Regisztráció Blogot indítok
Adatok
habakuk000

0 bejegyzést írt és 7136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotó: Urbán Tamás / Fortepan  Tíz évvel Szécsi Pál halála után 1984-ben egy újabb népszerű férfi énekes tragikusan korai halála rázta meg Magyarországot: az akkor 37 éves Máté Péteré. Nemcsak előadó, szövegíró és zeneszerző is volt, de a virtuozitása a hangszerelésben is megmutatkozott. Február…..
habakuk000 2022.05.12 18:24:23
@taga20: Tényleg zseni, itt egy korrekt írás, mi is várható az oroszoknál, hvg kommentelőknél találtam.

forgokinpad.blog.hu/2022/05/11/szovjet_ujjaszuletes
habakuk000 2022.05.13 15:12:19
@taga20: Persze, hogy van, már több, mint 50% a valószínűsége, hogy kilépünk az unióból, nem úgy mint az angolok, emelt fővel, hanem mint amikor a "cigánytábor a pokolba megy" tolvajként, mindenki által megvetettként. Tudom, az égbe. :(

Ma megkérdezte tőlem egy fazon, hogy mivel bántott meg, mert sokkal hidegebb lett a viselkedésem. Elgondolkodtam, megmondjam-e neki, hogy egy gyáva, oroszmuzsik ostoba szarházira ránézni sincs kedvem, nem még vakkantani neki valamit? Elhümmögtem csak a kérdést. :(

Horvátországban sem magyarul kell megszólalni:
24.hu/elet-stilus/2022/05/13/nem-szolgaljak-ki-a-magyarokat-egy-horvat-etteremben/

@guma: Akkor innen volt olyan ismerős, de nem tudtam beazonosítani. :)
Nekem nem volt stílusom a Máté Péter, viszont egyszer egy mérnök bálon olyan átéléssel bámultam Soltész Rezső produkcióját, hogy nóta közben kiszólt, hogyasszondaja: "mi van, nem tetszik?" :) Utána nem is jött az asztalunk felé. :)
habakuk000 2022.05.13 19:09:00
@jaegtoer: Ezen nem olyan nagyon csodálkozom. :)

@taga20: Cigányországban csak. Európában mi vagyunk a normálisak.
Orbán egyedül nyerné meg a választást Egy ember áll egyedül és azt képzeli, hogy ő Magyarország. Lehet ezt diktatúrának nevezni, vagy autokráciának, netán téves helyzetértékelésnek, akár orvosi esetnek is Budai Gyula kommentelői: Helga, Dalma és Áron “Mondtam a csajoknak a szoliba hogy Budai…..
habakuk000 2022.04.30 16:23:58
@látjátok feleim szümtükkel: Kösz. :) Barátok nélkül nem egyszerű valóban, de ki a barát?
Tudod, soha nem értettem, hogyan történhetett meg az, hogy az általam ismert idős, háborút élt emberek nagy többsége kedves, tisztességes, jóravalónak tűnt, aztán mégis zsipp-zsupp, pillanatok alatt elküldtük a rengeteg zsidó szomszédot a gázkamrákba.
Ma ugyanolyan helyzet van, mint annak idején.
Így aztán nem tartom embernek azt, aki nem támogatja az agresszor elleni harcot. Ennek folyománya, hogy nem tartom embernek azt sem, aki pátyolgatja az agresszor dumáját okádót, az agresszor elleni harcot folytatókat pocskondiázókat, aki simogatja, nem pedig elküldi a pokol mélységes bugyraiba azokat, akik egyrészt-másrészteznek, illetve bármilyen formában mentegetik a mentegethetetlent.
(nem kell slava ukrainizni, de világos állásfoglalás igen)
Így aztán ilyen ember nem barát, akkor sem, ha kurvára tudnék büszkélkedni a 17 db elültetett gyümölcsfával - eper is van benne 2 - s a gyümölcsfa-társításaimmal.
Ezzel a meglehetősen határozott véleményemmel kisebbségben vagyok, tudom én azt, ugyanakkor nem tudom megoldani a saját fejemben, hogy egy társaságon belül semmibe nézzek valakiket.
Viszont olvaslak benneteket,

Guma: zool-ék, freudyn-ék a hvg-n blogot keresnek, ahol lehetne beszélgetni, guma helyében átgondolnám, hogy adna-e helyet az ottani háborús beszélgetéseknek.
habakuk000 2022.05.10 09:39:29
@taga20: A cipők megtekintése után pedig megmagyarázhatná, milyen érzés is az, amikor a véleményére alapozva (közvélemény-kutatók pontos számai alapján) elkezdik tesztelni a huxitot és deklaráltan árulóvá züllesztenek egy teljes országot és népet.

Ne sajnáld a fáradságot a hvg "Von der Leyen: az Orbánnal való tárgyaláson történtek előrelépések" cikk tárgyalási képének kinagyításához. Mindent elmond orbánról, az EU-ról és rólunk is.
Mindörökké Off Kis esti - Mio 2022.04.23 18:00:00
habakuk000 2022.05.01 10:16:02
@jaegtoer: Nagyon szép, jól megfogalmazott gondolatok, aki felmentést keres, az felmentést is talál azonnal.
Csak éppen:
Eichmann miért épp a magyarokat csodálta a deportálásoknál?
A rendszerszintű korrupció miatti jogállamisági eljárás miért épp nálunk indult meg, amikor van még 26 másik, köztkl több balkáni ország is?
Miért épp mi vagyunk azok akik a hatalmas külső forrás ellenére a lakosság több mint felének utódainak nem adjuk meg az élethez való szabadságot?
Miért mi vagyunk azok, akik a polgári és katonai szövetségeseink közül egyes-egyedül az ellenség érdekeit szolgáljuk?
Mert a társadalom egyénekből áll. S ha az egyének betegek, silányak, akkor a társadalmunk is az lesz.

Summa summárum: lehet itt magyarázkodni, felmentést adni magunknak, háttérhatalmakra mutogatni, bölcselkedni, ez mind az igazság tagadása, s saját felelősség alóli kibújás.
Számomra nincs különbség az efféle dinamikus igazoláskeresés és a nyílt propaganda
között, sőt talán aki nyíltan beleáll a dolgokba, azt becsületesebbnek tartom, mint a hozzászólásodból áradó "szar vagyok, de ha más szempontból néznél megvan rá a magyarázatom, hogy miért is hazudjuk azt, hogy nem vagyok fos" magatartást.
habakuk000 2022.05.01 16:46:56
@jaegtoer: Értem én, hogy a lelkiismeret mardosása és önértékelési zavarok miatt sokkal egyszerűbb hazudozni béke-és háborúpártiságról, de van egy rossz hírem:

itt nincs háború párti, Oroszországban sem sokan, nálunk is csak orosz-orbáni propaganda miatti hülyék közül háborúpártiak a leghülyébbjei, s kivétel nélkül az oroszok háborújának drukkolnak.
Ukrán oldalról - tudom fura lehet neked, de azért az a tény, hogy őket megtámadta egy területszerző, entitásukat elsöpörni akaró agresszor- a védekezés nem háborúpártiság, hanem természetes önvédelem.

Itt, bármennyire is nem akarsz szembenézni a valósággal, a kényelem és a nemtörődömség plusz természetesen rezsicsökkentés versus felelős szolidaritás, önvédelem és szövetségek becsületes betartása áll szemben egymással.

Ami számomra gyalázatos, hogy ezt nem vállaljátok fel, hanem jellemtelenül mindenféle álbékepárti zászló mögé bújtok, pedig béke putyinnal szemben csak akkor lesz, ha megfelelő erőt lát maga előtt.

Kicsi vagyok, nem tudok hatni semmire: hazugság. Az antik világ is közvéleménykutatások alapján kormányzott jellemzően, ma, amikor centire meg tudják határozni a közvélemény rezgéseit, minden egyes döntésben figyelembe veszik a trendeket.
Nincs vitánk valóban. Ahogyan fideszessel sincs vitám már, a "békepártiakkal" sincs. Megjegyzem így a végére, az éti csigákkal sincs.
habakuk000 2022.05.01 17:30:24
@látjátok feleim szümtükkel: Képzeld el, nincs. Gipszkartonoztak az egyik romos házban, kimaradtak ilyen gipszkartontartó profilok, s azok nagyszerű csigakerítések. De nem is nagyon láttam még csupaszokat, gyíkunk viszont rengeteg van, éti csigánk is elég sok, azok állítólag megeszik a meztelenek tojásait.
Véget ért a híres neves, csilliárdokból megrendezett vizes vb. Azt gondolnánk elülnek a hullámok, elnyugszik mindenki szépen magának, de nem: Akkora a zajongás és csörömpölés, mintha az úszás körül mindenki egyszerre rugdosná a szaros bádogbilijét a medence szélére, hogy aztán a tartalmát…..
habakuk000 2018.04.10 16:09:14
@Oxica: az életbe nem teszem be a lábam a székelyföldre, pedig szeretem azt a vidéket.

vasárnap este megfogadtam. Romániába megyek, de a három megye határát nem vagyok hajlandó átlépni
habakuk000 2018.04.10 16:15:31
@Oxica: nem, ez nagyon súlyos tévedés.

Kádár kommunista volt, elvekkel, célokkal, szociális érzékenységgel, egy kétpólusú világ egyik szövetségi rendszerének tagja, egy gazdasági-társadalmi kísérlet aktív résztvevője.

a mocsok egy tolvaj, elvtelen, cigánybűnöző.

Kádár épített. a tetyű rombol.

Soha, de soha nem lehetetett egy lapon említeni a kettőt.

Ez nem azt jelenti, hogy a Kádár-rendszert védeném, mert meggyőződésem, hogy a Kádár-rendszer hazugságai, szőnyeg alá csúsztatásai vezettek oda, hogy ilyen szarházi, becstelen, gerinctelen döntéshozók szocializálódtak benne.
habakuk000 2022.03.19 19:03:20
@látjátok feleim szümtükkel: Érdekes, hogy cca 150 km délebbre mennyivel gyorsabban hozza a tavaszt.
Nálunk csak a krókuszok virágoznak, néhány ibolya és a téli jázmin kis sárga virágai (remélem így nevezik). Még mindig -8 körül van éjszaka, itt vannak a klassz hosszú hétvégék és nem merem elültetni a fákat.
A nemzeti ünnep estéjén ült össze újra a Kötöttfogás csapata, hogy ismét közönség előtt, a Hatszín Teátrumban beszélje át a legfontosabb eseményeket. Már egyből az adott napét, hiszen kielemezték a Békemenetet és Orbán Viktor beszédét csakúgy, mint az ellenzéki nagygyűlést és a Márki-Zay Péter által…..
habakuk000 2022.03.19 14:20:36
@látjátok feleim szümtükkel: :) Sajnos tőlem megijedtek, pedig csak a kaput akartam becsukni utánuk. Azok sem fiatalok voltak.
Jó reggelt, Vietnam! - ezzel a harsány kiáltással indítja a rádióműsort nap, mint nap Adrian Cronauer (Robin Williams), és a szlogen szállóigévé vált. Mivel Cronauert azért vezényeltek ide, hogy javítsa a katonák hangulatát, nem tétovázik, azon nyomban változtat a rádió műsorán. Felhagy a…..
habakuk000 2022.03.15 12:37:06
@taga20: Nem megyünk. ha nem sikerül elzavarni orbánt két hét múlva, vennem kell egy nagyobb kapacitású nyomtató masinát.
A gatyám rámegy a keddenként szórakozásomra.
habakuk000 2022.03.15 20:47:24
@taga20: Mert ablakot mos vagy horgászik.
Hát elég alávaló cigány nép lettünk úgy en bloc, jogosan áll az első sorban gáspár.
Gulyás Gergely arról beszélt a kormányinfón, hogy nem létezik a Nyugat és az oroszok közötti “magyar hintapolitika”, miközben amit előadott erről, az maga volt a hamisítatlan hintapolitika. Gulyás úgy beszélt az orosz kapcsolatokról, mintha azok kizárólag gazdasági érdekkapcsolatok lennének,…..
habakuk000 2022.03.14 12:28:49
@taga20: Az érdi automatának nem sok köze lehet a gázosemberhez. Inkább egy levelibékának álcázott amatőr telepíthette, én is fogok a tavasszal telepíteni.

Gondolom a teresz védelmében, a falon van a hőmérőd, a miénk most éppen 22 fokot mutat árnyékban, csak ugye a fagerendát süti a nap. :)

@BiG74 Bodri: Valószínűleg te még izórát nézhettél volna a sötétben, manapság már vidámabb szórakozási lehetőségek is vannak, egyébként is fagyos földet csákányozni nem biztos, hogy vonzó perspektíva. :)
habakuk000 2022.03.15 09:07:48
@látjátok feleim szümtükkel: Itt is szárazság van, de hideg is tartozik hozzá. Még nem is foglalkoztam magokkal, hétvégén tervezem.
Krókuszok is csak a védettebb helyeken jöttek még ki.
habakuk000 2022.03.15 09:10:47
@eszti.....: Az igaz, olyan tiszta a levegő, hogy nagyon szép csillagos az ég itthon is, tegnap pl lámpa sem kellett a macskák hazatereléséhez.
Pedig még nincs is telihold.
Novák Katalin elmondta, hogy az Oroszország által indított háború védhetetlen és megmagyarázhatatlan, Róna Péter pedig kiemelte, hogy rengeteg magyar a szegénységi küszöb alatt él, mások pedig milliárdos jachton napoznak örömlányokkal. A beszédek utáni szavazáson Novák Katalint választották meg a…..
habakuk000 2022.03.12 22:43:03
@látjátok feleim szümtükkel: Akkor nem jó szerelőnek magyaráztad. Azt hittem nem akarsz szóba állni senkivel sem.

( Mondjuk tagán nem is csodálkozom olyan nagyon :) )
Matolcsy György jegybankelnök régi érve az euró gyors bevezetése ellen, hogy a forint és a független magyar monetáris politika a hazai növekedés alapja, és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) függetlensége válságban is előnyére válik az országnak, például a koronavírus-járványt kísérő világgazdasági…..
habakuk000 2022.03.10 19:13:02
@taga20: Nem hosszú az.
Amit mondok, oroszok csak az erőt tisztelik. Ha megalázkodsz, kompromisszumot keresel eltaposnak.
A Jurassic Parkban mondja a matematikus, hogy annyira utálja, hogy mindig igaza van. Így vagyok vele én is. :)
habakuk000 2022.03.10 19:16:09
@taga20: Már a hordó alját kapargatom, abba akartam hagyni múlt hétvégén, de még hidegek az éjszakák.
Már nem fogok hazahozni egy új zsák kaját nekik.

Nem iszom, nagyon ritkán iszok alkoholt, néha pedig jó lenne.
habakuk000 2022.03.10 22:13:54
@gazoló: @taga20: És ismét nem csalódtunk...érik a kamionosblokád.

A ma esti intézkedések hatására a kis fuvarozók meg fogják venni a traktorokba, kombájnokba, nem vicc ma láttam kombájnt benzinkúton tankolni, maszek tartályokba tankolt gázolajat, ha találnak számlagyárat hozzá, nem nagyon fognak az igaz. A nagy flották azonnal fuvardíjat emelnek vagy leállnak.
A kicsik, akik nem tudnak feketén - áfa nélkül - venni a parasztoktól üzemanyagot, viszont nem tudnak díjat emelni leállnak.
Mivel amúgy is sofőrhiány van, nyugati kereslet pedig óriási, megindul egy másodlagos kivándorlás, ami további fuvardíj-emelést generál, ami persze azonnal megjelenik az árakban.

A lényeg az, hogy a hozzám hasonlóan sokat vagy a nem hozzám hasonló benzinfaló puccos autózókat ismét a szegények lesznek szívesek dotálni a 15-ik bőrt is lehúzva magukról.

A kamionosok látva a határok környékén folyamatosan növekvő benzinturizmust pedig előbb-utóbb besokalnak, s blokád alá vonják a határokat. Ha szlovákok vagy románok lennénk, akkor azt mondanám már holnap reggeltől, de mi csak afféle szolganép vagyunk, így bizonytalan vagyok a dátumban.
Az orosz nagykövetség épülete Varsóban Lengyelország megkezdte a varsói orosz ingatlanok lefoglalásának folyamatát, beleértve a nagykövetség iskolaépületét is...
habakuk000 2022.03.07 18:46:16
@taga20: A torony legalább fallikus szimbólum, ha nem elég nagy, told meg egy lépéssel.

Tegnap jöttem el az új mol-ház mellett, na az konkrétan olyan, mint egy ernyedt zacskós farok.

Birinéne tényleg korrekt, a tengerész is, maximálisan egyet szoktam érteni mindkettőjükkel.
habakuk000 2022.03.07 18:48:04
habakuk000 2022.03.07 19:35:56
@taga20: sajnos nem :) nem tolni akarom hanem toldani, persze a felkiáltójel is elmaradt.

Tiszta szerencse, hogy ilyen fergeteges időkben amikor a nép menekül forintból euróba, egyik pillanatról a másikra elzárjuk azt a kis befelé csordogáló € forrásunkat, ami az agráriumból folyamatosan érkezik, és ellentétben a nagy ipari gyárakkal általában konvertálandó devizát eredményez.
Az agrárexport segítene a forinton, parádés lett itt is az időzítés, hasonlóan vargamiska diadalittas kommentjéhez, amit pontosan két perc múlva követte a 400 forintos juro.
Szerintem: Jó lenne ha, most majd fillére eltudnának számolni a segély számla pénzével, nem úgy mint a vörösiszap gyűjteményével, amit ország népe összedobott de valahogy nem a károsultak rendelkeztek vele... A háborúból menekültek segítségére ment az ukrán határhoz Lévai Anikó. Orbán…..
habakuk000 2022.03.05 18:45:19
@freeukrajna: Én most Schatzing: Ördög templomát kezdtem olvasni, miután végeztem az Esőistennel ismételten.

Plusz nyomtatok ezerrel, ez afféle tükör, ha jól értelmezem. :)
habakuk000 2022.03.06 08:25:49
@jaegtoer: Én utálom annyira a fideszt, hogy ne tudjak senkit sem sajnálni amiatt, hogy fideszes.

A miérteket keresem, az orbánizmus emberi mozgatórugóit. Mert ez a nő nyilván fontos szerepet játszott orbán életében, de nem nagyon érzem, hogy jó irányban befolyásolta.
habakuk000 2022.03.06 10:22:10
@gazoló: Persze, amikor Csernobil felrobbant, annyi salátát kaptunk - akkor voltam katona -, hogy öröm volt nézni.
„A magyar tőzsde és a forint a pénzpiacok pofozózsákja.” Így értékelte a nevét elhallgatni kérő közgazdász a forint és a hazai tőzsdén szereplő legnagyobb forgalmú és legnagyobb likviditású papírok áresését. Hétfőn még piaci szereplők arról beszéltek, hogy a 372-es szint áttörése után nehéz…..
habakuk000 2022.03.05 13:31:01
@taga20: Lehet. Így is olcsó volt szerintem, de igazságod is lehet.
Ha bebukik, akkor úgyis mindegy.
habakuk000 2022.03.05 13:47:34
@taga20: Nem lehet kereskedni vele, azért csak egy cent. Én nem veszek orosz cuccot, nem vagyok a Shell. Útálom őket, nem a konkrét embereket, hanem az orosz mentalitást úgy általában.

( Ez nem vonatkozik az Angara partján sétáló csinos hölgyekre, akik példamutató bátorsággal próbálnak ismerkedni.)

Ez milyen érdekes egyébként, a háborúban meghalt rengeteg orosz férfi, a nőknek át kellett venni a kezdeményezést, de ez a szép szokás a mai napig megmaradt.
Az Anonymus az elmúlt napokban több orosz kormányzati honlap működését is megbénította, az orosz médiában a háborúról szóló híreket kezdtek sugározni, az orosz honvédelmi minisztériumtól pedig 200 gigabájtnyi személyes adatot szereztek meg és tettek közzé...
habakuk000 2022.02.28 21:24:04
@BiG74 Bodri: Nézd meg, jól szituált fiatalok kockáztatják az életüket.

twitter.com/visegrad24/status/1498371162258169857

Ég és föld két testvérnép közti morál, és ugye nem elfelejtendő, értik egymást.
habakuk000 2022.03.01 07:45:58
@s: Valóban nem, az oroszok katonailag nagyon nehezen tudnák elveszteni a háborút, ugyanakkor putin elvesztette a magáét akkor, amikor az első faluban nem lobogtatták az orosz zászlót a falusiak.
Bár én csak abban tudok bízni, hogy nekünk olyan degenerált kormányaink voltak, akik tűpontosan választották ki a rossz oldalt, így ez most is így lesz.

A két háborúban persze a földrajzi és szövetségesi rendszer miatt nem sok mozgásterük volt, de amit most a gyáva fos művel stratégia címén az egészen parádés.
habakuk000 2022.03.03 22:34:38
@s: Én nem. Sokkal jobb lenne ha végignézvé, hogyan építenek valami modern újat az ő avítt rendszere helyett.
Az ellenzék pártjai közös megmozdulást tartanak a 'kémbanknak' nevezett orosz Nemzetközi Beruházási Bank előtt „a háború ellen és Európa mellett”...
habakuk000 2022.03.01 21:57:20
@taga20: Vasárnap nem megyünk.
Nekem nem nagyon tetszett Márky beszéde, nem azért autóztunk 250 km-t, hogy azt hallgassuk, orbán milyen fájintosan a jó oldalra állt.
Állt a nagy büdös lófaszt, nincs egyéb lehetősége.

A másik: orosz kémbank ellen mentünk tüntetni, nem szétszórt kampánybeszédet hallgatni.
És az ukránok melletti szolidaritásért.

Pozitívumok: 1, a Batthány téren egy öreg nyomtassteis-t akart adni, mondtam, ma éppen ötszázat nyomtattam én is. :)
2, A kutyák élvezték.
habakuk000 2022.03.01 22:01:31
@taga20: Ez a nyomtassteis mozgalmacska nagyon klassz dolog egyébként, egy-egy kis falut örökbe fogadhatna mindenki, van hatása, pár alkalom után tudom, érzem, látom.
habakuk000 2022.03.02 10:54:09
@taga20: igen, tanulhatna tőle az összes ellenzéki majom.
Felhívtam ma a körzet ellenzéki kampányfőnökét, hogy kooperáljunk nyomtassteis-ben, az a picsogás, nincs kapacitás, három szórólapot kell kihordaniuk.... kérdem én, ha végigmennek egy lappal, akkor nem tudnának-e ugyanakkor bedobni a postaládákba egy a-4 papírt is, nem baszmeg, nem tudnak.
Pedig a nyomtassteis-t elolvassák, jönnek a visszajelzések...

381 az €, de nem hallom, hogy az elmúlt 12 év nagyszerű tettei miatt most buktuk el megtakarításaink 20 %-át, és nem tudjuk, hol állunk meg.
Nikola Rozsnyóból csak vonogatja a vállát, neki csak gyarapodik a pénzecskéje.
Tomboló sikert arat Franciaországban az ott turnézó magyar Recirquel társulat My Land című produkciója, melynek hátborzongató aktualitást adott az Ukrajnában zajló háború. Az előadás a produkcióban fellépő hét ukrán artistaművész személyes történeteiből kiindulva mesél a szülőföldhöz való örök…..
habakuk000 2022.02.28 12:40:33
Szerintük az orosz elnök éppen most menti meg Európát a III. világháborútól. De szerintem az M1-en is elmentek otthonról! Kezdődik az elmebaj a közmédiában: Zelenszkij mint Hitler, higgadt oroszok, ukrán világháborús fenyegetés Bende Balázs külpolitikai főszerkesztő megkezdte a szakértést a…..
habakuk000 2022.02.27 18:40:57
Jó hírünk a világban:
www.dailymail.co.uk/news/article-10557013/Vladimir-Putin-faces-isolation-Ukraine-invasion-leaves-Russian-leader-abandoned-key-allies.html?ito=social-twitter_mailonline

Az van benne, hogy putyint elhagyják legfontosabb szövetségesei, orbán, a törökök és Kína.

Árulók is lettünk, nem egyszerűen putyin csicskák.
habakuk000 2022.02.27 19:04:19
Komolyan rendőrökkel kellett védeni egy pártszékházat most? Az ellenzéki tüntetés után a rendőrök lezárták a Fidesz-székház felé vezető utat A tüntetők EU-s és ukrán zászlókat akartak lerakni a kormánypárt Lendvay utcai székháza előtt. Több ezren vettek részt az ellenzék által szervezett…..
habakuk000 2022.02.25 18:40:17
@taga20: Milyen remény? Olvasd el a hozzászólásokat. Nincs remény. Egy szar, gyáva, megalkuvó, szolga nép vagyunk, akik öt perccel az auschwitzi vonatok indulását követően már ölre mentek a vonaton lévők holmijaiért, akik jelentgetjük az összes szomszédot a mocskos hatalomban élő senkiknek, akik egy büdös tolvaj cigány családjától leeső csombékokra ácsingózva szégyenítjük meg sok száz éves történelmünket, járatjuk le magunkat a cicilizált szabad világ előtt.
Nem palotát kértek, hanem több szavazópontot Csak feltételezem, hogy a vásárló a magyar állam lehet, miután a kormánynak nincsen pénze. A kormányok jönnek és mennek, az állam marad. Én kormánytulajdonról még nem hallottam, csak állami tulajdonról. És ha már pénz, felmerül a szokásos kérdés:…..
habakuk000 2022.02.22 16:38:49
@taga20: Fideszes aláíró-gyűjtőnek se lehet egyszerű. Sajnos "takarodjanak innen"-ig sikerült jutni egy másfél perces helyzetértékelésból kifolyólag. Mentek is fürgén mint a nyulak. Szemlátomást féltek vagy pedig ki vannak oktatva konfliktuskezelésből.

Tényleg nem lehetek szavazatszámláló.
habakuk000 2022.02.22 17:26:16
@taga20: Kicsit szégyellem magam, hogy elvesztettem az önuralmam, nyugodtabban is elküldhettem volna őket, de jött a vörös köd. :(
Kereste a menekülési útvonalat erősen, ezt sajnálom, nem éreztem agresszívnek magam, egyszerűen elindultam becsukni a kaput.

Na mindegy, tudomásul kell vennem ismételten, hogy képtelen vagyok fideszessel beszélgetni.

Sok félelemben élő és nem túl okos vidéki van, én ezeket el tudom fogadni, hogy ilyenek, meg tudom érteni a motivációikat. Az echte fideszes az viszont persona non grata nálam, az nem ember a szememben.
Az itthon adózó, de nyugaton dolgozó magyarok ezzel szemben csak április 3-án voksolhatnak egy-két helyen, levélben pedig továbbra sem. Akár a kormányt is leválthatnák a külföldön élő magyarok, ha könnyebben voksolhatnának..
habakuk000 2022.02.19 08:09:40
@taga20: Ezt pl nem tudom eldönteni, lengyel vagy zsidó dal.
Tőlünk nyugodtabb országokban ez nem annyira utópia, mint nálunk.
www.youtube.com/watch?v=jqxB2nolZFk
habakuk000 2022.02.20 10:14:15
@gazoló: Ocsmány lesz a tavasz. Sajnálom, de nem lehet elvonatkoztatni az aljasság tobzódásától, orbánéktól, putyinéktól.

Sebekre balzsam, nem gyógyszer csillapítás csupán az idei tavasz.
habakuk000 2022.02.20 10:43:47
@gazoló: Nem tudom megemészteni az oroszoknak történő behódolást. Nem megy.

@taga20: Oroszokkal csak erőből tudsz partner lenni, a sima emberekben is van nagyhatalmi mentalitás, csak az erőt tisztelik, ami viszont tetszik bennük, el is fogadnak partnerként ha érzik a keménységet, a szolgákat, behódolókat viszont őszintén megvetik ők, úgy is bánnak velül, lásd orbán a Kremlben.

Azért jó, hogy a finnek győztek
Az se volna furcsa egyébként, ha a magyar kormányt egy szép napon tokkal-vonóval, Louis Vuttonostul, Guccistul és Cartier-stül, jacthostul és magánrepülőstül, a Seherezádét megríkató vagyonnyilatkozatokkal együtt elvinné a rendőrség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és bűnszervezetben…..
habakuk000 2022.02.18 18:57:14
@taga20: A mai napon én is adogattam személyesen cca 50 darabot, rápillantottak és kb tíz másodpercen belül kivétel nélkül mindenki mondta : de hát ez igaz, a vastagbetűs címet a "nyugdíjasok csak a választások előtt fontosak"-at elolvasva.

Kivétel nélkül mindenki eltette. Ha csak tíz % gondolkodik el, ne is csak 1% legyen, az csak nálam több mint tíz szavazó. Húsz embernél körzetenként már 200, a billegőket képes átváltoztatni!

Unjátok már, de ismétlem magam, a rendszerváltáskor nekem nagyon pozitív tapasztalataim voltak a bányászokkal történő beszélgetéseimkor, pedig akkor ellenük magyaráztam, a munkásosztály uralma ellen.

Eddig most sincs negatív még szerencsére, a fásultság kézzel fogható, az igaz.
habakuk000 2022.02.18 19:01:14
@taga20: Azon is gondolkodtam, de ismerem magam, botrányoznék. :(

Valamelyik nap Mohácson sem álltam meg, hogy oda ne ballagjak a szanyi féle aláírásgyűjtőkhöz, hogy tudják-e, hogy bayarzsótti reklámozza őket?

Elcsodálkoztak. :)
habakuk000 2022.02.18 19:27:51
@guma: Szia!

És a mocskoskurvannnnyát putyinnak és az őt szolgáló rengeteg lapostetyűnek.
Tényleg kivárják az olimpia végét, de itt a saját zászlós akció.

444.hu/2022/02/18/donyeckben-felrobbantottak-a-szakadarok-nepi-miliciajat-vezeto-gyenyisz-szinyenkov-terepjarojat
habakuk000 2022.02.12 18:29:49
@gazoló: Amikor metszeni is lehet, te tévézel? Ráadásul pont a hazudóst?

Nem kedveltem különösebben soha az aranyfácánt, viszont a sörgyárak kocsmáiban általában nem tudsz csalatkozni, legyen az a leobeni lehajtónál Gössben, Pilzenben, Cesky Budejovicében, Krumlovban.

Persze egy jó túra után a lengyeleknél is csúszik a Táncos. :)
habakuk000 2022.02.13 10:13:27
@gazoló: Csak egy-két percet láttam orbán beszédéből, jól értelmeztem, hogy azt magyarázta ha nem ad pénzt Brüsszel kilépünk?

Metszek, a szőlő két tőke híján kész, a gyümölcsfákat nem nagyon szoktam metszeni, csak a teljesen útban lévő ágakat nyesegetem.
habakuk000 2022.02.13 10:19:22
@jaegtoer: Nem hinném, hogy a rajongók képesek lennének értelmes beszédre nemhogy istennel, józan emberrel sem.

Mondjuk én elég szkeptikus vagyok bárki által az istennel történő jóízű beszélgetés témakörében is. :)

Viszont kész a két kenyér és a tucat zsömle, lehet húzni kifelé a kertbe téblábolni.
Nem is keveset, 3,7 milliárd forintot kaphatott kölcsön Orbán francia harcostársa. https://444.hu/2022/02/02/francia-rtl-egy-magyar-banktol-kaphatott-hitelt-a-kampanyara-marine-le-pen..
habakuk000 2022.02.02 16:54:49
@guma: A francia nem sározhatja be magát jelenleg putyin barátsággal, ezzel az erővel el sem kellene indulnia.
orbán pedig egy szarkeverő, de azt hiszem nem csak az oroszoknak van róla információja.
Szijjártó Péter szerint a jogvédőknek nincs helyük Kazahsztánban..
habakuk000 2022.01.28 20:46:12
@taga20: Szoktam nyomtatni, így aztán tanuljuk a postások és a plakátragasztók mesterségét is.
( le szokták tépni )
habakuk000 2022.01.28 20:49:39
@habakuk000: Kedden lesz a következő akciónk, ha már a boltoknak kötelező kitenni a rogán féle táblákat, hordjuk mi is az összes kisboltba a krumpli árát és a bolgár versenyt leíró újságocskát.
habakuk000 2022.01.29 12:10:44
@gazoló: februárban már jönnek a hóvirágok, krókuszok :)
Valamint már vethetők a paprikák, paradicsomok, karfiolok, karalábék.
Nézegetem az időképet én is, mikor kezdhetek metszeni. :)
"A buddhistáknak van egy jó kis gyakorlatuk: hétvégenként egy füzetbe felírják, hogy a héten mi hozta ki őket a sodrukból. Mitől féltek, miért haragudtak, min háborodtak fel - csak röviden, emlékeztető szavakban...
habakuk000 2022.01.15 07:40:18