Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ziebi31

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahhoz képest, hogy az itthoni beszélgetések főleg királykisasszonyokról, tündérekről, oviról és AnnaPetiGergö ártatlanságú szerepjátékokból állnak, Lili ma rendesen beleállt a dologba. Lefekvés elött még mosolyogva mondta közelről belenézve az arcomba, hogy ő mindig is élni fog, akkor is ha meghal.…..
Hú, micsoda év volt, őrület. El sem hiszem, hogy eltelt. Lapozgatom a filofaxomat (mert ebben az évben az is lett!), mi történt idén, miért is vagyok hálás:  ..
Előretolt helyőrség forradalmi 2016.10.21 10:57:11
Már évek óta sejtettem (ez volt a híres Holgersonné-sejtés, ha olvastatok róla), de mostanában világosodtam meg teljesen, és most már magabiztosan ki merem jelenteni az új tézisem, mert több oldalról bizonyított tény:   Ha valamit el akarunk végezni, akkor azt el kell végeznünk, és akkor lesz…..
Van egyébként két befejezetlen posztom, az egyik még tavaszról, a másik meg a nyári élményekről, de közben Eredményes Királylány lettem szeptemberben, úgyhogy muszáj erről írni.  Mert igaz, hogy végigdolgoztam a nyarat, és összesen 3 nap szabadságot vettem csak ki (meg kettőt szeptemberben, amikor…..
Tündér Lili második neve Anne, tisztán emlékszem, mikor épp heverésztem bálnaként a kanapén, és Táltos Bandi befutott a munkából, és még az elöszobában mondta, hogy Lili legyen Anne is, így, e-vel a végén. Én meg mondtam, hogy jó.  Mi nem bántuk…..
Ziebi31 2016.09.04 09:32:58
Lassan készülnek az írások a posztgyárban, a késésért szíves elnézésüket kérjük. Szóval négy éves lett a kisfuszulyka, méltósággal viseli a korát. Persze ezer éve tervezgette már a napot, a tortáját, az ajándékait, a vendégeket, miNDeNt, de aztán örült bárminek, ahogy van. Mert egy ilyen rendes…..
Mennyi az esélye annak, hogy sétálok az utcánkban, és a fejemre hullik egy negyvenkilós kő?    Mennyi az esélye annak, hogy parkolok az utcánkban, és a kocsimra esik egy negyvenkilós kő?   Az előbbinél azt hiszem, némileg több, és valahol nagyon örülök, hogy inkább az utóbbi történt. Meg annak…..
Ziebi31 2016.03.13 14:50:53
Előretolt helyőrség Bulika 2016.03.07 09:34:54
Szombat este teljesen olyan érzésem volt, ahogy koncentráltam, hogy ne aludjak el a kissanyi altatása közben, mint mielött megyek disznóvágásra. Nem, ez nem egy olyan jó érzés, én egyrészt szeretek aludni, másrészt igényem is van rá, harmadrészt disznóvágás után nekem mindig rengeteg a dolgom, és…..
nagyon régi, és nagyon új jegyzetek a kismadárról, akiről nem írok már havi összegzést. - Lili már nagyon ügyesen tud sütit sütni - mesélem az apjának. - Töled tanultam, anya! - a mikulás meg hozott neki egy kiskötényt, ha láttatok volna, mennyire örült neki!!! pont…..
Milyen már arra ébredni (szombat hajnalban!), hogy idegösszeomlást kaptál?     Mármint az álmomban. Eddig azt hittem, csak akkor ébredsz fel, ha azt álmodod, hogy meghalsz, de úgy tűnik, ez is ér. Egyébként nyugat-európaiként családilag a hidegháborús Szovjetúnióban rekedtünk valahol a Névánál.…..
leadtam a pályázatot.    Ehhez most nem tudok mit hozzáfüzni, csak azért írtam, hogy érzékeljétek a hangulatot.  MEG VAGYOK MAGAMMAL ELÉGEDVE. (tovább is van, csak nyomjatok a gombra)..
Van egyébként egy csomó újévi fogadalmam (öö, mondjuk inkább célitüzésnek), például kevesebbet fogok mások dolgával törödni, és többet a sajátommal, de van egy, ami már most látványos (látványosan nem valósul meg), mégpedig az újévi nagytakarítás (ha már a karácsonyit kihagytuk). Persze nyilván már…..
Ziebi31 2016.01.10 12:52:34
@Nils Holgersonné: Az nagyon jó ötlet, tapasztalatból mondom, NEM költözéskor szelektál az ember, olyankor sosincs elég idő. :D
Előretolt helyőrség TL módszere 2016.01.04 11:37:17
Szilveszter éjjel, lefekvéskor: “Behozod a gépedet, leülsz a nagypapa székébe, beírod, hogy sok pénzed lesz, és (akkor) sok pénzed lesz. Én addig nézegetem a könyvem.”   Elég egyszerü, nem is értem, hogy-hogy nem jutott még eszembe. Egyébként nem szoktunk ilyesmikröl…..
egyébként múlt elötti hét péntek óta akarok egy olyan bejegyzést írni, hogy jóisten, micsoda nap, de aznap már mindig csak beájultam az ágyba, másnapra pedig elhalványult az emlék, és nem azért, mert ilyen zen buddhista vagyok, aki elengedi a múltat, hanem mert a következö nap…..
Elmondom, nálunk ez hogy megy. 24-én általában már hazautazunk, mert TB-nek csak pár szabadnapja van (sőt, igaziból 24-én még szokott lenni egy koncert). Emiatt régebben volt saját kiskarácsonyunk, saját menüvel meg minden, de Kína óta leszoktunk róla. Így viszont nem…..
Ziebi31 2015.12.24 15:22:32
én: Képzeld Lili, még pár nap, és betoppannak az angyalok a karácsonyfával és hoznak nekünk ajándékokat is. És akkor majd együtt ünnepelünk. Mármint nem az angyalokkal, de mi hárman. Mit szólsz ehhez? TL (lerázós hangnemben): hát ez nagyon jó, csak én éppen mesét…..
Ziebi31 2015.12.24 15:20:20
5 éve láttam egy fotót egy adventi naptárról. 4 éve már tudtam, hogy lesz gyerekem, és eszembe jutott, milyen jó lenne egy ilyen fix adventi naptár, amit minden évben elö lehet venni és örülni neki. 3 éve ráállítottam a szüleimet, hogy szerezzenek be nekem facsipeszeket a…..
--- miért vagy ilyen szomorú Azért vagyok szomorú, mert a nevem koszorú. (de hát mi lehet a neve a négyszögesített adventi koszorúnak?) azért én név nélkül is meg vagyok vele elégedve Meghitt adventi készülödést kívánok mindenkinek!  ..
Ziebi31 2015.12.08 12:43:21
Nagyon lassan állt össze a kisszakács konyhája, nem volt semmi koncepció a fejemben (nem mintha az gyorsítani szokott volna a dolgokon), csak gyültek, gyültek a témába vágó ajándekok és örkölött dolgok, és kellett nekik egy keret. De most már nyár óta elég vállalhatóan néz…..
Vettem egy kocsit.   Piros.   #unexpectedshopping      ..
Ziebi31 2015.11.29 21:00:40
Annyit panaszkodtam mostanában, itt az ideje, hogy megint hódoljak az amcsi hagyományoknak.  Van tovább! - az egyik legnagyobb dolog, hogy bármitől is féltem az elmúlt évben, egyikből sem lett semmi. Ha-ha-ha. (jövőre megspórolhatném a parázós részt is) - a fentiekből…..
Október 17 óta ipari mennyiségü vendéget láttunk, nagy örömömre. Voltak benne régen tervezett, meg hirtelen ötlettöl vezérelt vendégek is, rokonok és barátok, egyéjszakás kalandok meg hosszabb vendégeskedések is, minden ágynemünk forgásban volt, mostam folyamatosan,…..
Ziebi31 2015.11.16 22:36:15
@Nils Holgersonné: Bármikor! CSerenyaralás? :D
Időközben voltam Brüsszelben is, négy napot. Előtte hetekig tervezgettem meg szervezgettem, mert Bandi pont akkor lépett le Kínába, a gyerek meg még nem tudja egyedül levinni a szemetet, úgyhogy valamit ki kellett találni. Egy elvetett A verzió, majd egy fixre leszervezett B verzió…..
Ziebi31 2015.10.24 14:49:23
Vannak azok a fotók, amik nem pillanatképek. Ránézel, és látsz mögötte egy egész életet. Vagy többet.      ..
Ziebi31 2015.10.24 14:46:28