Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zskoncz

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- Elmentünk, felszólaltunk, mégis győzött az elnyomás, a belátás helyett....... Bábunak néznek minket! Életem első testületi ülésén vettem részt, és az első napirendi pont előtt már a dedóban éreztem magam...erőfitogtatás,  vagdalkozás, ki tud a másikba jobban…..
Kedves Olvasóim! Remélem, holnap 17:00- kor minél többen el tudtok jönni a Polgármesteri Hivatalba, ahol is az utolsó lehetőségünk lesz arra, hogy befolyásoljuk a gyermekeinket érintő, csepeli óvodákkal kapcsolatos döntéseket. A további aláírás gyűjtésekhez mellékelem a…..
Volt ugye a klasszikus kőbe vésett lomtalanítós felirat, aztán a hevenyészettebb lomisfoglalt (így egyben), majd aki egy szál lappal lefoglalt egy fél utcát, az utóbbi időben pedig egyre inkább terjed a lomis fogva kifejezés - bármit is jelentsen ez. Mindezek megkoronázása ez…..
A Facebookon találtam egy felhívást... Hát az már tényleg fantasztikus, hogy a közösség miként írja át a történeteket, szabályokat. Nem mi vagyunk a forrásai a hírnek. A fura és nagyszerű pedig az, hogy egy ilyen hír milyen pillanatok alatt megy végig mindenhol. Örömmel…..
Mielőtt még elhamarkodottan válaszolnál, muszáj megnézned az IKEA legújabb ambient kampányát, amiben egy 54 négyzetméteres lakást építettek fel Párizs egyik metróaluljárójában. A kampány legfontosabb célja az volt, hogy megmutassák, még a kis lakásokat is be lehet ízlésesen…..
A napköziben a spenót szigorúan kemény tojással érkezett, bár az agárdi strand önkiszolgáló éttermében nyaranta gyakran láttam, hogy sokan tükörtojással eszik. (Hogy lehet az embernek önszántából spenótot választania egy önkiszolgáló étteremben? Én ilyen hibába…..
Milyen is volt a napközis paradicsomleves a ’70-es ’80-as években? Finom édes, szerencsés esetben betűtésztával! Mennyi paradicsomot látott, az nem volt érdekes, a kizárólagos kritérium a telített cukoroldathoz közelítő íz és a piros szín. Ennek a két kritériumnak a…..
Milyen is volt a '70-es évek napközis gyümölcslevese? Világos-rózsaszínes-lilás és meleg. Nyomokban gyümölcsöt tartalmazott. Szigorúan magozatlant. És természetesen sós. A napközis meggyleves sós volt. Persze nem úgy, mint a csonteleves, de sós volt. Ezekkel a…..
A ’70-es évek végén, ’80-as évek elején nyaranta szüleimmel Balatonfüreden nyaraltunk. Ha Balaton, hát sült heck, lángos, palacsinta, jaffa, kola! A füredi szabad strand akkoriban még nem volt elhalmozva bódékkal, néhány vendéglátóegység szolgálta ki az éhes…..
retro gastro Cserkész kolbász 2010.10.13 06:06:00
A cserkész kolbász valószínűleg a virsli és a kolbász keresztezéséből született: anyaga homogén volt, mint a virslié, vékony volt, mint egy juhbeles virsli, míg íze, és tömörsége a kolbászt idézte. Az igazi rejtély nem is ebben állt, hanem abban hogy hogyan élhette át az…..
retro gastro Selyemcukor 2010.10.08 06:09:00
A selyemcukor sokakkal ellentétben nem tartozott a kedvenc csemegéim közé. Celofán szerű zacskója állagában hasonlított a dunakavics zacskójára, és magában hordozta az állandó veszélyt, hogy széthasadva az összes cukorszem szétgurul. Amennyiben a cukor - leginkább egy makkhoz…..
retro gastro Tejdropsz 2010.10.01 06:13:00
A Tejdropsz és a Meggyfuré a két legkülönösebb keménycukorka volt a ’70-es ’80-as években. Dropszból csak tej létezett, furéból csak meggy. Mi volt a különbség a dropsz és furé között, ezt mindenki maga döntötte el, hivatalos állásfoglalás ebben a kérdéseben nem…..
retro gastro Meggyfuré 2010.10.04 06:15:00
A meggyfuré a tejdropsz és nebuló mellett a ’70-es ’80-as évek keménycukorka triumvirátusnak számomra legkedvesebb tagja volét. Nem volt finom, és emellett még nagyon durván a fogaimba ragadt minden alkalommal, amikor szétrágtam; de nem volt mit tenni, szét kellett rágni,…..
retro gastro Fényezetlen B rizs 2010.09.15 06:13:00
Milyen is lehet az A rizs, létezik-e ilyen, valaki valaha látott-e ilyet, faggattam édesanyámat a konyhában, míg ő szorgalmasan pucolta a rizst. A rizs pucolás valószínűleg az ötéves terv része lehetett, mely hozzásegíthetette volna a ’70-es ’80-as évek hazai…..
retro gastro T-rizs 2010.09.16 06:24:00
A ’80-as években már érezhető volt az élelmiszeriparra nehezedő vásárlói nyomás, hogy piacra dobja a generációk óta ismeretlen A rizst. Vásárlói nyomás ide vagy oda, Hegyeshalomtól keletre nem volt A rizs, csak fényezetlen B, ezért innovatív megoldásra volt szükség.…..
retro gastro Melódia szelet 2010.09.20 06:31:00
Vendégposzt Szalacsi Dezsőtől Valamikor a 60-as 70-es évek fordulóján, amikor a csokoládépiacon a Sport szelet már bejáratott brand volt, a Szerencsi csokoládégyár cukrászai gondoltak egy merészet és létrehoztak egy olyan csokoládés darabárut, mely egyszerre volt…..
retro gastro Tejcsokoládé 2010.09.08 06:20:00
Vendégposzt Gaspertől Ez az a csoki, amit igazán ritkán kaptam volna szüleimtől és nagyszüleimtől, ha gyerekkoromban még létezett volna ez a termék. Mert azt hiszem, hogy ez a tejcsoki nem egyszerűen a jeles minősítés miatt kapta a nevét, hanem sokkal inkább a célcsoportot…..
retro gastro Úti kávéfőző 2010.09.01 07:45:00
Egy remek nyári vakáció után, itt a mindenki által régóta várt új tanév, új retro gastro posztokkal!Néhány héttel ezelőtt a TV2 Magellán című mosrában rövid interjú készült a retro gastro blogról, ahova egy igazi retro kuriózummal készültem, egy '70-es évekbeli elektromos…..
A következő bejegyzés a gastronomica.blog.hu-n jelent meg: Nagy elismerés érte tegnap a gastronomica.hu portált! A szerkesztésében álló retrogastro.blog.hu megnyerte a Goldenblog gasztroblog versenyét. Mi áll a siker mögött? Miért tízszer olvasottabb a retrogastro.blog.hu a szintén…..
retro gastro Joghurthab 2010.05.17 06:13:00
A joghurthabbal tette be a lábát a Danone a vasfüggöny mögé. Hogyan gyárthatott a Budapesti Tejipari Vállalat a '80-as évek elején Danone logós termékeket, az maga a rejtély. De hát az egész szocializmus mechanizmusa rejtély, így a joghurthab ehhoz jól illeszkedett. Eleinte csak…..
retro gastro Virágos nyalóka 2010.05.10 06:47:00
A kakasos és a Kojak nyalóka mellett a virágos nyalókáról is meg kell emlékezni, a '70-es , '80-as évek nyalóka triumvirátusának harmadik tagjáról. Kb. 8 évesnek kellett lenni ahhoz, hogy a nyalóka beférjen a szájunkba, azalatti kor alatt éppen csak nyalogatni lehetett, lévén a…..
zskoncz 2010.05.10 13:06:44
@AgentO: pont ez jutott róla eszmbe! élmény volt nézni hogyna készül a virág!!! :DD

@ArnWald: nekem rémlik valami, de nagyon nagyon halványan.... :S
retro gastro Kojak nyalóka 2010.05.04 06:01:00
"A kopasz amerikai nyomozóról elnevezett „Eredeti Kojak-nyalóka” története 45 évvel ezelőttre, 1965-ig nyúlik vissza. A később szállóigék részévé vált, országszerte ismert és sokat emlegetett édességet akkor kezdték el gyártani a korszaknak megfelelően…..
retro gastro Karamellás tej 2010.04.22 07:00:00
A zacskós karamellás tej a tejtermék piramis csúcsa volt! Egyszerűen kiharaptuk a sarkát, és öntöttük lefele. Valószínűleg ma már reggeli italnak hívnák, igen alacsony tejtartalma végett, de hát ez a '70-es '80-as években még nem volt szempont, és nem is baj. A karamellás…..