Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kot Nyeles

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E rovatban az oktatási kormányzatról tűnődtem. Nem abban láttam a tragikai vétségét, hogy elhanyagolta a számítógépeket, hanem hogy rájuk építette. Több olvasó légből kapottnak vélte az iskolai számítógépek 300 ezres számát. Pedig Hajnal Gabriella, a KLIK (Klebelsberg Központ) elnöke a…..
    A blogbejegyzések hozzászólásai között, illetve sok más fórumon is olvasom, látom, hogy laikusok, nem ebben a szakmában dolgozó, az ingatlanközvetítőkkel csak érintőlegesen kapcsolatba kerülők, mennyire rossz véleménnyel vannak erről a szakmáról, illetve ennek a szakmának a képviselőiről.…..
  Pár napja több internetes hírportálon is  megjelent egy cikk, miszerint a bíróság ismét elmarasztalt egy ingatlanközvetítő céget a kizárólagos megbízása miatt, a következő címmel. A bíróság szerint az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén is eladhatja ingatlanát a tulajdonos. Mióta…..
Kot Nyeles 2020.02.04 11:17:47
@eFBéPé: "Jó, tehát ön szerint 3-4 fénykép készítése, feldobása a netre idióta, béna szöveggel (pl. “a 28 nm-es lakásból könnyedén tágas lakosztályt alakíthatunk ki a szomszédos 105 nm-es lakás megvásárlásával”) megér a hülyének is megér többszázezres, netán milliós tételt.." Nem, nem ér meg - nekem sem ment el az eszem. Én csak annyit bátorkodtam megemlíteni, hogy igenis vannak korrekt módon dolgozó, és tényleg dolgozó ingatlanosok is. Sőt. Pont emiatt tudnak ők is boldogulni és létezni, mert őket megkeresik az ügyfelek (értsd: eladók), s nem kell ügyfélért kilincselniük. Mert a jó hírük - szerencsére - előbb-utóbb elterjed.
Az említett "osztatlan, közös tulajdon" a minimum, amit egy ingatlannal kapcsolatban megemlítünk. Sőt, a legelsők között van. A - csúnya szóval éve - átbaszás arra a sajnos nem kevés kóklerre vonatkozik, akik nem terveznek üzletileg hosszú távra, s a lelkiismeretük is komoly hiányosságokban szenved. Amúgy valahol az ilyen ingatlanosok megbízói is hibásak. Ugyanúgy, ahogy azok is, akik az aluljárókban akarnak igazi aranygyűrűt venni a "norvégoktól"...
Kot Nyeles 2020.02.04 11:22:07
@Kot Nyeles: "Ott elszabadult a pokol, mindenki - értsd: ingatlanosok - azonnal milliókat akar keresni a legkisebb, legszegényesebb ingatlanokon is" Természetesen vannak ott is kivételek, mint e blog szülőatyja, I Love Buda. Nem akarok fogadatlan prókátor lenni, de érdemes a weboldalát, weboldalukat is megnézni. Igen korrekt és ritka az ajánlatuk.
Kot Nyeles 2020.02.04 12:57:07
@HaCS: "Hanem, mert meg vagyok győződve róla, hogy az a rész semmis,..."

Szerintem ez nem így működik. Amit aláírtak a felek, az egészen addig "áll", amíg arról egy bíróság ki nem mondja, hogy semmis. Addig a szerződés minden pontja érvényes.
Egyre több otthont hirdetnek amerikai konyhás nappalival. Vannak jó tulajdonságai, de az éremnek mindig két oldala van, így most egy kicsit mögé nézünk ennek a típusú konyhának és kivesézzük, hogy milyen hátrányokkal jár, ha valaki ilyen lakás mellett dönt...
Kot Nyeles 2019.10.06 05:14:44
@Mikkamak: Az utóbbi évtizedekben épült amerikai apartmanokban és házakban a tűzhely feletti mikró aljába beépítve van a légelszívó bevezető nyílása, s a beszívott levegő vagy a mikró mögött a falban erre a célra kialakított szellőző aknákon át távozik a szabadba (ez a lakások jellemzője), vagy felfele, a tetőn keresztül menő szellőzőcsövön.
Áramerősség kiszámítása. Összefüggés volt, amper, watt között. 1 volt x 1 amper hány watt? Teljesítmény = feszültség szorozva áramerősség: P = U × I. Veszélyes a 220 v hálózati feszültség. Számítás, képletek, átváltás. pr-cikk: klíma - Átszámítási képletek a cikk alján >> Régóta…..
A napokban megjelent egy index.hu cikk egy (sok) bluetooth-sebezhetőségről (ITT). Olvasgattam a cikk alatti Facebook-kommenteket, amelyek két nagy csoportra oszthatók. Az egyik csoport - amelyen elcsodálkoztam kissé - hangoztatja, hogy nála be sincs kapcsolva a bluetooth, mert minek, különben is…..
Nincs olyan nő manapság, aki a sminkelési rutinja közben ne nyúlna a szemöldökéhez. Az extra sötét, határozott vonalak valóban hódítanak a trendkövetők között, de lássuk be, sokan a jó ízlést adják fel azért, hogy egy újabb trendnek áldozzanak. Ugye tudjátok: nem sokára ez is ugyanolyan cikinek fog…..
Sokan egyből a benzinkúthoz hajtanak, ha a műszerfalon kigyullad az üzemanyag szintjét jelző lámpácska. Ez persze nem véletlen, mindenki retteg ugyanis attól, hogy az út szélén ragad, és gyalog indulhat el benzinért, avagy motorolajért.Pedig a lámpa kigyulladása csak azt jelzi, hogy hamarosan…..
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Kot Nyeles 2016.04.18 20:07:48
@Texas Monkey:

Mar ne haragudj, de eleg hihetetlen, hogy van a vilagon olyan hely, ahol az embernek szaz szazalekig tetszene minden. S, ha akar cak egy dolog is van, ami nem tetszik, akkor 'lljon tovabb?
Ebben az esetben, ha neked pl. az en velemenyem nem tetszeik, akkor minek irsz egyaltalan kommentet? Allj tovabb anelkul, hogy hozzaszolnal - ez passzol a te fenti hozzaallasodhoz.
A vilag sehol sem tokeletes, ugyanakkor lehetseges, hogy attol, mert egy vagy tobb dolog nem tetszik eg adott kornyeken es tarsadalomban, mas teruleteken viszont nyujthat annyit, hogy megerje vele kapcsolatban lenni, ha nem is veglegesen, de huzamosabb ideig.
A "ha nem teszik, akkor allj tovabb" egy fenemod uninteligens es lekezelo megnyilvanulas, s semmikeppen sem vezet a vilag jobba valasahoz, sot, annak tevoleges jobba tetelehez.

A legdobenetesebb, hogy ezt egy latszolag a texasi szellemet magaba szivo ember (te) kezebol irodott.
Igen, latszik, hogy az itteni pozitiv szellem nem koltozott beled, az maradt olyan, ahonnan szarmazik...
Az ágy kizárólag alvásra és szexre való! – mondja az alvásterapeuta. Korábbi írásomban annak jártam utána, mi lehet az oka annak, ha már a pihenés is fáraszt, most lássuk mi az oka annak, ha az alvás sem pihentet: dr. Hermánné Fogarassy Éva alvásterapeutával beszélgettem a fáradtság okait…..
Az országok fejettségének összehasonlításakor leggyakrabban a GDP-t használják, mint egységes mutatót, azonban van olyan adat, ami sokkal kézzelfoghatóbb ennél. Az egy főre jutó átlagos vagyon mérete megmutatja, hogy melyik országban élnek a gazdag emberek.  ..
Kot Nyeles 2015.06.25 16:53:11
Gyakori szokás kizárólag a sokszor emlegetett, mindenki által ismert látványosságokat megnézni egy-egy országban, így ezúttal olyan európai falvakat és kisebb településeket mutatunk be, amelyek látványát sok főváros is megirigyelheti. Tartsatok velünk és fedezzük fel…..