vitték be a disznók egy feljelentés alapján, mondván okirathamisítás miatt országos körözés van ellenük. Reggel 9-ig…..
Hozzászóló 2010.03.08 15:55:18
Hozzászóló 2010.03.08 15:56:38
  Bár idén az FKF is beerősített cukiságfronton (a bringások hókotró-spottingot tartottak, olyan lelkesen fogadták a kerékpárút-tisztító járműveket), ám az első helyhez ez kevés volt. Budapest legaranyosabb hókotrója ugyanis minden bizonnyal a Hotel Kariné - amint azt Éva…..
Álprobléma? Dehogy! A Google lassan az egyik legfontosabb nemzetközi szó lesz, s minden nyelvnek meg kell küzdenie azzal, hogy megfelelő szóval fordítsa le nemcsak a Google-t, hanem a to google-t (tkp. "Google-on keres" intranzitív és tranzitív igeként egyaránt). Én pl.…..
Omnibusz London új buszai 2010.03.06 08:32:00
London jelenlegi polgármesterének választási ígéretei között annakidején egy olyan tétel is szerepelt, hogy győzelme esetén száműzi a csuklósbuszokat a városból, és helyettük klasszikus (de természetesen új) emeleteseket, úgynevezett Routemastereket állít forgalomba... És…..
Hozzászóló 2010.03.06 19:47:14
@torqmatic: valóban nem, ált. szól a sofőr, ha valaki így utazik. Le- és felszálláshoz készülődés közben (után) viszont a legtöbb ember már sétál menet közben is az emeleten. Viszont nagyon kell kapaszkodni, mert néha eszméletlenül képes lengeni, főleg a lépcsőn lebotorkálni veszélyes. Láttam már pár embert zakózni rajtuk.
Irán vízre bocsátotta első, a híradások szerint teljes mértékben hazai gyártmányú rombolóját. A Press TV beszámolója, illetve egy angol szöveggel/felirattal sajnos nem rendekező bemutató videó következik:A hajó leírása a Wikiről itt. A hozzáértőket megkérném,…..
Kedves terror blog!   Pályakezdő vagyok, életem első munkahelyét próbálom megtalálni, eddig sikertelenül sajnos. Tucatszám küldöm a cv-ket, hívogatom a hirdetéseket, de alig akad néhány hely, ahonnan egyáltalán visszajeleznek, interjúra pedig csak a legritkább esetben…..
Április 22: "Tisztelt szülők! L'eau fasse nem figyel az órán, sőt társait is zavarja a tanulásban galacsindobálással. Megintem." valamint"Tisztelt szülők! L'eau fasse csak ritkán készít házi feladatot. Kérem ellenőrizzék!"majdMájus 5: "Tisztelt…..
Mért ne lehetne a wc-re szoktatás vidám és szórakoztató dolog szülőnek és csemetének egyaránt? E kérdés perverz és beteg módon kívánja a Poopy-Time megvalósítani. Csak nyomd fel a gyerek seggébe a műanyagból készült adaptert és máris együtt mókázhattok azon, hogy…..
Hozzászóló 2010.02.12 22:40:05
Sárdobáló Felhőzet 2010.02.12 07:00:00
A Tech-rovat remekül összefoglalta, amit mostanában a cloud computing-ról tudni szokás. Valóban, aki menő, az GMail-címet használ, sőt, aki guru, már Google Documents alatt szerkeszti a fájljait, Facebook-on tárolja a képeit, még a határidőnaplóját is az interneten tartja. A…..
Sárdobáló EuroVici 2010.01.24 07:00:00
Azért a környezetvédőkre sem szabad mindig hallgatni. Ezúttal hatvanas évekbeli szinten akarják tartani az európai vasúthálózatot. Bizony, az alagutak, különleges pályák értékes természeti területet vesznek el, és rontják a kilátást is. Azonban az elsődleges közlekedési…..
Hozzászóló 2010.01.24 13:40:37
@Hozzászóló: Hanem az, hogy ha lenne alternatíva (pl. vonat, több autópálya a nagyobb városok irányába stb.), akkor több választása lenne az embereknek, ergó az árak is lejjebb mennének, ami mindannyiunknak jó lenne. Elképzelhető, hogy egy normálisan kiépített Bp.-Bécs- München - Strasbourg - Párizs vonalon a jegyárak akár a felére csökkennének a megnövekedett utasszám miatt, vagy hogy egy jól megépített vasútvonal mondjuk a Fekete-tenger, Ázsia irányába mennyi plusz forgalmat generálna nemcsak Magyarországon, hanem mindenhol körülöttünk.
A lényeg (itt kezdődik, figyelem kötekedők), hogy legyen választási lehetőség, mert a világ egészségesebbik felén jelen pillanatban ez viszi előre a szekeret. És Magyarországon ill. környékén egyelőre ilyen nincs. Ha meg se tapasztalhatjuk, hogy milyen lehetNE, akkor mi értelme a vitának?
Örülök, hogy itt sokan jártak már erre-arra a világban és tapasztaltak sok helyen sokfélét, ugyanakkor elszomorít, amikor mindenféle ürüggyel támadnak meg építkezéseket, amik egyértelműen a köz javát szolgálnák (említhetnénk az 50? éve épülő m0-ást is akár).
Amerikaiak szokták mondani: "A tett az elsõ, a szó a második!" - mintha már hallottam volna, és bizony van benne igazság. :)
Hozzászóló 2010.01.24 15:22:54
@Csokis: Igen, valami ilyesmire céloztam én is. A legtöbb esetben gazdaságosság kérdése az egész, ilyen egyszerű. Viszont van az az 1%, amikor őrült pénzeket kellene befektetni őrülten hangzó dolgokba. Sokszor ezek a dolgok aztán feledésbe merülnek, de lehet, hogy egy nap gyökeresen változtatják meg világképünket.

Gazdaságos-e embert a Holdra küldeni? Dollárban számolva kétlem. Viszont ha a befektetett kutatásokból származó tudományos, orvosi, mérnöki, filozófiai stb. eredményeket vesszük, sokszorosan. (és közvetetten így már dollár is visszajön a rendszerbe)

Megérte-e a Kalifa-tornyot felépíteni? Ma még senki nem tudja, hiszen kong az ürességtől az épület, lehet, hogy csak évtizedek múlva térül meg, talán akkor se. Viszont mekkora bravúrt ért el az ország vezetése, ami pénzben nehezen kifejezhető? Mennyit tanult az építtető cég, a mérnökök, a dolgozók egy olyan dolog létrehozásakor, ami még nem volt előtte?

Ha nem is olyan nagy dolog ma már egy vasutat építeni, akkor miért ne emelnénk a tétet, és hoznánk létre egy gyorsvasutat mondjuk a példádban említett irányban? Ki tudja, hogy milyen, ma még nem számolható/számítható tényező fogja gazdaságossá varázsolni az egész beruházást? Kínában működik a világ leggyorsabb jelenlegi vasútja, és piszkosul drága volt. Ma emberek azért mennek oda, hogy megcsodálják. És ha már ott vannak, akkor ugye fizetnek a szállodai szobáért, elmennek máshova is, étterembe stb.
Ezt hiányolom én, hogy nálunk miért ne lehetne ilyen csoda? Miért kell nekünk mindig a kifogásokat keresni, elvetni minden ötletet, aztán csak morgolódni, hogy milyen szar otthon minden.
Anyám egy kis vegyesboltot működtet. Az a tipikus 70-es évekbeli csúnya kocka fajta épület. Mondtam neki, hogy fektessünk bele egy kis pénzt, tegyünk rá tetőteret, amit ki lehet alakítani irodáknak vagy lakótérnek, a boltot nagyobbítsuk meg, legyen végre vonalkódos leolvasó, stb.
'Háát fiam, az sokba kerülne.'
'Mondom, állom az anyagi részét, csak csináljuk már, mert így csak pang, és alig jön vissza pénz. Az irodákat kiadhatnánk, a nagyobb térbe többféle áru fér, jobb árat is ki lehetne harcolni a nagykertől, tehát olcsóbb lenne, többen is járnának. Elintézném a hirdetéseket is, még interneten is lehetne vásárolni, azt is megoldhatom.'

De nem, csak jönnek a kifogásokkal (az áram a bolt közepére lett vezetve a 60-as évek végén, és azt nem lehet csak úgy áttenni, meg hasonló okosságok), a bolt meg egyre gyengébben muzsikál. Hiszen az élelmesebbek letettek már új járólapot, nem pepecselnek kis árcetlik ragasztgatásával, szóval fejődnek. Ez hiányzik otthon, hogy merjenek merészet álmodni az emberek és belevágjanak olyan dolgokba is, amik új értékrendet hoznak létre. Legyen az egy új, merész szín a papa nappalijában, vagy egy űrlift az Alföld közepén, mindegy.

Teljesen más területen dolgozom. Én pl. egy olyan informatikai projekten töröm a fejem naponta, ami merőben új szemlélettel vizsgálja az információk szállításának és tárolásának módját. Mertem azt mondani otthon, hogy ha egyszer bejön a dolog (ami reálisan min. 13-15 év múlva fogja 'megérni'), akkor még az olyan nagyok is, mint a Google vagy Yahoo beleinoghatnak ebbe a rendszerbe*, az én cégem meg vagyonokat kereshet, és tök jó lesz minden. Szóval otthon kinevettek, meg hogy hogy jövök én ehhez, ugyanmár (még a saját családomban is mosolyogtak csak rajtam, borzasztó érzés). Azóta eltelt egy kis idő és most milliós nagyságrendű (nem huf) befektetéssel várnak számomra teljesen idegen emberek, mert szerintük ez jó ötlet, és sokkal többet fognak kaszálni később, mint amennyit ma befektetnek. Aztán ha bejön a dolog, akkor mindannyian boldogok leszünk, ha nem, akkor is elmondhatjuk magunkról, hogy mi megpróbáltuk.
A szomorú az az, hogy ezt nem csinálhattam volna meg, ha Magyarországon maradok, mert ott csak elégedetlenkedni tudott mindenki, meg persze jól kiröhögni szegény fiút.

Valaki előbb mondta, hogy nem is tudnám a kávéfőzővel kiütni a repülő ablakát. Én olyan ember vagyok, aki megkeresi a módját, hogy betörhesse azt a fránya ablakot**. Az a valaki meg soha nem fogja utánam csinálni, mert nincs elég vér a pucájában :)

/*annyira talán nem is, mert az egyik részéről van az a bizonyos érdeklődés a technológia iránt/
/**jó, jó, nem is akarok kitörni semmilyen ablakot, kedves CIA, KGB, NNI, FBI megfigyelők, nehogy ti is kötekedjetek mán, he/

Nem akartam nagyot mondani, csak ez kikívánkozott belőlem, remélem másnak is megjön a kedve álmodozni sírás helyett :)

Mostmár kapcsolja ki.
function PlaySound(url) { document.getElementById('spanDyn').innerHTML=""; } Amikor az "o" betű olyan angol szavakban fordul elő, mint a bone vagy a lot, nem okoz problémát a kiejtése: /oʊ/ illetve /US ɑ; GB ɒ/. De létezik pár olyan szó is, melyekben viszont egész más…..