Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zöldi

27 bejegyzést írt és 1215 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez most nem pályamotorozás lesz. A főhős CB500  köszöni, kicsattanó egészségben várja hogy jövőre 30 éves legyen (Mami kupa képes veteránban ....), de igazából semmi nem történt vele, továbbra is egykedvű ordítással indul be, ha megnyomom a gombot, és addig megy nyélgázon, amíg kifogy a benzin. Majd…..
Néz rám a garázsban, és nem érti, hogy került ide. Nézek rá, és nem értem, hogy került ide. Berheltem én már autókat életemben, de azokban mind rossz helyen volt a motor, és megszokott módon készültek. Érzem minden porcikámmal, hogy ez itt nagyon más világ. Elkezdek közelíteni felé a csavarkulccsal,…..
Nyakunkon az év vége, hullanak a levelek, ólomszürke az ég. A CB csendben várja, hogy szétvagdaljam a leömlőjét, lecseréljem az olajat, a hűtőközeget, összeszinkronizáljam a két karburátorát. Leveszem a másodlagos levegőrendszert is, végül is csak 3 éve tervezem. A leömlő vagdalást a GBP árfolyam,…..
 Akárhogy nézem, tizenegy hónapja volt, hogy ide bármit  töltöttem volna, ezzel valamilyen blogger rekordot bizonyosan megdöntök. Ez nem azt jelenti, hogy az évben nem történt semmi, sőt. Ahogy nézegetem a dátumozott galériám képeit, nagyszerű dolgokban volt részem. Kezdjük azzal, mi nem ment. A…..
zöldi 2022.10.07 14:01:59
@Blade_RRunner: Légyen így!
Nem hagyom, hogy a blog teljesen bemohásodjon, jöjjön most egy kis téli összefoglaló. Lelkes téli motorozó vagyok, de hát ismerjük el, pályázni az ilyenkor legfeljebb nagyon mediterrán vidékeken lehet, meg pitbike-kal fedett-fűtött gokartpályán.  Nyár végére összejött végre egy csoportos Eringezés.…..
Mindig azt mondom, hogy ha egyszer megdöglök, csak annyit kérek, hogy azt véssék a fejfámra, hogy az élet sokszor szar, de pont ettől jó. Azt hiszem ezt az állítást ismét bizonyították a közelmúlt eseményei. Dőlj hátra, és élvezd, hogy nem veled történt mindez, egyúttal sajnáld, hogy mégsem, elvégre…..
Triálmotor. Az meg mi? Ma egy a hazai életben méltánytalanul háttérbe szorult, de főnixként feltörő motorsportról lesz szó, a triálról. Az elmúlt  években már volt itthon három beltéri VB futam is, a többség ettől még a sportág nevét meghallva csak a szemöldökét emelgeti.  Ha elkezdem magyarázni,…..
zöldi 2021.08.26 09:59:04
@vatomi: Lesz majd eringes is hamarosan, most van időm pötyögni :D
 Az idei év eddig pálya szempontból nem olyan nagyon kényeztett, vagy az eső esett, vagy zárva volt a pálya a motorosoknak , vagy szimplán én nem értem rá munkaügyekből kifolyólag. Ami sikerült, az 2, azaz kettő fél napos Kakucsring volt.  A másodikon már egész sok morzsányi bátorságot söprögettem…..
Véget ért a harmadik hullám, és mielőtt azt hinnéd, hogy már föld alatt van az enyém, megszakítom a fél éves semmit, hogy írjak valamit az LS400-ról. Mert nyilván van mit, egy ezeréves autóval akkor is történik valami, ha csak áll helyben, nemhogy akkor, ha használják is. Márpedig én mentem vele a…..
  A legutóbbi poszt óta dolgoztam szorgosan, mint a hangya, és lassan, mint egy zuhatagi vontató. Volt egy szép kis listám, miket szeretnék alakítani. -Kormány -Kormánykapcsoló -Gumik -Felni görgőzés, némi szépítéssel - javító festés+ új dekor -Gyorsgáz 2.0  Nulladik lépésként meg kellett…..
Az utolsó írás óta nem sokat motoroztam, konkrétan egyet.  Csodás őszi nap volt, hétköznap, jöttek a gyerekek is. Tomival mentünk váltóban, fantasztikus meleg volt, olvadt az aszfalt. Egy egyszerű kedd volt, de olyan tengernyi ember szaladt össze már megint, hogy délre ismét vonatozás lett köridő…..
Az utolsó bejegyzés óta mérföldkőnek beillő változás állt be. Jött egy doboz, nyuszis matricával, Londoból. Az Árva Trans futárja tette le egy langyos vasárnap estén. Ez volt benne, a bal oldali: Bizony, megjöttek az YSS  rugóstagok! Ahogy időt tudtam szakítani, azonnal a helyükre kerültek. A…..
Nem sok oka lehet az embernek arra, hogy Lexus LS400-at vegyen. Nekem volt, méghozzá három is: - Szeretem a régi Toyotákat, ez a Lexus pedig egy legendás Toyota- Elmaradt a Norvég kirándulás, a pénz pedig lángra kapott a zsebemben- V8 Örültem, hogy sikerült találnom egyáltalán eladó, ráadásul első…..
Végre, eljött a nap, amit annyira vártam.   Előző héten megneszeltem, hogy nyitva van Kakucs. Atti iziben ki is ment örömködni, megtudakolta, mi-merre, lehet-e vinni kísérőt, stb. Kinéztük a szerdát a pályanaptárban, összetrombitáltam a baráti-haveri kört, úgyhogy a 8-as kapunyitás már ott…..
 Hadd magyarázzam meg a címet a nem motorokkal kelő-fekvő olvasóknak. A Honda egyik meghatározó, '92-től mai napig gyártott literes superbike-ja a Fireblade. 4 hengeres, ezres (régen "csak" 900 volt) . Az én kis pincebogaram meg pont a fele, 2 hengeres, ötszázas. Tibi haveromnak épp ecseteltem,…..
Lassan itt a langyos, madárfüttyös, későn sötétedős szeszélyes tavasz és hiába motoroztam szokás szerint egész télen, már nagyon viszketnek a térdkoptatóim.  Az elvonási tüneteket csak súlyosbítja, hogy a motoron történt pár apró módosítás, amit alig várok, hogy kipróbáljak. Az elsőként elvarrandó…..
zöldi 2020.03.18 21:25:50
@David Bowman: Sima adásvételivel, lényegében egy guruló, berregő, görbe teleszkópos vázat a bontóból.
zöldi 2020.03.19 23:16:43
@David Bowman: 27e az NG tárcsa rá, a betét az kb annyi a normális. De tettem egyre nemrég Ferrodot, az is megvolt 25 körül. A tank nem billeg, viszont a két "rad cover"-t nem szedtem le, simán csak nem adták hozzá. Ha találok valamelyik bokorban, ráteszem, de itthon 15 ezerért mérik darabját bontva, szóval nem töröm magam olyan erősen.
Nem volt gyerekszobám, de most van egy fürdőszobánk. Azért is vagyok biztos ebben, mert fel kellett újítani. Viszonylag simán megtörtént, de hátra volt még egy utolsó művelet, amit merészen bevállaltam, elvégre egy igazi férfi mindig mindent jobban tud. Úgyhogy lementem a garázsba. Bár ne tettem…..
Egyszer kaptam egy ilyen kommentet: "Ennyi penzzel ennyi idővel.... ilyen hatterrel mas mar a holdig jut kb nem a 30 eves celicaig meg camryig... amik sose jok bocs" Néha valóban azt gondolom, hogy a gépparkom költségvetése vetekszik a NASA-éval, de egy nap nekem is huszonnégy órából áll, a Holdra…..
Dallas rozsdamentesen tért vissza hozzám. Három hétig volt távol a beavatkozások miatt, és mikor újra beleülhettem, már megint beleszerettem. Nem újdonság ez, immár tíz hónapja minden egyes nap szerelmes tekintettel nézek rá, és várom, hogy átélhessem az élményt, amit ez a harmincéves,…..
A pályaszezonnak lassan, de biztosan vége van idénre. Mielőtt a blogot benőné a moha, úgy döntöttem, megírom a Banditunk sztoriját. Sőt, akkor már az utódjáért is.Mindenki készüljön fel, gusztustalan grafomán ömlengés következik. A Banditot újan vettük az én kis Párommal. Előtte volt…..
Vinnyogtam már pár évvel ezelőtt, hogy meg kéne tenni, és akkor sem volt már friss ötlet. Az biztos, hogy nem leszek már fiatalabb, az öregedés pedig nagy lutri, nem tehetek úgy többé, mintha örökké élnék, pláne az idei év eddig eltelt időszaka alapján. Úgyhogy kész, eljött az idő. Pár nappal…..
zöldi 2019.09.28 22:03:28
@Fülig José: "óhülye vagy, ha asszed ezeket a formákat az érdekli, ami titeket a zasszonnyal... mi a srácainkkal szlovéniaba mentünk kúszni mászni csúszni, kisebb eszterházy vagyonért mi dögre untuk magunkat, de legalább aszonták: őőő...ez nem volt rossz.
aztán felültünk a motorra KETTEN és irány a balkán. nna AZ k.va jó volt, konkrétan egy beszarás!"

Ez király volt, egyetértek, mi is így szoktuk :D :DDD
Alumi Édesburgonyás Pite 2019.09.19 14:31:52
Találtam a netet böngészve egy oldalt, ahol listázzák az amerikai államoknak a "state dessertjeit". Ami elsőre meglepett, hogy tulajdonképpen a felsorolás kilencven százalékát különböző piték teszik ki, de annak minden változata felbukkan: barackos, almás, áfonyás, mézes, sütőtökös, körtés,…..
Rég nem volt poszt, elsősorban azért, mert a motoron semmi fejlesztés nem volt, csak móka, meg kacagás. Túl vagyunk 3 kakucsi napon volt közte sok érdekes pillanat. Először is hadd büszkélkedjek:  rendszeresen odajönnek a pályán,hogy ez milyen motor, hol versenyzek (LOL), ú, de szép, stb, ezek…..
Pista komám felhívta a figyelmem, megemlíthetném, mennyi szarakodással jár a motort meg a cuccokat lejuttatni a pályára, meg mik azok a dolgok, amiket vinni kell. Egész jó ötletnek hangzott, úgyhogy legyen.  Részemről utánfutóval szállítok. Ezzel elvileg 80-nal szabad maximum menni, én természetesen…..
Azt hittétek pályázós video jön?   Nem nem, ez az a motor, ami a folyamatos fejlesztések miatt sosem készül el.  Történt ugyanis, hogy épp késznek nyilvánítottam a kis műszert. Húztam be az alsó idomrögzítőhöz egy új szegecsanyát, -másodikra sikerült- hosszas vizsgálás után megleltem, mi a fene…..