Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Merilwen

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IV. TÖRTÉNET   Cím: Egy váratlan találkozás Főtéma: Születés Kulcsok: Főkulcs: Iant Iaur „Öreg Híd” Titkos: vörös láng Jelentősebb szereplők: saját szereplők, Csavardi Samu, Idegen/ÍróPáros: -Műfaj: kaland, általánosKorhatár: -Figyelmeztetések: lehetséges OOC karakter(ek), AUJogok: Minden…..
Merilwen 2019.08.17 13:21:04
Kedves Író!

Elöljáróban csak annyit mondanék, hogy a történeted annyira izgalmas, hogy alig tudtam koncentrálni a pontozandó dolgokra, miközben olvastam. :)

I. Világ: 5 pont
Sikerült megragadnod azt a békés óvatosságot, ami nyilvánvalóan mindenkiben jelen van még ennyi idővel a háború után is. Tolkien mester jelenléte a saját maga által teremtett világban meglepő és szép elképzelés.
Az egyetlen apró dolog, ami nem stimmelt (de lehet, hogy ez csak szóhasználati hiba), az az volt, hogy Samut Hobbitfalva tiszteletbeli polgármesterének írtad, pedig ő valóban megkapta ezt a tisztséget, nem csak tiszteletbeli szinten.

II. Főtéma: 8 pont
Jelen volt, de még jobb lett volna, ha egynél több szempontból is beépíted.

III. Kulcsok: 4 pont
Főkulcs: Remekül megmagyarázta Tolkien jelenlétét, de csak egyszer jelent meg. Érdemes lett volna még párszor utalni rá, vagy valós helyszínként beletenni. Tényleg sajnálom, de ez csak 4 pont.
Titkos kulcs: Ha beépítetted is, én nem találtam meg. 0 pont.

IV. Karakterek: 5 pont
Szerintem hitelesen ábrázoltad mind Samu, mind Tolkien karakterét (utóbbi, mint titokzatos vándor, különösen tetszett), és a többi szereplő is jól sikerült. Bár nem tudtunk meg sokat róluk, a legfontosabbakat azért igen, és szerintem egy rövid történetnek nem is kell, hogy része legyen az aprólékos jellemábrázolás.

V. Cselekmény: 5 pont
Már az elején felébresztetted a kíváncsiságomat, az első két bekezdéstől tűkön ültem. Amikor pedig rájöttem, kicsoda az Idegen, leesett az állam.
Egyetlen logikai bakit találtam: azt, hogy Aldor és Déor köszönettel fogadja a tanácsot, miszerint beszélniük kellene az entekkel. Az ésszerű az lett volna, ha ezzel kezdik a kutatást.

VI. Stílus és stilisztika: 4 pont
Ne haragudj, de itt is muszáj pontot levonnom. Alapvetően könnyedén fogalmazol, de sok vesszőhibád akadt, voltak egybe- és különírási hibák és furcsán hangzó szavak vagy tagmondatok, és helytelenül írtad Elanor nevét.

VII. Szubjektív vélemény: 5 pont
Igazán újszerű ötletre alapoztad a cselekményt, soha nem találkoztam még hasonlóval. Ez a mondat pedig a végén kifejezetten meghatott, és mindenre feltette a koronát: „találjátok meg a választ olyan kérdésekre, melyekre még nekem se sikerült!”

Összesen: 36 pont

Köszönöm a mesét! További sok sikert Neked!

Üdv:
Merilwen
III. TÖRTÉNET   Cím: Ammë, hallasz? Főtéma: Elmúlás Kulcsok: Főkulcs: Dínen, "A Csendes Vidék" Titkos: démon Jelentősebb szereplők: Fëanor, Míriel, Finwë, IndisPáros: Finwë és Indis, illetve az elején Finwë és MírielMűfaj: fantasy, dráma, novellaKorhatár: 14Figyelmeztetések: erőszak,…..
Merilwen 2019.08.16 10:56:50
Kedves Író!

Úgy látszik, a nolda nagykirályok története igencsak népszerű az idei kihíváson. :) Öröm volt ilyen részletesen kidolgozott elbeszélést olvasni. Lássuk a pontokat.

I. Világ: 5 pont
Tökéletesen visszaadtad. Az különösen tetszett, amit Mandos csarnokáról írtál; Fëanor büntetése és Míriel szövete remekül illeszkedett a tolkieni mitológia keretei közé.

II. Főtéma: 10 pont
Nem tudom, szándékosan vagy tudat alatt csináltad-e így, de több síkon is felfedezhető az elmúlás: Fëanor cselekedeteit nemcsak Míriel halála befolyásolja jelentős mértékben, hanem a régi életének – mondhatjuk így – pusztulása is.

III. Kulcsok: 9 pont
Főkulcs: Konkrét helyszínként jelentheti Míriel halálos ágyát és Mandos csarnokát is – mindkettő fontos szerepet kapott; átvitt értelemben azonban nem vettem észre, hogy szerepeltetted volna, ezért erre sajnos nem adhatok maximális pontot. 6 pont.
Titkos kulcs: Szépen beépítetted. 3 pont.

IV. Karakterek: 5 pont
Remekül ábrázoltad Fëanor bonyolult karakterfejlődését. Nagyon tetszett Belwen és Indis viselkedése. Finwéé már kevésbé, de ha ő mintaapa lett volna, akkor Fëanorból nem vált volna az, aki végül lett.

V. Cselekmény: 5 pont
Csak annyi hibát találtam benne, hogy a történet elején nem egyértelmű, mégis mennyi ideig betegeskedik Míriel Lórienben. Nekem csak pár hónapnak tűnik, de Fëanor ennyi idősen nem lenne még képes sem a beszédre, sem arra, hogy felmásszon Míriel ágyára. Emellett azt sem értettem, miért csak egyszer vitte magával Finwë Fëanort Mírielhez, és miért hozta el tőle annak ellenére, hogy a kicsi egyértelműen maradni akart. De azt hiszem, nem lenne szép tőlem, ha ezért egy teljes pontot vonnék le ebben a kategóriában.

VI. Stílus és stilisztika: 5 pont
Volt néhány furcsa megfogalmazású szó, de csupán elenyésző mértékben. Gördülékenyen fogalmazol, és a szereplők megszólalásai is tetszenek.

VII. Szubjektív vélemény: 4 pont
Ne haragudj, de jobban szeretem a kevésbé tragikus történeteket; emellett Finwë karaktere és a cselekménynél részletezett hibák miatt nem zártam igazán a szívembe a történetet. De alapvetően magával ragadó olvasmány volt, élvezettel merültem el benne.

Összesen: 43 pont

Köszönöm, hogy olvashattam! További sok sikert!

Üdv:
Merilwen
II. TÖRTÉNET   Cím: Múlt, jelen, jövő Főtéma: Születés Kulcsok: Főkulcs: Lanthir Lammath — Visszhangok Vízesése Titkos: lith — hamu Jelentősebb szereplők: Aragorn, Arwen, Imrathil fejedelem, Faramir, Éomer Szilszakál, Galadriel, Frodó, Samu, Trufa, Pippin, Rozi, Elanor, Gandalf, Gimli,…..
Merilwen 2019.08.14 18:56:41
Kedves Író!

Elég nagy nehézséget okozott nekem a történeted pontozása. Remek témát vetsz fel, de érdemes lenne továbbfejleszteni. Igazság szerint sajnálom, hogy pontokkal kell értékelnem.

Világ: 5 pont
Akadtak ugyan bizonyos problémák, de azok talán inkább a Karakterek kategóriába tartoznak; ami ide vonatkozik, az egy hibás távolságbecslés. Azt írtad, hogy az út Lithbe két hétig tartott – ez nem reális. Gondolj bele: amikor a Gyűrűháború végén a sereg Minas Tirithből a Fekete Kapuhoz vonult, az is csupán hat-hét napig tartott, pedig nagy részük gyalogosan volt; a távolság pedig megközelítőleg azonos.
Tetszettek az általad kitalált középföldi nevek, hangzásukban hitelesek voltak.

Főtéma: 10 pont
Mondhatjuk, hogy egy teljes világ újjászületése áll a történet középpontjában.

Kulcsok: 8 pont
Főkulcs: A végén jól beépítetted; értelmet adott az egész történeten végigívelő, Aragornt megszólító költői kérdéseknek (amiknek funkcióját jó darabig nem értettem). A novella elején lévő metaforát azonban erőltetettnek találtam. 6 pont.
Titkos kulcs: Jó ötlet volt falunévként beépítened a történetbe, tetszett. Viszont a közjátékokat a hamvadó papírral nem értettem. Ilyenkor azt várná az olvasó, hogy az így hangsúlyozott jelenetekben a papír hamvadása valami szomorú, tragikus eseményt vagy eltitkolt részletet vetít előre; de itt nem történt semmi ilyesmi. 2 pont.

Karakterek: 2 pont
Volt egy-két nagyon jól sikerült karakterábrázoló mozzanat, például a Tarlong bajuszpödörgetése vagy amikor Imrahil a kardjára csap, és a hobbitok is nagyon jól sikerültek. Aragorn mint király viszont szerintem nem lett elég hiteles.
Az ő karakterformálásával kapcsolatos probléma valójában abban gyökerezik, hogy legalábbis látszatra keveset tudsz arról, hogyan is működik egy teljes birodalom irányítása, pláne háború után. Ha valamit megtudhattunk Aragornról, az a mély felelősségérzete – ezért lesz belőle igazán jó király, aki mindig a teljes birodalom érdekét tartja szem előtt. Nem reális, hogy Aragorn személyesen vezeti a sereget egy kis falu támadói ellen – a haladéktalan segítségnyújtás természetes, de egyetlen falu miatt nem hagyhatja ott a trónját.
Az lehet életszerű, hogy a Király körbelátogatja birodalmát, hogy személyesen is nyomon követhesse az újjáépítést, vagy inkább annak eredményét, de nem akkor, ha nem sokkal előtte támadás érte Gondort; mert ha egy helyen vannak még aktív gonosz seregek, akkor máshol is lehetnek. Nyilván rábízhatná valakire az uralkodást, hogy mehessen, ahova akar, de a felelősségérzete nem engedné. Mert ha a helyettese (akár önhibáján kívül) nem tudta megbirkózni egy támadással vagy valami egyéb feladattal, azért ugyanúgy ő felel.
Mivel éppen a központi karakter ábrázolása nem sikerült elég hitelesen, ezért vagyok kénytelen ennyi pontot levonni.

Cselekmény: 2 pont
A fentiekből következik az, hogy a cselekmény ilyen formában nem történhet meg. Szerintem jobb lett volna, ha nem mindent Aragorn személyes élményein keresztül közvetítesz.
Egyéb apróbb pontatlanságok is előfordultak; ha részletesen kíváncsi vagy ezekre, kérlek, keress meg a kihívás után.
De voltak olyan jelenetek is, amik tetszettek: jót mosolyogtam Aragorn és Gimli baráti „szurkálódásán”, és örülök, hogy szerepeltetted Imrahil fejedelem lányát.

Stílus és stilisztika: 1 pont
Rengeteg helyesírási hibát vettem észre; ezek egy része ráadásul olyan volt, amit alaposabb átolvasással vagy szövegszerkesztő programmal ki lehetett volna küszöbölni. Sok furcsa megfogalmazású mondatot és vesszőhibát is találtam. Emellett helytelenül írtad Imrahil, Meduseld és Szilszakáll nevét.
Nem tudom, átnézetted-e bétával a történetet; a jövőben mindenképp javaslom. Személyes tapasztalatom, hogy amikor az író saját maga ellenőrzi a történeteit, igen gyakran átsiklik több hiba fölött, pusztán azért, mert azt olvassa, amit oda akart írni. :)

Szubjektív vélemény: 2 pont
Ahogy az elején kezdtem: a téma, a háború utáni újjáépítés és annak irányítása rengeteg lehetőséget rejt magában, és ez a történet kiindulópontnak nem rossz. Fejleszd tovább! Kutass a témában, keress olyan oldalakat, embereket, akik sokat tudnak erről a tárgyról! Mindabból, amit fent leírtam, a legtöbb dolog nem minden előzmény nélkül, magamtól jutott eszembe; vannak „mentoraim.” :) Végy példát Gárdonyiról: az Egri csillagok nemcsak irodalmi szempontból remekmű; Gárdonyi komoly kutatásokat végzett, hogy a regény hadtörténeti, földrajzi, nyelvi, kulturális és egyéb szempontokból is tökéletesen helytálljon. Hidd el, jó érzés egy történetet akár hosszú, kemény munkával igazán „működőképessé” formálni.

Összesen: 30 pont

Sok sikert a továbbiakban!

Üdv:
Merilwen
I. TÖRTÉNET   Cím: Noldóran Főtéma: Születés Kulcsok: Főkulcs: Calacirya „A Fény Hasadéka” Titkos: éjszaka/homály Jelentősebb szereplők: Finwë, Míriel, Fëanor, saját szereplőPáros: Finwë/Míriel, Círdan/saját szereplőMűfaj: romantikus, dráma, kaland és egy kis…..
Merilwen 2019.08.13 19:00:19
Kedves Író!

Nagyon régen olvastam a Szilmarilokat, és örülök, hogy a történeteddel kicsit újraalkothattam a régi élményt. Na, de megpróbálom összeszedni a gondolataimat a pontozáshoz.

I. Világ: 5 pont
A tolkieni világnak minden pozitív és negatív elemét híven tükrözte a novellád.
Utóbbival például a fegyverek hiányára gondolok, mert ha még nem is ismerték ekkor a tündék a valódi harci eszközöket, vadászni tudtak, ahogy Te is írtad, vagyis rendelkeztek legalábbis valami hajítódárda-, valamint kés- vagy tőrszerűséggel. Akkor pedig el kellett volna jutniuk arra a szintre, hogy ezeket önvédelmi célra is használják. Örültem annak az elemnek, hogy Ulmo páncélokat és fegyvereket készíttet a tündéknek. Ha jól tudom, ezt Te találtad ki; viszont ez esetben hamarabb is beleírhattad volna a történetbe, nem csak az utazás vége felé. Ennek ellenére úgy érzem, megérdemled a maximális pontot. :)

II. Főtéma: 10 pont
A cselekmény középpontjában áll, bár én a Noldóran karakterének születése helyett inkább a tündék mint nép új életének születését éreztem. Különösen tetszett a téma még egyszeri megközelítése a történet végén, Fëanor szempontjából.

III. Kulcsok: 10 pont
Főkulcs: Mint valódi helyszín, gyakorlatilag végig ott van a tündék Valinor iránti vágyódásában, és az átvitt értelem is szép és logikus metafora. 7 pont.
Titkos kulcs: Szintén végig jelen volt a történetben; számomra kissé túlságosan is :) De tény, hogy megkapta azt a szerepet, amit meg kellett kapnia. 3 pont.

IV. Karakterek: 4 pont
Voltak olyan mozzanatok, amik nem illettek bele a karakterformálásba, és így kizökkentettek a történet élvezetéből. Ilyen volt például az, hogy Míriel, bár észrevette Finwë érzéseit, évekig nem merte kimutatni, hogy ő is hasonlóképpen érez iránta; vagy az, hogy Finwë búcsúzáskor mégsem érinti meg kedvese arcát. Fëanor pedig szerintem nem sikerült eléggé „őrültre” (hiszen nem sokkal az után járunk, hogy ő és népe sokakat lemészárolt a telerek közül).
Viszont kiemelten tetszett Náriel karaktere, valamint Míriel vívódása a húga és a férje között. Életszerű volt.

V. Cselekmény: 5 pont
Akadt egy olyan jelenet, ami számomra sokat rontott a történet élvezeti értékén, mégpedig az, amikor Ulmo figyelmeztetésképp vihart támaszt, miután Finwë a vízbe ugrott. Ennek így nincs túl sok értelme, mert ezzel figyelmeztetés helyett azt éri el, hogy Finwë még ha akar, sem tud visszaúszni a szigethez, és félő, hogy nem tudják időben kimenteni. De egyébként szépen felépítetted, jól épültek egymásra az egyes jelenetek.

VI. Stílus és stilisztika: 4 pont
Vesszőhibáid akadtak, és jó néhány tagmondat furcsán vagy nem megfelelő szórenddel volt megfogalmazva. Alapvetően viszont csodálatosan lírai nyelvezetet használsz, gratulálok. :)

VII. Szubjektív vélemény: 3 pont
A fenti kategóriákban részletezett kisebb-nagyobb hiányosságok miatt sajnos nem sikerült igazán megszeretnem a történeted. Ne haragudj. :(

Összesen: 41 pont

Köszönöm, hogy olvashattam! További sok sikert!

Üdv:
Merilwen
Íme a IV. Szövetség íróinaik névsora betűrendben: Alavel lex Lothril Naethril Míriel Eryndis Stray Breeze  ..
Sziasztok! Technikai okok miatt egy napot csúszik az eredményhirdetés. Az új időpont: 2017. szeptember 11. 20:00..
VI. TÖRTÉNET   Cím: Mezítláb Kulcsok: Ellentétpár: ártatlanság - bűnösség Címkulcs: Mezítláb Titkos: emlékek Jelentősebb szereplők: Dís, Thorin, FrerinPáros: -Műfaj: lélektaniKorhatár: 16+Figyelmeztetések: burkolt nemi erőszakJogok: Minden jog J.R.R. Tolkiené, én csak felhasználtam a…..
Merilwen 2017.08.21 18:02:27
Kedves… Író! (majdnem begépeltem a neved :) )

Az első pillanattól fogva, már a leírásból tudtam, ki vagy. Szóval, üdv újra itt! :D

1. Világ: 5 pont
Nagyrészt rendben volt, bár vannak fenntartásaim, de ezekről majd a "Karakterek" kategóriában. Úgy sejtem, a törpök mezítláb-tiltó törvényét nem Tolkien találta ki, de beleillik a képbe.

2. Kulcsok: 15 pont
– Ellentétpár: Teljes mértékben körülötte forgott a történet. 7 pont.
– Címkulcs: Kreatívan beépítetted, nagyon jól összekapcsolódik az ellentétpárral. 5 pont.
– Titkos kulcs: Gyakorlatilag az egész történet egy visszaemlékezés, szóval 3 pont.

3. Karakterek: 4 pont
Nem igazán világosak a motivációk. A kezdetektől fogva érzékelhető a széttartás a törp-család tagjai között, de ennek az okát nem írtad le. Thráin és Thorin jellemét még Dísénél is torzabbnak érzem, nyomokban sem fedezhető fel bennük a családszeretet – szintén nem érthető, miért. A hagyományokhoz való ragaszkodást is kissé túlzásba vitted; számomra nem tűnik reálisnak az a középkori gondolkodásmód, amit követve a törpök ennyire vakok Dís "bűnével" kapcsolatban. És még egy apróbb hiba: amikor Díst elszakítják Filitől, meg sem fordul a fejében, hogy mi lesz a gyermek további sorsa, pedig ennek fontosabbnak kéne lennie a sajátjánál.

4. Cselekmény: 4 pont
Logikusan, következetesen építteted fel. Egy jelentős hibát azonban találtam benne: hogy Frerin és Dís egy tóvárosi kocsmába járnak, ami pedig igencsak messze van Erebortól (legjobb számításaim szerint kb. 25 mérföld)… Lehetetlen, hogy Thráin csak soká vette észre, hogy két gyermeke rendszeresen eltűnik a Hegyből hosszú időre. Egyébként kíváncsi lennék, mi az elképzelésed a történet végét illetően, mert nekem csak olyan van, hogy AU lesz a történet, mert Kili nem születik meg… (bocs, kissé morbid voltam)

5. Stílus és stilisztika: 5 pont
Az egyetlen hiba, amit találtam, az volt, hogy a történet szerinti jelenben játszódó részt az elején jelen, a végén viszont múlt időben írtad, egyébként teljesen korrekt.

6. Szubjektív vélemény: 3 pont
Tetszik, de fogalmam sincs, miért. Arra viszont nem vágyom, hogy újraolvassam (ne haragudj…)

Összesen: 36 pont.

További sok sikert!

Üdv:
Merilwen
V. TÖRTÉNET   Cím: Hallasz? Kulcsok: Ellentétpár: valóság - képzelet Címkulcs: Hallasz? Titkos: lidércnyomás Jelentősebb szereplők: Csavardi Samu, Csűrös Rozi, Zsákos FrodóPáros: -Műfaj: lélektaniKorhatár: 12+Figyelmeztetések: karakter halálaJogok: A felhasznált karakterek és világ J. R.…..
Merilwen 2017.08.20 22:32:50
Kedves Író!

Elöljáróban csak ennyit: nagyon tetszett a történeted. :)

1. Világ: 4 pont
Alapvetően jól sikerült visszaadnod a hobbitos környezetet, de a látomások nem illenek bele a világba. Nem emlékszem, hogy Tolkien bárhol is említett volna ilyesmit. A rémálom-jelenet még belefér, de Samu beszélgetése Frodó és Rozi árnyával szerintem már nem. Persze megértem, hogy a kulcsod miatt nem lehettek azok is álomjelenetek, de attól még egy olyan egyszerű, alapvetően kiegyensúlyozott karakternél, mint Samu, egyszerűen lehetetlennek tűnnek az efféle víziók.

2. Kulcsok: 15 pont
– Ellentétpár: A vele kapcsolatos fenntartásaimat már fentebb elmondtam, de az más lapra tartozik. Tény, hogy megkapta azt a szerepet, amit meg kellett kapnia. 7 pont.
– Címkulcs: Többféle nézőpontból, több szereplő között is fel véltem fedezni. 5 pont.
– Titkos kulcs: Szó szerint csak egyszer említetted, de valójában majdnem minden látomásos jelenetben ott van. 3 pont.

3. Karakterek: 5 pont
Az a helyzet, hogy a hobbitokon nem sok "jellemábrázolnivaló" van, és a lehetőségekhez képest elég jól megismerhettük a szereplőket. Külön tetszett Samu vívódása és az, hogy megjelenítetted a Csavardi család néhány tagját.

4. Cselekmény: 4 pont
Jó a felépítése, de van benne egypár logikai hiba. Szerintem lennie kéne egy folyamatnak, ahogy Samu készülődik az útra, de még mindig él benne Rozi képe és az iránta érzett szerelme, csak épp már nem lelkifurdalásként, hanem nosztalgikus emlékként. Emellett nem érthető, hogy Samu a Piros Könyvet miért a vejének adja oda, nem a lányának vagy kettejüknek együtt.

5. Stílus és stilisztika: 5 pont
Volt egy-két furcsa felépítésű vagy oda nem illő szó, ami kizökkentett, például a "delíriumos" vagy az "eljelentékteleníteni" (utóbbi helyett a "jelentéktelenné tenni" szókapcsolat sokkal jobb lett volna). Viszont a hobbitok, főleg Rozi kissé tájnyelv-szerű beszéde, a sok hangulatfestő szó remek hatást fejtett ki, szóval ezért külön gratulálok. :)

6. Szubjektív vélemény: 4 pont
Mindig is szerettem a Gyűrűk Ura függelékeire épülő történeteket, és a látomásokat leszámítva egyszerűen tökéletes a novellád. :)

Összesen: 37 pont.

Köszönöm, hogy olvashattam!

Üdv:
Merilwen
IV. TÖRTÉNET   Cím: Senki sincs otthon Kulcsok: Ellentétpár: rabság - szabadság Címkulcs: Senki sincs otthon Titkos: ítélet Jelentősebb szereplők: saját szereplőPáros: –Műfaj: A/K, lélektani pöcegödörKorhatár: 14Figyelmeztetések: csatajelenetJogok: J.R.R. Tolkient illetik.Tartalom: Rohan…..
Merilwen 2017.08.19 22:08:03
Kedves Író!

Majdnem bedőltem. Annyira hatottatok egymásra ****-val/vel, hogy kellett némi idő, míg rájöttem, hogy te te vagy, és nem ő. :)

1. Világ: 5 pont
Egy szemernyi hibát sem találok benne. Bémáért külön dicséret, annak még nekem is utána kellett néznem, pedig már jó ideje beleástam magam a középföldi népek mitológiájába. :)

2. Kulcsok: 13 pont
– Ellentétpár: Virtuóz felhasználás volt, többféle síkon is beleépítetted. 7 pont.
– Címkulcs: Mint fent. :) 5 pont.
– Titkos kulcs: Ez már nem elég kielégítő. Ha nagyon elvontan, össze-vissza facsarva veszem, akkor is csak hangyányit fedezem fel a történetben. Talán. Vagy ha szó szerint meg is jelenítetted valahol, én nem találtam. Szóval ez csak 1 pont.

3. Karakterek: 5 pont
Pontosabban mondva inkább karakter… Nem igazán látszik Gwen jelleme, nem logikusak a motivációi – pontosan olyan, amilyennek egy zavarodott elmének lennie kell.

4. Cselekmény: 5 pont
Nehéz eligazodni rajta, koncentrálnia kell az olvasónak, hogy felfoghassa a történetet (ami persze egyáltalán nem baj). Nagyon tetszett a végén a jelenet az orkokkal. :) Csak két apróbb logikai hibát találtam: azt, hogy a visszaemlékezés-csatajelenetben Gwen már úgy tűnik, mintha tudná, hogy az uruk-hai orkok Szarumán harcosai, pedig ez akkor a rohani lakosok számára még nem derült ki, leszámítva talán Éomer követőit; valamint úgy tűnik, mintha kevernéd, hogy honnan jönnek a viharfelhők: Gondor vagy Vasudvard felől. Jó, felfogható, hogy mindkét irányból, de szerintem akkor kellett volna valamiféle kapcsolóelem a kettő közé.

5. Stílus és stilisztika: 4 pont
Gépelési hibád több is akadt, és számomra zavaró volt, hogy Théoden és Théodred nevéből kihagytad az ékezetet. A világba nem illő szó is akadt egy, a "dezertálás"; szerintem jobb lett volna a "szökés" vagy a "menekülés" szó.

6. Szubjektív vélemény: 4 pont
Csak azért nem maximális, mert nem igazán tetszenek az efféle lélektani novellák, számomra ez a műfaj túlságosan elvont. Azt viszont elismerem, hogy bravúrosan felépítetted, szóval le a kalappal. :)

Összesen: 36 pont.

Bocs, hogy az eddigi kritikáimhoz képest ilyen elenyészően keveset írtam hozzád…

Köszönöm, hogy olvashattam! További sok sikert!

Üdv:
Merilwen
 III. TÖRTÉNET   Cím: „Még mindig itt vagyok!” Kulcsok: Ellentétpár: feladás - kitartás Címkulcs: Még mindig itt vagyok Titkos: kürtharsogás Jelentősebb szereplők: Aranarth, Angmar BoszorkányuraPáros: –Műfaj: novellaKorhatár: 15+Figyelmeztetések: erőszak, szereplők halálaJogok: Minden jog…..
Merilwen 2017.08.18 14:39:32
Kedves Író!

Van némi sejtésem a kilétedet illetően :) Rettentő kíváncsi vagyok, igazam van-e. De gondolom, te meg a pontokra vagy kíváncsi, szóval tessék :D

1. Világ: 4 pont
Már az elején sejtettem (és később utána is néztem), hogy Tolkien által megálmodott eseményt dolgoztál fel. Az eredeti verzió szerint azonban a csata nem Fornostnál zajlik, hanem a Boszorkányúr a felszabadító sereg elé megy, szóval szerintem elkélt volna egy AU jelzés. A környezet, a szereplők viselkedése nép-szinten hiteles volt, bár kicsit hiányoltam az edánokon kívül más népek jelenlétét. Egy-két kifejezés volt csupán, ami nem illett a középföldi szövegkörnyezetbe (olyasmik, mint például a minutum vagy a hidegháború).

2. Kulcsok: 13 pont
– Ellentétpár: Tökéletesen beépítetted, nem is tudok mit írni rá. 7 pont.
– Címkulcs: Csak ismételni tudom önmagam :) A mondat pedig nemcsak a reményre, hanem magára Aranarthra, rajta keresztül pedig az edán királyi házra is vonatkozhat. 5 pont.
– Titkos kulcs: Csak egyszer bukkant fel, pedig lett volna lehetőséged többször is megjeleníteni. 1 pont.

3. Karakterek: 3 pont
Itt már volt pár hiba, ami kizökkentett. Ugyan az edánok magatartása mint nép helytálló volt, egyénenként azonban akadtak furcsaságok. Sokszor nem harcoshoz méltóan cselekszenek, például az elején az őrszem döbbenetét, amikor meglátja az idegent, kicsit túlzásba vitted. A katonák Araharthhoz fűződő érzelmei és reakciói sem mindig hitelesek, erre példa, amikor meglepődnek a király kifakadásán a csata előtt, vagy amikor csak fokozatosan térdelnek le előtte.

4. Cselekmény: 2 pont
Több hiányosságot vettem észre benne, mint bármely más kategóriában. Először is, nagyon valószerűtlen, hogy az edán csapat bármiféle vezető nélkül bujkált eddig, továbbá a csatából is hiányoznak az alvezérek. Az ugyanis nem működik, hogy egyedül a király irányítsa a sereget. Ha már itt tartunk, az is logikátlan, hogy Aranarth két nappal a csata előtt éjjel az emlékezéssel van elfoglalva mondjuk haditanács vagy haditervkészítés helyett. Az ostrom-jelenet pedig nemcsak a korábban említett szempontból kivitelezhetetlen, hanem a sereg létszámából kifolyólag is. Az edánok serege önmagában még arra is kevésnek tűnt, hogy körülzárja a várost, márpedig az egy ostromhoz elengedhetetlen. Úgy lett volna célszerű, hogy először megvárják, míg megérkezik a segítség, és csak utána kezdik a támadást; ez a módszer sokkal kisebb veszteséggel és gyorsabb győzelemmel járt volna számukra. Az sem világos, miért nem térhet vissza Aranarth a trónra, bár ezt Tolkien sem írta le világosan, szóval ez nem a te hibád. Az emlegetett fél-olifántnyi termetű szörnyetegekről nem derül ki, micsodák. A befejezés pedig lehetett volna karakteresebb, megjeleníthetted volna legalább Aranarth érzéseit.

5. Stílus és stilisztika: 3 pont
Akadtak apróbb fogalmazási hibáid, főként a szóhasználat tekintetében. Néhány kifejezés furcsa hatást keltett, nem illett a szövegkörnyezetbe vagy félreérthetővé tette a mondatot. Emellett időnként keverted az egyes és többes számot. A szöveg stílusa sem mindig egységes, egy-két rész súlyosan drámai, néhol viszont szinte tárgyilagos, történelemkönyv-szerű. A kettő éles kontrasztot képez egymással, és a hirtelen váltások szintén kizökkentik az olvasót.

6. Szubjektív vélemény: 3 pont
Sajnos volt pár jelentős tényező, ami megakadályozta, hogy a történet befészkelje magát a szívembe. Ilyesmik voltak például a szereplők néha túlzottan színpadias vagy logikátlan reakciói vagy a fentebb részletezett történetvezetési hibák. Ezektől eltekintve akár Tolkien műve is lehetne. :)

Összesen: 28 pont.

Köszönöm, hogy olvashattam!

Üdv:
Merilwen
 II. TÖRTÉNET   Cím: Tökéletes látszat Kulcsok: Ellentétpár: haragtartás - megbocsátás Címkulcs: Tökéletes látszat Titkos: tükör Jelentősebb szereplők: Thorin, Legolas, BilbóPáros: Thorin/LegolasMűfaj: könnyed romantikusKorhatár: 12Figyelmeztetések: pre-slash, modern!AU, OOCJogok: Minden…..
Merilwen 2017.08.17 11:30:20
Kedves Író!

Bevezetésnek annyit, hogy általában nem kedvelem a slash történeteket, és nagy megkönnyebbülést jelentett, hogy a tiédben még csókjelenet sem volt. Bár így nem értem, miért kellett egyáltalán belekeverni a slasht, mikor egyszerű baráti kapcsolattal is működött volna a történet.

1. Világ: 2 pont
Ne haragudj, de én úgy érzem, a slash kapcsolat egyáltalán nem illik bele Középfölde világába; a Tolkien-művek többszöri újraolvasása után sem fedeztem fel semmi erre utaló nyomot bennük. Ettől még természetesen működhet bizonyos szereplők között, de Thorin és Legolas esetében én elképzelhetetlennek tartom. A tündék és törpök világa közötti különbséget szépen megjelenítetted. Az viszont, hogy Bilbó Thorin főnöke, szintén nem tükrözi az eredeti művet. A médiacégük neve sem igazán helytálló, mert ugye a Mirkwood igazából a Middle Earth része… :) Jobb lenne az Erebor vagy Lonely Mountain, esetleg a Blue Mountains elnevezés.

2. Kulcsok: 10 pont
– Ellentétpár: Teljesen jól beleépítetted a történetbe, nem csak Thorin és a tündék, hanem Thorin és Bilbó között is, úgy éreztem. 7 pont.
– Címkulcs: Nem igazán éreztem, hogy kapcsolódna bármihez is. Én úgy láttam, a történet során mindenki önmagát adta, az egyetlen színlelő szereplő Legolas volt a fogadáson. Őszintén sajnálom, de erre csak 1 pontot tudok adni.
– Titkos kulcs: Jó volt a vele kapcsolatos párhuzam a két főszereplő között, ugyanakkor több szerepet is adhattál volna neki. 2 pont.

3. Karakterek: 3 pont
Kint van az OOC jelzés, teljesen helytállóan :) Ugyanakkor a szereplők többször kilépnek az általad megalkotott jellemükből is. Thorint például egyszer felvidítja a Legolasszal kapcsolatos álma, másszor meg azt írod, megkeserítette az álmát a kék szempár. A szereplők szóhasználata sem mindig karakterhű; Legolas szájából (vagy gondolataiban) elég furcsán hangzanak a "r*banc" és a "nem harapok" kifejezések.

4. Cselekmény: 3 pont
Inkább a szereplők reakcióira, gondolataira helyezted a hangsúyt, a cselekmény elég egyszerű lett, ami nem feltétlenül baj, de még ennek ellenére is van benne pár logikai buktató. A Tauriel-szál például nem teljesen világos; úgy tűnik, mintha róla írnád, hogy Legolas anyjának halála óta gondoskodik a fiúról, de akkor mégis mennyi idős? Továbbá arról a sokat emlegetett szívességről nem derül ki, mi az.

5. Stílus és stilisztika: 1 pont
Itt éreztem a legnagyobb hiányosságot. Sok helyre nem tettél vesszőt, ahová kellett volna. Akadtak furcsán hangzó mondatok is, például az
többször előfordult, hogy nem volt érzékelhető a váltás két szereplő között, hogy melyikükről vagy melyikük nevében írsz. A szöveg tagolása is számomra zavaróan egybefüggő itt-ott.

6. Szubjektív vélemény: 2 pont
Mint már fent említettem, őszintén örülök, hogy nem vitted túlzásba a slasht. Maga a történet műfaja viszont nem tartozik a kedvenceim közé. Zavart a karakterek kilépése a tolkieni világból – nem feltétlenül az univerzum, inkább a karakterhűség szempontjából.

Összesen: 21 pont.

Kérlek, ne haragudj rám.

Üdv:
Merilwen
Ezennel megkezdődik a III. Gyűrűk Ura/Hobbit Kihívás publikálási szakasza. A publikálás a következőképp fog alakulni: Minden történet felkerülése után egy nap szünet következik, így kényelmesen be lehet osztani az olvasásra és pontozásra szükséges időt. A szavazási időszak egészen augusztus 30-ig…..
Merilwen 2017.08.16 10:12:24
Kedves Író!
Sejtem, ki vagy :) A novellád méltó indítása volt a kihívásnak; lássuk a pontokat:
1. Világ: 3 pont
Érzékelhető volt Tolkien világa, de én hiányoltam a jellemzők közül egy AU jelzést. Hiszen sokban megváltoztattad az eredeti történetet. A cselekményt leszámítva a legjelentősebb ezek közül az Arkenkőnek adott jelentőség, hiszen a tolkieni művekben szó sem volt róla, hogy ilyen sötét ereje lett volna; ott a kincsek egész tömege váltotta ki a sárkánykórt, az Arkenkő utáni vágy csupán Thorin személyes (vagy inkább családi) őrületének tetőpontja volt. Bilbó szerepe szintén más lett, már-már túl sokminden múlt rajta.
2. Kulcsok: 12 pont
– Ellentétpár: Sokkal többet ki lehetett volna belőle hozni. Bilbóban ott van ugyan a félelem és a visszavonulás gondolata, de az ösztönös bátorsága mindig visszaszorítja. A többi szereplőben pedig egyik tulajdonság sem jelenik meg. 4 pont.
– Címkulcs: Nem találok benne kivetnivalót; hiszen futni nem csak "el" lehet, hanem "oda" is. :) 5 pont.
– Titkos kulcs: Teljesen jól beleilleszkedett. 3 pont.
3. Karakterek: 3 pont
Thorin teljesen olyan lett, amilyennek egy sárkánykóros illetőnek lennie kell. :) Bilbóval kapcsolatban azonban már akadnak ellentmondásos elemek. Az egyértelmű, hogy a hobbit sok tapasztalatot és merészséget gyűjtött az út során, de azért nem ennyit. Ez különösen a Thorinnal való első beszélgetésben látszik: nem jellemhű, ahogy megemlíti Thorin nagyapját és a királykodást, ezek a témák nem passzolnak az ő hobbitos egyszerűségéhez. Az ork-sereg jövetelének kikövetkeztetése szintén nem reális. Az a rész viszont, amikor levegő után kapkod Bard előtt, megmosolyogtatóan életszerű lett. A többi törp motivációi nem teljesen világosak; tisztán látják Thorin helyzetét, később Glóinnak mégis fontos, hogy Bilbó Thorin parancsára megy-e felderíteni.
4. Cselekmény: 4 pont
Akad egy-két logikátlan elem, például az elején nem látszott, hogy az emlékkép mutatna bármi különbséget Thorin régi és mostani énje között. Alapvetően azonban jól van felépítve, Bilbó tervének végső pillanatára pedig csupán egy elismerő füttyentéssel tudnék reagálni, ha tudnék fütyülni. :)
5. Stílus és stilisztika: 3 pont.
Sajos sok hiba akadt a szövegben. Példának okáért zavaró, hogy Bilbó nevét ékezet nélkül írtad, az Arkenkövet pedig kisbetűvel. Több fogalmazási hibát is találtam, például ez a mondat elég furcsára sikeredett: "A bolhákat pedig határozottan fájlalta." A szöveg stílusa összességében viszont magával ragadó, olvasmányos.
6. Szubjektív vélemény: 4 pont.
Mindent összevéve tetszett a történet, csak az Arkenkő megváltozott szerepével nem tudok kibékülni. A jellegzetes "bilbós" mondatokat kifejezetten imádtam. :)
Összesen: 29 pont.
Köszönöm, hogy olvashattam! További sok sikert!
Üdv:
Merilwen
Megkésve bár, de végül meghoztam a harmadik kihívás íróinak névsorát. A jelentkezők között ismét akadnak visszatérők és újoncok is, ami mindig örömmel tölt el, és már most garantálhatom, hogy nagyon is van értelme minden fandomot kedvelőnek benéznie hozzánk a publikálási időszak során, mert biztos,…..
A kihívásra 6 (igény esetén maximum 8) fő jelentkezését várom – a jelentkezések természetesen érkezési sorrendben kerülnek elbírálásra. FIGYELEM! Minden hely elkelt. A jelentkezés előtt mindenképp tanácsos, sőt kötelező átolvasni és áttanulmányozni az írói szabályzatot. Amennyiben a szabályzatban…..
VII. TÖRTÉNET Cím: A vér nem válik vízzéCsapat: Ninniach – Útfélen Kulcsok: Kép: X. Titkos: születésnap Jelentősebb szereplők: Csavardi Aranyfürt, Borbak Fredegár, Csavardi Bódi, Tuk FaramirMűfaj: általános, kalandKorhatár: nincsFigyelmeztetések: nincsJogok: Minden…..
Merilwen 2016.09.06 20:15:55
@SlytHay: Kedves stoobie!

Sajnos nem mindenben értek egyet a kritikáddal, és némely esetben szerintem igazságtalanul pontoztad le az írásomat.

Rögtön az elején azt írod, hogy ezt az utat Samu és társai is végigjárhatták volna a Gyűrűháború után. Szerintem ez lehetetlen, mert a három (vagy akár négy, ha még Frodó nem ment el) világjáró hobbitnak egy Megye körüli túra már nem kalandos élmény. Továbbá azok után, ami első alkalommal történt velük, kétlem, hogy még egyszer be akarnák tenni a lábukat az Öregerdőbe. Igenis szükség volt az új generációra, akik már békében nőttek fel, és akiknek egy ilyen túra is kalandot jelent, viszont apáiktól tanultak már valamicskét a világról.

A csapattémáról. Szerintem a történetem jobban illett "Útfélen"-be, mint "Úton"-ba, mert itt ugyebár nem nagy kalandról, csupán egy békés kis kirándulásról van szó, amely végül lehetőséget ad egy Tolkien által lezáratlan történetszál kibontására. És a fő hangsúly sem az ismeretlennel való szembenézésen, hanem az egyetértésen, az elfogadáson, az entasszonyok álmán van.

A karakterek értékelése az a szempont, ahol leginkább különbözik a véleményünk. Először is, egy rövid történetben nem a végsőkig precíz és pontos jellemábrázolás a lényeg. Ha regényt írtam volna a karakterekről, akkor az nem csak e körül a kaland körül forogna. Másodszor, szerintem egy-két alapvető jellemvonást már az elején írtam a három fiú főszereplőmről is, amirkől fel lehet őket ismerni.
Egyébként néha még egy regény sem elég ahhoz, hogy igazán megismerjünk egy karakter egyéniségét, és erre pont Tolkien nagy trilógiája is példa: tudsz-e olyan jellemvonást említeni, ami egyértelműen Trufára VAGY Pippinre igaz?

És hogy aki NextGen történetet ír, az akár originalt is írhatna, végképp lehetetlen. Az igaz ugyan, hogy a karakterei egyéniek, de egy történetben nem ez a legfontosabb, hanem a világ, amely körülveszi a szereplőket. Pláne egy fantasy esetében. Ha megváltoztatom a középföldi személyek, népek neveit, ha kicsit átalakítom a történetet, akkor is láthatóak lennének Tolkien nyomai, és a plágium nem erkölcsös dolog.
Ha pedig te nem szereted az új generációs történeteket, úgy tartanám tisztességesnek, ha elfogultságod miatt nem pontoznád őket. Horváthné B. Nikolett képes volt ezt megtenni: nem értékelte, amiben slash kapcsolat volt, mert nem az ő ízlése, és ezt világosan le is írta.

Sajnálom, hogy ennyi mindenben vitába kellett szállnom veled, de úgy éreztem, muszáj őszintén leírnom a véleményemet.

Legyen szép napod!

Üdv:
Merilwen
Merilwen 2016.09.11 14:17:22
@HorvátnéB.Nikolett: Kedves Nikolett! (ha szabad így szólítsalak)

Nagyon köszönöm a véleményedet! Igazán kedvesen írtad le mind a pozitív, mind a negatív véleményt. Csak a csapattémánál az öt pontot érzem igazságtalanul kevésnek, bár a kalandvágy valóban jelen volt valamilyen szinten.

Nagyon boldog lennék, ha felolvasnád a kislányodnak a történetemet, remélem, ő is kedvelni fogja.

Még egyszer köszönöm kedves szavaidat!

Üdv:
Merilwen
Merilwen 2016.09.11 14:29:17
@Metálcsibi: Szia!

(Az életben nem jöttem volna rá, ki vagy, ha oda nem írod a neved a végén…)

Jólesett, hogy egy írótársam is is írt véleményt (igen, kedves Többiek, ez célzás akart lenni :)). Attól kiemelten elolvadtam, ahogy a stílusomat méltatod, köszönöm! *villogó szívecske-szemek*
Mi tagadás, a versre én is büszke vagyok; életem első komolyabb rímes műve :D

Azta, van GYU NextGen a Merengőn? Azt hiszem, megyek olvasni :)

Az entasszony-virág nem az én ötletem, de azt sem tudom, Tolkien műve-e; egy GYU-hoz kapcsolódó számítógépes játék leírásában olvastam a legendát. A leírásban ott van a link.

Köszönöm a kritikát, és találkozunk jövőre! (Addig meg tartjuk a kapcsolatot a kritikákon keresztül :))
Merilwen
Kedves Mindenki! Némi technikai probléma miatt megkésve bár, de végül csak elérkezett az idei kaland lezárásának pillanata. Nem is szaporítanám tovább a szót, hisz' minden bizonnyal mindenki izgatottan várja az eredményhirdetést...
VIII. TÖRTÉNET Cím: Csak egy halott madárCsapat: Alagos – Úton Kulcsok: Kép: XIII. Titkos: hadifogság Jelentősebb szereplők: DísPáros: Dwalin/Dís (csak célozgatás szintjén) Műfaj: angst, sötétKorhatár: 16Figyelmeztetések: gyilkosságJogok: Minden jog J.R.R. Tolkient illeti, anyagi hasznom…..
VI. TÖRTÉNET Cím: AlkonyCsapat: Ninniach – Útfélen Kulcsok: Kép: II. Titkos: keresztút Jelentősebb szereplők: snaga ork, uruk haiPáros: –Műfaj: H/C, SötétKorhatár: 14Figyelmeztetések: Durva nyelvezet!Jogok: Minden jog J. R. R. Tolkient illet meg a lenyűgöző LOTR…..
V. TÖRTÉNET Cím: Lopott érzésCsapat: Alagos – Úton Kulcsok: Kép: III. Titkos: tolvaj (Szervező megjegyzése: A III. történet titkos kulcsával megegyező a kiosztásnál történt adminisztrációs hibából kifolyólag.) Jelentősebb szereplők: LegolasPáros: Legolas/sajátMűfaj: romantikusKorhatár:…..
Merilwen 2016.09.02 21:19:30
Kedves Írótársam!

Őszintén megvallva, a te történeted tetszett a legkevésbé mind közül, ami ezen a kihíváson íródott. Nem csak azért, mert nem szeretem a slasht, hanem mert talán te találtad el legkevésbé az eredeti tolkieni világot. A helyedben én kitettem volna az AU és OOC figyelmeztetéseket.

A tündék, főként Legolas jelleme csorbult leginkább. Nem hinném, hogy Középfölde legöregebb, legbölcsebb, legkifinomultabb népére jellemző lenne ez a fajta könnyűvérűség. Legolas pedig tényleg nagyon gyerekesen viselkedett. Biztos vagyok benne, hogy egy tündehercegnek szinte a vérében van a méltóságteljes viselkedés, amit még ilyen mély gyász idején sem ad fel ENNYIRE. Továbbá az is hihetetlen, hogy nem tud védekezni a bőrváltó ellen, hiszen fegyvernek lennie kéne nála… Nem is beszélve arról, hogy Caradoc oktatja ki őt arról, hogy mi is marad meg szeretteinkről haláluk után.

Caradoc karakterét viszont remekül eltaláltad. Rókához illő ravasz, pimasz, vad, és mégis törleszkedő lett. De egy (igazán) ellenálló tündét akkor sem tudna elcsábítani, ha az súlyos lelki törést szenvedett.

Hiányoltam a történetből Legolas anyja halálának körülményeit; ha már egyszer utaltál rá, illett volna rendesen kifejtened. A befejezés pedig kissé suta lett. Milyen úton indulnak tovább együtt a főszereplők?…

Remélem, nem voltam túl nyers; ha mégis, akkor bocsásd meg, nem volt szándékos. Javaslom, próbáld meg az itteni kritikák figyelembe vételével átdolgozni a történetet, mert az alappárosítás egészen különleges. Megérné kicsit többet foglalkozni vele; gyanítom, most ennyire volt időd. Köszönöm, hogy olvashattam!

Üdv:
Merilwen
IV. TÖRTÉNET Cím: Céljaim fele voltál, és fele szabad tetteimnekCsapat: Ninniach – Útfélen Kulcsok: Kép: V. Titkos: őrült király Jelentősebb szereplők: Zsákos Bilbó, Tölgypajzsos ThorinPáros: nem explicit módon, de Thorin/Bilbó, amolyan „mi lehetett volna”…..
III. TÖRTÉNET Cím: A soha-békeCsapat: Alagos – Úton Kulcsok: Kép: I. Titkos: tolvaj Jelentősebb szereplők: Gollam, Bombadil TomaPáros: –Műfaj: novella, AUKorhatár: nincsFigyelmeztetések: nincsJogok: Minden jog J. R. R. Tolkient illet. Anyagi hasznom nem származik a…..
Hamarosan felkerül az 1. történet, s ezzel elkezdődik a II. Gyűrűk Ura/Hobbit Kihívás publikálási időszaka. A történetek felkerülése a következőképpen alakul majd: Két egymást követő napon felkerül 1-1 történet mindkét csapattól, ezután egy nap szünet következik. Innentől kezdve ismétlődik a kör…..
Merilwen 2016.08.14 20:18:06
Merilwen 2016.08.14 20:26:24
@SlytHay: Nincs mit; valamiért megrögzött bakivadász vagyok… :)
III. TÖRTÉNET Cím: Kegyetlen emlékekKulcsok: Fő: „(Hogyan fonjuk újra a régi élet fonalát? Hogyan folytatod tovább, ha a szíved mélyén kezded megérteni, hogy nincs már visszaút?) Vannak dolgok, amiket az idő sem képes helyrehozni, olyan túlságosan mély sebek, amelyek…..
Merilwen 2015.08.09 17:27:09
@Tamara Kunos:
Kedves Woolfe!
Bevallom őszintén, először igencsak megsértődtem a pontjaid miatt (talán kissé túlságosan magamra vettem a kritikát, de a véleményed párszori újraolvasása után rá kellett jönnöm, hogy a legtöbb dologban igazad van… És nem is tudok mást ideírni, hiszen ezt a mondatot fölösleges tovább részletezni.
Igyekszem fejlődni, és remélem, ha újra találkozunk valamilyen kihíváson, sikerül jobb pontokat kiérdemelnem Tőled.
Üdvözlettel
Merilwen
Merilwen 2015.08.09 17:33:50
@Luthien Lovemagic:
Szia!
Köszönöm szépen a véleményedet! Gondolkodtam már azon, hogy esetleg átdolgozom a novellát, csak nem tudtam, szabad-e, úgyhogy most nagy örömöt szereztél nekem :) Valószínűleg meg fogom csinálni, és igyekszem figyelembe venni minden itt kapott véleményt :)
Még egyszer köszönök mindent!
Merilwen