Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Florabell

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
" Bár nagyra értékelem az ajándékaitokat, mégis az tesz a legboldogabbá, hogy kedvességetek miatt jól megérdemelt jutalomban részesültök majd." (Filippi 4:17, LB fordítás) Minden egyes alkalommal, amikor nagylelkűséget gyakorolsz, az örökkévaló otthonodba fektetsz…..
"Valamikor értékesnek tartottam ezeket a dolgokat, de mióta tudom, mit tett értem Jézus, meggyőződtem arról, hogy valójában értéktelenek." ( Filippi 3:7, NLT fordítás) Minden alkalommal, amikor adsz valamit, kiderül, hogy mit tartasz igazán fontosnak. Mondd meg, mire költöd a…..
„Nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség." (Filippi 1,21) A boldogság a szolgálatból fakad, és abból, hogy feladod az életed másokért. Amíg ezt meg nem érted, nem lesz túl boldog az életed. Nem az önajnározás, hanem az önfeláldozás tesz boldoggá. Pál tudta, hogy…..
"Menjetek ki a vidéki utakra, a sövények mögé, és mindenkit, akit találtok, sürgetve hívjatok magatokkal, hogy megteljen a ház. Azok pedig, akiket legelőször hívtam, egy morzsát sem kapnak abból, amit készítettem nekik." (Lukács 14,23b-24 TLB fordítás) Jézus egy…..
"Mindannyian ajándékot kaptatok, amellyel szolgálhattok egymásnak. Legyetek hűséges szolgák, akik Isten különféle kegyelmi ajándékaival szolgálnak." (1 Péter 4:10, NCV fordítás) Ahhoz, hogy megtapasztalhasd az életed jelentőségét, szolgálnod kell másokat. A szolgálat…..
„Én vagyok az, aki feltámasztja a halottakat, újra életet lehelve beléjük. Az, aki hisz bennem, ha meg is hal, mint bárki más, újra élni fog. Örök életet kap, mert hisz bennem, és soha el nem vész." (János 11,25-26a TLB fordítás) Nagyon sok nyereség származik abból, ha hiszel Jézusban, és élő…..
"Az Úr közel van az összetört szívűekhez, megmenti azokat, akiknek a lelke összetört." (Zsoltárok 34:18 NLT fordítás, második kiadás) Nem tudom, milyen fájdalommal küzdesz ezen a karácsonyon. Természetesen azt sem tudhatom, mi okozza a fájdalmadat. De tudom, hogy Isten…..
"Szabaduljatok meg minden keserűségtől, haragtól, dühtől; minden civódástól és rágalomtól, és mindenféle rosszindulattól. Legyetek egymással kedvesek és könyörületesek, bocsássatok meg egymásnak, ahogy Krisztus is megbocsátott nektek." (Efézus 4,31-32, NIV…..
"Mindannyiunknak... örömünket kellene lelnünk abban, amiért dolgozunk. Ez Isten ajándéka." (Préd. 3:13, GNT fordítás) Ebben a 21. századi világban, amelyre általánosan jellemző a túl sok munka, a túl sok feszültség és a túl sok teendő, végtelenül aktuális és…..
"Isten megmutatja, hogy válaszd el a jót a rossztól, és hogyan hozz mindig jó döntést." (Példabeszédek 2:9 TLB fordítás) Ahogy tegnap említettem, három elmélet - az individualizmus, a szekularizáció és a relativizmus - teljesen tönkretette társadalmunk erkölcsi mércéjét…..
"Ha az élet alapjait aláássák, mit tehet akkor az igaz ember?" (Zsoltárok 11:3, GW fordítás) Amit a körülöttünk lévő világról hiszünk, alapvetően befolyásolja az életünket. Ezt már sokszor megosztottam veletek ezekben az áhítatokban. Az, hogy miben hiszel, meghatározza a…..
  „Az igaz ember az igazság talaján áll, még utódai is áldottak lesznek." (Példabeszédek 20:7, GW fordítás) A Bibliában azt olvassuk, hogy Isten megáldja az igazakat (Máté 5:8). Milyen áldásokra számíthatsz, ha hitelesen és tiszta szívvel éled az…..
"Férfiak, szeressétek feleségeiteket, és legyetek hozzájuk kedvesek." (Kolossé 3,19 NCV fordítás)   A kedvesség feloldja a konfliktust. Hatástalanítja a kritikát. Meggyőző, vonzó és szeretetet közvetít. Kedves házas férfitestvérem, van egy módszer, amivel gyorsan…..
"Maga Isten teremtett minket olyanokká, amilyenek vagyunk, és adott nekünk új életet Jézus Krisztusban; és már régen szerepel a terveiben, hogy ezt az életet másokat segítve töltsük.” (Efézus 2:10 TLB fordítás) A szolgálat, amire Isten elhív, messze felülmúlja minden…..
„Határtalan irgalma által az újjászületés kiváltságában részesített minket, így Isten családjának tagjai vagyunk.” (1 Péter 1:3 TLB fordítás) Isten azt mondja, hogy a megváltásod nem egy véletlen baleset következménye. Ő már sokkal azelőtt kiválasztott téged,…..
“Amikor imádkoztok, és kértek valamit, higgyétek, hogy már a tiétek, akkor meg is fogjátok kapni.” (Márk 11,24 TEV fordítás) Nem az a hit, amikor elhisszük, hogy Isten képes valamit megtenni. Nem is az, amikor reméljük, hogy meg fog tenni valamit. A hit előre megköszöni…..
"A békesség Istene... mindent megad nektek, amire szükségetek van, hogy akaratát megcselekedhessétek" (Zsidók 13:21 TLB fordítás) A "használd, vagy elveszíted" alapelv általánosan érvényes. Ha nem tornázol, az izmaid elsorvadnak. Ha nem fekteted be a pénzedet, elveszíted azt.…..
"Az ígéret nemcsak azoké, akik Mózes törvénye szerint élnek, hanem mindenkié, aki hitben jár, ahogy Ábrahám is tette." (Róma 4:16, ICB fordítás)   Nem számít, hogy ki vagy, hogy mit tettél, Isten szeret téged, és hazavár. El akar árasztani a kegyelmével. Nagy ünneplést…..
"Ha ígéretet teszel Istennek, ne halogasd a véghezvitelét, mert Isten nem leli kedvét a bolondokban." (Prédikátor 5,4 NLT fordítás) Már nagyon sok mindent tudsz arról, mit szeretne Isten az életeddel.…..
„Testvéreim, ha valaki közületek valamit rosszul tesz, ti, akik szellemi emberek vagytok, menjetek oda hozzá, és gyengéden segítsétek őt, hogy helyrehozhassa. De vigyázzatok, mert a bűn titeket is megkísérthet." (Galata 6,1 NCV fordítás) Bárkivel is találkozol életed során,…..
„Mindannyian kaptunk szellemi ajándékot, hogy egymást tudjuk segíteni." (1 Korinthus 12,7 NLT fordítás) Isten teljesen egyedi szerepet szán neked az Ő családjában. Ez egy szolgálat, amit végzel, és erre ajándékot kaptál Istentől. „Mindannyian kaptunk szellemi ajándékot,…..
"Ha a Fiú megszabadít téged, akkor igazán szabad leszel" (János 8:36, TEV fordítás) A világ fogalmai szerint az a szabadság, amikor semmi nem korlátoz: "Azt teszek, amit akarok, azt mondok, amit akarok, és senki ne szóljon bele!" Talán sérülést okozol mindenki másnak, de a…..
„…igaz ösvényen vezet az ő nevéért.” (Zsoltárok 23:3b) Gyakran félünk attól, hogy rossz döntést fogunk hozni, és ettől feszültek leszünk. Talán életed egy nagy kérdésében kell döntést hoznod: „Kitartsak ebben a dologban, vagy engedjem el?” „Beszálljak, vagy…..
„Isten képes arra, hogy neked adjon mindent, amire szükséged van, és még sokkal többet, hogy ne csak a te szükségeidre legyen elég, hanem azon felül is bőségesen maradjon, hogy örömmel adhass másoknak” (2 Korinthus 9,8 TLB fordítás) Hallottam egy történetet egy emberről,…..