Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jágör68

2 bejegyzést írt és 3659 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Nem magyar, full színes bőrű, látszik, hogy etnikumilag nem tartozik ide” — volt képes nyilatkozni egy a magyar parlamentben dolgozó szakértő hölgy, aki a kormánypárti #metoo vonatra is felkéredzkedett...
jágör68 2019.12.10 17:15:04
@estván:
Helyesen: egy szakasznyi ÖTT- s visz egy szakasznyit.
A kibocsátott 10.000- ből.

Már, ha lesz annyi, aki fizikailag, harcászatilag alkalmasnak találtatik, huszonéves amerikai kadétokkal "versengeni".
jágör68 2019.12.10 17:58:43
@estván:

Attól függ. Az amcsi tartalékos rendszerben nem csak gyalogság van, hanem vadászpilótát, rakétást, harckocsizót, stb, stb is képeznek... Felszerelésük is megegyező.
Másrészt az ÖTT- seknek van civil foglalkozása (némelyiknek több is)- nem kéne őket állandóan b@sztatni, mert vállalnak pluszt, a hazáért- jól el lenne nagy részük enélkül is.

@Combat Gear Admin:
Hát, az idei CULP keretében az amcsik úgy jöttek, hogy konkrétan a fegyvereik, málha és egyéb felszerelésük máshova repült a C- 17- essel, ráadásul nélkülük. Úgyhogy ők is AK- val szaladgáltak velünk.
jágör68 2019.12.10 18:17:40
@estván:
Pont NEM azokat viszik ki az USA- ba, elhiheted.
Van köztük sok volt katona is, meg azért minimum egy kitartó hegyi túrázó fizikai állapotra szükség van, hogy kivigyenek az USA- ba "mutogatni". Meg persze azért angolul is jól beszélni.
(Bár az, a hivatásos állomány inglisét hallva- kb bármelyik civilnek jobb volt.)

Én azért nem jelentkeztem végül, mert nem igazán szeretem a demokrácia- exportőröket, pedig fizikailag és angolul is topon vagyok.
Ezúttal a Tu-22M afganisztáni szerepéről, majd a hidegháború végén, és utána betöltött szerepéről, helyzetéről lesz szó. A sorozat első része ITT, az előző pedig ITT olvasható.   A Tu-22M Afganisztánban A Szovjetunió afganisztáni intervenciója előtt az érintett, a déli régiókban lévő légiegységek…..
jágör68 2019.12.01 12:41:14
@molnibalage:

"de ezen a fegyverzet cseréje változtathat."

Erről írtam kettővel feljebb. Jó kis gép ez a Krímből felszállva Románia légtéren kívülről elérhető az említett ALCM- ekkel. Plusz a Fekete- tengeri Flotta Kalibr- cirkálórakétáival és Iszkanderekkel megtámogatva bármilyen légvédelmet/ rakétavédelmet szaturálhat.
jágör68 2019.12.01 13:07:31
@Etniez:

A KH- 101 és a Kinzsal is cirkálórakéta, csak légi indítású.
Stingerrel ezt nem szeded le, 20.000 m- en. Egyébként is 1.000- 1.500 km- ről ki tudja lőni az említett rakétáit, hogy célba érjenek.
Egyébként is a török F- 16- os 2015 novemberi akciója óta vadászpárok kísérik őket.
jágör68 2019.12.01 14:47:14
@Etniez:

Már átfegyverezték, TU- 22M3 néven futnak a modernizált változatok.
Mivel, a szárazföldi indítókat, hajókat kiüthetik egy csapással, nem árt ha a levegőben is marad néhány cirkálórakéta- indító "platform", jelen esetben repülő.

És az sem ért, ha nem azonos röppályán indul minden cirkálórakéta a szaturálni kívánt célpont(ok)ra.
Egyszerűen nem tud megbékélni Orbán Viktor kormánya azzal a ténnyel, hogy vannak olyan globális problémák a világban, melyekre az emberiségnek közös megoldást kell találnia. A Fidesz számára valamiféle internacionalizmus a klímaváltozás elleni harc, ugyanakkor mindent megtesz annak érdekében, hogy a…..
Rövid szünet után újult erővel tért vissza a sorosozás a magyar kormány kommunikációs fősodrába. A magyar származású amerikai milliárdos elleni kampány akkor csillapodott kicsit, amikor az Európai Néppárt rossz néven vette az erős antiszemita beütésekkel tarkított „Dzsordzsibácsizást”. Most maga a…..
  Ha tudná. Ha tanulná és figyelné a történelmet s napjainkat.   *** Tudná, hogy izomból még egy népet se tudtak hosszú távon lenyomni és kiirtani. Hogy -- pláne egy harcos nép -- annál vadabbul áll ellen, minél jobban meg akarják fojtani.   *** A Bölcs ezért kiegyezik, széleskörű…..
jágör68 2019.11.09 15:27:21
@Fülig José:

Nyugodtan elhúzhatsz Irak, Afganisztán, Líbia, Tunézia vagy Koszovó

biztonságos, modern, jóléti, legújabb amerikai- nyugati demokrácia egyikébe.
jágör68 2019.11.09 18:04:20
@Jarnyn:
Régóta: nem kvantifikálható
sokan: nem kvantifikálható

Amúgy az amerikai ügynökszervezetek (CEU, Amneszti, Helszinki, stb) miért nem a saját nagykövetségük elé vonulnak?
Elvégre az USA egyezett meg a törökökkel. Meg az oroszokkal.

Tehát lipssiéknek lefordítom:
a NATO 1. ereje megegyezett a másodikkal. Az meg megegyezett az elsőszámú nukleáris nagyhatalommal, aki Szíriában legálisan van jelen. És jelenleg nincs semmiféle kurd népirtás, biztonsági zónák kialakítása megy. Nagy Blankától tájékozódni olyan, mint amikor Nagy Blanka tájékozódik a Trópusi Vihar c. hálivúdi mesefilmjéből.

Ilyen játékosokkal szemben Magyarországon őrjöngeni, hogy de most mi aztán jólmegaszongyuk, meg ne fogadjuk, stb, stb
Alízék csodaországban- vagyhát indexék, beviszkizve a KFC- ben, hajnali 2- kor, zárás előtt - helyzet.

Az meg, hogy az EU rábízta a piszkos munkát Erdogánra- majd folyamatosan beszólogat neki; nem valami sok észre vall.
Mintha direkt, szándékosan lennének hülyék az amerikai bábok...

Dehát a lippsik szétganjázott agyában nehéz 3 évvel korábbra visszaemlékezni, meg reálisan értékelni, a helyükön a Világ dolgait.
Tavaly 16 évesen környezetvédelmi aktivistaként robbant be a köztudatba egy svéd tinédzser, Greta Thunberg, aki azóta már a világ vezetőivel tárgyal, találkozott Barack Obamával és Angela Merkellel, beszédet mondott az ENSZ New York-i klímacsúcsán, szerepelt a TIME magazin címlapján, találkozott a…..
Biztos bennem van a hiba! Én, aki tudok örülni egy napnyugtának, egy szép virágnak vagy egy érdekes formájú fának az út mentén, aki örül minden gyermeki mosolynak – nem tudok örülni, ha kap tízmilliót egy óvoda… Nem megy, és kész! Tisztába vagyok vele, hogy mekkora szükségük van rá, hiszen naponta…..
Ha ököllel kezded ütni a szomszédod arcát, ne csodálkozz, ha téged is eltalál néhány egy-két saller. Ez ugyan nem dakota közmondás, de azért ajánljuk a Fidesz propagandistái figyelmébe. Az állampárt agytrösztjében ugyanis azt gondolták, hogy amennyiben ütni-vágni kezdik az ellenfeleiket, akkor abból…..
jágör68 2019.10.08 16:33:22
Az nem magánélet, ha bekokózva a közpénz százmilliók lopásáról beszél a polgi. Vagy Károcsony, az őt zsaroló, kerületet mögüle szétlopó tettestársairól.

@MAXVAL bircaman közíró:
A prostítúció Horvátországban illegális. Elvileg Magyarországon is. Bár nálunk asszem a "futtatás", ami büntetőjogi kategória.
Ott vesszük tehát fel a történet aranyfonalát, hogy Patrik és Szilvi távoztak a villából. Mindkettőt sajnálom, mert szimpik voltak, Szilvinek talán jobb, hogy így alakult, nem tudom, hogy egy ember hány alkalommal képes elviselni, hogy az arcába böfögik, hogy randa vagy, mielőtt elkezdi a saját…..
Úúú deszééép - csodálkoznak rá a kúrós odura. Pezsi és buja fények, minden ami kell egy ilyen szexbarlangba, tisztára mint egy mátészalkai wellness részleg. Mély gondolatok, Nia tart továbbra is attól, hogy Gábor többet érez, mit sem törődve a műsor alaptematikájával. Bele is kezdenek a huncut…..
Gyors elemzéssel indul a műsor, hogy mi történt a zuhanyban, hát Zsófi interpretálja férfiasabban a történteket: összekeveredtünk, Striciántól csak csajos szirénázásra futja. Karola persze vérig van sértve, úgyhogy ágyból kivonul. Strici nagy kópé, elbugázza Zsófi kedvenc plüssmaciját, majd a…..
Tizennyolc évvel ezelőtt, 2001 szeptember 11. reggelén a világ TV csatornái, hírújságjai és rádióadói szörnyű, szinte sokkoló üzenetekkel illetve képekkel árasztották el a médiát, amikor arról számoltak be, hogy New Yorkot súlyos terrortámadás érte. Ezen napon ugyanis 19 géprabló 4 utasszállító…..
jágör68 2019.09.06 12:59:46
@chrisred:
Kisbutus, még Brzezinski neokon- stratégát sem ismered:

The Muslim Terrorist Apparatus was created by US Intelligence as a geopolitical Weapon.

interview with the Le Nouvel Observatuer, 15- 21 January, 1998.
jágör68 2019.09.07 12:07:39
@chrisred:
Nem csak orosz-fóbia minden, ami nem amerikai hatalom.
Nemcsak, hogy lengyel származású, de Carter és Reagen nemzetbiztonági tanácsadója, Bush H.W. és W. tanácsadója is volt.

@conchita wurst:

Az indekszes cikk sem említi meg:
a 9/11- gyel egy napon tartott terror- elenes gyakorlatokat: Able Danger, Vigilant Warrior, Northern Vigilance- amelyek között voltak számítógépes szimulációs és valódi gépeltérítéses gyakorlatok is+ egyidőben egy szimulált orosz légi támadás.

Így nem kis káosz volt, mikor valódi gépeltérítők is belerondítottak a dologba. Mindazonáltal, 75 percen keresztül, légi befogás nélkül repülhetett, az eredeti repülési tervtől eltérve 4 személyszállító, az maga a VICC.
Ilyen esetben a befogás kötelező, csak a gép lelövéséhez kell elnöki (alelnöki) parancs.

A Pentagonban pedig egy darab repülőalkatrészt se találtak, se holtteseteket, pedig többtucat utas nem párolog csak úgy el.
A becsapódásról készült kb 38 bit minőségű kamerafelvételen pedig nem egy személyszállító, hanem egy rakéta (Tomahawk) kontúrja látszik. Nem is csoda, hogy állítólag a földdel egy szintben, kb 3 m -es bemeneti nyíláson nem féhetett be egy repülő.
Eleve lehetetlen olyan alacsonyra levinni a gépet, a turbinákból kiáramló levegő alapból felhajtaná a gépet.

A 2 géppel ledöntött 3 toronyház szintén fantázia, ha egy épületbe oldalról beleszáll egy repülő, az minimum az oldalára dől, nem emeletenként lefelé, kontrolláltan összeomlik.
Elmúlt az idei esztendő fele, és Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin még nem járt hazánkban, ugyanakkor pártunk és kormányunk vezetője sem tette tiszteletét Oroszország legfőbb vezetőjénél. Nem fogunk persze ettől még elmorzsolni egyetlen könnycseppet sem a szemünk sarkában, de azért érdemes figyelni…..
  Kész, vége, meguntam. Elegem van abból, hogy állandóan gondolkodjak mindenféle felesleges dolgokon. Belefáradtam, hogy megpróbáljak megérteni másokat, hogy több forrásból tájékozódjak, hogy érdekeljen embertársaim véleménye, és, hogy ne adj' Isten, értelmesen próbáljak vitatkozni tényeket fel…..
Valahol végtelenül vidám lehet Viktornak lenni. Ami nem érdekli, azzal nem foglalkozik, csak a szórakoztató hülyeségeinek él. Kormányozni például utál, menekülnek is a magyarok az országból: ki Nyugatra, ki a túlvilágra, ki inkább ide sem születik. Viszont az állami élet szépségeit kimaxolhatja.…..
jágör68 2019.05.06 20:30:56
@Fülig José:

Paks? Orosz földgáz, kőolaj?

Vagy te fényevő vagy, apáddal, nagyapáddal együtt kezdődően?

A fejlettnyugat is tolong az orosz energiahordozókért- Nord Stream 2, Jamal- i LNG, orosz földgáz, kőolaj.

Sőt, a fejlettnyugat orosz energiából megy az orosz határhoz is keménykedni a hadigépezetével.
A  jogállamiság alapvetően mindig is kényes téma, amit kívülről könnyű bírálni, belülről könnyű alakítani. A jogállamiság feltétele az 1800-as évek óta változatlanok, és szerencsére ez a mai gimnáziumokban már érettségi tétel: - A végrehajtó hatalom - A…..
Vlagyimir Putyin orosz elnök 2018-as bejelentése óta már bizonyítást nyert az új orosz nukleáris arzenál felszerelése, a fegyverrendszereket pedig úgy tervezik, hogy a világ bármely részén, akár Amerikában is csapást lehessen mérni velük. Atomcsapást. A hivatalos forrásokban megjelent információk…..
jágör68 2019.04.29 13:38:37
Tudtad, hogy az USA a '80- as években súlyosan leragadt.
A Minuteman- III ICBM- jeik meg igazából a '70- es évekből valók.

A blogíró elfelejtette kifejteni az orosz nukleáris fegyverkezés okát:
1) 2002- ben az USA egyoldalúan felmondta az 1972- ben kötött Rekétavédelmi Egyezményt (ABM) és ezzel párhuzamosan az orosz határig vitte a NATO- t (az 1991- esBush- Gorbacsov Paktum megsértése) és egyúttal ún. Rakétavédelmi Rendszereket telepített Lengyelországba, Romániába az állítólagos "iráni fenyegetés" ellen... Ezzel csúnyán felborította az orosz nukleáris erők elrettentő erejét. Putyin már az elején megmondta, hogy aszimmetrikus választ fognak adni. No, ez az.
2) Az USA felmondta a 1987- ben kötött Rövid- és Közepes Hatótávú (5.00- 5.500km hatótávú) Nukleáris Erők (INF) Tilalmáról szóló szerződést is, ami a szárazföldi telepítést tiltotta meg. Állítólag az oroszok megsértették 2014- ben egy Iszkander- teszttel, ami lehetséges;
viszont az USA a már említett Rakétavédelmi Rendszereknek nevezett kilövőállások telepítésével már jóval azelőtt megsértette, ugyanis ezek az Mk- 41- es kilövőállások tökéletesen képesek támadó jellegű, nukleárisan felszerelhető és 500 km- nél nagyobb hatótávú Tomahawk- cirkálórakétákat is kilőni. Az a magyarázgatás az amcsik részéről, hogy ahhoz át kellene programozni az indító- szoftvert- érthetően nem nagyon hatotta meg az oroszokat...
3) A már említett NATO- bővítés és az iraki, afganisztáni kalandok által szinén létrehozott bázisok Oroszországban komoly fenyegetettség- érzést váltanak ki- ami nem meglepő, a lengyelek, Napóleon és Hitler kaladnozásai után....

Szóval nagyon úgy néz ki, hogy derék szövetségesünk, a jueszé Európát tolva maga előtt szeretne
a) minél több orosz rakétát ránk irányíttatni, hogy rájuk már kevesebb maradjon
b) a nukleáris hordozókban lemaradt versenyhátrányát úgy akarja csökkenteni, hogy Európát telerakja közepes hatótávú rakétákkal és rakétavédelmi rendszereknek hazudott, valójában kettős (támadó- elfogó) funkciójú kilövők telepítésével.
Plusz, ugye ezekhez jön(ne) még a THAAD, Aegis- rombolók a Földközi- és Fekete- tengerre küldése és
a már említett Space Force.