Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Budai Gázszerviz

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gázszerviz Blog Fűtéstisztítás 2017.06.28 19:14:37
Hogyan történik a fűtési rendszer tisztítása, a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása? A videónkból megtudhatja!  ..
A késő ősztől tavaszig terjedő időszakban az otthon melege érdekében nélkülözhetetlen a fűtés beüzemelése. Minden évben sokat hallani a szén-monoxid mérgezés veszélyeiről, ám sajnos ennek ellenére is rendszeresen szedi áldozatait a csak csendes gyilkosként emlegetett gáz. Mivel színtelen és…..
Elérkezett az ősz, és ezzel együtt lassan elérkezik a fűtési szezon is. Az egyre hűvösebb éjszakákra reagálva sokan már most bekapcsolják a fűtést, hogy egy kicsit átmelegítsék az egyre inkább kihűlő lakásukat. Azonban a hosszú ideje nem használt készülékek okozhatnak meglepetéseket, hiszen sokak…..
A korszerűtlen gázkazánok beüzemelésének tilalmát már tavaly szeptember 26-án be kellett volna vezetni nálunk is. Akkor az épületgépészek, a kazángyártók és forgalmazók, illetve egyéb szakmai szervezetek lobbi tevékenységének köszönhetően módosították a kormányrendeletet. Így a bevezetését…..
Sokat gondolkodtam rajta, hogyan kezdjek hozzá a kazánok vízkezeléséről szóló cikknek. Végül úgy döntöttem, hogy felvezetésként előbb legyen szó arról, hogy a gázkazánok garancia feltételei között hogyan szerepel fűtővíz minősége. A gázkazánok a technológiai fejlődésnek köszönhetően egyre…..
A kazáncsere, a választható gázkazán típusok az uniós szabályok értelmében az idén megváltoznak. Az energiatakarékos kondenzációs gázkazánokat kell választanunk 2016. július 1-je után. A kazáncsere sajnos így költségesebb lesz, de az olcsóbb üzemeltetésnek hála ez idővel megtérül. Erről, már sokat…..
A hazai háztartások nagy részében valamilyen gázzal ellátott készülékek, cirkók segítségével fűtenek. Ez érthető is, hiszen praktikusabb és tisztább, mint ha hagyományos tüzelőanyagokkal fűtenénk. Nem kell gondoskodnunk külön a fűtőanyag beszerzéséről, arról, hogy a tűz nehogy kialudjon, ha…..
Az egyre jobban közeledő hidegek és azon belül is a fagyok és hó közeledtével már nem lehet kikerülni annak a kérdését, hogy milyen fűtési módszerrel fogjuk tudni a legjobban és leggazdaságosabban felmelegíteni szobáinkat vagy az egész lakásunkat. Ha már van egy állandó fűtési szokásunk, akkor…..
Még csak tervezgetjük a gázkészülékeink éves karbantartását miközben már szén-monoxid mérgezésről szólnak a hírek. Szerencsére csak mérgezésgyanús…..
A mi Józsink (nevezzük most Józsinak a szervizes gázszerelőt), foglalkozik a gázkészülékek időszakos karbantartásával. Minden év júliusában megy szabadságra, mert augusztustól indul a karbantartási szezon, szeptembertől pedig szinte szabadnapja is alig van. A gázkazánok, a…..
Egy hibajavítás, egy kazáncsere, vagy fűtéskorszerűsítés esetén kell választanunk egy megfelelő gázszerelőt (ha, még nincs ilyenünk). Ajánlatos az elvégzendő munka alapján kiválasztani a szakembert. Egy gázkészülék javítás, egy konvektor karbantartás jellemzően egy…..
Akik gázkonvektorral fűtenek, tudják, hogy a karbantartást érdemes évente elvégeztetni a szerelővel. A karbantartás alkalmával a gázszerelő átnézi, kitisztítja, kipróbálja a készüléket, hogy a fűtési idényben biztonságosan és hatékonyan szolgáltassa az otthonunk…..
Egy régi polgári lakás fűtéskorszerűsítése volt a feladat. A lakás teljes felújításon esett át, egy magasabb műszaki tartalommal. A régi parapetes gázkonvektorok kiváltása radiátoros energiatakarékos fűtéssel történő kiváltása volt a cél. A harmadik emeleti lakás…..
A kazánokat évente illik karbantartani, tisztítani, átnézetni. Az éves karbantartást új kazánok esetében, mint garanciális feltételt írják elő a gyártók. Az újabb kazántípusoknál már a karbantartást végző gázszerelő a kazán kezelőfelületén keresztül beállítja a…..
A korszerű gázkazán jelenleg egyet jelent számunkra a kondenzációs kazánnal. A kondenzációs elnevezés valójában a kazán működési elvét jelenti. Igaz a fűtési rendszerünk már önmagában egy ilyen kazán alkalmazásától is hatékonyabb lesz, de egy igazán korszerű fűtéshez…..
Azt, hogy a gázvezetékek, gázkészülékek üzemeltetése bizonyos veszélyeket rejt, azt mindenki tudja. Az is nyilvánvaló, hogy a berendezések, a vezetékek állapotát időnként meg kell vizsgálni. Ez annyira nyilvánvaló, hogy ezt a vizsgálatot „Gáz műszaki biztonsági…..
Le szeretné cserélni régi, elavult kazánját? Mit gondol hány szakemberre lesz szüksége? A bejegyzés tovább olvasása csak erős idegzetűeknek ajánlott! Szükség lesz egy kéményvizsgálatra, és ezzel érdemes kezdenie. Keresnie kell tehát egy kéményes céget, aki elvégzi a…..
A fűtéstisztításról a lakás, családi ház tulajdonosok akkor hallanak, ha valamelyik fűtési kör nem működik a rendszerben, vagy a kazáncsere garanciális feltételei között. A fűtési rendszerbe a szennyezőanyagok bekerülhetnek a szerelés alkalmával, illetve keletkezhetnek a…..
A gázkazánok cseréjét, gázfűtések tervezését érintő Energiahatékonysági rendelet foglalkoztatja a gázszerelő szakmát. A rendelet szerint: „2015. szeptember 26. után csak korlátozottan hozhatók forgalomba az Európai Unió tagállamaiban azon helyiségfűtő berendezések és…..