Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mei Ling

0 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Katolikus életvédő szervezetek vezetői a világ minden részéről közös levelet adtak ki a mai napon, amelyben az Egyház jelenlegi vezetőit, köztük Ferenc pápát is azzal vádolják, hogy kétértelmű tanításokkal és a katolikus egyház tanításával szembemenő lépésekkel aláássák a nemzetközi életvédő…..
Mei Ling 2017.12.13 10:27:58
@Ad Dio: Azért nem kell egyedileg dönteni a kérdésben, mert nincsenek kivételek. Jól meghatározható, hogy milyen minimális agyi és idegi tevékenységhez kössük az emberi lény fogalmat, és hogy ezt az embrió mikor éri el legkorábban. A három hónapon lehet vitatkozni, a leírások szerint elég későinek tűnik, de ha elég alacsonyan húzzuk meg a határt, akkor nem lehetnek kivételek, így pl. a fájdalomérzet elérése előtti kor általánosan elfogadhatónak tűnik.

Ezzel persze szemben áll a katolikus álláspont, miszerint a fogantatástól embernek kell tekinteni az egyesült ivarsejteket. Sajnos ez nehezen egyeztethető össze a tudományos tapasztalattal, ami szerint a sikeres fogantatások kétharmada úgy szívódik fel, hogy senki észre sem veszi.
Mei Ling 2017.12.13 10:29:33
@Moin Moin: Ez nagyon durva volt. Elég fanatikus hívő lehetsz.
Mei Ling 2017.12.14 21:01:20
@Ad Dio: ""Azért nem kell egyedileg dönteni a kérdésben, mert nincsenek kivételek."

Vagyis azt állítod, hogy minden egyes emberi embrió másodpercre pontosan egyszerre osztódik és a fejlődésében PONTOSAN ugyan azt az utat járja végig?"

Megértettem, hogy végtelenül elfogult hívő vagy, akivel nem lehet racionálisan érvelni. Világosan megfogalmaztam, hogy ha elég alacsonyan húzzuk meg a határt, akkor nincs kivétel. Pontosan úgy, mint minden más egyéb emberi képességben. Ha azt mondjuk, hogy minden ember egy másodpercnél több idő alatt futja le a 100 métert, akkor felesleges egyénenként vizsgálni az állítás igazságát, noha minden ember más és más időpontban teljesíti. A válaszod tehát szégyenletesen gagyi. És így tovább a többi. Nem érdemelsz több időt.
asztahűha Jézus arca? 2017.12.12 00:01:00
A Jézus ábrázolások 80 százaléka egy magas, vékony, fehér bőrű, világos szemű, barna hajú fiatal férfit mutatnak. Hm... Elég érdekes személyleírás...
Egyre világosabb: a kormány propagandistái nem számoltak azzal, hogy gyűlöletük tárgya, Soros György is részt megszólal majd az ellene folyó hadjáratban. A milliárdos legújabb írását sem teszik ki az ablakba...
Kovács András Péter, Janklovics Péter és Lovász László paródiafilmje tegnap délután még csak szórakoztató volt, tegnap este 11-re meg rögvalósággá vált, hiszen a kb. 12 000 forintból forgatott (UPDATE: KAP jelezte, hogy a költsége 0 azaz nulla forint volt) vicceskedésben nagyjából minden benne volt,…..
Mészáros Antónia a ma esti Egyenes beszédben jelentette be, hogy egyelőre nem folytatja tévés pályafutását, és az ATV-től a UNICEF-hez megy, ahol ő lesz a szervezet magyarországi ügyvezető igazgatója. Az Indexnek adott interjúban pár hónapja többek között azt mondta, hogy ő…..
Sándor öt év Ausztria után költözött vissza Magyarországra, és ha azt mondom, meglepte a magyar valóság, akkor nem mondtam semmit. Mégsem vág neki még egyszer, a poszt végén azt is elárulja, miért. Te is hazaköltöztél? Hogyan élted meg? Maradsz, vagy visszamennél megint? Jelentkezz a…..
Tisztázzunk valamit, Magyarországot nem támadja senki. Tagjai vagyunk az Európai Uniónak és közvetlenül választott képviselőink ülnek az Európai Parlamentben (Szájer József, "Spangli" Tomi és társai), a Európai Unió döntéshozó testületeiben pedig vezetőink képviselnek minket: Orbán Viktor és…..
A csatorna ügyvédi felszólító levélben követeli az ATV-től, hogy változtassa meg a Heti Napló Sváby Andrással című műsor címét, mellyel szerintük védjegybitorlást követnek el. A TV2 szerint ugyanis ez a cím egyezik a náluk 1997 és 2014 között futó Naplóéval. Fotó: Bődey János/Index A Blikk…..
Magyarázatok, feleletek, szabadkozások. A gyerektelenek készültek. Minden alkalomra, helyzetre, évszakra és napszakra megvan a kompakt válaszuk. Nem így a gyerekesek! Nekik nincsenek előre jól megfogalmazott, tüchtig kis indoklásuk arra, hogy voltaképpen miért is kellett nekik gyerek. Mert hogy…..
Vallomással kell kezdenem, ugyanis elgyengültem picit, és bár másik posztot terveztem mára, nem tudtam megállni, hogy ne változtassak. A magyar parlamentben ugyanis vitanap zajlott, aminek a témája egyébként a határátkelők szempontjából nagyon érdekes volt, de aztán menet közben kiderült, hogy nem…..
Liberatórium Vesszen a jobbik 2017.04.05 08:00:00
Én is megszólalnék a CEU ügyben, de mégsem fókuszálnék rá, mert van a magyar belpolitikában egy csomó látszólag független dolog, ami mögött egy közös ok van...
Jó néhányan voltak tisztességes, a közszereplést talán az átlagosnál jobban szerető közgazdászok is, akik 2010 után benyelték az "unortodoxia" maszlagát, az "unortodoxiáét", amelyről végül is sosem tudtuk meg, hogy mi volt. Azt tudjuk, hogy mi lett Magyarországból az utóbbi hat-hét évben: a…..
Mei Ling 2017.03.29 06:57:55
@neoteny: Abból, hogy a jelentős előnyből induló Szlovénia 30 év után érte csak utol a totálisan csődbe ment Görögországot, a kelet-európai országokra csak annyi következik, amit én állítok: az EU Kelet-Európa polgárait másodrendűként kezeli, és mindent megtesz azért, hogy ez így is maradjon. Ez a migránsválság során is jól megmutatkozik. Miközben az erre szánt nyugati integrációs összegek szinte korlátlanok, a kelet-európaiak lehetőségeit sorra nyirbálják meg, és szó sem esik a nyugatiak 5-10-szeres átlagfizetéseiről.
Nemzetköz sajtószemle, 2017. március 29. Hangos sajtószemle itt...
Valér (ő választotta ezt a nevet) problémája Házmestermedve előtt sem ismeretlen, gyakran kapunk hasonló segítségkérő leveleket. Lássuk! Kedves Házmestermedve! Olvasgattam az oldaladat, de nem találtam pont olyan írást, ami a problémámról szól, így szeretnék kérdezni tőled, vagy legalább…..
Elképesztően lélekölő lehet a TV2-nél szórakoztató műsorokkal foglalkozni, programmingot tervezni vagy eladni a sajtónak az újabb és újabb bukást, és ezt azért mondom, mert megnéztem a tegnap esti nézettséget, és kivert tőle a víz. Ha a TV2-nél melóznék, sírnék is, mert iszonyatosan frusztrálna,…..
Egyik lehetőséget sem zárnák ki – meghallgatva a március 15-i beszédét, ám az elmebetegség mindenképpen a jóindulatúbb megközelítés. Orbán megint olyan háborúkat vizionál, amelyek nem léteznek. Kérdés: valóban hiszi-e, amit mond, vagy csak hatalmat (és pénzt) akar, bármi áron...
Mei Ling 2017.03.17 19:15:56
@$pi$: Az 5% adóarány kizárólag a katás kényszervállakozásokra igaz, melyeknek nincs elszámolható költségük. Ezek nyilván nem valódi vállalkozások. Abban a pillanatban, ha valódi alkalmazást üzemeltetsz, alkalmazottakkal szarrá vagy szívatva. Több tucat adót fizethetsz, ezek nagy része független a nyereségedtől, valamint brutális adminisztrációs kötelezettséggel, betarthatatlan jogszabályokkal. Elmondhatom, hogy van olyan adónem, ahol a bevallás költsége tízszerese az adónak. Csak mert minden pénzt be akarnak szedni, és szétosztani a haveroknak. Nem csoda, hogy a versenyképességünk konvergál a nullához.
Mei Ling 2017.03.23 06:35:09
@$pi$: Sajnos te nemcsak, hogy nem vagy vállalkozó, hanem halvány lila gőzöd sincs arról, hogy mi az hogy vállalkozni. Te éppen úgy egyszerűen csak eladod a munkaerődet, mint egy alkalmazott. A munkaerődön kívül más befektetni való tulajdonod, de még ötleted sem, egyszerűen nincs, és remény sincs rá, hogy legyen. Ez a tipikus kényszervállalkozó. Ezekre van kitalálva a Kata. Az igazi vállalkozó a megtérülés érdekében befektet, kockáztat, alkalmazottai vannak, ennek következtében költségei és bevételei vannak. Ezek adóztatása és adminisztrációja ma Magyarországon maga a megtestesült szívatás. Hogy ezek számára mennyi adónem van, és ezek közül mennyi nyereségfüggetlen nem hit kérdése, ott van a gugli. De mint Katás kényszervállalkozó nyilván te erről a világon semmit sem tudsz, ezért a kommentjeid egy békaperspektívából látott világot mutatnak. A valósághoz nincs semmi közük.
A rendkívüli közfelháborodás ellenére a közmédiához tartozó Duna TV leadta a lúgos orvosként hírhedtté vált Bene Krisztiánnal készített interjút, vállalva nem csak az erkölcsi - etikai, de a jogi következményeket is...
Zavarjuk szét az egész bandát, kapjon több pénzt az, aki tud, és szeret is gyógyítani, és azt gondolom, hogy akkor el fogja tudni látni a betegeket talán a kevesebb, de rátermettebb személyzet is. Senki se menjen a Szent Imre kórház sürgősségi osztályára, ha élni akar! Nekem is van egy…..
Az OECD nők napja alkalmából megjelentette a rendszeresen közzétett statisztikáit a nők és a férfiak közti bérszakadékról. Ez alapján az átlag 14,7 százalék, míg a magyar átlag ennél kisebb, 9,5 százalék. Ha ezt a jelenlegi nettó átlagkeresetre (havi 192 ezer forint)…..
Mei Ling 2017.03.11 07:33:52
Az énekesnő a Facebookon jelentette be, hogy az idei évadban már nem ő lesz a zsűri női tagja.  Utódjáról egyelőre nem tudunk semmit, kommentekben tessék segíteni az RTL-nek. Búcsúzzunk Tóth Gabitól egy gif-összeállítással!..
Mint két lábbal a földön járó műszaki beállítottságú ember, örökké irigyelni fogom a művészeket, ugyanakkor csak a legőszintébb hálával a szívemben tudok rájuk gondolni. Áldassék hát a nevük örökre!, mert olyan sokat hozzátesznek ők a mi életünkhöz, olyan felemelőt adnak, legyen szó irodalomról,…..
Mei Ling 2017.02.21 10:41:04
@Hidvégi Mihály: Én természetesen nem erre a blogra céloztam, ez médiafelületnek nyilván nulla. A Momentum által megteremtett médiafelületekre gondoltam. Arra írtam, hogy így kell ezt csinálni. Ahelyett, hogy hozzátok hasonlóan várták volna,, hogy valahová behívják őket, maguk teremtették meg azt a szituációt, hogy róluk beszéljen a média. Ők egy hónapja léteznek, és az egész ország, sőt Európai politikusok is róluk beszélnek, ti meg évek óta és a kutya nem hallott rólatok. És most is csak ennyit írsz a felvetésemre, hogy "Akkor lesz médiafelületünk, ha meghívják valamelyikünket a közmédiába bemutatkozni, programot hirdetni." Megmondom, akkor soha nem lesz.