Regisztráció Blogot indítok
Adatok
László Dávid

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbiakban Puzsér Róbert, Farkas Attila Márton (FAM) és Nagy Gergely közös videójában elhangzottakat elemzem ki időrendi sorrendben. 10. A tudománytörténet meghamisítása FAM bevezetőjéből számomra nem igazán derült ki, hogy konkrétan mi az, amit meghamisítottak az (új) ateisták a…..
László Dávid 2021.04.19 21:04:44
@drue: Nem barátom, a sorban az első, hogy eldöntötted, egy autópálya az, amin átmész, és ahhoz rendelted az autót, mint logikusan várható jelenséget, melynek hiányából következtettél a nemlétére. FAMék kritikája minden pontban többségében igazságokat tartalmazott, hisz éppoly foghíjas és szubjektív, dogmatikus és érzelemvezérelt az ateista is, mint a vallásos. Az ateista előnye a vallásossal szemben, ha ezt előnynek tartja valaki, hogy kevesebb mozgásteret enged a fantáziának és az individualitásnak a csoporton belül. Szépen kirajzolódik minden az ellenérveidben is. A te igazi problémád, hogy ezzel párhuzamosan nem beszéltek a vallás 10 legnagyobb bűnéről. De remélem, ami késik, nem múlik.
Ha egyáltalán voltam ott valaha.  Mert mindig volt valami. Késni sem azért szoktam, mert késős vagyok, hanem mert éppen úgy jött össze. Igaz, hogy már megint, mert szinte mindig történik valami, de akkor is. Pont így vagyok a jelennel is. Mindig oda vágyom, ahol nem vagyok. Az egyetemen a felnőtt…..
László Dávid 2019.09.10 00:38:48
A világban jelen lévő terror és erőszak nyomán új és új „pray for...” mémek jelennek meg, amelyek imára hívnak Brüsszelért, Nizzáért, Egyiptomért, Isztambulért, Ankaráért, Ukrajnáért, Berlinért, az oroszokért és Szíriáért. Gyakran valóságos kommentháborúk is kialakulnak: „Ukrajna miért nem kap annyi…..
László Dávid 2016.12.28 13:47:33
@Spacechik77: Szerény személyedben egy modern kori inkvizítorral találkozhatunk? Nehezen tudtam eldönteni, hogy szerinted létezik-e erkölcs önmagában, vagy nem, mivel utaltál az általános ember morálképtelenségére, ugyanakkor akik a morált valami rajtuk kívülálló erőre vezetik vissza, csak azokat karanténoznád, akkor elvileg a többi rendben van?
Ha keresztény fiatal vagy, biztos téged is többször felszólítottak már, hogy próbáld meg az evangéliumot hirdetni abban a környezetben, ahol időd nagy részét töltöd. Arra nézve azonban már szinte semmilyen iránymutatást nem kapunk, hogyan is kellene mindezt véghezvinni. Hogyan beszéljünk Istenről…..
László Dávid 2016.09.15 19:41:10
@Mr. Neutron: Az egyik kedvenc python filmem! Borzasztóan jó, szeretnék majd egyszer én is olyan velősen tartalmasan kritizálni, ami zavar, mint ők. ( a cikk szerzője)
László Dávid 2016.09.15 19:54:20
@agarik: Amiket említettél, abban én sem hiszek, nem tudom elképzelni, hogy van épelméjű ember a Földön, aki szerint az lapos, meg denevér, meg mittudomén milyen zagyvaságokat soroltál fel. Azért ettől a cikktől függetlenül, meg attól, hogy hívő vagyok, még kinézhetnéd belőlem látatlanba, hogy normális és kedves vagyok. Nekem most úgy tűnik, nagyon tükrözni akartad azt az agresszivitást, amit nekem tulajdonították, vigyázz, ha sokat csinálsz valamit, olyan leszel.
„Sankó az Odúnál van” – olvasom az sms-t a telefonomon a 11. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozón. Dávid barátom írt, hogy az immár második alkalommal megrendezett Odú teológiai műhely egyik gazdáját el tudjuk kapni egy különleges „afterbeszélgetésre”. A provokatív témák feldolgozása…..