Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OpenMind

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Júliusban a szaúdi királyi család kedvéért lezárták volna francia Riviéra egy részét. Hollande talán még a seggét is kinyalná a szaúdi diktátor királyi méltóságnak. De nem tetszett a lakosságnak: „Felszólítjuk az állami intézményeket, biztosítsák, hogy az emberek…..
OpenMind 2015.12.07 19:51:19
Vannak egyetemes dolgok mint például az adó. Mivel azonban az adó nem egy természeti/fizikai törvény, elméletileg lehetséges lenne kibújni alóla. A gyakorlatban viszont ha megpróbálod, olyat kapsz az orrodra, hogy attól koldulsz. Akár embert is ölhetsz, de ha adót csalsz, vagy az államrenddel szórakozol, sokszorosát kapod a büntetésnek.
Lehet sok pénzed, de ha megbontod a rendszer egyensúlyát, akkor kihúzod a gyufát. Mivel jelenleg a dollár az az eszköz, amin a világ megadóztatása alapul, ha a dollárt fenyegeted, megkapod a magadét. Mivel a dollár mögött nincs semmi, csupán a hit és a kereslet, aminek pedig a kőolaj az alapja (a kőolajkereskedelem dolláralapú), aki az olajjal játszik, a legmagasabb büntetést kapja. Szaddam élelmiszerért és euróért akart olajat adni, Kadhafi aranypénz bevezetését tervezte, és olajat csak aranyért akart eladni - volt is neki jó sok, de arról nem tudok hova lett a megbuktatása után. Egy akkora vagyonnak nyomának kéne lennie, ha Libiában marad. Ha valaki tudja, irja meg.
Asszad is valami ilyesmibe keveredett valószinűleg. Ha valaki tud többet is, irja meg, mert az ilyen jellegű konfliktusok alkalmából minden félnek vannak támogatói, de ha az egyik nagyhatalmú támogató fél egyértelműen kinyilvánitja, hogy kész a végsőkig elmenni, akkor a másik általában visszavonul, esetleg tessék-lásség szinpadias akciók közepette. Itt azonban egyre másra kontráznak a felek, ami azt jelzi, hogy itt bizony globális jellegű a kérdés. Ott pedig egy-két olajmező nem igazán számit érdekesnek.
Szerintem tehát Asszad valamilyen szinten veszélyt jelent az elit gazdasági érdekeire, amik elsődlegesen financiális, vagypontosabban monetáris jellegűek kell hogy legyenek emiatt.
Magyarázat: a világgazdaság pénzügyi folyamatai nagyon koncentráltak, ezek irányitóit nevezem elitnek.
Néhány napja Putyin azt mondta, hogy bizonyítani tudják az Iszlám Állam és a Törökország között zajló olajkereskedelmet. Erdogan azt válaszolta, ha ez sikerül, akkor lemond. Szerdán az oroszok előálltak a bizonyítékaik egy részével. Szerdán a védelmi minisztérium emelte…..
A minap gumibemutatón jártam, bár ilyesmiről nem szoktunk írni, egyszerű megfontolásból. Marha nehéz megmondani egyáltalán, hogy jó-e egy gumi, illetve hol helyezkedik el a konkurensekhez képest, hiszen nehéz memóriából észrevenni egy-két százalékos különbségeket, ehhez…..
OpenMind 2015.06.06 19:14:48
@Gepeszveres:
pontosan. viszont a négy évszakosak is tegyék félre a kocsit ara a pár napra télen, amikor igazán durvák a viszonyok.

egyetlen túlcsúszás okozhat olyan kárt, ami többszörösen felülmúlja a téli gumik árát.
OpenMind 2015.06.06 19:27:15
@GrenAbla:

ilyenkor milyen profilmélység a mérvadó? a nyári 1,6 mm , vagy pedig a téli 4 mm?
OpenMind 2015.06.06 19:51:02
@Союз:

a "rutintalan vezető"-vel abszolút egyetértek.

a többi kicsit relativ, mivel a jégen menésnek is megvan a tehnikája, valamint úgy vagyok ezzel, mint az eszkimók, jégből is nagyon sokféle van :-))
de mivel ez csak szőrszálhsogatás részemről, mondjuk azt hogy nagyjából úgy van ahogy mondod :-))