Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ötvennyolcas

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A képre kattintva megtekintheti a felvételt Az MTI közleménye...
Ötvennyolcas 2010.10.22 01:10:47
@Petrovics László:
A fene tudja, miért, de veled ellentétben kevéssé érdekelnek az amerikai humoristák, annál inkább a tények.
Ötvennyolcas 2010.10.22 01:10:47
@Frenki1:
"Láthatóan folytatni kívánja „szponzorai” évek óta tartó hangulatkeltő,
rágalmazó tevékenységét."

Próbálj meg legalább egyetlen egy, Éva szájából elhangzott rágalmat megemlíteni. Szerintem nem fog menni, mert ilyen nem volt...
Ötvennyolcas 2010.10.22 01:10:47
@Ili60:
"Nos, én azt gondolom most is, hogy itt lenne az ideje abbahagyni a játszmák játszását és dolgozni végre, a Polgármester asszonynak. Ha pedig nem tud, vagy nem akar, akkor lehetőleg nem mocskolódni, és taktikázni "
Ha láttad a mai testületi ülést, azt is láthattad, kik szeretnék mindenáron - akár még törvénytelenül is - megakadályozni a munkavégzésben.
Egyébként meg legalább egy mocskolódó kijelentést írj már le, amit Éva mondott...

"Ők el voltak ámulva a város bájától és kedves hangulatától."
Gondolom, autóbusszal érkeztek, végigsétáltak a piacon, megtekintették a volt Bástya parkolót, a Fürdő szálló romjait, utána ki tudja, miért kiürített, önkormányzati tulajdonú kékfestő házat, Vimmer házat, káptalan házat, felmásztak a várba a Várhegy oldalán a rothadó falépcsőkön stb. Valóban bájos városképek ezek..
Tétényi Éva Alakulóban 2010.10.12 22:22:00
Hétfőn reggel egy kitakarított alpolgármesteri iroda fogadott. Rengeteg az elintézésre váró ügy, ezért kevesebb bejegyzés várható a következő napokban. A blog mellett az új kommunikációs csatorna a Twitter lesz. Ezen rövid üzenetekkel lehet gyors tájékoztatást adni a…..
Ötvennyolcas 2010.10.14 00:27:52
@Petrovics László:
"Ismereteim szerint (...) Jószerével néhány emblematikus szeretgom aktivista jelent meg 3-kor a kapuban pár ember kíséretében."

Szerintem keress magadnak megbízhatóbb hírforrást!
Ötvennyolcas 2010.10.15 11:56:27
@Petrovics László:
"Igen, a szeretgomos aktivista Ötvennyolcas valószínűleg úgy látta, hogy a városháza kapujában pontosan 8,117 ember tolongott."
Nem, kedves Petró, nem úgy láttam, és még csak hasonlót - vagy egy nagyságrenddel kevesebbet - sem sugalltam.

"Ha kell azt "kikockázott" képekkel is bizonyítja. "
A kikockázás nem az én műfajom, ezt Te is nagyon jól tudod. Persze azt nem tartom elképzelhetetlennek, hogy Meggyes stábjából ezt megtette már valaki...

"Sőt talán azt is örömmel tapasztalta, hogy a pm asszony munkáját a portálon nagy tisztelettel Esztergom törvényes jegyzőjeként megismert ember segítette már a munkapadjánál. "Áljegyző" meg sehol... "
Jegyző ügyben eddig sem igazán szólaltam meg, ezután sem fogok, mert ez a helyzet még egy profi jogásznak is elég nagy kihívás lehet, én meg nem vagyok az, így hát az ezzel kapcsolatban érzett esetleges örömömmel vagy bánatommal kapcsolatos találgatásod értelmezhetetlen és nem függ össze a látogatók számával - mondhatni maszatolás, figyelemelterelés.

A lényeg:
Nem tudom, a hírforrásod már az általa kikockázott képek alapján állította, amit állított, de tévedett - vagy nem mondott igazat. Amikor én ott voltam, rajtam kívül - ha már engem is oda sorolsz - egy, általam is ismert emblematikus szeretgomos "aktivistával" találkoztam. Volt ott még egy csomó idegen meg több ismerősöm is, de ők nem "aktivisták". Ja, és biztosan azért kellett sokat várnunk a bejutással, mert olyan kevés érdeklődő volt már ott előttünk...
Tetszik, nem tetszik, az informátorod csúnyán felültetett Téged. Sajnállak ezért.
Ötvennyolcas 2010.10.17 21:23:11
@Petrovics László:
"A "kikockázás" leginkább a szeretgom műfaja volt, mivel ott egy időben nagyon sokat lehetett arról olvasni."

Te is nagyon jól tudod, hogy a kikockázás Meggyes stábjának a műfaja - ezt a volt polgármester, ha burkoltan is, de beismerte, pld. a "banános" tüntetés után. A szeretgomé legfeljebb annyiban, hogy többször is szóvá tette ezt az antidemokratikus módszert a Meggyessel egyet nem értők, az előző városvezetés elhibázott döntései ellen fellépők személyazonosságának beazonosítására. Egyébként meg honnan tudod a fényképekről megállapítani, hogy kik voltak ott a szeretgomos aktivisták? Csaknem a városházi kikockázóktól kaptál fényképet róluk?

"Az informátoromat személyesen ismerem. Az ő szava nekem eddig mindig hiteles és utólag bármikor számonkérhető volt."

Jól mondod, volt. Így, múlt időben. Most csúnyán becsapott Téged. :(

"Ezzel szemben a számomra ismeretlen Ötvennyolcas a szavaihoz még a saját nevét sem vállalja fel. Neki miért hinnék? ;)"

Talán mert én ott voltam, nem csak hallomásból tudom, amit írtam. Egyébként meg számomra a Te informátorod névtelen, miért higgyek inkább neki, mint a saját szememnek?

"A képeket elnézve, azok sokkal inkább az ismerősöm szavait támasztják alá. "

A képek nem az ismerőseid szavait támasztják alá, hanem azt az előzetes információt, hogy egyszerre néhány ember tud bemenni az irodába. Ez logikus is volt, hiszen ez nem egy terem, hanem egy iroda, amelyben folyamatosan váltották egymást az érdeklődők. Sajnálom...
Tétényi Éva Találkozások 2010.10.14 00:21:00
Délelőtt a polgármesteri munkakör átadás-átvétele történt meg. Pontosabban, csak részben. Meggyes Tamás országgyűlési képviselő úr úgy határozott, hogy a polgármesteri iroda nem más, mint az ő országgyűlési képviselői irodája. Tehát „nem áll módjában”…..
Ötvennyolcas 2010.10.16 09:38:45
@fuggo.elemzo:
"A polgármester előre nyilatkozta, hogy a legkisebb előírt járandóságot fogja kérni, ami annak az esetleges blamázsnak kikerülése, hogy a testület módosítóban döntene így. Emellett jótékonyan ápolja a puritán vezetői képet."

Ki mint él, úgy ítél.
Ötvennyolcas 2010.10.17 21:23:11
@Petrovics László:
"várják meg, hogy a 10 kicsi (fideszes) indián miként szavaz az előterjesztésükről, az esztergomiak érdekében. "
Nos, hogy hogyan fognak szavazni az esztergomiak érdekében, még nem tudni, "csak" sejteni. Az, hogy hiába szeretett volna közülük alpolgármestert a polgármester asszony, ők fél évig nem hajlandóak ezzel foglalkozni, aztán majd meglátják, mindent elárul. Nem Esztergomért, nem az esztergomiakért akarnak ők dolgozni, hanem Tétényi Éva megbuktatásáért és a hatalomba való mihamarabbi visszakerülésért.
Az meg már a cinizmus csimborasszója, hogy azt az MSZP-s Nyíri Attilát javasolták alpolgármesternek, akit a leginkább gyaláztak az elmúlt években.
Tétényi Éva A második 2010.10.05 23:30:00
A városi közpénzből finanszírozott helyi sajtó és tv nem jelentkezett. Szóval szükség van az internet szabad világára, hogy hírt adhassak arról, mi történik a Városházán. A hétvégén létrehozunk egy új kommunikációs csatornát, ahol majd bárki betekinthet a helyi politika…..
Ötvennyolcas 2010.10.15 11:56:27
@Petrovics László:
"(...) hétfő reggeltől üres az előző pm irodája Esztergomban. (...)"
Ajaj, az informátorod már megint megvezetett Téged! :( Mit is nyilatkozott Meggyes a Népszabadságnak?
"A bútorok közül két fotel az enyém. A szekrények a könyveimmel és a ruháimmal vannak tele, mert a házam még nem készült el, egy bérelt lakásban élek."

Szóval azért foglal le egy munkahelyen magáncélra egy irodát, mert nem készült el még a háza. Érdekes. Mint ahogy az is, hogy vajon ennyi idő alatt miért is nem készült el? Nem tudta talán finanszírozni? Persze úgy nehéz is, ha a kamatmentes munkáltatói kölcsönt ( 2.000.000.- Ft) és a biztosítótól kapott pénzt (5.500.000.- Ft) takarékbetétben kamatoztatja... lásd: a 2009-ben megjelent vagyonnyilatkozatát...
Ötvennyolcas 2010.10.15 18:12:18
@Éhesló:
" Ideje lenne ezt a gennyes alakot valakinek a helyére tenni. Pontosabban jelen esetben kivágni mint a 21-et az önkormányzat épületéből végre."

Bár teljes mértékben megértem az indulatodat, azt jogosnak is tarom, de szerintem ezt a stílust mellőzni kellene. Ne süllyedjünk le az ő szintjükre, mert azzal csak a polgármester asszonynak ártunk!
Tétényi Éva Harmadnapon 2010.10.07 09:24:00
Reggel nyolcra érkeztem a Polgármesteri Hivatal elé. Meglepetésemre fotóriporterek vártak. Szeretnék megörökíteni az első napomat mondták. Az előző nap kiválasztott iroda ajtaja zárva volt. Nem tudom mi lehet abban a szobában, mert ezt az irodát mindig kulcsra zárják. Így az…..
Ötvennyolcas 2010.10.09 03:52:01
@fuggo.elemzo:
"Van egy kellően erős választói legitimitással rendelkező városvezető Ön, és van egy legalább akkora, ha nem nagyobb társadalmi legitimitással bíró képviselőtestület."
Azért a képviselő testületre vonatkozó kijelentésed egy ponton sántít. Éva 8117 szavazattal lett polgármester, és az összességében 4838 szavazatot kapott 9+1 fő fideszes kijelenti, hogy nem akar és nem is fog vele együttműködni. Szerinted ki rendelkezik nagyobb társadalmi támogatottsággal a szavazatok alapján? Szerinted azok, akik ilyen kijelentést tesznek, kinek az érdekében kívánnak politizálni? A város érdekében? Az őket a testületbe bejuttatók érdekében? Szerintem nem. A töredékszavazatokkal bejutó képviselők, gondolom, a majdani konkrét kérdések alapján döntik majd el, hogy éppen támogatják-e a polgármester asszony elképzeléseit vagy nem.

"A város irányítása nem egyszemélyes játék, ez hamarosan be fog bizonyosodni. "
Ebben teljes mértékben igazad van, és erre kellene rájönniük végre a 9 + 1-eknek: ne ők akarják a szavazók ellenében irányítani a várost!

"Még akkor is így van ez, hogy ha a külső, meglehetősen tájékozatlan, ám kellően vehemens szurkolótábor azt gondolja, hogy a korábbi vezető egyedül tette ezt."
Szerintem Te igencsak tájékozatlan vagy, ha azt hiszed, hogy a korábbi városvezető nem egy személyben irányította a várost. Emlékezz csak vissza azokra a megdöbbentő percekre, amikor Meggyes, miután a testület elfogadott egy - általa ellenzett - MSZP-s módosító javaslatot (ha jól emlékszem, talán a parkolási díj emelésével kapcsolatban), nem kapott levegőt, majd közölte, hogy addig fog szavaztatni, amíg nem az ő elképzelése "nyer". A youtube-on megtalálod...

"Látja e azokat, akik a várospolitikai kérdésekben segítségére lesznek koncepciókat kidolgozni, a jelenleg futó, megkezdett projekteket menedzselni? Megvannak-e az elképzelései, kapcsolatai a nagyobb léptékű területfejlesztési döntések előkészítéséhez, háttéregyeztetéseihez?"
Éva minden lakossági fórumán elmondta, hogy attól kezdve, hogy eldöntötte a választáson történő megmérettetését, a legkülönfélébb kérdésekben folytatott tárgyalásokat különböző szakemberekkel. Van olyan terület, ahol egy kis túlzással akár már holnap a városra és a lakosságra nézve kedvező döntést lehetne hozni. Persze, az előzményeket ismerve, a 9+1-ek ezt nem/sem fogják megszavazni...

Természetesen meglehet a - szerintem igencsak téves és előítéletes - véleményed az ATV-ről, Népszaváról, Klubrádióról, Bolgár Györgyről, Mészáros Tamásról stb., de Éva arról aztán végképp nem tehet, ha ezek és ők keresik meg és kérdezik. Gondolom, szívesen nyilatkozna a Hídlapnak és az ETV-nek is, de hát arról nem tehet, hogy ezek a közpénzből fenntartott médiák - ki tudja, milyen okból - nem keresik.
Szeptember második hétvégéjén tartottuk az érettségi találkozónkat. Gimnáziumi osztályunkra jellemző a jókedv és az összetartás. Támogató szeretetük végigkíséri a kampányomat. Az ország több településéről érkezők lelkesen számoltak be arról, hogy figyelemmel…..
Ötvennyolcas 2010.10.02 19:24:11
@Petrovics László:
"Nos, akkor segítek! (...)"
Nem sikerült... Azt hiszem, holnap, a kampánycsend alatt, miután leadtam voksomat a polgármesterjelölt asszonyra, a napomat arra szánom majd, hogy megfejtsem ezt a beírásodat. Azt hiszem, nehezebb lesz, mint egy profiknak készített sudoku...

OFF
"Az Ötvennyolcas párt, vagy magánszemély?"
Bár sokan mondják rám, hogy hatökör vagyok, de párt alapításához a hat kevés. :P
Ötvennyolcas 2010.10.04 23:18:52
@Petrovics László:
Biztosan nagyon érdekes Harsányi János könyve, de azt hiszem, tanulmányozása annak érdekében, hogy megfejtsem hozzászólásodat, másodrendű dolog most. Fontosabb és hasznosabb most a polgármester asszony segítése mindenkinek - és így természetesen nekem is - a maga lehetőségei szerint!
Ötvennyolcas 2010.10.05 21:54:43
@Petrovics László:
"Bár én nem könyvről írtam, HJ tudósi munkássága amúgy sem mindenkinek való... ;)"
Igazad van, sajnos slendriánul fogalmaztam, de szerintem a lényegen ez nem változtat.

"A fideszes képviselők száma tíz! Tízből tíz! "
Kilenc az a tíz, kilenc. Vagy Petróczy Gyula mégsem független? Csak azért kérdezem, mert a valasztas.hu-n úgy szerepel.

"(...) először talán a szeretgomos Meggyes és Fidesz ellenes mantrázást kellene már végre abbahagyni mindenkinek!"

Szerintem abban a pillanatban, amint végre hitelesen tisztázódik, hogy mi is történt az elmúlt tíz évben Esztergomban, ha történtek csúnya dolgok, azokért kik a felelősek, és ha a felelősek elnyerik méltó büntetésüket, senki nem fog már velük foglalkozni. De ahogy az országos politikában folyik már hónapok óta, itt is tisztázni kell a dolgokat, mert az elengedhetetlen követelménye egy minden tekintetben új Esztergom felépítésének.

"Elég volt a több éves (szeretgomos) piszkálásból! "
Ha a "piszkálás" alatt a jogos kritikát érted, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak: amellett, hogy az első pillanattól kezdve a magam szerény eszközeivel Éva mellett kampányoltam, természetesnek tartom, hogy ha valami nem fog tetszeni, "piszkálni" fogom. A nagy különbség az elmúlt tíz évhez képest az, hogy ezt majd névvel, címmel is meg lehet tenni a retorzió és megtorlás veszélye nélkül...
A választási program lassan összeáll. A főbb pontokat megosztom az érdeklődőkkel. Célom, hogy a mindennapi dolgok menjenek rendben. Ha a város jól működik, a közösség is gyarapodik. Polgármesteri programom vezérvonalát a Duna Stratégiára felfűzött értékalapú biztonság…..
Ötvennyolcas 2010.09.18 10:28:58
@Petrovics László:
OFF
"Amit ő ott mond, az számít...? ;)"
Annyit biztosan, mint amennyit Te! :)

"OV mondja (...) Ma a Fidesz példátlanul nagy társadalmi felhatalmazással kormányozhat (...)"

Milyen példátlanul nagy társadalmi felhatalmazásról beszél Orbán "Én Még Soha Nem Hazudtam A Zembereknek" Viktor? Egyrészt nem a Fidesz kormányoz önmagában, van ott - legalábbis de jure - valami KDNP is, vagy tévednék? Másrészt volt már a rendszerváltoz(tat)ás után hasonlóan nagy társadalmi felhatalmazással rendelkező koalíciós kormánya hazánknak, mégsem verték azzal sohasem a mellüket, ráadásul ők nem visszaéltek, hanem csak éltek vele. Persze hogy hogyan, az már más kérdés...

"Egy városvezető erejét, érdekérvényesítő képességét személyes kvalitásain túl az is jelentősen meghatározza, hogy mely politikai erő soraiban tevékenykedik."

Kövér viszont Dorogon arról beszélt, hogy hogy nem fognak a fideszes önkormányzatokkal kivételezni más települések kárára, és aki kormánypárti, annak sem adnak, mert nincs.
Vagyis ha hiszünk Kövérnek, akkor az egyetlen - de elég satnya - érv is elveszik, hogy miért is kellene Meggyesre szavazni.

Tétényi Évának a szavazóköri biztosi munkával kapcsolatos felkérését meg nem kellene ilyen szánalmasan félremagyaráznod, mert lassan tényleg kezdesz nevetségessé válni.

A választásokig lesz még néhány lehetőség a személyes találkozóra a polgármester-jelölt asszonnyal, kíváncsi vagyok, melyiken jelensz meg személyesen...
ON
Ötvennyolcas 2010.09.19 09:16:19
@Petrovics László:
OFF

"Hmm.... Forrás...?"
Most csak megjátszod, vagy tényleg? De ha tényleg, akkor azt hiszem, Te vagy az egyetlen, politikával valamicskét is foglalkozó, aki ez még nem hallotta, pedig 2006 őszén, amikor erről beszélt, sokan kaptak kínjukban röhögőgörcsöt ennek az orbitális hazugságnak a hallatán! Kiindulópontként javaslom a CNN szeptemberi vagy a Die Welt októberi archívumában történő kutakodást.

"Személyes találkozó csak nyilvános fórumon lehetséges?"
Ez egy számomra értelmezhetetlen kérdés, a kíváncsiságom viszont töretlen: vajon melyik kötetlen beszélgetésen illetve fórumon teszed fel a kérdéseidet a polgármester-jelölt asszonynak...?

Mivel hozzászólásod többi része még ennél is OFF-abb, részemről ennyi.

ON
Ötvennyolcas 2010.09.21 19:17:13
@Petrovics László:
OFF
"Ostobaságokért nem kutakodom sehol."
Orbán kijelentése nem ostobaság volt, hanem egy orbitális hazugság.

"névtelen alakok kutakodnak utánam valahol..."
Nem tudom, kik ők, de nem is érdekelnek. Engem csak az érdekel, hogy ha ennyire kíváncsi vagy a polgármester-jelölt asszony programjára, és az ezen a blogon olvashatóak nem elégítenek ki, miért nem jössz el legalább az egyik fórumára kérdezni... akár álarcban is, hogy fel ne ismerjenek...

"Sőt, aki retteg, az tegye meg ott is nyugodtan álnéven... ;) "

Sőt, akár Te is megtehetted volna, például a tegnapi fórumon...

ON
Tétényi Éva A zöld város 2010.09.05 22:05:00
A fák fontosabb szerepet töltenek be egy város életében, mint azt gondolnánk. Legtöbben talán csak szeretik őket, mert szépek és hozzájárulnak a kellemes környezet megteremtéséhez. Azt is tudjuk, hogy a fák, erdők jelentik a „zöld tüdőt”, tisztítva a koszos városi…..
Ötvennyolcas 2010.09.08 20:33:19
@Petrovics László:
"Azt is többször leírtam már, hogy én Tétényi Éva részletes választási programjára várok, amit a blogja kommentjeiben található kérdések esetleges figyelembevételével (is) összeállíthat. Ennyi... "

Volt ma este egy nagyon jó hangulatú találkozó Tétényi Évával, amelyen számtalan kérdés és válasz elhangzott.

OFF
Érdekes módon Petrovics László néven senki nem kérdezett. Lehet, hogy et is csak egy nicknév??? De ha esetleg megis valós személy, csak most éppen nem ért rá, lesz majd egy nagyobb fórum a Technika Házában, ott be lehet majd pótolni - feltéve, hogy valóban érdeklik a válaszok! ;)
ON

A magam részérők ezúton mondok köszönetet. Érdemes volt elmenni és meghallgatni, rengeteg konkrét terv, elképzelés és ötlet hangzott el. Két dolog tetszett a legjobban: nem volt felelőtlen ígérgetés és nem volt az ellenfélnek ócsárlása. Szerintem ez az, amelyhez el kell érni egy bizonyos erkölcsi és emberi szintet. Tétényi Éva elérte, most már csak az a kérdés, hogy az ellenfelének is sikerül-e. Az eddigi pályafutása és az előjelek nem erre utalnak...
Ötvennyolcas 2010.09.10 09:42:34
@Petrovics László:
"Majd megnézem, ha felkerül a netre..."
Egy részlet már felkerült, gondolom, lesz még több is: www.youtube.com/watch?v=uS7HLjBHZ6A
Persze az ETV honlapján ne keress semmit. Én legalábbis nem láttam ott őket tegnap...

"mikor lesz a fórum a TH-ban. "
Ha jól emlékszem, 20-án. Persze ha akkor sem érsz rá, azt már biztosan leadja majd az ETV a függetlenség, pártatlanság, objektivitás és közszolgálatiság jegyében!
Ötvennyolcas 2010.09.21 19:17:13
@Petrovics László:
"3.- Ha ingyenes lesz a parkolás, akkor nem lesz a belvárosi részeken az ott lakók számára relatíve könnyen hozzáférhető parkoló. El lehet-e venni tőlük azt a komfortot, amely ebben az összefüggésben úgy jelenik meg, hogy csak a szomszédokkal kell ott "küzdeniük" a parkolóhelyért?"

A fizetőparkolás bevezetésével sem lett sem relatíve, sem máshogy könnyebb parkolóhelyet találni a belvárosban, és ez nem vélemény, hanem tény. Persze mondhatod az ott lakóknak, hogy ott a szinte teljesen üres mélygarázs, de azt, akinek egyszer már megrongálta az autóját a cementes lé, nehéz lesz beterelned oda.
Tétényi Éva Függetlenség 2010.08.02 22:00:00
Többekben felmerült a kérdés, hogyan lehetek független jelölt? Magamat ismerve elég egyszerű a  válasz: úgy hogy hiszek a közös célokban. Különben meg nehezen. Manapság csak párt támogatással indulhatnak eséllyel a jelöltek. Most szembesülök azzal, hogy mi minden kell egy…..
Ötvennyolcas 2010.08.15 12:05:11
@Petrovics László:
"Ha az anonim kommentelő ebben még mindig kételkedik, akkor kérem gondoljon bele, hogy ő szívesen menne-e be egy olyan helyre Esztergomban, ahol Meggyes Tamás képe mosolyog rá a kirakatból?!? "

Tudod, én már csak olyan buta vagyok, hogy ha egy üzletben a pénzemért megfelelő minőségű és árú terméket kapok, akkor a legkevésbé érdekel az, hogy a tulaj melyik politikus mellett kampányol. Persze biztosan bennem van a hiba...

"Csak zárójelben; a bolt egyben munkahely is, ahol nincs helye a politikának."

Kíváncsi leszek, az eddig megszokottakhoz hasonlóan hány esztergomi üzletben gyűjtik majd Meggyes részére az ajánlószelvényeket, és hogy ez ellen is felemeled-e majd a hangodat!

"Az ősszeretgomos, szintén anonim Ötvennyolcas vajon miért nem vállalja fel itt Tétényi Éváért (Geletey Balázshoz hasonlóan) a saját nevét? Miért "suttog" itt névtelenül? Talán gyáva?"

Lehet, de Esztergomban élek, ahol bizony gőzerővel működik az "aki nem velünk, az ellenünk". Másrészt pedig engem - Veled ellentétben - soha nem az érdekelt, hogy KI mondja, hanem hogy MIT. Csak mert szerintem EZ a lényeg, nem pedig az anonimitás már-már beteges ostorozása. A nevemet pedig fel fogom vállalni Tétényi Éva mellett - az ajánlószelvényen.
Ötvennyolcas 2010.08.15 12:05:12
@Petrovics László:
OFF
Az, hogy valaki a nevedben írt kommentet az RC vendégkönyvébe, valóban elítélendő dolog volt, de a vendégkönyv nem emiatt szünt meg. Kezdtek nekik kényelmetlenné válni az olyan kérdések ismételgetései, mint például hogy mikor tartják meg a beígért, de elhalasztott lakossági fórumot, meg hogy van-e már jogerős építési engedély, és ha igen, miért nincs. Egyszerűbb volt törölni a vendégkönyvet, mint válaszolni. Érdekes módon a válaszok hiánya OTT Téged nem zavart...
ON
Ötvennyolcas 2010.08.17 09:08:19
@Petrovics László:
"Én kizárólag az elsőről írtam és potenciális vevőkről, akik egy valaki által (külső ráhatásra) bevállalt tevékenység miatt esetleg elveszhetnek."

Ez a Te feltételezésed, a valóság viszont G. B. leírása szerint egészen más: "Valószínű tágra nyílott pupillája eltakarta volna csodálkozástól nyitva maradt száját, mikor közölték: nem merik a plakátokat kihelyezni, mert félnek a jelenlegi "polgármester" zaklatásaitól, bosszúitól."

Érted? A szóban forgó üzletvezetők nem azért nem engedik kihelyezni T. É. plakátját, mert néhány potenciális vevő elvesztésétől, hanem azért, mert a jelenlegi polgármester zaklatásaitól, bosszúitól félnek!

Persze ez az aprócska különbség igazán ne zavarjon Téged a tények elferdítésében...
Tétényi Éva 50-es évek 2010.07.27 08:00:00
Na nem az életkoromra gondolok, hanem arra a közhangulatra, amit a városban tapasztalok. Meglett emberek suttogják el nekem, hogy mennyire örülnek egy alternatívát jelentő, a meglévő értékeket megbecsülő és továbbvivő független polgármester-jelöltnek, de nyíltan, értsem meg,…..
Ötvennyolcas 2010.07.28 21:43:47
@Petrovics László: Na ne már! Azért ennyire nem kellene megjátszani a naívat, és nem kellene hülyének nézni az embereket!
Ötvennyolcas 2010.07.29 16:55:06
@Petrovics László:
"A "csahosok" karaktert nem én hoztam itt fel, de amit velük kapcsolatban ide írtam, az bizony megtörtént már ebben a városban. Utólag elég nehezen tagadható. "
Látod, ebben teljes mértékben igazad van. Elég csak belelapozni a Hídlapba, visszanézni néhány testületi ülést Meggyes kirohanásairól, elolvasgatni a kertvárosi részönkormányzati képviselő és társai iwiw-es bejegyzéseit, megnézni Obersovszky műsorait az ETV-n...
Bizony, Tétényi Évának fel kell készülnie a legnemtelenebb támadásokra és megfélemlítési kísérletekre is.
Visszatérve egy korábbi bejegyzésedre:
"Nem tudom ki, kitől vagy miért tart a városban (...)" - ha Te az esztergomi Petrovics László vagy, akkor nem teszel fel ilyen álnaív kérdést. Ha viszont nem az esztergomi Petrovics László vagy, akkor javaslom, hogy olvass utána például a Szent István Gimnázium történetének.
"(...) ki lát Tétényi Évában ellenfelet (...)" - ezek szerint csak Tétényi Éva indul a polgármester-választáson? Mert ha nem, akkor ez a kijelentésed egyértelműen T. É. lenézése, olyatán beállítása, mintha őt nem is kellene komoly ellenfélnek tekinteni...