Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ketzifintshy

57 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégposzt egy olvasónktól A mérgezett nyílvessző szívtájékon talált el. Ezért készült el a NAM. A történet korábban kezdődött. Kedvenc szomszédasszonyom külföldi útjáról hazatérve, megajándékozott néhány nem hétköznapi fűszerre és fűszerkeverékkel. Ezek egyike…..
Az első pillanatban megigézett. Azt hittem, megmenekülök - de nem. Hónapok teltek el sóvárogva, míg végül backere (támogatója) lettem egy crowfunding (közösségi finanszírozású) projektnek. Az Edge of Belgraviának a kickstarteren indított késkészlet kampánya hatalmasat ment.…..
Ketzifintshy 2018.04.13 00:06:26
@EU zászlót mindenhova!: a cég így ír: Our blade consists of 67 layers of premium quality Japanese steel. This multi-layered steel has its origin in both Japanese samurai and Damascene sword making. 

Whilst the pattern is originally formed in the forging process, skilled artisan workers manually submerge the blade into an etching solution. This penetrates the multiple layers of steel and brings out the beautiful dark floral pattern on the blade. Each blade pattern is unique.

Nekem ez alapjan retegelt, kezmuves termek (reszben)
Ketzifintshy 2018.04.13 00:24:42
Ha irodalmi vénával lennék megáldva, első művem az óda a szamószához lenne. De nem vagyok, ezért maradok a főzésnél és az egyszerűbb receptírásnál:-) Mit kell tudni a szamószáról? A legnépszerűbb sós csemegéjük. Több változata van. Nem lehet nem megenni az összeset. Ja és az illata kilóméterekről…..
Dél-Indiában, Bangaloreban taposltam el az elmúlt pár hónapot. A bejegyzések leálltak, de a munka nem. Rengeteg  kilométert, ételt, italt lenyomtam, luxuséttermeket és utcai kajákat teszteltem, és sok finomságot meg is főztem. Fotóztam és videóztam. Úgyhogy a következő időszakban indiai farsúlyos…..
Ketzifintshy 2018.04.03 21:16:09
@Sledger: A CTR-t nagyon dicserik. Ezek kozul sehol sem. Utcai egysegeknel ettem, meg az Anandha Bhavanban, ott kozepesen jo volt. A legjobb amikor 35 rupiert kifogsz valami iszonyat finomat egy teljesen noname helyen. :D
Ketzifintshy 2018.04.04 12:13:21
@Sledger: nekem a házi dosák annyira nem jöttek be. Otthon sokan (túl)fermentálják, ami nekem túlpuhítja a végeredményt. Az indusztriál mennyiségben kiadott hatalmas családi dosák voltak jellemzően a legjobbak. KA államban sok helyen pl ledószázzák az uttapamot is, azt vettem észre. De véhre hoztam haza tavát meg idli gőzölőt sőt még idyappam nyomót is úgyhogy ha épp van friss karilevelem bécsből, teljesértékű délindián reggelit hegeszthetek :)
Az emberre gyakran rátör az ehetnék. Bonyolult energiaháztartásunk bekapcsolja a szénhidrátgombot, ha arra van odabenn szükség, és az ember fejben máris felfalna három tányér ischleres carbonara spagettit. Általában a kivitelezés megáll a süteménynél, vagy helyette egy jó adag…..
Ketzifintshy 2018.04.01 11:52:02
@sztyopa_007: az öreg arca lebegett felettem írás közben, pontosan emlékszem rá! :D
Az egyik legegyszerűbb sajt a világon az indiai paneer. Nem erjesztett, frissen elkészítik és általában 1 napon belül elfogyasztják.  Egyáltalán nem bonyolult, csak nem nagyon szoktunk ilyet készíteni. Paneer felhasználására receptek ITT. Hozzávalók: 2 l tej (minimum 3,6-os és itt csak a friss…..
Kánikulára optimalizált, szénhidrátmentes, langyos, szaftos, húsos saláta, esetleg hívjuk egytálételnek. Mindettől még élvezni fogják, de nem veri le majd Önöket a fröccs- vagy a sör- vagy az aperolflowról. A munkán amúgy sincsenek nagyon rajta, nemde? Enyhén ázsiai is, de…..
Igen, nem létezik ennél jobb recept. Ha lesz, szólok. Amúgy érzik az igen és nem szóval egyszerre indító mondat felzaklató paradoxonának bizsergetését? Nem? Mindegy. Ez egyébként a naturális iskolát követő, gyümölcshangsúlyos irány, aminek azért rendesen szétrángatjuk az aromaportfólióját.…..
Ketzifintshy 2017.07.26 13:16:13
@Szelid sunmalac: En csak a leveleket javaslom, a korianderpornak teljesen mas izvilaga van, ha megis kiserletet tesz vele, adagolja ovatosan es kostolgassa. NEm tudom eldonteni, hogy ez vicc volt, vagy az irasom nem egyertelmu. :D
Ketzifintshy 2017.07.26 15:33:37
@Sünikoca: Mert ez egyaltalan nem akart rossz erzeseket kelto poszt lenni :D
Nem sokan képesek arra, hogy a zsenge tavaszi spárgát vörösen izzó thai currybe tuszakolják, de én vagyok azon kevesek egyike, aki mégis. Ott az egyik spárga és a cukkini közt feszülő kis hidacska.. megvan? Igen, ott a képen.Mi jut eszükbe róla? Kérem írják meg kommentben. Nekem konkrétan egy film…..
ketzifintshy Cannelloni, cső! 2017.05.08 05:50:00
Szeretem a csöveket. Annak ellenére, hogy enyhén tripós vagyok. Inkább a lyukacsok zaklatnak fel. Szóval szeretem a csöveket. Abban folyik a vér, abból jön a víz, azon érkezik a gáz, azon csorog el, aminek mennie kell, meg hát a makaróni is cső. Csőpostán száguldott Grabowski, ha…..
Amikor egy ikonikus étterem ikonikus séfje távozik, az emberben mindig van egy kis féltő aggodalom, esetleg előkárörvendés, személyiségtípustól függően. Márpedig Mészáros Ádám séf és Tóth Ágnes konyhafőnök pedig nem akárkiktől vették át a csillagot érő elitkifőzdét, hanem a Tudjukkiktől... Tőlük,…..
Ketzifintshy 2017.05.02 23:17:31
@we dont want arabs here..So what: Talán jól látod, csak rossz irányba néz a szemed, és förtelmes üzenetre nyitod ki a szád. Mi bánt? Hogy a gazdagok visszapörgetnek? Élményért költenek? Ne bántson az, aki sokat költ. A visszatartás valóban kérdéses.
Ketzifintshy 2017.05.03 07:59:21
@pepin_nymburk: A szmúton erősen elgondolkoztam... Azért a sales már nem ördögtől való.
Ketzifintshy 2017.05.07 13:15:01
@vbn: Emberfüggő. Aki benyom egy bogrács csülökpörit 4 liter fröccsel, az nem biztos, hogy itt jóllakik. Én azért fogyasztottam a kenyérkosárból rendesen, és így eléggé jóllaktam, ha kajakómám nem is volt. A kenyérkosár nélkül sem maradtam volna éhes, de 1-2 órával az eljövetel után szerintem tudtam volna már enni. Neház megmondani... Több mint három órán át tartó evésnek azért csak megvan a látszatja. Abban is biztos vagyok, hogy a normál étkűeknek ez a sor több, mint elég. Egy kiéhezett vízilabdacsapat viszont biztos elégedetlen lenne a mennyiséggel.
Húsvét - highlife aranymetszés. Még sonka és tojás, de már egy kis kapribogyó, szarvasgomba, és kétségbeesett kísérlet arra, hogy a tányér ne legyen maszatos, amíg 10 perc alatt összerakom. Nagyon tetszenek ezek a fine-diningos tálalások, bár kétségtelenül erős az egymástól való nyúlás a konyhák és…..
Még sosem voltam nudista strandon, mégis megszállt a vágy, hogy ledobáljam a fürdőruhámat a strandon. Persze nem lehet, nem lehetek abban, amiben kényelmesen érzem magam. Miért nem? "Nem, és kész!" - kb. ezt érzem a kultúránk válaszának, merthogy igazán értelmes magyarázat…..
Ketzifintshy 2016.07.31 10:35:40
@Prognozuoti Blasio: Kicsit ijesztõ, hogy neked a meztelenségre a pedofília ugrik be, sôt, nagyjából egyenértéküvé teszed.
Felspécizett salátát! A lényeg, hogy elkerüljük a tűzhelyet, és csakis hideg alapanyagokból, kés és vágódeszka kizárólagos támogatásával isteni ebédet és/vagy vacsorát csinálunk 3-10 perc alatt. Például a képen látható egységsugarú görög jellegű salátát felturbózhatjuk különböző hártyavékonyra…..
Ennyi! Krumplis, túrós, cukkínis. Egy tepsiben. Hajrá Magyarország! Úgy készül, ahogy az Önök lelke és szokásai adják! Egyharmad, egyharmad, egyharmad! Ha BRüsszelt EXIT-be kényszerítjük, tolom az egész receptet, de úgysem ér semmit a válogatott nélkül. No time to loose! Amúgy a cukkíni is adott…..
A magyar gulyás(leves) messze földön népszerű. De ahogy eltávolodunk Európától, valahogy az otthon megszokott tradíciók és értékek súlyos kultúrgellert kapnak. Két csodálatos pédát osztanék meg veletek. 1. Gulyásleves Chennai-ban. Ezt a gulyáslevest Dél-Inda keleti partján szúrtam ki. Az étterem…..
ketzifintshy NE! De... 2016.06.21 21:41:21
Sörrel csillapítom háborgó elmém tűjeleit. Feloldom benne sznobériám lelkiismeretének önmagát termelő és önmagát maró savát. Kiöblítem utolsó étkezésem, az erőspistás csirkejava leves utolsó bónuszfalatkáit régóta parlagon heverő lyukaimból a bal és jobb öt alsó fogaimból, amiket még egy…..
A tésztákat szinte mindenki szereti. Ha újragondolt arányban kerül az ételbe, egyáltalán nem okoz szénhidrát-sokkot, és szerves részévé válik a kreálmányunknak, nem pedig valamilyen tészta lesz. És ha a kifőzésével párhuzamosan készítjük a többi hozzávalót, húsz perc alatt eljutunk a gondolattól a…..
Gyors, de többserpenyős tésztaétel, gerincre visszabontott ízvilággal. Mármint ahhoz képest, hogy én főztem. Friss paradicsom, olívaolaj, combos tigrisrákfarok, tortiglioni tészta.. Adja...
Ez itt a kísérleti ételek sorozat nyitóepizódja. Eleinte vadulni nem fogunk, de azért kiesik majd a kanál egy-két kézből. Ebben az alanyban a Keralát idéző friss Karilevél (na jó, fagyasztott - de legalább én fagyasztottam), az Ámerikát nyúló mogyoróvaj, a szezonális spárga, és vietnámi, továbbá…..
A CNN travel véleménye alapján ez a világ hetedik legfinomabb étele. bár a 35000 ember bevonásával később készített felmérés szerint csak a huszonhatodik. Mindegy, kiköpni nem fogják. Nagyon nem. A hozzávalókat (a só és a csirkehús kivételével) nem kapják meg a szomszéd CBA ABC-ben, a beszerzés…..
Eredeti nevén stoofvlees. Avagy carbonnade. Belga és holland testvéreink is előszeretettel főznek szeszben, akárcsak mink. Ám amíg a marhát mi vörösborral öntjük nyakon, északon testes barna sörrel kísérik a hideg tetemet útjára, melynek a végén élettel teli étellé válik. Ha ez nem csoda, akkor…..