Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mentula

22 bejegyzést írt és 967 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az életünk sok szempontból egy igazi nagy utazás. Emberi, érzelmi, fizikai tapasztalások megannyi sokasága gyűlik össze a sokszor filmként pergő pillanatok alatt. Helyszínek, kontinensek, illatok, ismeretségek, érzések, új barátok, kultúrák és élmények gyűlnek a lelkünkben, szívünkben, eszünkben, -…..
Az öt hónappal ezelőtti fegyveres-szavazós poszt sikerén felbuzdulva (közel hatvanezer kattintást és 335 kommentet kapott, ami a Lemilblog eddigi legolvasottabb cikkévé tette) úgy gondoltam, hogy ismét valami hasonlóval lepem meg a hadtörténelem iránt érdeklődő lemiles olvasóközönséget. A múltkori,…..
Mentula 2017.02.04 19:42:41
@tiboru: nem éltél vissza kellően a szubjektivitással, sehol sincs Brian Boru. :) én meg Ackbar admirálisra szavaznék...
Pont egy évvel ezelőtt volt itt egy írás a történelem egyik nagy csatájáról, ami elnyerte az olvasók tetszését. Akkor sokan kommentben kérték, hogy legyen még hasonló csataleírás. A mai dátum kiváló időpont arra, hogy megemlékezzünk a Galaktikus Polgárháború döntő…..
Mentula 2015.04.01 18:55:02
Lássuk be, ahogy közeledünk a játék vége felé, egyre nehezebb dolga van a szerkesztőknek, mert kevés ember, kevesebb hülyeséget beszél. Bár ez se igaz teljesen, mert ebben a szériában nem panaszkodhatunk az ostobaság fájó hiányára. Mindenesetre én ma nem írok regényt,…..
Újra és újra összeállítják a történelem valaha élt leggazdagabb embereinek listáját, és mindegyiket Mali 14. században élt királya vezeti. Az 1280 körül született Mūsā császár 1307-ben került a nyugat-afrikai Mali trónjára. Uralkodása 17. évében, 1324-ben…..
A mai hogyvoltot Leninnel indítjuk: „Tanulni, tanulni, tanulni!”. Bár igazából ezt Szálin mondta, miután közösen kicsináltak pár százezer oroszt. De ez most lényegtelen, mert a villában máshogy szabadulnak meg az ellenfelektől. Viszont a szerkesztők jól ismerték fel, hogy…..
Mentula 2015.01.24 00:13:26
@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): nem olvastam egy ideje az itteni eszmecserét, egy pár hete néhányan elkezdték túl komolyan venni ezt az izét. így nem ismerem a preferenciáitokat sem. első blikkre egyetérütünk, de ki tudja, lehet ez tőlet valami irónikus beszólás is :)
na mindegy, fanny egy nagy, írni tudó pinájú ufó, aki rácsodálkozik a mi földi létünk alapvető összefüggéseire, szőrös az agya, meg még ki tudja mivel tud sokkolni :DD a többi meg átlagos.
Bip-bip. Bip-bip. Kitti az órára pillant. Tudja, jobb volna felkelni és nekilátni annak a nyomorult szakdolgozatnak, másként nem készül el határidőre. De sötét van még, és az ágy olyan jó meleg. Kitti lecsapja a vekkert, és az ágyban marad. Késő este van, már csak Bea és…..
Megkésve, de nem megtörve, itt a mai összefoglaló - nem nekem kellett volna megírnom, hanem egy kollégának, akinek innen is küldök egy VV Dennis ujjával bekent Sportszeletet, de ne szaladjunk előre, nem lóverseny ez. Bencus informál minket a kardigánban, hogy 30 nappal ezelőtt…..
A Való Világ olyan mint egy high school musical, csak valamivel ritkábban perdülnek táncra, és gyakrabban kúrnak, mint ahogy azt egy amerikai tinisorozattól elvárnánk. Most Zsu és Dani játszotta el a 16 év felett már kicsit kínos, “Ha meghúzom a hajad, az azért van, mert nagyon…..
Mentula 2014.12.15 23:02:16
ezek a vágóképek, pfejj, mi lesz itt.

@Mók_Ica: egs, aztán jöhet egy magnézium, mer' ideges vagyok :)
Annyi technikai problémával és adásmegszakadással súlyosbított VV adást, mint ez a mai, én még életemben nem láttam, és milyen kár lett volna, ha elveszik abból a töménytelen bölcsességből akár csak egy is, amit sikerült itt 50 percbe belezsúfolni. Az epizód erősen indít, a…..
Mentula 2014.12.03 23:36:29
@Aharon: nézd, én beleástam magam pár dologba, az a humán műveltség, amit hiányolsz, az nekem is kedves, szabadidős elfoglaltságként. de pár közeli barátom társaságát leszámítva ettől csak magányosabbnak érzem magam, főleg a sokdiplomás kollégáim körében, akik amúgy a saját munkájukat profin elvégzik, de a számomra kedves pl. történelmi témákat telibe szarják. mit jelent mindez? semmit. jó dolog a műveltség, főleg, ha olyannokkal mész kocsmázni, akiknek veled azonos az érdeklődési körük. :)
Túl vagyunk az első kiválasztáson, Lila máris applikációval támad, pontosabban szavazással: Kit fog Fiastyúk kivinni, és minden valószínűség szerint, kint hagyni? Jelen állás szerint 87%, hogy Röné lesz az, aki egyre gusztustalanabbul kutyázza kedvenc csillagképünket, az…..
Mivel Istenes faktorzik, Liut kapjuk szűk gatyában, pólóban, és végre nem abban az ortopéd cipőben, amit ráadtak vagy két adáson keresztül, és amit tán Bencus cipőjeként aposztrofált. A mai műsor főleg Maciról szól, aki az ilyet nem bírja, ne olvasson tovább. Hibrid poszt lesz…..
Mentula 2014.11.30 23:01:10
@Mók_Ica: nehéz dolog ez, fel is vállalhatná, mint Pöcök, hogy bizony vannak ilyen igényei, de hát őt is ribancozzák, a különbség, hogy legalább nem álszent. és akkor nem nyitnék feminista frontot, de akit a pöcse vezérel, annál ez fel sem merül, legfelejebb macinál.
Lelkizős, nyafogós és minden faszságon végtelenségig lovagló unalmas összefoglalót kapunk ma, aminek az az oka, hogy eljött az első nap, amikor egyáltalán nem juttattak alkoholt a vellába a szerkesztők. Első konfliktus a reggelinél indul, ahol vagy három raklapnyi ásványvíz van…..
Megint Bencés napunk van, ami azért jó, mert Lila oda-vissza billegésétől, a múltkor már leszédültem az ágyról. Bencénk továbbra is az applikáció jelentőségét sulykolja. Persze, nekik biztos fontos, de nekem, aki csak passzívan szórakozok a műsoron, teljesen mindegy, hogy…..
Mentula 2014.11.26 23:32:01
@Morcz: vikcsu legyen dórival? ha már állítólag biszex :)))
Mentula 2014.11.26 23:38:01
@Morcz: legalább egyszer és mindekorra véget vethet a nemi orientációját érintő kétségeknek az új dávid.
gpoy Minden rizsa nélkül vágjunk is bele, hisz igazi internetaranytömbökkel, sőt, a lófaszt, öklömnyi véres gyémántokkal szolgált a tegnapi adás. Ugyanitt míg lefőtt a kávé rájöttem, hogy a VV7 az, ami az alkohol képtelen velem megtenni: öl, butít és nyomorba dönt. Az adott…..
Mentula 2014.11.23 22:39:52
@mosca.della.frutta: hát ez az, erre utalatam én is a 'muhahá'-val. még ha valamelyik szellemileg vértezettebb is lenne a consilieri, az sincs bent, nem tud lófaszt sem a valós helyzetről, mert ugye az összefoglalók csak a valóság kis szeleteit bontják ki. :) vagyis ez a cucc nem ér semmit.
Mentula 2014.11.23 22:47:49
@Mók_Ica: no, akkor lehet, hogy néha még látom is:) oké, hogy van net, de úgy nem az igazi, kell tv-s fíling, hogy ezt most még 580.000 (?) ember nézi, van reklámszünet, Lilu, meg az IB..:)
Mentula 2014.11.23 23:06:12
@egyemakisszíved: na, ez igaz.azt,hogy kit kellene kihívni, jobban leveszi kintről bárki, de pl. Atti van olyan genyó, hogy csak úgy, szórakozázásból átb..ssza Zsút, vagy kit.
@Mók_Ica: sztem azok a tanácsok annyit is értek.
"Ön most Walter White-ot hívta. A sípszó után, kérem, hogy adja meg a nevét, a telefonszámát és a hívásának az okát. Köszönöm szépen."..
Mentula 2014.11.09 11:12:03
nekem tényleg nem fáj, ha valakinek nem tetszik az ami nekem igen. de itt olyasmiket kérsz számon a sorozaton, ami annak az esszenciája, amiket ha máshogy oldottak volna meg, az lett volna hiba. csak pár kiragadott és leegyszerűsített példa, mert a címlap miatt mások is olvassák, nem téged akarlak meggyőzni:)
- párbeszédek hiánya: a rossz kommunikáció az egyik központi elem az egész sorozatban, néha idegesítő, de ebből jön a feszkó, főleg Jesse és walt között. de igaz ez Hanknél is, ő sem egy szószátyár.
- Hank nem csak a rögeszméssége miatt nem ülhetett le bratyizni Walttal, hanem mert utóbbi a legaljasabb módon számtalanszor kihasználta, manipulálta, visszaélve a családi kötelékkel.
- ugyanez a helyzet Jesse-vel is; a számára legfontosabb dolgokat is szétcseszte Walt, úgy, hogy közben minden lényeges dologban hazudott, manipulált, még Jesse volt hálás a sok törődésért. amikor valakiben tudatosul, hogy totálisan kihasználták, az kb. így viselkedik.
- Walt egy pszichopata, aki kurva okos. bő egy év alatt nem lesz profi gegszter,naná, pont ez a kettősség a zseniális. az 50 évig elnyomott egóját, "Heisenerget", a végére teljesen szabadjára ereszti, de 50 évnyi lúzerséget nem lehet levedleni ennyi idő alatt. igazából csak Mike látja át kezdettől fogva, meg részben Gus. és a végén Skyler, ak isokáig csak sejt dolgokat, de amikorra összeáll nála a kép akkor, ahogy írod "visszaesik". nameg Hanknél is kitisztul a kép, csak ugye Walter megzsarolja.
-ugye az megvan, hogy a "családért tettem mindent" az kb. a 3. évad elejétől csak hamis önigazolás, bullshit.

na de nem írok ide kisregényt. Bitch
Mentula 2014.11.09 12:11:05
@scal: az van, hogy a posztod elég provokatív, nyilván minden blogger szereti a sok kattintást, ez OK, de az értelmes kommenteknek az ilyesmi nem használ. a kommentjeid alapján árnyaltabb a kép :)

nyilván Gilliganék ha akarnak kurva jó pérbeszédeket tudnak írni. itt szerintem az volt az egyedi, hogy sokszor nagyon könnyen kezelhető lett volna egy adott helyzet egy értelmes párbeszéddel, de az elmaradt, vagy kisiklott. ez így van amúgy a valóságban is. viszont ha ezek az elején minden szépen, őszintén kibeszélnek, akkor elég lett volna egy évad. :)
Ezt a postot az Index legnagyobb meglepetésemre kitette főketrecbe. A postot gyors reakcióként írtam, nem számoltam az Indexes főcímmel, mivel az Indexen régóta indexen vagyok. Sajnálom, hogy az Index nem a legjobb cikkeimet emeli ki, hanem az ilyen gyorshíreket. Akit ez zavar, az az…..
Van pár olyan téma, amit jobb, ha az ember a saját érdekében nem piszkál. Volt már ilyen előzőleg, elég megosztóak ezek a posztok, de főleg abban osztják meg a közvéleményt, hogy a blogger vajon egy gonosz, kegyetlen seggfej, vagy inkább hülye pöcs. Mégis, nem szabad a…..
A történészek több mint 400 éve próbálják megfejteni a rejtélyt, mi történt azzal a 120 telepessel, akik Anglia első kolóniáját akarták megalapítani Észak-Amerika keleti partvidékén és nyom nélkül eltűntek. I. Erzsébet és hírhedt udvaronca, egyben felfedezője, Sir…..
„365 nap elnyomás, 1 nap képmutatás” - vázolta a problémát az egyik transzparens a magyar feministák nőnapi demonstrációján. Nagyobb időtávlatban nézve a nők emancipációja ugyan nyilvánvalóan a legjobb úton halad, de ez valószínűleg nem vigasztalja azokat a nőket,…..
 A 163 éve lezajlott ”kápolnai csata" névvel jelzett ütközetsorozat volt a szabadságharc második jelentősebb sorsfordító hadi eseménye, nem is elsősorban a taktikai, inkább a vezérkari hatásait tekintve. Az alábbi bevezető részben  betekintést nyerhetünk…..
Mentula 2012.02.27 22:49:41
Ahogyan azt már beharangoztuk, Saint-Maximinben - szerda lévén - pont elkaptuk a heti piacot, amelyről most bemutatunk pár képet (amelyek kattintásra külön ablakban kicsit nagyobb méretben is megnyílnak, megkönnyítve a nyálcsorgatást), mintegy lezárva az idei csurtusposztok sorát.…..