Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy Zoltán J.

0 bejegyzést írt és 188 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második mohácsi csataként elhíresült nagyharsányi csata 1687 augusztus 12 -én, az épp 161 évvel korábban  (és onnan 37 kilométernyi távolságban) megvívott "mohácsi vész" visszavágójaként került krónikánkban. Ez volt az az ütközet, melyben katonáink egy nagy nemzetközi erő részeként revansot…..
Nagy Zoltán J. 2020.09.12 09:10:01
@Harmath Árpád Péter: Ami azért figyelmen kívül hagy egy apróságot. Az Oszmán birodalom miért Anatóliában, sőt Ruméliában összpontosítja seregeit a hadjárat indulása előtt? Miért nem teleltet át nagyobb seregtesteket a birodalom nyugati határaihoz jóval közelebb, hogy aztán onnan , tavasszal megindulva jelenősen növelhesse a hatókörét? Talán azért mert más meghódított területekkel szemben a Magyar királyság elszakított területeit sosem sikerült olyan mértékben "lecsendesíteni" és beolvasztani a birodalom testébe hogy ott a csapat összevonások végrehajthatók legyenek. Nem is beszélve a végvárakból rendszeresen indított kisebb nagyobb portyákról. A partizán, vagy gerillaháborúnak keresztelt hadviselés nem XX.-századi találmány. No persze lassan már sajnos évszázados hagyománya van a magyar katonai erények tagadásának, és annak hogy folyton arra keressenek sokan bizonyítékot hogyan nem voltak eleink hősök.
Az, hogy lesz-e valaha olimpia Budapesten, érdekes kérdés. De van egy sokkal súlyosabb is: meddig lesz egyáltalán olimpia? Egyre reálisabb hipotézis, hogy már nem sokáig...
Nagy Zoltán J. 2017.03.30 08:21:46
@Khonsu: Öncélú...No igen mintahogy sok-sok más "emberi lom" is mind mind öncélú. Színház, film, irodalom, festészet, szobrászat, sport...mind mind öncélú felesleges, pazarlás. A baj csak az hogy ha elindulunk ezen az úton akkor rövid úton visszajutunk a fára. Ugyanis az ember jórészt ezektől a felesleges dolgoktól ember.
Olyan ez, mint a friss tengeri szellő egy áporodott szobában. Mint egy hűvös vízpermet a tikkadt arcunkba. Mint egy kilátó, amiből a Föld túloldalára látsz − onnan meg vissza. Fa Nándor 93 nap alatt a saját tervezésű és építésű, Spirit of Hungary nevű hajóján megkerülte a Földet az extrém Vendée…..
Nagy Zoltán J. 2017.02.28 09:09:52
@deckard_r: Voltál szives egy emeletes baromságot írni. Az első négy hajó, a legújabb támasz uszonnyal felszerelt hajó. Közismerten 5-8 csomóval nagyob bátlagsebességre képes. Az 5-6-7. helyezett hajók valóban hamarabb épültek mint Fa Nándoré, de épp ezért mivel engedékenyebb szabályok szerint épültek, másfél két tonnával könnyebbek, és teljesen átépítették őket hogy most indulhassanak.
Nagy Zoltán J. 2017.02.28 09:14:16
@deckard_r: A tájékozatlanság nem bűn, csak kellemetlen. Azok a hajók ( három db) valóban korábban kerültek vízre, csakhogy az akkor érvényes szabályok jóval kevesebbet követeltek, ezért sokkal könnyebbek. Azt állítani hogy Fa Nándor hajója úgymond nem eléggé profi, roppant érdekes annak fényében hogy 11 hajó kiesett, és több másik is súlyos sérülésekkel ért vagy ér célba, Fa hajója pedig gyakorlatilag sértetlenül ért célba
Nagy Zoltán J. 2017.02.28 09:21:02
@pitcairn2: Nem jól látod, a jelen versenyen is előfordult hogy kiszakadt egy hajó tőkesúlya, és sűllyedni kezdett, csak időben kimentették. Vagy szerinted csak az a baleset ha meghal valaki?
Nyilvánvaló, hogy az OLAF-jelentések sorában azokkal a korrupciós ügyekkel nem kíván foglalkozni a Fidesz, amelyek szorosan kötődnek hozzájuk. Többek között itt van az Országos Roma Önkormányzathoz köthető Híd a munka világába programja, vagy éppen Tiborcz István, Orbán…..
Nagy Zoltán J. 2017.02.16 11:59:47
@Stenonis: "Majd ha a bíróság elmarasztal valakit, akkor lehet kijelenteni, hogy a legnagyobb korrupciós botrányról van szó."
Igazán?? Akkor talán a kormány állítólagos korrupciós ügyeiről is akkor tessék beszélni ha a bíróság elmarasztal valakit, és ne akkor amikor 444.hu ír róla.
A Sherman Firefly harckocsi jó példája a britek azon irányú háborús erőfeszítéseinek, amelyekkel a rendelkezésükre álló erőforrásokból fölösleges erőbefektetés nélkül, olyan páncélost sikerült létrehozni, amivel hatásosan tudták felvenni a harcot a német csúcstechnikával. Habár a tank megalkotásához…..
Nagy Zoltán J. 2016.10.07 09:04:38
@ZON: A kaliber csak a lövedék keresztmetszeti mérete. A nagyobb erejű lőszer hüvelyének átmérője és hossza lényegesen nagyobb
Azt már megírtuk, hogy elindul a már a franc se tudja hányadik köztévés töltelékcsatorna, most éppen M5 néven költenek milliárdokat, hogy legyen az államnak ismeretterjesztő adója is. Nézettségi elvárás nincs (miért is lenne?), a cél a diákok és oktatók segítése, és lesz jó pár saját gyártású műsor.…..
Nagy Zoltán J. 2016.09.23 11:59:46
@közösperonos átszállás: " láthatólag Tormay Cécile se tudott úgy nézni bármi zsidó alkotta dologra, hogy ne egy kaftános galíciai ármányát lássa mögötte"
Meg kérdezhetem melyik Tormay regényből következtettél erre? Vagy melyik Tormay kötetben látod ezt bizonyítva?
Nagy Zoltán J. 2016.09.23 13:02:27
@Attilajukkaja: Valószínüleg félreérthető voltam Megértem azaz megéltem azt az időt amikor a nemzet szót csendben lehetett csak kimondani. Tehát a 90 előtti évtizedekben, mondjuk amikor március 15,-én , diákként levetette velem a rendőr a kokárdát, nem vagy már az ünnepélyen felkiáltással
További soraiddal csak egyetérteni tudok
Nagy Zoltán J. 2016.09.23 13:04:12
@Attilajukkaja: Arról meg ugye hogy a köztévén vitatható vagx sem Takaró megjelenése talán nem csak ilyen bulvárszagú felütésssel lehetne beszélni
Nem hiszem, hogy magyar fürdőben vagy strandon gyakran találkoznának az emberek burkinivel, vagyis (általában, de nem mindig) egész testet fedő, muszlim nők által használt fürdőruhával, legfeljebb a tévében, az olimpiai közvetítéseken tűnhetett fel, hogy bizonyos nők nem hagyományos fürdőruhát…..
Nagy Zoltán J. 2016.08.19 12:20:45
@skarlát @skarlát betű: "Pontosan tudom, hogy miről írok, a témában legalább 10 cikket olvastam különböző nyelveken, "
Ez most komoly? Az bizonyítja a témában való tájékozottságot hogy olvastál 10 cikket? És ezt még írásba is adod?
Nagy Zoltán J. 2016.08.19 17:38:49
@ö...mikó?: "legtöbb erőszak és gyűlölet okozói a vallások."
Összefoglaló általánosító butaság. Említenél néhány budhista terroristát? Esetleg bármelyik keresztény felekezet öngyilkos merénylőjét?
  "Mi megtanultunk békében élni polgártársainkkal, nemzettársainkkal, a szomszédos népekkel." Rajcsányi Gellért, Mandiner   Kizárólag olyan bejegyzéseket szeretek írni, amiben valamilyen egyedi szempontot, véleményt is meg tudok fogalmazni. Európa modernkori történelmének…..
Nagy Zoltán J. 2015.11.16 13:23:32
@Kakimaki0123456789: Akor most felsorolnék egy két apróságot amit a " vallásmentes liberalizmusnak " köszönhetűnk:
- Minden erkölcsi norma relativizálása, és értéktelenítése
- Mindíg minden összevetésben a deviancia támogatása
- Gátlástalan szabadosság normává emelése
- Biológiai tények tagadásáig elfajuló ideológiák norma szintre emelése
- a társadalmak teljes önvédelmi reflex készletének elpusztítása divatos, népszerű lózungokkal, többnyire a szabadságra hivatkozva
- Szavak elrablása és kisajátítása ( nekem a leves meleg meg a feleségem mosolya, és nem a homoszexuálisok)
- Európa kultúrájának szinte teljes háttérbe szorítása, relativizálása. ( már az ünnepeinket sem nevezhetjük nevén lásd karácsony)
- és végül Európa elárasztása idegen, Európára és az európai kultúrára végveszélyt jelentő tömeggel
A felsorolás korántsem teljes....
Nagy Zoltán J. 2015.11.16 13:26:10
@pityókabor sommelier: Azon kívűl az hogy vannak vagy voltak saját őrültjeink miért ad igazolást az idegen tömeg beengedésére??
Én nem a migránsoktól félek. Én tőletek félek. Tőletek, akik hergeltek, harsogtok, másra mutogattok. Köpködtök, gúnyoltok, affektáltok, lázítotok. Facebookon és fórumokon trollkododtok. Én tőletek félek. Akik emberi lényeket akartok kiirtani és sajnáljátok, hogy a…..
Nagy Zoltán J. 2015.08.30 21:43:21
@Exploiter: Látod már elérted a féreg címet "csak egy néző" barátunknál
Nagy Zoltán J. 2015.08.30 21:45:28
@Exploiter: Legalább valami összeköti ezeket az országokat, és ez a valami nem vagy nem feltétlenül a haszonszerzés mint a nyugat kelet viszonylatban
Nagy Zoltán J. 2015.08.31 22:43:52
@TrójaiVasParipa: Az ostobaság ugyanis az egyetlen ami tökéletesen pártsemleges, nemtől kortól felekezeti hovatartozástól teljesen független.
Az a helyzet, hogy én nem kedvelem Gyurcsány urat, nagyon nem. Ha Bayer úr babérjaira vágynék - kölcsönökből biztos vett magának levelenként a krumplifőzelékbe - azt mondanám, hogy én kifejezetten rühellem Gyurcsány urat. Rühellem, mert egy hazug, kormányzóképtelen, erőszakos,…..
Nagy Zoltán J. 2015.05.29 19:35:57
@is: És a MOTIM mégis hogy lett gyurcsány tulajdon??????
Nagy Zoltán J. 2015.06.01 10:13:14
@vakapad: Megvette... Aha értem.
Az iskolai takarékbélyegéből ugye?