Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BloggerBiker

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapesten nincs Uber Eats, úgyhogy rövid ismertető: biciklis ételkiszállítást nyújtanak. Ahogy nézem odahaza egy magyar vállalkozás fedi le a piaci rést, sok sikert kívánok nekik. Itt Bécsben három cég rivalizál: Uber Eats, Foodora és a Lieferservice.at. Ez utóbbi nem olyan nagy csapat,…..
Fotó: Rich Fury / Getty Images Hungary Bocsánatkérő közleményt adott ki a Lost című sorozat alkotógárdája, köztük J.J. Abrams, reagálva Evangeline Lilly, a sorozat egyik főszereplőjének nyilatkozatára, amelyben azt mondta, reszketett megalázottságában a sorozat forgatásakor. Lilly, aki Kate-et…..
Ugye, hogy nem. A magyar politikusokról a Who Is America? című szatírikus sorozat második epizódja láttán bátran kijelenthető, hogy sokkal óvatosabbak, mint amerikai kollégáik, én legalábbis nem hiszem, hogy bármelyiküket meg lehetne szívatni egy maszkban bohóckodó álorosz kommandóssal. Bezzeg Jason…..
Sacha Baron Cohen utoljára 2006-ban, a Borat (a rendes címe hosszabb, de le nem írom) című mozifilmje előtt szerepelt saját műsorral a tévében, egy kétrészes, a Boratot felvezető műsorral. Amiben pontosan azt csinálta, mint amit 2000-ben, 2003-ban és 2004-ben is, akkor még az Ali G Show-ban:…..
Az HBO jövőre elköszönő kváziközépkoros-sárkányos sorozata az idei Emmy 22 jelölésének köszönhetően hivatalosan is a legtöbbször jelölt sorozat lett, mindezt úgy, hogy tavaly nem is nevezték ugye, mert nem volt adásban akkor, amikor kellett volna lennie, és átcsúszott idénre. Mindegy, a sorozat…..
BloggerBiker 2018.07.13 13:31:56
@bunny.hu: Az, hogy ki a fő és mellékszereplő azon múlik, hogy a leírásban ki milyen státusz kap. Ez sokszor azon múlik, hogy ki számít nagyobb sztárnak, ki kap több gázsit, de láttam már teljesen hasraütésszerű leosztást is.

Mondjuk a GOT-ban Tyrion nagyrészt valóban mellékszereplő lévén a Starkok állnak a középpontban, akármennyire is csavarognak sokszor a történet szálai. :)
Ahhoz, hogy jó fotós váljon belőled ismerned kell a gépedet és tisztában kell lenned egy csomó fogalommal. Én most nem fogok senkiből jó fotóst faragni, de segítek tisztába tenni néhány fogalmat, amikkel a telefonod kamerája kapcsán találkozhatsz. Ezek remélhetőleg segítenek majd jobb képeket…..
BloggerBiker 2017.08.28 18:56:37
@Sequoyah: Így van. Aki nem munkaeszközként használja a fényképezőt, az nem visz mindig magával profi gépet. A téma viszont egy esti sörözésről hazaindulva is ott állhat előtted a megállóban. :)
Nem elég, hogy idén a Trónok harca csúszott pár hónapot, az eddig megszokott tíz helyett mindössze hét epizódot kaptak a nézők. Cserébe annyi a jó hír, hogy a The Dragon and the Wolf (a sárkány és a farkas) címet kapó finálé 81 perc hosszú lesz, ami a két és fél órás, monstre blockbusterek előtt…..
Örömteli hír a fősodornál kísérletibb alkotásokat kedvelők számára, hogy a Vertigo Média jóvoltából hazánkban is bemutatják a világ első, teljes egészében FPS-nézetben elkészített akciófilmjét. Ahhoz képest, hogy az orosz-amerikai Hardcore Henry forgatását lya…..
Nos, eljött az igazság pillanata, megtudjuk, hogy az Amerikai Filmakadémia tagsága hogy vélekedett a tavalyi felhozatalról. Vajon egyezik az ízlésük a BAFTA szavazóival vagy inkább a populárisabb Golden Globe felé hajlik a kezük? Vajon sok egyezés lesz a teljes szakma jelöltjeivel, esetleg újra…..
BloggerBiker 2016.02.29 22:46:52
@Németh Barna: Ne a filmet nézd, hanem a konkrét effekteket! Miközben az Ex Machinában egy-egy testrészt kellett animálni, addig pl. az JW-ben rengeteg díszletet és élőlényt.

Régebbi példával éve a Transformers akármelyik része egy nagy kaki, de a CGI részleg azért kitett magáért.

Persze bizonyos különbségeket valszeg csak a szakemberek tudnak megítélni (nehezebb-e Autobotok átalakulását renderelni a T-Rex vs D-Rex harcnál), de az akadémiatagok életkorát ismerve gyanítom nekik az egész számítógépes hókusz-pókuszról igen kevés ismeretük van.
BloggerBiker 2016.03.03 15:22:24
@Németh Barna: A Mad Max-re szavaztál volna? Arra filmre, amit azzal reklámoztak a készítői, hogy ahol lehetett nem használtak CGI-t? Egy ilyen film nyerje a legjobb CGI díját? :)
Szerintem egy porfelhő vagy egy robotkar renderelése ma már rutin feladat. A Jurassic World-ben pl. "ember-bábukból" csináltak élethű raptorokat. A Marsi c. filmben hiteles űrjelenetek voltak. Ez egy technikai díj, kapja a legmagasabb színvonalú számítógépes trükk!
 - SPOILERMENTES - James Bond egy lezáratlan ügy felgöngyölítése érdekében szembemegy minden előírással, és felettesei utasításaival nem törődve a SPECTRE elnevezésű, nemzetközi bűnszervezet nyomába ered. Eközben az MI6-re és a dupla nullás programra a megszüntetés…..
BloggerBiker 2016.02.28 01:59:25
Lehet tök érdemtelen 4 hónappal a kritika után kommentelni, de azért kikívánkozik belőle...

Hát nem tudom, hogy nem húztátok le a mocskos földik ezt a filmet. A nyitó jelenetet leszámítva egy értékelhetetlen szar.

SPOILER

Most komolyan, 3 film alatt nem tűnik fel senkinek a "nagy összeesküvés", most meg már ott tartunk, hogy a főgonosz Bond mostohatestvére volt? A Skyfall lelki vívódásait meghúztuk a WC-n?
Én nem ismerem igazán a régi Bond-filmeket, de eddig úgy tudtam, hogy Blofeld nem egy béna illuminátust vezet. Az előző részben a kiugrott ügynök több gondot tud okozni mint ez a titkos háttérhatalom :)

Aztán jönnek a nők. Mrs most halt meg a férjem, de azért szexelhetünk, meg a kemény és független csaj vagyok, de egy vonatbunyó azért meghozza a kedvemet a kettyintéshez karakterek gyakorlatilag értékelhetetlenek. Ehhez képest a 60-as évek Bond lányai is feministák voltak :)

Még az akciót lehet so-so dicsérni, de mivel 007 félkézzel lelő minden banditát 1 km-es körzetben, egy idő után teljesen tét nélkülivé válnak ezek a jelenetek. A végén már szinte nevettem a bombás résznél, annyira nem tudtam már izgulni az egészen.

Egyszerűen nem tudok mást kitalálni, mint hogy direkt leszarta az egészet mind a rendező, mind Craig, mert ekkora minőségi különbséget két egymást követő két film között még nem láttam.

A főcímre nem írok semmit. Azt már többe szidták, mint amennyire valójában kiérdemelte.
A kormány döntése alapján a 2014-20-as EU-ciklusban már biztosan megépül az újpalotai villamos, viszont Tarlós István legutóbbi bejelentése alapján sajnos Újpalotától csak a Keleti pályaudvarig. Az utazási igények jelentős része pedig a Nagykörútig, vagy még tovább…..
BloggerBiker 2015.11.20 15:20:46
@frn: Megmondom miért nem szállnak a 14-re. Mert a Lehet tér az nem csomópont! Ha a 14-es eljönne a Nyugatiig, netán egészen a Deákig, akkor hidd el, hogy rengetegen arra szállnának. Bár megjegyzem sokan vannak (Árpád híd környéke, Újpest Kp. környéke), akiknek megéri metrózni. De akiknek a metróról még át kell szállni Káposztásmegyer felé, annak a 14 a jobb. Szerintem ahhoz nem is kell felmérés, mert minden BKV-n utazó tudja, hogy a több átszállás szinte mindig hosszabb utat is jelent.
BloggerBiker 2015.11.20 15:28:03
@Hörömpő cirkusz világszám: Ki utazna? Az akinek arra van dolga. Ha a villamossal átszállás nélkül eljutok pl. a Blahára, akkor minek szállnék át 1 megállóra a metróra?
Értem én, a józan ész azt mondja, hogy csomópontokat kell létrehozni, és csak annyi a lényeg, hogy az egyes vonalak összeérjenek. Csak hát a valóság más!
Felmérésekből kiderült pl., hogy csak azért mert az Örsön át kell szállni, és egy aluljárón keresztülmenni, több tízezer embert sarkall inkább autózásra. De más esetekben is azt mutatják a felmérések, hogy minél kevesebb átszállás, annál elégedettebb az utas.
Ezért csinálják a budai fonódót is, de Európa teli van hasonló sikeres példákkal.

Persze a Metró meghosszabbítás (mindkét irányba!) is jó megoldás lehetne, de itt a költségekkel is számolni kell! Azok elemzéséből pedig az jön ki, hogy a metró költségének töredékéből lehet egy szintén jó működő villamosvonalat csinálni ha az jól van megtervezve.

Jelen esetben már a történelem is megmutatta, hogy egy Keletitől induló, csonka vonal halálra van ítélve. Akkor miért erőltetjük megint?

Én a legutolsó kompromisszumnak azt tartanám, hogy ha a Keletinél azonos peronon oldanák meg a metró-villamos átszállást. Na de ez olyan sok pénz lenne, amiből akár meg is erősíthetnék azokat a födémeket, amik a mostani felmérés szerint nem bírják el a villamost.
Üdvözlet a jeges pokolból! A hazánkban szeptember 17-én mozikba kerülő Everest kedvcsinálóit elnézve nem tudom, hogy a kies vagy a kietlen jelzőt használnám inkább Nepál csúcsaira, ám az szinte biztos, hogy a film vetítése közben fényévekkel durvábban széjjel fogom rettegni…..
Mire egyáltalán kapiskálni kezdenénk, mi fán terem az idő múlása, már el is száll az Ifjúság. Szerencsénkre a zene vagy a képek, legyenek állók vagy mozgók, rendelkeznek az érzések borostyánba zárásának képességével. Az egyikre példa lehet a poszter, a másikra az…..
BloggerBiker 2015.09.06 10:34:32
Csak pár másodperc a friss, dél-koreai előzetes elején, de új képsor került be az eddig ismerteken kívül Phasma kapitányról, az Első Rendről, néhány járműről, és…..
A jövőre érkező, R besorolású film holnap érkező, R besorolású előzetesének most érkezett, R besorolású kedvcsinálója. Értitek. Értitek?..
BloggerBiker 2015.08.03 20:09:37
A Netflix egyből a mély vízbe veti magát az afrikai gyerekkatona-nevelésről szóló Beasts of No Nationnel, ami saját csatornájukon túl válogatott mozikban is látható lesz október közepétől, de előtte megmérkőzik Velencében és Torontóban is. A főszerepben Idris Elba, az…..
BloggerBiker 2015.08.02 13:32:51
@totorohun: igazad van, én is láttam hasonló videót, és a félelmetes pont a hidegvér (mindkét oldalról). Azért mennyire fanatikusnak kell ehhez lenni, illetve mennyire megtörtnek...

Viszont ezeken a videókon felnőttek vannak. Egy gyerek alapvetően tiszta, a szocializációtól még nem fertőzött. Eszébe sem jutna gyűlölni, vagy ölni. Ha a film azt mutatja meg, hogy hogyan lesz egy ártatlan lélekből gyilkológép, akkor szerintem van értelme elkészíteni egy ilyen filmet. Persze sok fog múlni a gyerekszínészeken. Ez egy piszok nehéz téma, amit egy 10 éves még igazán fel sem tud fogni :(
 - SPOILERMENTES - Sam Brenner (Adam Sandler) és Will Cooper, becenevén Chewey (Kevin James) gyerekkoruk óta cimborák annak ellenére, hogy előbbi szerelőként tengeti hétköznapjait, míg utóbbi az USA elnöke. Barátságuk alapja közös játékszenvedélyük, ami még kölyökként…..
aeon flux trailer: spotlight (2015) 2015.07.30 09:00:00
A látogató és A cipőbűvölő rendezőjének segedelmével Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams és Liev Schreiber rájönnek, hogy nem minden papsajt. Íme a Spotlight izgalmas előzetese. ..
BloggerBiker 2015.08.01 02:06:13
@Jester.: veled ellentétben a pápa szerintem meg fogja nézni a filmet
www.origo.hu/nagyvilag/20140713-ferenc-papa-bottal-uldozi-a-pedofil-papokat.html

Én is katolikus vagyok, de nem vak! Attól, hogy valaki pap még nem fedhetetlent, illetve nekünk, katolikusoknak is az az érdekünk, hogy ne hagyjuk elburjánozni a bűnt az egyházon belül!
BloggerBiker 2015.08.01 02:07:15
@Gunner: A vadászat c. filmet láttad? (spoiler!: mondjuk ott pont hamis vád a téma)
aeon flux trailer: veszettek (2015) 2015.07.31 11:21:00
Ha vége a nyárnak, ismét előbújnak a magyar filmek, és Goda Krisztina október 22-én érkező Veszettekjével kapcsolatban annyit már nyugodtan kijelenthetünk, hogy a Rosszfiúknál jobb lesz... ..
Oscar Isaac azért jobban fest kék izéként az Entertainment Weekly hasábjairól kiollózott jelenetfotókon ill. borítóképen, mint anno Arnold egy másik képregényből szalajtva. UPDATE: Egy tegnap kimaradt forgatási képen kívül további mutánsok, valamint egy eddig meg nem…..
A Minyonok megdöntötte a magyar nyitányrekordot. De úgy, hogy ihaj. > új filmekMegmosolyogtató belegondolni, hogy a Grunak 2010 végén úgy kellett kapálóznia a 150 ezer nézőért, s nem csak most, de már 2013-ben is az volt, mikor a második rész már 78 ezer látogatót vonzott…..