Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vándor Andrea

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megannyi csoda között, amit a négylábúak igyekeztek már megtanítani nekünk, embereknek, az egyik legmegindítóbb az a terápiában betöltött szerepük. Vajon miért nem gondoljuk ezt tovább? Tudod, hogy mi mindenre képesek, milyen feltétel nélküli szeretettel viseltetnek irántunk. Milliószor kimondtuk…..
Vándor Andrea 2019.11.03 08:57:41
Vándor Andrea 2019.11.03 08:58:50
Viharzóna GAME OVER 2016.11.20 23:18:24
  Október 23-án két helyen is beszédet kellett mondanom, délután 2-kor Budapesten, este 6-kor pedig Pécsett, így sietnem kellett, hogy időben leérjek. Szívem szerint helikopterrel mentem volna - mivel azt hallottam, hogy ez az új módi -, nekem azonban, mint legtöbbünknek, csak a képen látható játék…..
Vándor Andrea 2016.11.21 01:14:30
Úgyszólván tökéletes írás, gratulálok hozzá!!!

Mint életre szólóan elkötelezett balost itt-ott kicsit szíven ütött ugyan egyik-másik minősítésed a múlt rendszert illetően, hiszen én némileg más emlékeket őrzök a szívemben, lelkemben arról a korszakáról a történelmünknek, amelyet ma a mainstreamhez tartozó véleményvezérek úgy definiálnak, mint a mai Abszurdisztánnál is kegyetlenebb diktatúrát, noha mi hajlott korúak úgy emlékszünk vissza a hajdanvolt Magyar Népköztársaságra, mint az egyetlen olyan korszakára történelmünknek, amelyben egyszer már a köznapi emberek számára is megadatott az emberhez méltó élet joga, a tervezhető jövő lehetősége, nyoma sem volt gyűlölködésnek, és ki-ki valóban érdemei szerint boldogulhatott. (Ld. erről a "Véreskezű diktátor" c. jegyzetem :
www.facebook.com/notes/v%C3%A1ndor-andrea/v%C3%A9reskez%C5%B1-dikt%C3%A1tor- jegyzet-/334360166633856 )

Tudom persze, ahogy '56-ot, úgy a későbbi konszolidáció éveit is sokan sokféleképpen élték meg, ezért nincs jogom elvitatni senkinek sem a maga igazát, csupán védeni azokét, akiket minden az országért évtizedeken át hozott kemény áldozatuk ellenére büntet azóta valamennyi rendszerváltó rezsim - beleértve még az MSZP-ét is, akikről úgyszintén aligha voltak/ lehettek percig is illúzióik az előzmények ismeretében! Mindeközben sorra azt élték/élik fel roham tempóban kivétel nélkül, amit egykor e nép (a szüleik és nagyszüleik) vért izzadva létrehoztak azért, hogy az utódaiknak már könnyebb életük lehessen! Ezt látni is legalább olyan kegyetlen szenvedés, mint amit a fizikai kínok miatt átélni kénytelenek a nélkülözések miatt! És minél távolabb vegetálnak a fővárostól, azok annál súlyosabbak

Ám gyanítom, még nagyon hosszú ideig kibeszéletlenek maradnak e vitatott sorskérdései a Hazának, "hol élnünk, halnunk kell...!"

A jelen helyzet megítélésében, vagy a közös jövőnkről szőtt álmaink vonatkozásában viszont nincsenek és nem is lehetnek véleménykülönbségek közöttünk, ha valaha még ki akarunk kecmeregni a kátyúból: annyira hasonló módon és kiszolgáltatottan kényszerülünk megélni valamennyien e sátáni rendszer bűntetteit. (Maximum a kínjaink mélységében lehetnek eltérések aszerint, ki milyen induló helyzetből jutott ilyen gyalázatos sorsra. mióta és volt-e valaha némi esélye valamiben megkapaszkodva a fejét a víz felett tartani, vagy a végsőkig kimerülten küszködik a túlélésért.

Egy szó, mint száz: én ezért semmi mást, csupán a végen a kártya feliratát módosítanám még egyetlen 0-val a biztonság kedvéért ekként:

"A következő 300 évben kimaradsz a dobásból!"
...mert mit lehessen tudni!!! :)
A hvg.hu kérdésére több bíró is bevallotta, hogy már rég nem lehetnek függetlenek munkájukban. Beszámolóik szerint mindent áthat a karrierféltés és a megfelelési kényszer. Ez pedig elég sok mindent  megmagyaráz az utóbbi évek megkérdőjelezgető ítéleteivel kapcsolatban...
  Ágh Attila Orbán levele a moszkvai száműzetésből    A magyar a leghálatlanabb nemzet a világon, hiszen annyi jót tettem velük, és mégsem hálálták meg. Most itt rostokolok a keserű száműzetésben, a téli Moszkvában, a Putyinka sugárút 111-ben, 11. emeleten a 11-es…..