Regisztráció Blogot indítok
Adatok
logikus4

8 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Magyarország a nemzetközi rangsorok szerint ma még jelentősen elmarad az innovációs teljesítményben a vezető európai országoktól. Az akadémiai kutatóintézetek elmúlt években beadott szabadalmainak száma elenyésző, miközben évente 17 milliárd forintos támogatást kapnak az államtól. A bővülő…..
logikus4 2019.02.22 21:35:49
@jotunder: a CEU-t szűk körben ismerték. Orbánék tették közismertté. A tekintély kialakulásához idő kell, sok idő. Van, amikor már teljesítmény sincs mögötte, csak a múlt nagysága. A lényeg: a CEU-nak nem volt (még nem volt) tekintélye Magyarországon. A te szemedben volt, de ez ne tévesszen meg. Ne magadból indulj ki.
logikus4 2019.02.22 22:01:53
@dreg1: "halljuk a javaslatot részleteiben, pontról pontra. Mit tegyen az MTA? Mit tennél Lovász helyében?"
Javaslataim vannak, nem javaslat. Nincs átfogó tervem. Nem tudom megmondani, mit tegyen az MTA vagy Lovász. De tessék, pontról pontra így haladnék:

1. Meg kell érteni a helyzetet.

1.1. Meg kell érteni Orbán indítékait, céljait, kizárólag az MTA átalakításával kapcsolatban. Érzelmek és minősítgetés nélkül, amennyire csak lehet.

1.2. Értékelni kell az MTA helyzetét. Objektíven, elfogultság nélkül. Orbáni ármányok nélkül, önmagában az intézményt, a maga pőre valóságában. Vannak vele problémák Orbán nélkül is.

2. Fel kell vázolni az MTA jövőjét, kizárólag tudományos szempontból. Nem gazdasági, pénzügyi, finanszírozási szempontból, csakis a hazai és nemzetközi szellemi életben betöltendő szerepét.

3. Ki kell értékelni, összeférhet-e 1.1 és 2. Szerintem igen, sőt, többféleképpen is. De hogy melyik utat válassza az MTA és hogy azt el tudja-e fogadtatni Orbánékkal, azt nem tudom.

Most leragadtunk 1.1-nél, engem minősítgettek változatos módon, és Orbán hibáit soroljuk. Nézzétek meg az 1.2 + 2. + 3. hármasát, ott van a lényeg, az a fontos, és arról nagyrészt (nem teljesen) az MTA dönthet. Az MTA ismeri legjobban a saját meglévő bajait, a lehetőségeit és korlátait. Nem Orbán, nem Palkovics és nem én. Ti, akik ott dolgoztok (ha ott dolgoztok).

Nem kívánok szélmalomharcot vívni. Ha utáljátok a stílusomat, ellenszenves a mondanivalóm, és minden mondatomban találtok kivetnivalót, akkor nem tartalak fel titeket. Nem csevegni jöttem. Baj van, nagy baj, és talán még nem késő segíteni, ezért szánok erre időt. A segítőkészségemet és a jószándékomat ne vonjátok kétségbe, mert azzal tényleg ki lehet hozni a sodromból (nem itt, hanem a való életben).

Összpontosítsunk az MTA-ra.
logikus4 2019.02.22 22:41:15
@jotunder: erre még muszáj most válaszolnom:
"A CEU az egyik legerosebb magyar kutatohely. 14 ERC grantot nyert el. A debreceni egyetem pl. nullat."
Sétálgass kicsit a városban, kérdezz meg néhány jól öltözött járókelőt, hogy tudja-e, mi fán terem az ERC grant. A jól öltözöttség fontos, az ápoltság is, ne legyen feltűnő foghiánya, ne suksüköljön stb. És számold, hány emberből hány tudja. Ja, ne egyetemistákat kérdezgess, tehát próbálj szélesen meríteni, legalább a budapesti közegből. Vidékre el sem kell menned.

Szerintem te is tudod, milyen eredményt kapnál a felmérés végén.

Aztán tegyél egymás mellé két számot a debreceni egyetem kapcsán. Az MTA évi költségvetése ha jól tudom, 64 milliárd Ft. Orbán 2030-ig 800 milliárdot ígér Debrecen fejlesztésére. Ha az MTA-t megnyúzzák, kicsontozzák, leszívják az összes vérét, kimérik kilóra, szerinted mennyi pénzt söpörhetnek be ebből? Szerintem úgy évi 100 milliárdot, mínuszban. Mert a helyette felállítani szánt (és már felállított) nemzethy intézmények többet visznek majd el, mint amennyit az MTA ledózerolásával nyerhetnek. Debrecen (persze a város) kap 800 milliárdot, az évi 70-80. Orbán ennek az évi összegnek a minél jobb hasznosulását szeretné elérni (most csak Debrecenről beszélek). És fogalma sincs, mi az az ERC grant. A nemzethy intézményei amúgy is esélytelenek európai szinten. Ti meg azon agyaltok itt, hogy ő biztosan EU-s kutatási pénzeket akar megkaparintani... Magyarázzátok el nekem, hogyan tudják majd kitalicskázni az MTA-nak kutatásra adott összegeket, ha az MTA nem segíti ezt készségesen. Magyarázzátok el nekem, hogyan és meddig mehet a kitalicskázás, ha segíti. Ha tényleg van (lenne) erre lehetőség, akkor nagyobb a baj, mint gondoltam.

Felvázolhattok abszurd rémálmokat, de ebben nem segítek. Ha rémálmok megvalósulását mérlegelitek, akkor azok legyenek reális rémálmok. De inkább a saját elképzeléseitek megvalósításán gondolkodjatok.
Hogyan működik a hatalom? Erre a kérdésre keresték a választ Michel Foucault kutatásai az 1970-es években, amikor a francia  filozófus elemezte azokat a technikákat, amelyekkel a hatalom osztályozza az embereket aszerint, hogy rendesek vagy deviánsok, bűnözők-e vagy az erényesek. Ma az egyén,…..
logikus4 2017.11.17 23:40:39
index.hu/kulfold/2017/11/17/a_feketeket_hosszabb_idore_buntetik_amerikaban_mint_a_fehereket/
"Egy friss kutatás szerint súlyosabban büntetik a fekete vádlottakat ugyanazért a bűncselekményért, mint a fehéreket, derült ki az ABC cikkéből." - írja az Index szerzője. Ő legalább belinkelte, hogy mit olvasott, mielőtt bepötyögte volna a cikkét. Nos, végighaladva a linkeken eljuthatunk az eredeti forrásig:
www.ussc.gov/sites/default/files/pdf/research-and-publications/research-publications/2017/20171114_Demographics.pdf
Ebből viszont NEM a Sajó által állított megállapítás derül ki, hanem a következők (viszonylag alapos statisztikai elemzéssel kapott átlagértékek alapján):
1) A fehér FÉRFIAKHOZ képest a fekete FÉRFIAK valóban hosszabb büntetést kaptak ugyanazért a bűntettért. ("Ugyanaz" = ugyanabba a kategóriába sorolt. Ámde lásd a 9. pontot!)
2) A latinó férfiak és az "egyéb" rasszba sorolt férfiak a fehérekhez képest is jobban jártak (nem sokkal).
3) A Sajó által kiemelt eltérés (20,4%) volt a legnagyobb a vizsgálatban kapott, fekete kontra fehér férfiak közötti eltérések közül.
4) A nők mind a 4 csoport (fekete, fehér, latinó, egyéb nő) esetében sokkal, akár 64%-kal kisebb büntit kaptak, mint a fehér férfiak (és így bármilyen rasszba sorolt férfiakhoz képest is).
5) A fekete nők esetében az előbb említett arány 48%, azaz közel fele annyit kellett csak ülniük, mint a fehér férfiaknak.
6) Az amerikai állampolgárokat rövidebb időre büntették, mint a nem állampolgárokat.
7) A felsőfokú végzettségűek is rövidebb büntit kaptak.
8) A fiatalokat hosszabb időre büntették, mint az idősebbeket.
9) A vizsgálat ugyan alapos volt statisztikai szemszögből, de például
a) a csalásokért kapott büntetéseknél 5 vizsgálat közül csak 2-ben találtak szignifikáns eltérést a fekete kontra fehér férfi vonatkozásban
b) a fekete férfiak nagyrészt a crack kokainnal kapcsolatos bűntettek miatt kaptak hosszabb büntetéseket, mert az ilyen ügyekben többnyire feketéket ítéltek el a vizsgált időszakban
e) az elkövetők által korábban elkövetett erőszakos bűntettek is komolyan befolyásolták az ítéletek súlyát
c) a börtönben ülők büntetésének enyhítése, részleges elengedése is erős szerepet játszik az eltérésekben
f) messze nem tudtak minden fontos tényezőt vizsgálni.
10) A Sajó által említett "közel hatszor nagyobb az esélye egy feketének börtönbe kerülni", illetve "a latinók 2,3-szor nagyobb eséllyel jutnak rács mögé" "ugyanazért a bűncselekményért, mint egy fehér" megállapítások NEM az általa megadott vizsgálatból származnak, ezek forrását nem adja meg.

Sajó tehát kiemelte a "fehér férfiakat kevésbé büntetik" irányba leginkább mutató számot a tengernyi adatból és összefüggésből. Ehhez képest mondjuk felsőfokú, idős ázsiai vagy indián származású amerikai állampolgárnak érdemes lenni, ha már privilégiumokra utaló tényezőket keresünk.
logikus4 2017.11.17 23:49:18
@logikus4: "felsőfokú, idős ázsiai vagy indián származású amerikai állampolgárnak érdemes lenni". Helyesen: felsőfokú végzettségű, idős, ázsiai vagy indián származású, amerikai állampolgárságú nőnek érdemes lenni (legalábbis a vizsgálat számait tekintve).
Az orvosok körében fontos és jó ötlet a szerdán indult e-recept, csak nem pont így. Az egész olyan „magyarosra” sikerült. Az információáramlás nem volt egységesen elérhető, az orvosoknál eddig működő rendszer „nem szerette” az újat, ami a túlterhelés okán amúgy is csak hosszas sorbaállás után volt…..
Orbán Viktor brüsszeli sajtótájékoztatójáról kiküldtek egy újságírónőt. A miniszterelnöki sajtófőnök ugyanis csak tudósítói tevékenységet folytatók számára szervez sajtótájékoztatókat, a Népszabadság azonban nem létezik. A kormányfő utólag meghívta a hölgyet, és negyedóráig beszélgetett vele. A…..
logikus4 2016.12.20 22:17:54
@nick papagiorgo: objektív újságírás igenis létezik. Luxuscikk, és ma Magyarországon nincs rá fizetőképes kereslet.
logikus4 2017.06.11 20:50:41
@Főgebra: messze nem. De csodálom, hogy egyáltalán felmerült benned ez a lehetőség. A Népszabadság az egyik legelvakultabb "baloldali" lap volt.

Írtak a Népszabadságban valaha is elismerően a "jobboldal" valamelyik pártjáról, politikusáról, valamelyik "jobboldali" kormány valamelyik intézkedéséről? Szökőévente talán igen, kurtán, kényszeredett félmosollyal kipréselve magukból valami elismerésfélét. Az objektivitásnak még a látszatára sem törekedtek.
Az anyamadár tojásain ül, és teste melegével kelti ki fiókáit. A pünkösdi ünnep kötőszós meditációja épp a keltetőgép találó hasonlatát használta az egyház mai feladatának megfogalmazására. Az elsődleges keltető azonban minden földi misszióhoz égi természetű kell, hogy legyen, hisz csak az éltethet,…..
logikus4 2017.06.10 15:19:54
A Szentlélek jelképe hagyományosan a galamb. Kotlott vagy sem, az emberi természetet ismerve gyaníthatjuk, hogy valójában héja volt.

Elrugaszkodott volna Istenről azt feltételezni, hogy fekete? A legősibb emberek minden bizonnyal fekete bőrűek voltak, és napjainkban rohamosan növekszik a fekete keresztények aránya. Ámde ma már Amerikában él a legtöbb keresztény hívő, és a földrész őslakosait sem tehetjük ki a szegregáció megalázó következményeinek. És ne rekesszük ki az eltérő szemléletű híveket se, ezt leghatásosabban azzal demonstrálhatnánk, ha Istenről sem tételeznénk fel kritikátlanul a heteroszexuális irányultságot. A bölcsesség, a szépség és a születés keresztény képeit ennek megfelelően fekete+indián keverék, tehát zambó kevert rasszba tartozó, leszbikus vagy biszexuális Istennőt ábrázolva jeleníthetjük meg korszerűen.

A fékek és ellensúlyok rendszerének szellemiségét követve a Boldogasszony(ok)ról sem tételezhetjük fel, hogy nő(k), tehát Boldogfi, Boldogúr, esetleg Boldogfiak, Boldogurak lenne a méltó megfelelője napjainkban.

A cikk ugyan mellőzi Krisztust, de ejtsünk szót róla is. Tudjuk, hogy Istennő fia ázsiai származású volt, és ugyan hagyományosan az europid nagyrasszba sorolja a többség, de joggal tételezhetjük fel róla, hogy a mongoloid nagyrasszba tartozott, elsősorban a távol-keleti hívők megnyerése érdekében. Valóban fiú volt? Nos, elfogulatlanul mérlegelve a lehetőségeket, nem zárhatjuk ki, hogy se nem fiú, se nem lány, hanem a kettő együtt, azaz hermafrodita. Újjászületéséről pedig a modern tudományos ismeretek birtokában joggal tételezhetjük fel, hogy inkább szimbolikus lesz, tehát zombiként tér vissza Isten ereje és kegyelme folytán, ahogy a halottak feltámadása is erre utal. Hiánypótlónak nevezhető ökumenikus alkalmunk nyílt kijelenteni, hogy a Fiú külseje alapján egyik nagyrasszba sem sorolható albínó.

A hermafrodita, albínó zombi Jézus második eljövetelét követő végítélet minden bizonnyal valóban a harag napja lesz.
Azzal kezdeném, hogy én általánosságban bírom az angolokat, az angolszász kultúrát pedig kifejezetten, de ha valaki járt már brit nagyváros szórakozónegyedében péntek vagy szombat este, akkor azt is tudja, hogy ott azért nagyon kemény dolgok történnek, amiknek aztán 9 hónap múlva egyéb…..
Mert nem ismered őket közelről. Hiszen amit nem ismer az ember, attól fél, és egyben irtózik is. Persze erre azt mondod, nem is akarod megismerni. Pedig kellene, mert másképp hogy mondasz róla véleményt? Nem szereted, ha beskatulyáznak, márpedig Te a romákkal kapcsolatban nagy eséllyel azt…..
logikus4 2017.04.15 06:22:24
"Miért utálod a romákat?": nem utálom.

"Mert nem ismered őket közelről. Hiszen amit nem ismer az ember, attól fél, és egyben irtózik is.": ismerek közülük néhányat közelről. Velük semmi bajom nem volt. Az ismeretlentől legfeljebb tartunk, de nem félünk, és még kevésbé irtózunk.

Másképp folytatom. Nem csak a cikk címe és első két mondata téves, hanem az egész alapállása.

Nem a cigányokkal van gondja a nem cigányoknak, nem tőlük félnek és nem tőlük irtóznak. Hanem az életük során kellemetlen élmények érik őket, és miután ezek jelentős részét cigányok okozzák nekik, megtanulják, hogy a cigányoktól úgy általában jobb tartani. "Jobb félni, mint megijedni." És ahogy itt már leírták, bizony nem csak cigányok okoznak kellemetlenségeket, csak ezeknél a másféle embereknél nem csinált ebből senki politikai ügyet. Itt van elhantolva a kutyus.

Tehát ha valaki mondjuk nem tanul, akkor arra nem mentség, hogy "cigány családba született, tehát nem ő tehet róla és nem a szülei". Nem mentségeket kellene keresni a számára, hanem iskolába járnia. Ki győzze meg a szüleit és a gyereket erről? A "többségi", nem cigány társadalomnak melyik tagjai? Én keressem meg kölyköt és én beszéljem rá a rendszeres iskolába járásra és a szorgos tanulásra? Netán menjek el a szüleihez és az egész családját én győzködjem? "Magyar" gyereknél (azaz amelyik nem cigány) ez a kérdés fel sem merül, az ő problémái "nem érdemelnek" kiemelt figyelmet.

Ugyanez a séma ismétlődik más problémáknál is. Sokan emlegetik a cigányok léha életmódját, bűnözését stb. Persze vannak indokolatlan előítéletek is, de a valóság az, hogy az emberek nem előítéletekkel születnek, hanem a tapasztalataikból szűrik le azokat. Aki párszor megégeti magát, utána fél a tűztől. És akit megloptak, megfenyegettek, megvertek, akihez betörtek, az akkor sem örül, ha nem cigányok tették ezt, csak ilyen esetekben senki nem emeli fel a hangját az elkövetők védelmében. Bezzeg, ha cigány volt a tettes! Akkor azért bántják őt, mert szegény cigánynak született. És ezt elsősorban ő hangoztatja, mert megtanulta, hogy ezzel védekezhet a legkönnyebben, ha már a tagadás és a hazugságok nem segítenek elkerülni a büntetést. Másodsorban azok hangoztatják, akik a cigányok érdekeit védelmezik önszorgalomból, valamelyik segélyszervezet vagy párt tagjaként.

Tehát nem a cigányokkal van problémája másoknak, hanem problémák vannak, és azokat gyakran (de nem mindig) cigányok okozzák. A problémákkal és azok megoldásával kellene foglalkozni, nem azzal, hogy mások mit gondolnak a cigányokról (vagy a nem cigányokról). Amíg a cigány-nem cigány kérdések körül folyik a vita, addig nem lesz ebben komoly előrelépés, száz év múlva is itt tart majd az ország (mi már rég halottak leszünk).

Azt írtam a válaszom elején, hogy ismerek közülük néhányat közelről, és velük semmi bajom nem volt. Másokkal volt bajom, de őket igyekeztem messziről elkerülni. Szerencsém volt, sikerült. DE NEM AZÉRT KERÜLTEM EL ŐKET, MERT CIGÁNYOK VOLTAK. Hanem elkerülem őket (és mellesleg cigányok voltak). Ahogy elkerültem más, nem cigány embereket is, amint felismertem, hogy bajt okozhatnak nekem. És senki nem akart rábeszélni, hogy ezeket a nem cigány bajkeverőket nem kellene utálnom (nem is utáltam, csak elkerültem), hogy segítsem és fogadjam el őket.

Zárásként rövid történet. Egyik munkatársam édesapja pék volt. Az évek során két cigányt vettek fel, azok szorgosan dolgoztak is, mígnem jött náluk valamilyen fontos családi összejövetel. Már nem emlékszem, mit említett a munkatársam, esküvőt vagy temetést, a lényeg: az addig szorgos munkatársak ilyenkor eltűntek, és amikor megkeresték őket, akkor kiderült a távollét oka. Néhány napig nem is mentek vissza dolgozni, aztán amikor mégis megjelentek, csodálkoztak, miért nem fogadják őket örömmel. Az elsőt még nem rúgták ki azonnal, csak a második ilyen eset után. A második problémás munkatársnál már nem vesződtek az illetővel, azonnal lapátra tették. És többé nem vettek fel cigányt. Tanulságos történet, pedig itt nem lustaság, nem bűnözői életmód volt az ok, csak az eltérő szokások és másfajta gondolkodásmód. Az egyik kultúrában a munka az első, a szórakozás csak utána jöhet. A másikban akkor dolgoznak, ha muszáj. És nem a származás szerint megkülönböztetés, nem az utálat, nem a szegregáció, nem a rasszizmus, nem a cigányellenesség okozta a gondot.
logikus4 2017.04.15 18:37:05
@logikus4: Folytatom.

Ne bűnbakokat keressenek, hanem megoldást a problémákra. Vannak követendő példák, sajnos kevés, de vannak, és érdemes támogatni őket, még inkább pedig követni, lemásolni, netán felül is múlni.

Egyik ilyen példa Ritók Nóra és az alapítványa:
www.origo.hu/kultura/20150216-interju-l-ritok-noraval-az-igazgyongy-alapitvany-vezetojevel.html
igazgyongy-alapitvany.hu/
nyomorszeleblog.hvg.hu/
nyomorszele.blog.fn.hu/
Lengyel László, akit fordított Cassandrának szokás hívni, mert minden jóslatának éppen az ellenkezője történik meg, súlyosat hibázott. Emberileg, erkölcsileg és politikailag is. Azt hitte, ez még a kilencvenes évek szoci világa, ahol majd ő elmutyizgat, elkavarhat. Bukása legyen okulás minden…..
logikus4 2017.02.08 00:53:13
"Más kérdés, mennyire demokrata az a pénzügykutató politológus, aki nem a választókra bízna egy döntést, hogy ki menjen és ki maradjon, hanem ha neki nem tetszik, akkor húzzon el és kész."

És mennyire demokrata az a kormányfő, aki az őszödi beszéd kiszivárgása után még több, mint 2 és fél évig kapaszkodott a székébe, pedig a választópolgárok elsöprő többsége alkalmatlannak tartotta a szerepére? Elveszítette a megbecsülését, a politikai hitelét. Gyakorlatilag illegitimmé vált. Legalább ne a demokrácia helyreállítása lenne a vesszőparipája...

És akkor még nem beszéltünk a többi hibájáról, melyek alkalmatlanná teszik a kormányfői szerepre. Kiváló szónok, nagyszerű színész, roppant energikus személyiség. Vannak tehát erényei is, de ezeket az erényeket valahogy mindeddig rossz célok elérésére mozgósítja. Kiváló érzéke van a tévutak és zsákutcák kiválasztására, alkalmatlan eszközök alkalmazására. Az elérhető célok kitűzése, megalapozott tervek készítése és megfelelő eszközökkel való elérése terén sokszor bizonyította tehetségtelenségét. Önhittebb, mint Orbán. Önvizsgálatra, megújulásra képtelennek tűnik. Őszöd után egy évtizeddel még mindig ugyanaz a nagyszájú, nagyokat mondó, handabandázó közéleti figura.

Politikusnak nem mondanám, noha elég jól játssza ezt a szerepét is. Választási szövetségbe semmiképp nem való, csak biztossá tenné a vereséget. Gyurcsánynak valóban el kéne tűnnie, sok évre. Ha bölcsebbé válna, utána talán még visszatérhetne a politikába. Nem akar eltűnni, nem akar megváltozni, ő így tökéletes (önmaga szerint). Orbán örülhet neki... talán még találkozgatnak is néha, pacsi, vacsi, felidézik a régi időket, megbeszélik a soron következő tennivalókat, "Feri, csak keményen!", "Viktor, te se lankadj!", aztán mennek a dolgukra...
Az év végére próbálták eldugni, hogy majdnem 4 milliárd forintot adott a kormány a Dagály-uszoda építésére. Decemberben összesen további 13 milliárddal nőttek a vizes vébé rendezési költségei...
logikus4 2017.01.03 16:35:35
Két részlet az összképhez:
444.hu/2014/01/27/igy-loptak-el-a-szocsi-olimpiat/
tldr.444.hu/2016/06/03/harom-varosnak-erhette-meg-olimpiat-rendezni-az-elmult-120-evben-es-nem-valoszinu-hogy-budapest-lesz-a-negyedik

A következtetések egyértelműek.

Az olimpia óriási haszonnal jár majd egyeseknek. Az adófizetők zsebéből legálisan húzhatnak ki százmilliárdokat, tisztára sem kell majd mosni az így szerzett pénzeket. És csűrhetik, csavarhatják vég nélkül, a számlát valamiképp mi, adófizetők álljuk majd. Ennél zsírosabb és kevésbé kockázatos üzletre nagyon ritkán nyílik lehetőség. Ergo nemzeti érdek, hogy megrendezzük, kerüljön amennyibe kerül.

Hogyan kerülhetnénk el ezt a katasztrófát? 3 lépésben: a) tudatosítani kell minden választóban, mennyibe kerül majd neki személyesen az olimpia megrendezése b) tudatosítani kell minden választóban, kik és hogyan nyerészkednek majd c) megfelelő cselekvésre kell bírni kellő számú választót.
logikus4 2017.01.03 17:55:39
Az sem véletlen, hogy mindent megtesz a kormány az alternatív energiaforrások hazai fejlesztése ellen. Minden egyes napelem és szélturbina rontja Paks II. esélyeit. A napelemek ára és fenntartási költsége olyan gyorsan csökken, hogy az atomerőművek belátható időn belül fölöslegessé válnak. Tehát most vagy soha! Ha nem sikerül gyorsan megépíteni Paks II-t, akkor végleg elúszik az üzlet.

De hál' Istennek már az Európai Bizottságot is sikerült meggyőzni (sejthető, hogyan). Az osztrákok gyöngécske próbálkozása az utolsó akadály:
24.hu/belfold/2016/11/23/ausztria-az-europai-birosagon-is-megtamadja-paks-ii-t/

Az energia könnyen elérhető, piaci árucikk (commodity). A piaci folyamatok állandóan lejjebb szorítják az árát. Az elmúlt 200 évben így:
www.iaee.org/eeep/EEEP01_01_A08_Pearson-EPUB/Images/EEEP01_01_A08_f001.png

És nem véletlen, hogy az utóbbi években a nap és a szél hasznosítása ennyire előtérbe került:
www.peopleandtheplanet.com/image.php@id=1959

Az állami vagy önkormányzati részvétel, támogatás az energiatermelésben, erőművek építésében egyértelmű jele a korrupciónak. Tehát közérdek, a nép érdeke, mindannyiunk érdeke, nemzeti érdek stb.

A könnyen elérhető, piaci árucikkekhez és szolgáltatásokhoz semmi köze az államnak és az önkormányzatoknak. A többi duma, ködösítés, hanta. (Vigyázat! A helyi energiaszolgáltatás, víz- és csatornaszolgáltatás a vezetékek és csatornák révén természetes monopólium, tehát pont nem való magánkézbe. Házi feladat: vajon Magyarországon miért magánosították mégis a közüzemi szolgáltatásokat?)
Egy addiktológiai konzultáns szerint igen. Nem foglalkoztam addiktológiával, de elég sokat játszottam online és internet nélkül. A játék az játék. Lehet felhőtlen szórakozás, lehet felkészülés valamire, lehet szimpla kikapcsolódás, lehet társasági időtöltés. És lehet függőségbe torkolló szenvedély.…..
Az idei évre hatványozottan igaz volt, hogy az évösszegzéshez a hozzávalókat nem a nyári blockbusterek közül kell majd összeszedni. Szerencsére idén is akadtak olyanok melyek maradandó élményt okoztak. Igyekeztem változatos lenni, de egy ilyen lista valahol a legjobbak és a kedvencek között…..
Szókratész: [...] a legjobbak nem kívánnak pénzért uralkodni, sem megbecsülésért, sem az uralkodásból nyilvánosan fizetséget húzva zsoldosnak minősülni, sem tolvajoknak, az uralomból titkon hasznot orozva. És becsvágyból sem kívánnak uralkodni, nem lévén becsvágyók. Kényszeríteni kell őket és…..
Úgy tűnik, a japánok döntöttek, és elegük lett a randevúzásból, a másik nem meghódításából, és az egyszerűbb utat választják: a barátjukkal házasodnak. Nem csoda, hogy az ázsiai országban az egyik legalacsonyabb a születések aránya az egész világon...
logikus4 2016.12.12 22:05:57
@thegabcsi: olaszok, írek, lengyelek, románok, magyarok, németek, zsidók, skótok, spanyolok ide is jöhetnének. Más szóval a zsidó-keresztény kultúrkörből szinte bárki.

Ettől nagyon távoli kérdés, hogy vajon minek köszönhetően vált napjainkra az USA gazdag szuperhatalommá. Mindenesetre NEM a nyelvi-kulturális sokszínűség a fő ok, mert ha az lenne, akkor ma Fekete-Afrika és Új-Guinea vetélkedne a világ gazdasági, politikai és katonai vezetéséért.

Svédországot végképp kár belekeverni ebbe a kérdésbe. Majd akkor hívj meg oda bárkit, amikor a muszlim bevándorlóitoknak köszönhetően új aranykorba ér Skandinávia. Addig legfeljebb a svédek lehetnek büszkék az országukra, a norvégok, dánok, finnek szintén. (ÉS a három kis balti államot is közéjük sorolnám.)
logikus4 2016.12.13 17:28:11
@thegabcsi: "Néhány nyugati ország azért nem teljesen jókedvében fogadja be ezeket az embereket, hanem mert háború elől menekülnek, és a törvények szerint jár nekik a menekült státusz."

Az Európába érkező illegális bevándorlók többsége NEM háborús országból érkezett, nem onnan érkezik, és várhatóan nem is onnan érkezik majd. Ez egyszerű statisztika, nincs mit vitatni rajta.

Másrészt akik a harcok elől menekülnek, azok a határ átlépése és utána további néhány száz kilométer megtétele után már nem menekülnek, hanem jobb életkörülményeket keresnek. Emberileg teljesen érthető törekvés, nem hibáztathatjuk őket ezért. Az is nyilvánvaló, hogy ezen a ponton menekültnek már csak politikai szándékokkal vagy együttérzésből minősíthetjük őket, valójában MIGRÁNSOK.

Európába pedig már egyértelműen bevándorlási szándékkal érkeznek. Emberileg ez is teljesen érthető törekvés, nem hibáztathatjuk őket azért, mert békés, nyugodt, gazdag helyen tervezik leélni életüket a nyomor, a középkort idéző diktatúrák, a polgárháború életveszélye helyett. Szögezzük le: menekültből migránssá, migránsból bevándorlóvá bizonyos, jogilag nem egyértelműen meghatározott szempontok alapján minősíthetők, minősülnek, válnak az Európába érkezők. De ide érkezésükkor már bevándorlók. És nem a legális határátlépőkkel kapcsolatban dúlnak a viták, tehát ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓKRÓL van szó.

Még az is érthető, hogy sokan közülük azonosításra alkalmas személyi okmányok nélkül érkeznek. És akiknek van ilyen okmánya, többnyire azoknak sem felel meg a határátlépéshez támasztott feltételeknek. Ezért választják az illegális bevándorlást a legális út helyett. Hétköznapi, "emberi" szempontból nem hibáztathatjuk őket. A tiltott határátlépés korábban szabálysértés volt, bűncselekménnyé a migrációs hullám felerősödésének hatására minősítették át Magyarországon. A megítélése és a szankcionálása mindenesetre országonként eltérő, és a magyar példából látható, hogy időben is változik.

Az sem véletlen, hogy az illegális bevándorlók kevés kivétellel a leggazdagabb európai országokban akarnak letelepedni. A Balkán, de még a visegrádi négyek vagy a balti államok sem úticéljuk. Ha a korábban felsorolt szempontoktól el is tekintünk, ez teljesen egyértelművé teszi, hogy nem menekültekről van szó, hanem bevándorlókról.

Az országhatárok átlépését mindegyik ország feltételekhez köti. Az országban (turistaútnál hosszabb ideig) való tartózkodás engedélyezését szintén. A munkavállalást is (idénymunkától az ideiglenes, illetve tartós engedélyhez kötöttig), a letelepedést (ingatlanvételt, lakhatást) szintúgy. Az állampolgárság megadását veszik a legkomolyabban. Ezek a feltételek országonként és koronként eltérőek. Akárhogy is nézzük, sem az országok határának átlépése, sem az ott tartózkodás, sem a munkavállalás, sem a letelepedés, sem az állampolgárság elnyerése NEM EMBERI JOG. Akárhogy csűrik-csavarják egyesek.

TÖRVÉNYEKET nem tartalmaz a nemzetközi jog. Megállapodások, szerződések, egyezmények vannak. És az államok szabadon dönthetik el, melyiket kötik meg, melyikhez csatlakoznak. Magyarország éppenséggel az érvényes jogszabályok betartását szorgalmazta, és ezek megszegésének elmulasztását próbálták rajta számon kérni egyesek. Meglehetősen visszatetsző viselkedés.

Akik az illegális bevándorlók szabad letelepedési jogát a leggazdagabb európai országokban értik a háborús menekültekről való gondoskodás etikai és jogi szabályai alatt, azok vagy tájékozatlanok, vagy politikai megfontolásokból teszik ezt. Inkább az utóbbi. Például nem véletlen, hogy Magyarországon a baloldal Orbán-ellenes propagandájának része volt ez. A célországokban a befogadó, gondoskodó szerepben tetszelgő politikusok nyilatkozatai (és némelyikük későbbi pálfordulása) szintén a politikai színjáték része. És persze Orbánék is kiaknázták a lehetőséget, ők éppenséggel a másik irányban játszottak rá a közhangulat másik irányba mutató részére. Higgadt, racionális érvelésre alig volt példa bárhol Európában.
logikus4 2016.09.22 16:13:57
@Szarvas Norbert: "te is lehetsz a masik oldalt barmikor". Pontosan. Rohadt nehezen vagy sehogy sem tudnék beilleszkedni a muszlim közösségek bármelyikébe. A nyelvi nehézségektől és a merőben más szokásoktól eltekintve is úgy érezném magamat, mint aki keresztet tart a magasba. Megpróbálnék minél hamarabb odébb állni, bármennyire gondos vendégszeretetben lenne részem.

Ugyanez a feketéknél még nehezebben menne, akkor is, ha keresztények. Szóval nem csodálkozom, hogy mennyire nehezen halad a bevándorlók integrációja, bőrszíntől és származástól függetlenül. És akkor még nem beszéltünk az első-, másod- és harmadgenerációs muszlimok néhány, gyakorlatilag detektálhatatlan egyede részéről fenyegető terrorveszélyről.

Úgyhogy menekülteken segíteni bármikor hajlandó vagyok. bevándorlókat befogadni az országunkba vagy akár csak az Európai Unióba csak akkor, ha teljesítenek bizonyos szigorú követelményeket. És a szóban forgó követelményeket a saját, magyar/európai igényeinkhez kell szabni, nem a bevándorolni kívánók reményeihez, óhaj-sóhajához, legkevésbé a "menekültpártiak" és a "baloldaliak" politikai propagandájához.

Menekültekről való gondoskodás nem egyenlő az ideiglenes munkavállalási és letelepedési engedéllyel, és egyik sem egyenlő az állampolgárságra, egészségügyi és szociális ellátásra való jogosultsággal. Menekült nem egyenlő a vendégmunkással és egyikük sem egyenlő a bevándorlóval. Aki e fogalmak közé egyenlőségjelet tesz (bármelyik politikai stb. oldalról), az vagy ostoba, vagy rosszindulatú, vagy aljas vagy valami hasonló (nem ezek a jelzők a lényeg).
 Az állam szerepéről szóló vitákban fontos perspektívához jutunk, ha megállapítjuk, hogy bármilyen terület, ahol az állam beavatkozik, a verseny korlátozásához vezet.Ez minden területre igaz, legyen az oktatás, egészségügy, szociális ellátás, szabályozás, a rendvédelem, akár még törvény/szabály…..
logikus4 2016.09.10 18:58:59
@zombigyilkos: első megközelítésben egyetértek a libertariánus alapelvekkel. Sajnos a részletekben eltűnik ez az egyetértés.

"A vagyon minél kisebb mértékű újraelosztása": azt hiszem, a vagyont ritkán osztják újra, leginkább államosítások és földosztások idején. A jövedelmek újraelosztásának is az előbb említett részletei az érdekesek. Konkrétan a betegekről való gondoskodás (táppénztől a gyógykezelések támogatásáig, egészen a súlyos, krónikus betegségekig), a rokkantakról való gondoskodás ("megváltozott munkaképesség"), a munkanélküli ellátások és a nyugdíjak kérdései.

"Az egészségügy nagy része működhet egyénileg fizetett biztosításból (egyedül a sürgősségi és a járványügy lehetne állami)": öröklött születései rendellenességekkel mi a helyzet? Születéskor szerzett sérülésekkel? Hadirokkantakkal? Magyarországon össznépi sport a minimálbérhez közeli fizetés, "zsebbe" kapott kiegészítéssel. Vagy az egyénileg fizetett biztosításokból befolyó összeg lenne kevés és ki kellene egészíteni valahogyan, vagy aránytalanul sokat kellene fizetnie a valóban alacsony keresetűeknek, vagy csak komolytalan ellátásra futná a befolyt pénzekből.

"az oktatás is működhet egyénileg fizetve": a tehetséges, de csóró gyerekek pedig mehetnek a levesbe? Ha nem, akkor komoly ösztöndíjak kellenek, kiegészítve az egyéni befizetéseket. A komoly ösztöndíjakhoz pedig pénz. Tudom, adakozásból... meg Demján Sándor példája. Tartósan, évtizedeken keresztül működő és fenntartható példáról nem tudok, más országokban sem. Talán az én hibám.

Nyugdíj: lásd az egészségügyről előbb írtakat. És az átmenet a mostani szisztemából a tisztán egyénileg fizetett nyugdíjbiztosításig kifejezetten érdekelne. No meg az utóbbi működtetése. Mert ha már tisztán egyénileg fizetett nyugdíjbiztosítás, akkor inkább ne is legyen semmiféle nyugdíjbiztosítás, mindenki tegyen félre a saját öregkorára. Akinek meg nincs mit félretennie (előfordul ez valódi formában is, nem csak sápítozásként), azzal mi legyen?

"Bizony, ez működő modell, hiszen az 1800-as évek végén, 1900-as évek elején használták is.": az árvaházak, menhelyek és adósbörtönök aranykora. Kösz, nem.

"az államnak sem szabadna két fél között megkötött szerződésekbe (akár pénzügyi szempontból) beleszólnia": az uzsorásokról és a korlátlan kamatú személyi kölcsönökről mi a libertarianizmus véleménye? No és az idősotthonokkal kapcsolatos visszaélésekről? A lakásmaffiákról? Az árubemutatós átverésekről? Közös elemük: az emberek józan ítélőképessége egyeseknél erősen korlátozott. A THM előtti korszakban üzleti modelleket alapoztak erre. És akkor még nem emítettem az EULA-kba és a banki, biztosítói szerződésekbe gondosan elrejtett aknákat, és az oroszlánszerződés (diktátum, lex leoninus) jogi fogalmát. Ismerős példa Trianon, de a római jogban jelent meg a fogalom.

"az volt a nyugati társadalomnak az az időszaka, amikor a fejlődési ütem minden szempontból leginkább növekedett": történészek alighanem inkább a tudomány és a technika egyes vívmányait, no meg a kapitalizmus és intézményrendszerének fejlődését emelnék ki az okokat keresve. Ha nem így gondolod, akkor bizonyítékokat kérek. Táblázatba szedett számokkal vagy grafikonokkal.

Röviden: az alapelvek rokonszenvesek, de a részleteken nagyon sokat kellene javítani. Sokkal inkább a politikusok és az állam túlhatalmára adott természetes válasznak tartom a libertarianizmust, mintsem elméletileg és gyakorlatilag is megalapozott, bizonyított módszerekből felépített, jól működő rendszernek. Csöbörből vödörbének.

Utóirat: a tudomány és technika fejlődése nem állt meg. Az élelmiszeriparé konkrétan a 20. század vége felé gyorsult fel, és napjainkban már képes élelemnek látszó, minimális tápértékű, olykor kifejezetten káros "élelmiszerek" előállítására. A teljesen szabad piacon bármiféle előírt jelölés, a NÉBIH és a NAV aggályoskodása nélkül garázdálkodhatnának az erre hajlandó cégek. Régen is vizezhették a bort, sört, pálinkát, de például nem hamisították ipari méretekben a mézet, nem voltak lekvárnak kinéző cukor + zselésítő anyag + színezék + aroma összetételű akármik (korai előfutáruk a hitlerszalonna, 2. világháborús vegyipari találmány), nem voltak "reggeli italok" és "frissfölök", húsipari hulladékból előállított felvágottak stb. stb. stb.
logikus4 2016.09.16 14:40:09
@zombigyilkos: Elképesztően naiv és nemtörődöm elképzeléseid/elképzeléseitek vannak a világ működéséről. Bocs, de sajnálom az időt a további párbeszédre.

Lezárásként még annyit, hogy nagyon örülnék, ha a világ működőképes lenne az általad/általatok felvázolt módon. Sajnos sosem volt ilyen és nem is lesz.

Kellemes további álmodozást kívánok (minden irónia nélkül)!
Igen, tudom, hogy tudod, hogy ez egy szenzacionalista, kattintásvadász cím, de ígérem, hogy ki fogunk lyukadni valahova, és annak kevés köze lesz kábítószerekhez. A kérdés sokszor úgy merül fel, hogy legalizáljuk-e a rekreációs drogokat, vagy azok közül valamelyeket. Ez a megfogalmazás azonban nem…..
logikus4 2016.09.14 16:15:56
Eléggé homályos a mondanivaló. Legalizálják a marihuána termesztését, eladását, fogyasztását? Azért, mert a növény ártatlan, a termesztőik is azok, és egyáltalán miért szól bele akárki bárki másnak az életébe? Jól foglaltam össze a cikk lényegét?

Ha igen, akkor mi legyen a kokanövény termesztésével, kokainná való feldolgozásával és forgalmazásával? Csak kérdezem.

És ha a mezőgazdaság kokatermesztő ágazatát engedjük fellendülni, akkor a máktermesztés eddig illegális mellékhajtását főiránnyá tehetjük a herointermelés felvirágoztatásával? Ugyan most az afgánok uralják ezt a piacot, de mi közelebb vagyunk a jó fizetőképességű nyugati vásárlókhoz, meg kellene ragadni a lehetőséget, mielőtt lecsapnak rá a gonosz nyugati multik.

"A jog nem a hatalomtól származik, a jog önmagától létezik, és hatálya mindenkire kiterjed.": érdekes elképzelés. Hol húzódik a határ a pedofília és a jogkövető szexuális élet között? Az önmagától létező jog ismeri a nemi erőszak fogalmát? És az erőszak más formáiról mit mond, például a gyilkosságról? Konkrétan:

"Rendőrnek nevezett kék egyenruhás emberek ne törjenek be békés állampolgárok életébe, őket el ne hurcolják.": ha valaki "békés", akkor ne hurcolják el, akkor se, ha tegnap súlyos bűnt követett el? Kit nevezünk békésnek? Kit nevezünk rendőrnek? Ne kék legyen az egyenruhájuk? Egyáltalán ne legyen egyenruhájuk? Vagy oszlassuk fel a rendőrséget?

"A bírónak nevezett, taláros, kalapácsos emberek szüntessék be azt a gyakorlatot, hogy az ilyen ügyekben a pribékeknek felhatalmazást adnak az agresszióra.": milyen ügyekben adhatnak felhatalmazást? Kiket minősítünk pribéknek? Vagy a talárral és a kalapáccsal van gond? Talár és kalapács nélküli emberek, akiket nem nevezünk bírónak, felhatalmazást adhatnak ilyen ügyekben pribékeknek?

"A börtönőrnek nevezett pribékek pedig késlekedés nélkül engedjék el a jogtalanul fogva tartott ártatlan embereket.": már megint a pribékek... Ha sikerült tisztázni a pribék fogalmát, akkor is marad kérdés bőven. Ne nevezzünk semmilyen pribéket börtönőrnek?? És milyen ártatlanokat tartanak fogva jogtalanul???
Egy speciális, kritikusokból, zenekarokból és olvasókból álló zsűri az iowai kilences második nagylemezét választotta a jelenlegi évszázad legjobb lemezének a Metal Hammer kiírásán. A 2001-ben megjelent korong, amely a zenekar eddigi legdurcább termése is lett, többek között…..
logikus4 2016.07.23 02:47:46
Ó, bazmeg, már vége van? Énmégszerettemvolna sok-sok jó zenét hallgatni ebben a században, de látom, kifutottam az időből.

Egyébként pedig
www.youtube.com/watch?v=bPavUi3FEWI. Meg úgy általában is: industrial, death, grindcore és ezek környéke virágzik mostanában. A Slipknot meg a többi eddig említett társulat nem "gyilkos", nem "brutálisan nyers, elborult, erős és döbbenetes", se nem "ömlik belőle a kreativitás". Tisztes metáliparos mind.

Puhányok.
logikus4 2016.07.23 06:49:20
Először is: ha metál, akkor heavy metal. A férfi nem Justin Bieberhez hasonló androgün szépség, hanem szőrös, izmos állat. A metál pedig férfias zene, tehát ne a rockhoz közeli részein keressük az "igazi" metált.

#2: kreativitásban az industrialnak nem lehet ellenfele. A valóság legkülönfélébb helyeiről átemelt részletek, elemek, hangminták tetszőleges beleszövése a zenébe korlátlan lehetőségeket kínál.

#3: a Slipknotnál felsorolt jelzők a #2-ben kitárgyalt kreativitáson kívül mind-mind legerőteljesebben a death és a doom környékén.alkotó előadókra érvényesek. A Slipknot látványvilága egyedien erős, de zeneileg és szövegben eléggé színtelen. Legjobb lemezt keresve (ez már fából vaskarika...) nehogy már a koncertek alapján állítsunk fel rangsort. Szóval ha metál, akkor heavy metál, és ha heavy, akkor death vagy doom.

#4: a grindcore-t nem önmagában, hanem a környéke miatt tartom fontosnak. A zenében a ritmus is fontos, a grindcore legjobbjai pedig ebben hoztak újat, 21. századit (azaz korábban nem ismertet). És csak annak egyhangúak, akik nem értik a ritmusváltások finom árnyalatait. A zenét érteni kell ahhoz, hogy élvezzük.

A heavy metál gyökereit keresve a Black Sabbath megkerülhetetlen. Legjobb időszakukban egy-egy számba is teljes albumokra való zenei anyagot zsúfoltak, ráadásul harmonikusan. Belőlük aztán tényleg ömlött a kreativitás... Az Electric Wizard talán a legméltóbb utódjuk, a Dopethrone és a Come My Fanatics a két csúcsteljesítményük, ízlés és hangulat kérdése, hogy melyik a jobb.

A teamrock.com a nyugati világban kereskedelmi sikert aratott előadók közül válogatott. Nos, Kolumbiától Szibériáig, Mexikótól Indonéziáig burjánzik napjaink metálkultúrája, jobbnál jobb együttesekkel. Többségük persze egylemezes, megfelelő anyagi háttér nélkül ennyire futja a lelkesedésükből. De valójában nincs "legjobb" lemez, csak vélemények vannak. A fenti levezetés így is érvényes, legfeljebb nem ott találjuk meg "legjobb" albumot, ahol szerintem. Viszont semmiképpen nem a Slipknot Iowája az.
Magyarországon két dolog áll meghatározó német befolyás alatt: az egyik a magyar gazdaság, a másik az evangélikus teológia. Ritka együttállásként az utóbbi években mindkét ország politikai elitjében meghatározó a protestáns elem. De hiába ez vagy az a párhuzam, a lelkiállapot mégsem közös.…..
Vendégszerzőnk, Szabó Gergely, a Pénzriport szerzőjének írása   Mennyire áll stabil lábakon az euró rendszere 2016-ban? Egyértelmű a német fölény kontra alávetett peremországok-séma, vagy ennél jóval bonyolultabb a történet? Előfordulhat az is, hogy nem a periféria országainak, hanem…..
logikus4 2016.07.12 04:31:14
@backbencher: a www.google.hu/search?q=germany+target2+700+billion+euros keresés jópár linket ad. A többi tagállamnál megadott, ennél kisebb összegekhez ugyanígy találhatók infók.

"Bar ez az ECB "kenyszerhitel" esetenkent csak 1-2 napra all fenn, az ismetlodo igenybevetel es a kesedelmes kiegyenlites miatt EZ JELENIK MEG tobbletkent vagy minuszkent a TARGET2-ben az egyes tagallamoknal.": valami itt rohadtul nem stimmel. Az összeg nagysága valóban pénzforgalmi jellegűnek tűnik, de ha pusztán könyvelési tétel lenne, akkor mi a francnak emlegetik riadót fújva? Ez teljes sarlatánság lenne.
logikus4 2016.07.12 04:34:34
@Pénzriport_SzG: kösz, de az összeg létezéséről a cikked alapján már tudok. A fontosságának az értékelése viszont továbbra is homályos. A véleményed szöges ellentétben áll bankbencherével.
Ungváry Krisztián második rendkívül fontos könyve a témáról. 1945 óta 70 év telt el, és még mindig agyonhallgatjuk (mi, magyarok) a korabeli eseményekben való részvételünket. Ungváryn kívül mások még nem írtak erről őszintén, csak harctéri naplók, a 2. magyar hadsereg…..
Az Index egyik munkatársa szerint Az amerikaiak még Voldemortot is jobban szeretik, mint a republikánus elnökjelölteket. Darth Vadert meg pláne, mert Állati vicces tanulságokat hozott a Washington Post friss közvélemény-kutatása az amerikai politikusok népszerűségéről. A csavar…..
A Levegő Munkacsoport blogja elvetette a sulykot. Bárhol legyen szó fizetős parkolás bevezetéséről, az autósok egyöntetűen tiltakoznak, hogy már megint velük szúrnak ki. „Bárhol”. „Az autósok”. „Egyöntetűen”. Tehát aki autót vesz, abban a pillanatban…..
Így (sic!), nagybetűkkel, és méretben is jókora betűkkel kiemelve, az Index címlapján. A hírecske szövege: Nem szeretnénk sokáig hergelni, erről a képről van szó: <fénykép> Csak néhány kérdés, ami felmerül:Ön tudta, hogy Liam Neesonnak van fia? És hogy Micheálnak…..
Logikus Így jár, aki hamisít 2015.05.31 04:00:52
A hír teljes szövege, hogy ne kelljen lapozgatni: Így jár, aki a melegjogokért tüntet Moszkvában Nyikolaj Alekszejev a melegjogokért tartott ma be nem jelentett tüntetést a moszkvai polgármesteri hivatal előtt.Miután egy motoron ülve füstgránátot eresztett ki, megtámadta két…..
Logikus Start, helyzetjelentés 2015.05.31 03:59:47
A logikus.blog.hu foglalt. A timi.blog.hu is. Mindkettő üres, de már nem indíthatom el, mert foglalt a nevük. A timi megfejtése: természetes intelligencia, mesterséges intelligencia. MI a mesterséges intelligencia szokásos rövidítése, az angol AI, artificial intelligence…..