Regisztráció Blogot indítok
Adatok
habakuk000

35 bejegyzést írt és 7738 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor a Momentum Mozgalom Európai Parlamentbe bejutott két női képviselőjének, Cseh Katalinnak és Donáth Annának a sikerét látva úgy érezte, hogy egy olyan trend bontakozik ki a liberálisok körében, ami a hatalmát fenyegeti: ezek a nők szexik és ellenzékiek, amíg ő cinikus macsók…..
habakuk000 2024.02.16 13:46:53
@gazoló: Készültem, de nem tudok menni, a covid erősebb, mostanra fújtam le az összes pesti programomat.
habakuk000 2024.02.17 10:10:36
@gazoló: Egy karmelita defenesztráció látványosabb lett volna valóban, mint a sok telefon, de jó volt ez így.
Ha tudna ebből tanulni pl a momentum, az is jó lenne, szerintem amúgy nem tudnak, a többiek sem, pedig az a kurva sok ember jelezte, hogy itt vagyunk...

Viszont egy civil népfronszerű lópikulához alkalmas lehet, meglátjuk....

Mindenesetre orbán innentől sehol sem pofázhatja Európában, hogy ő a magyarok 98 %-a. Ez jelen pillanatban a legnagyobb eredménye a tegnapnak.

A covid nem olyan jó.
habakuk000 2023.12.16 12:15:32
@látjátok feleim szümtükkel: Szerintem nem, ez mindannyiunk szégyene.
habakuk000 2023.12.16 19:53:09
@látjátok feleim szümtükkel: Jobban belegondolva, jogos.

A bóbitás fejű táposcsirke is roppant büszke arra, hogy vétóval fenyegeti a bolgárokat. Az nem nagyon jut eszébe, hogy a diplomáciát normál körülmények között nem bunkósbottal űzik mesterfokon.

Szóval igazságod lehet, nem sok olyan népség van a környezetünkben, aki tudna ekkora vadmarha lenni mint mi, ez tényleg dicsőség is lehet.

www.youtube.com/watch?v=kXw8JZ3dYNM
A tálib kormány titkosszolgálata közvetlenül irányítja a Vajdaság területén működő afganisztáni embercsempész csoportokat – állítja a most nyilvánosságra hozott októberi titkosszolgálati jelentés, amely azt is elismeri, hogy a déli határzár „rendszere támadhatóvá vált”. Az illegális migráció és a…..
habakuk000 2023.11.19 16:07:50
habakuk000 2023.11.19 18:44:57
@kenu ibrahim: Látod, ebben teljesen egyetértünk, tényleg fölösleges volt.
habakuk000 2023.11.20 09:50:35
@s: Nem neked címeztem konkrétan.
Általánosságban azt gondolom, hogy a maradvány aktív ellenzékiek szekértáborokba tömörülnek és simán háttérbe szorítják saját érdekeiket az adott támogatott párt vezetői érdekeinek javára.
Erre gondolhatott Bodri kolléga is amikor nem vette sértegetésnek a fideszes hívekkel kapcsolatos szösszenetemet - nem is annak szántam, pusztán sima hasonlat-.
A vitatkozás azt jelenti szerintem, hogy nem ismételgetjük fülünket befogva a másik félnek az érveinket, hanem próbáljuk értelmezni a más véleményeket is, próbálunk látni is, nem csak nézni, ez hiányzott tegnap, így aztán továbbra is úgy gondolom, hogy nincs értelme az ilyen beszélgetéseknek.

Az igazi nagy baj az, hogy a szocik és a dk mellett a momentumnál is felfedezhető ez a mentalitás. A szocik és a dk-sok történelmileg elhivatottak, náluk inkább érzelmi mint racionális politikai szimpatizációról beszélhetünk, azt hihetné az emberfia, hogy a fiatalok fiatalosabbak és nem annyira röghöz kötöttek, de nem igazán ezt tapasztaltam. ( Kaptam egy fölkérést az emberarcú programjuk kritikájára, emiatt az elmúlt hónapokban viszonylag sokat foglalkoztam velük, nem lettem boldogabb, érzem a lelkesedést és a jó szándékokat, nem érzem a tudást sajnos, anélkül pedig nem fog menni. )

A társadalomban pedig érzem azt az erjedést, amit a rendszerváltás környékén letompítottan lehetett érezni a nyolcvanas évek legvégén, nem látok, ismerek viszont olyan műhelyeket, akik ezt az erjedést irányított forrásba tudnák fordítani. Ebben viszont óriási felelősségük van azoknak a hagyományos ellenzéki pártoknak, akik pár ember egyéni karrierje érdekében kifogják a szelet ebből a forrási lehetőségből a ner érdekeit maximálisan kiszolgálva.
És akkor vissza is értünk a nem szavazó választók felelősségére: ha nincs alternatívája a nernek, nincs kiből választani. Lásd tegnapi argentín választást, ott kötelező, és milliós nagyságrendben érkeztek az érvénytelen, " egyiket sem" szavazatok.
G. Fodor Gábor politológus, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója A jobboldal cselekszik, a baloldal veszekszik – véli a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója. Szerinte a huxitnak nincs realitása, a Nyugat tette a sötét oldalra Oroszországot, és Karácsony eltékozolja politikai…..
habakuk000 2023.07.28 16:44:09
@Dr. Orbán Viktor: Az a fránya végzet még nem végzett.
Pedig lenne drukkoló.

@taga20: maradjunk annyiban, hogy hozza egy átlagos magyar okosságának szintjét.
habakuk000 2023.07.15 12:35:49
@jaegtoer: A "valamiféle ritmus" azért enyhe túlzás, de alapjában véve egyetértek.
A miniszterelnök oldalán ismertetett változat több helyen jelentősen eltér a Bild Zeitung honlapján megjelent interjútól. A lap cikkét számos német sajtóorgánum is ismertette. Az EU az ukrajnai háborúban szilárdan Kijev mellett áll, de különösen egy uniós tagállam kormányfője egyre inkább…..
habakuk000 2023.07.05 19:18:30
@látjátok feleim szümtükkel: Nekünk a fecskék még mindig nem hajlandóak kimászni a fészekből, pedig már alig férnek vagy a fejük vagy a farkuk kilóg belőle. Rozsdafarkúaknál már második költés is itt csattog mindenfelé, a cinegéket és a verebeket nem is figyelem. Csízek is kikelhettek, mert nagyon magyaráznak.
Baba búbos bankát még nem láttam idén.
A “hétvégi helyzet” Kizárólag kormánypárti újságíróknak tartott sajtótájékoztatót a magyar külügyminiszter Luxemburgban, az uniós tárcavezetők tanácskozásának szünetében. Ma számos külföldi lap elemzését közöljük majd, a mai nemzetközi híreket ezekbe a cikkekbe helyeztük el…..
Az elmúlt években először a Covid, majd a háború és a gazdasági válság forgatta fel igencsak az életünket és a világot is. A kihívásokkal mindenki másként birkózik meg. Hogyan élik meg mások ezt a nehézségekkel teli időszakot? Honnan merítenek erőt, hogyan őrzik meg a lelki békéjüket és a testi…..
habakuk000 2023.05.26 19:20:02
@taga20: Ez tényleg jó, a film is.
Múltkor akartam nézni a netflixen valamelyik Tarantínót és egy nagy csomó jelenet ki volt vágva, élvezhetetlen lett így a film.
habakuk000 2023.05.27 07:13:05
@taga20: Nem is értem, hogy miért nem szervezel imaláncot szegény csaba testvérért, akit megkísértett az ördög, de hősként elviseli a megpróbáltatásokat.

Szép film, jó hely San Grignano is, á, az egész környék az.
habakuk000 2023.05.27 11:47:05
@taga20: Ja, talán annyi a különbség, hogy a végtelen butaság miatt egy sima hazudozó cigányembert követnek, aki távolról sem tud semmi perspektívát felvillantani Hitlerrel ellentétben.
Nagyonmagyaroknak ez is jó.
Nem használhatja a büfét, a fő ruhatárat, nem láthatja az Ybl-palota szépséges termeit sem, és nem nyugszik bele, hogy az ombudsman is lesöpörte az érveit. Egy fővárosi operarajongó igazságérzetét hosszú ideje zavarja, hogy a Magyar Állami Operaházban a harmadik emeletre jegyet váltva csak az…..
habakuk000 2023.05.20 09:36:28
@taga20: Ezt már megnéztem amikor megjelent.
habakuk000 2023.05.21 10:55:56
@taga20: De hosszú volt, viszont volt értelme.
Surányit tisztelem.
Friderikusz kicsit nagyon alákérdezett, de Surányi okos, nem vette a lapot, nem állt be pocskondiázni, maradt a tényeknél.

Friderikusznak jó műsorai vannak, szoktam időnként hallgatni.
Utolsó útjára kísérték Török Ádámot / Fotó: Czerkl Gábor Szinte még mindig felfoghatatlan, de Török Ádám, a legendás rockzenész már nincs közöttünk, az égi zenekarban fújja tovább a dalt... Pénteken Budapesten kísérték utolsó útjára a családtagjai, barátai, kollégái és rajongói az óbudai…..
habakuk000 2023.05.14 19:15:22
@gazoló: Pilzeni sört kellett hozzá inni annyira finom volt.
Nem ekézem a paellát, ritka jó étel csak minek az egy ízlésficamos hasába? :)

Utóljáar lehet vagy harminc éve, hogy pacalt ettem, emlékezetes volt mert be voltam rúgva és nem tudtam kimászni időben a fürdőkádból hányni, így a pacallal fürödtem. :(

Egy darabig el lesz a nagyonmagyar az olajvezetékkel...
habakuk000 2023.05.14 22:21:29
@gazoló: Nem tudom, ki az a Lackfi, de nem olyan nagyon érdekel. Behódolnak a nernek sokan, egytől egyig trógerek, kár rájuk vesztegetni az időt..
Undorító egy brigád.
Viszont a rozsdafarkúak irtó nagy figyelemmel nézegetik ahogyan dolgozgatok a kertben, ha odébb megyek pár méterrel, már rárepülnek az ásó vagy gereblye nyelére. Szoktam nekik kirakni pajort ha találok, akkora nagy büdös kukacokkal járnak-kelnek.
kepkuldes.com/images/e31faaebc1b205c2b280e67085d97c7e.jpg

Rostélyost kaptam a szomszédtól, abból volt leves, hagymás rostélyos és a leveshúsból holnap lecsós hús, ezzel elfogyott a tavalyról maradt fagyasztott paradicsom.

Most spenót, retek és zöldhagyma és saláta korszak van, lassan jöhet a borsó, gondolom két-három hét múlva.
Este 7-ig 12 mm-t mutatott az edény délután kettőtől.
habakuk000 2023.05.15 21:36:07
@gazoló: Olyan nálam nincs, a szőlőt sem permeteztem tavaly egyszer sem, idén kénytelen vagyok mert sok az új telepítés.
Ki kell raknom a fátyolka tojástartókat, jó, hogy beszéltünk a tetvekről.

Vettem 100 kétpettyes katicát, már kikeltek, az egyiket megtaláltam, rátettem a citromra, amire a hangyák intenzív farmot telepítettek, egy éjszaka alatt eltűntek. Éhes kis bogár.
Birton Szabolcs Hülyék vagytok: azt kellett volna mondani, hogy eszméletlen, és megkezdtétek az újraélesztést – mondta K., a család barátja, mikor meghallotta a történetet. A történetet, ami napok óta címlapon szerepel szinte minden újságban. „Válságos az állapota a Kossuth-díjas színésznek,…..
habakuk000 2023.05.14 17:15:21
@taga20: Nem útálom az országot, a sok buta, talpnyaló, sudribunkót utálom.
Vetés: Uborka Marketmore 76 Zita F1 uborka Kanadai sütőtök Rebarbara Csillagtök óvári fehér A propagátorban lévő bazsalikomok már kicsíráztak. Kerti zsázsa kikelt, első spenótszüret is megtörtént tegnap...
Vetés koriander büdöske kerti viola fehér záporvirág őszirózsa dália Fenti négy jól viseli a palántázást, a dália fagyérzékeny Átültetés: izsóp meténg fehér virágú lestyán ( olyan sokat van már átpakolva) A szőlő prímán elfagyott...
Ferenc pápa április 28-30. között tartózkodik majd hazánkban. Itt minden lényeges információt megtalálsz a programokról...
habakuk000 2023.04.30 10:55:35
@taga20: Ja, nem is figyeltem, hogy nekem válaszolt, nem lehet mondani, hogy túl okos lenne...

Ezek az ikeás kávék annyira finomak, kár, hogy drágák.
Ebből vendég nem kap.

kepkuldes.com/images/1826fd8b27f66c254f5abe6306b880a5.jpg

Erdész kolléga biztosan cikória pótkávét iszik, nem alacsonyodik le mindenféle nyugati liberális fertő hedonista luxuscikkeihez.
habakuk000 2023.04.30 12:00:38
@gazoló: Szerinted erdész kolléga a tarvágáson kívül rendelkezik bármiféle hasznos ismerettel? Nem gondolnám, látod gyümölcsfákat is permetez bele a virágzásba, remélem rovarölővel, hogy hadd pusztuljon a méhek férgese.

Nekem nem hiányzik a pitypang kávé, majd ha már nem járunk Ikeába lehet ráfanyalodom.

Most ehető krizantémot vetek. :)
A sarkanytyúcska és a borágó virágai finomak, azokat szeretem.
A természet lágy ölén tényleg kalandos szerelmeskedni csak sokat kell vakarózni a sok csípés és szúrás következtében.
De ezt hiába meséled tagának, a fekete vastag bőrruha felfogja a hangyákat, akkor van baj, ha megtalálják az utat befele.
habakuk000 2023.05.03 12:40:59
@gazoló: Megjött a sárgarigód, együtt a gyurgyalagokkal, most már végérvényesen itt a jó idő. :)
Vetés: Kínai ehető krizantém Damaun kukorica Koreai menta Agastache rugosa Tatsoi rosetten pak choi Thai bazsalikom Ocimum basilicum Heileges bazsalikom Tulsi    ..
Hónapról hónapra érkeznek a statisztikák, hogy két számjegyű a bérek növekedése, ennek persze örülünk. Ugyanakkor a boltban a kasszánál állva már szembesülünk az elbizonytalanító ténnyel: a fizetésünk már korántsem ér annyit, mint egy évvel ezelőtt. Sőt, az infláció valósággal felfalta a bérünket,…..
Kiültettem a karalábékat, póréhagymát, brokkolikat, spárgákat és jó szomszédságnak néhány zellert. Zellert nem kell februárban elvetni, teljesen fölösleges, gyorsan kell nálam és ilyenkor már csak szenved. Sok lett benn a tripsz, a szabadban talán kevésbé támadják. A tárnics egészen elképesztően…..
A kérdés, hogy miért a létezés van, és miért nem a semmi, gyakran felbukkan a filozófia történetében; igaz, többnyire mint a gondolkodókat foglalkoztató egyéb sorskérdések mellékszála. A 17-18. századi polihisztor, Gottfried Wilhelm Leibniz volt az első, aki egyértelműen föltette a kérdést: miért…..
habakuk000 2023.04.16 11:46:46
@jaegtoer: :)
A kémbank elleni tüntetésre mentem ki utoljára, csalódás volt egyébként, mert a főszereplők politikusi része úgy viselkedett mint celeb egy falusi hakni mulatságon.

Egyszerűbb feladni és pampogni a kertben a spenótoknak, mint eljárni és csalódni folyamatosan, hogy mennyire nem érdekel senkit semmi....
habakuk000 2023.04.16 12:23:20
@taga20: Emlékszem, de nem láttalak. Pedig direkt kutyákkal mentünk, hogy ki tudják szagolni az érdi vidéki vagányt.
habakuk000 2023.04.18 17:23:31
@gazoló: Az első élő koncertem a Mini volt.
Középiskolás voltam, nem most volt.

Lassan azt fogjuk észrevenni, hogy sűrűbben halnak az ismerősök.
Tiszta szerencse, mert nem kell annyi nyugdíjat előteremteni a ner-ifjoncoknak.
Tatsoi pak choi  és káposzták cserépbe. Sárgadinnyék: Charantais 12 db Jumbo 12 db Cukkini Black beauty Costates Romanesco A cukkinik és dinnyék fele-fele arányban komposztba illetve palántaföldbe lettek elültetve. Fűszerek: piros és zöld bazsalikom koriander Virágok: estike fehér viola…..
Káliszappannal és kék lapokkal védem a palántákat az üvegházi tripszektől, eléggé elszaporodtak, főleg a káposztaféléken, de a paradicsomot és paprikát sem vetik meg. Átültetés: muskotályzsálya 2  koriander 2 Ezek nagy túlélő lehetnek, mert bennfelejtettem a ládájukat egy sötét sarokban. Kis…..
A négyes ládában megindultak a növények. Spenót, rukkola, borsó, retek fürgébbjei megjelentek, két hétre. Egy-két borsócska is látszódik már, a harmadik napi 15 fok felgyorsította a növekedést. A kettes kicsibe 03.24-én vetett hagymák is kibújtak. Három hét, viszonylag hideg idő. Az első szamóca…..
Kiültetettem a rukkolákat és a hajtató giant salátát. Nincs értelme a salátapalántáknak, legalábbis a holland hajtatóközeget nem kedvelik.  6.tábla észak: vetés: szentesi jégcsapretek, Stuttgarter riesen hagyma, petrezselyem, nödikes spenótot is elszórtam, hogy ne foglalja a helyet...
Mai ültetés: Czerwona hagyma, lila Rekord répa Kiültettem a kínai keleket, nem nagyon fejlődtek az ablakban és megtalálta őket az üvegházi molytetű.  ..