Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csiri bá

0 bejegyzést írt és 3552 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többen megpingettek a napokban, hogy új képek kerültek fel a Fortepanra a FŐMTERV gyűjteményéből. Domonkos Endre fotóira egyátalán nem túlzás a "fantasztikus kordokumentumok" jelzős szerkezetet használni,  egyszerűen döbbenetes dolgokat láthatunk a sok száz "új" fotón! Most ezek közül mutatnék be…..
Történt egyszer, hogy megelégeltem a jegypénztárok előtti sorban állást és a jegyautomaták tökéletlenségét, ezért egy applikáción keresztül a lehető legkényelmesebben vásároltam meg a BKK havi bérletemet. Olykor előfordult, hogy ellenőrök kérték, és a náluk lévő leolvasó igazolta a jogosultságomat…..
csiri bá 2022.01.30 11:09:53
bkk.hu/jegyek-es-berletek/arak/havi-berletek/havi-budapest-berlet-termeszetes-szemelyek-reszere.58/

A bérletet az ellenőrzést végző személy részére (kérés esetén az általa felmutatott kód beolvasását követően) be kell mutatni – metróállomáson és elsőajtós felszállási rendben közlekedő autóbuszon, trolibuszon a kiragasztott kód beolvasását követően a jegyképet kell bemutatni. A mobiljegy csak aktív internetkapcsolattal vehető igénybe.
Már két napja nem főztem semmit , és eszembe jutott, hogy ennék egy kis palacsintát. Még soha nem készítettem ilyet, csak enni szeretem. A gondolatot tett követte. Felhívtam a legkedvesebb mentoromat, hogy telefonos segítséggel elkészíthessem a palacsintáim. Azt tudtam az internet segítségével,…..
Az elmúlt hetekben egy kis múltidézésre invitállak benneteket, amiben tematikusan igyekszem egy-egy témát alaposan körüljárni és megosztani veletek a saját emlékeimet.Ebben a rovatban már foglalkoztunk a zenékkel, a zenehallgatással, a filmekkel, a legutolsó részben pedig gyerekkorunk szörpjeit…..
csiri bá 2021.02.10 10:46:57
Zi-zi
www.konyhalal.hu/wp-content/uploads/2015/01/image33.jpg

Meg ezek a cukordrazsék:
konyhalal.hu/wp-content/uploads//2015/01/image87-260x600.jpg

De hogy annak a kristálycukorral megszórt keksznek mi volt a neve, fogalmam sincs. :)
             Gao Liu orra végén levő szövet az eljárás után elhalt Egy kínai színésznő figyelmeztet a kozmetikai sebészet veszélyeire, az által, hogy fotókat osztott meg sérült orráról egy eljárás után. Gao Liu énekes, illetve színésznő, aki több filmben és tévéműsorban játszott, egy felkelő…..
A napjainkban Gyermekvasút néven üzemelő egykori Úttörővasút a szocialista rendszer egyik büszkesége volt. Ezzel is utaltak arra, hogy lám ilyesmire is telik a dolgozó nép országában, és generációkon át volt a legmenőbb csábítás az ifjú generáció számára. 1961. április 12. Úttörővasút…..
csiri bá 2020.11.05 11:55:04
@Levente B.: Akkor 2 híján kimaradtál a "100-asok klubjából" :)
Mostanában sokfelé jártunk régi képeken: a Moszkva téren, Soroksáron, a Duna-parton, a Hegyvidéken, de a zuglói hálózat kimaradt - és "zuglói" alatt most az Erzsébetváros északkeleti csücskén át egészen a Keletiig járó Thököly úti villamosvonalat, és az arról kiágazó vonalakat értem, melyek…..
Az úgynevezett higiéniai vagy egészségügyi okból vissza nem szolgáltatható termékek esetében, mint például a fehérnemű, a vásárlót kicsomagolás és használatba vétel után nem illeti meg az elállási jog. Vagyis használt bugyit nem vesznek vissza  boltban, ez rendben is van. De mi van akkor, ha a…..
csiri bá 2020.02.27 15:53:02
@Darth Revan: És/vagy barna sportcsík... :)
Aki követi az NB I-es kosárlabda meccseket, az biztosan tudja, hogy a közvetítéseket kizárólag a MindigoSport-ra előfizetve tudja megnézni. Nincs alternatíva, így az olvasónk szerint kizárólag automata kamerákkal felvett, kommentár nélküli közvetítéseken szurkolhatnak a szurkolók, ha éppen működik a…..
Fanni levele után körülnéztünk, és sajnos nincs jó hírünk. A Mobilexpo.hu webáruházról annyi a friss negatív vélemény, mint égen a csillag (fb találatok, árukereső, gyakori kérdések), és a károsultak már egy facebook csoportot is létrehoztak. A Royal Futárszolgálat is írt egy facebook posztot…..
csiri bá 2019.12.19 07:46:50
@Kenton Delacruz: Alin nincs paypal... Amúgy megy PP-t is be lehet copni GB-n volt rá példa...
Cecília tévéje elromlott. Ilyenkor logikusnak tűnik, hogy elküldjük a szervizbe a rossz tévét, azok megjavítják, mi kifizetjük és mindenki boldog. De sajnos ez nem mindig ilyen egyszerű. Ebben a történetben nincs se boldogság, se megszerelt tévé, csak kétségbeesett tehetetlenség.  2019 július…..
csiri bá 2019.12.16 23:06:48
Olvasónk nem olvasta azokat a posztokat, amit a kamu cipőrendelős oldalakról írtunk, különben néhány kattintás után gyanús lett volna neki a http://www.ocrapidplumber.com/ is. Száz sebből vérző oldal, nem is csoda, hogy végül közel sem azt kapta, amit megrendelt. Az okos checklist-et érdemes…..
csiri bá 2019.11.16 13:16:44
@ekat: "PayPalom azért van, mert van ahol csak úgy tudok fizetni, de amúgy nem használom, mert rosszabb az árfolyam. " - ezt el kellene akkor elolvasni és átállítani... kiszamolo.hu/paypal-ha-nem-akarsz-sokat-fizetni-a-penzvaltasert/
Olvasónk a megszokott márkájú öblítőjébe csalódott akkorát, hogy a gyártót is megkereste a problémával. Ugyan a mosógép, a mosógép aktuális a tisztasága, a program, a hőmérséklet mind mind befolyásolja az illat erősségét, ha semmit nem érezni a ruhán, az valóban nem indokolt. Az erről folytatott…..
csiri bá 2019.11.06 16:51:27
@amira_da: "Ha felültőltős a mosogép akkor pedig a posztolonak üzenem hogy az alultőltősbe jobb az illat." - Milyen lehet az az alultöltős? Alulról kell betuszkolni a mosandót? :D
Ádám belefutott a kamunak bizonyult asicsfutocipo.com-ba, amit már 2017-ben sikerült egyszer letiltatni, de a kommentek alapján látszik, hogy pár hónapja újra szedi áldozatait. A kamu webshopos csalásoknak nagy hagyománya van, a végén még örülhetünk, ha csak a termékért fizetett pénzt buktuk és nem…..
Szandra rémülete nem lehetett kicsi, amikor a régen várt lemezről megkapta a hírt, hogy két nap múlva bezúzzák. Mindezt azért, mert nem vette át, amiről viszont nem is tudott, hogy kellett volna. Furcsán kommunikáló UPS, ropogó hanglemezek. Áprilisban előrendeltem az amerikai Roadrunner…..
csiri bá 2019.10.26 19:54:50
@Zsoltbacsi: "a futárszolgálat, ha akar se tud előző nap értesíteni" - ez így azért ilyen formában nem teljesen igaz... ha a küldő cég jelzi a futárcégnek (az adataimmal együtt), napközben, hogy lesz elszállítandó csomag tőlük, akkor van amelyik küld ilyen emailt, hogy "kiskeziccsókolom, ma felveszünk önnek egy csomagot X cégtől, holnap kiszállíccsuk, majd küldünk még egy emilt reggel, hogy melyik időintervallumban"... és másnap reggel jön is a 2. email, hogy jön a futár a cuccal... MPL és GLS is küldött már ilyen emailt aznap mikor felvették a csomagomat és másnap reggel is mikor kiszállították, hogy hozzák... szóval van ilyen is...
via GIPHY Zolinak gyors segítségre volt szüksége, miután a szervizelésre visszaküldött robotporszívó doboza olyan állapotban érkezett vissza, ami azt feltételezte, hogy a robot sincs túl jól. Vagy reméljük igen, de akkor mi történt a dobozzal? Gyorsan írtunk a szakértőinknek is, hogy legközelebb…..
via GIPHY Klasszikus helyzet, amiben nem lehet elégszer elmondani a fogyasztói jogokat. Adott a kereskedő,a jótállási időn belül bekrepált termék és az igényünk egy ugyanolyan, jól működő termékre. De mi van akkor, ha náluk már nincs, vagy van, de azóta felment az ára? Drágábban kell megvennünk?…..
2019. augusztustól a Vodafone a UPC tulajdonosa, és ennek egy csomó hozadéka van az előfizetőik számára, például az, hogy vége a UPC Mobilnak, viszont a UPC ügyfelek kedvezményes Voda-tarifákat kapnak. Ez eddig jól hangzik. A gyakorlatban viszont úgy tűnik, vannak érdekes részletek emögött, és még…..
Mi van akkor, ha a megvásárolt terméket nem webshop forgalmazza, hanem a partnere? Kinek könyörögjön olvasónk a hiányzó dokumentumokért? A jó hír az, hogy a magyar jogszabályok értelmében önmagában a garancia jegy hiánya nem képezi a jótállási/szavatossági igény érvényesítésének akadályát. 2018…..
Van az a helyzet, amikor az embernek valami kisüti az agyát és nem jut eszébe a száz éve használt PIN kód. A Homár is járt már így, de olyankor nem a bank volt a hülye, hanem a Homár. Na de József hiába tudta és tudta és tudta, az OTP újra és újra és újra nem fogadta el a PIN kódját. Az új kártyával…..
csiri bá 2019.07.27 10:59:11
@ételizésítő: ahogy már írták, az a biznic, hogy "A hitelkartyanal ha nem fizeted vissza honap vegen egeszben, akkor durva kamatot radvagnak ."
plusz, van egy hitelkereted is a hitelkártyádra, amire meg rendelkezésre állási díjat számolnak fel, akár kihasználod, akár nem...
Szerintem nagyon sokan emlékszünk a régi házi szódás szifonokra. Nekünk halványzöld volt, amibe csak nagyon koncentráltan és határozott mozdulatokkal lehetett beletekerni a kis patront, hogy abból ne szökjön ki a CO2 idő előtt. A patronra aztán ráfagyott a kezem, az első szóda…..
csiri bá 2019.06.20 12:18:31
@Cpt. Flint: A gond csak az, hogy míg a régi, visszaválthatós (ha csere volt), kb 30-32 forint volt egy patron, a mostani nem visszaváltható meg 100 forint/darab...
Plusz, amíg visszaváltható volt, szinte mindenki a dobozában tárolta, eltette, még ha nem is használta, most meg megy a kukába...
csiri bá 2019.06.20 12:24:24
@habpite: "Nekik megér 10 Eurot a környezetvédelem." - azért az is egy vicc, hogy egy 7 decis üveges szörp üvegdíja 70 (!!!) forint, míg ha a visszaváltó automatába elcipeled, kapsz érte 1-2 forintot... ennyit a környezetvédelemről...
Csoda, ha inkább műanyag flakonosat veszik az emberek? Arról nem is szólva, hogy amíg voltak szelektív gyűjtőszigetek, ott volt külön az üvegeknek is, az ember fogta levitte, mióta azokat megszüntették és háztól viszik el, csak a műanyag/fémdoboz és papír amire van külön kuka... üvegre nincs... az megy az általánosba...
A poloska részben fehérjéből áll és nincs olyan undorító vagy büdös energiaforrás, melyre rá ne fanyalodna egy szagokra érzéketlen állat. Kivéve a poloskát, amit tényleg semmi nem eszik. Mint kiderült, korunk kertészeti hőse a szamurájdarázs (Trissolcus japonicus), szintén nem süllyedt odáig, hogy…..
csiri bá 2019.04.06 10:58:47
@Fj0d0r: Hát épp nem... a ződ a vándorpoloska, az Afrikábú' gyütt, a barna meg az ázsiai márványospoloska, nevéhez hűen Ázsiábó' gyütt...
Az eMag sokszor szerepel nálunk garanciális ügyek és panaszkezelési sztrorik kapcsán úgy is, hogy a hozzánk beérkező sztoriknak persze csak a töredéke kerül ki. Egyszerűen rejtély, hogy egy ekkora webshop miért nem fordít nagyobb gondot erre a területre. A vásárlók elsősorban…..
csiri bá 2019.03.21 11:10:56
index.hu/gazdasag/2019/03/21/egyesul_az_edigital_es_az_emag/

Egyesül az Edigital és az Emag.

Összenő, ami összetartozik...
csiri bá 2019.03.21 13:41:06
@Zabalint: "nem webshop garanciával árulnak kétséges eredetű termékeket" - a garanciájuk meg kb annyit is ér, elég csak rákeresni itt az Edigital kifejezésre...
"olyan, mint ha egy autó márkakereskedés egyesülne egy tipikus autónepper üzletével" - és a "márkakereskedés"-ből is nepper lesz...
Mert ahogy mondani szokták, mindig van lejjebb...
csiri bá 2019.03.21 13:43:01
@Zabalint: Ja és "kétséges eredetű termék" náluk is akad, aka "szürkeimport" és társai...
2018. noveberében egy multi online áruházában rendeltem egy karton tejet, és bankkártyával fizettem. Ahogy kell, átirányított egy szép nagy bank online fizetési felületére, ahogy beírtam a bankkártyaadatokat, visszaküldött az online áruházba, ott megdícsértek, milyen ügyesen fizettem, és vártam a…..
csiri bá 2019.02.07 13:38:19
@lenörd hofstadter:

Jól láthatóan az értő olvasás és közted szakadéknyi távolság van.
Emberünk rendelt A tejet, B darabáron, megkapta az "előszámlát", azaz a proforma, vagy díjbekérő számlát csócsálni, amin A tej szerepelt, B darabáron... A kiszállítást 5-6 nappal későbbre vállalták csak... a csomag összeállítása tehát csak a szállítást megelőző napon történik meg, azaz addig nincs emberünknek a raktár sarkába felhalmozva, felcímkézve a rendelése, hogy ez majd az övé lesz 5-6 nap múlva, hanem a kiszállítást megelőző napon készítik össze, amikor is már nincs raktáron a rendelt A tej, csak C tej, magasabb, D áron, így a madaras teszkó önkényesen azt teszi a csomagba helyettesítő termékként, majd kiszámlázza, mely végleges számlát majd a szállító a cucc leszállításakor átad...
Vagyis csócsálhatod a díjbekérő számlát, a végén ki is törölheted vele, mert semmire nem jó, hiszen a végleges számlán már nem az a tétel szerepel és az ár is más... Az már csak hab a tortán, hogy ezt a madaras teszkó önhatalmúlag dönti el, hogy kicserélget rendelt termékeket, egy árva szó nélkül, természetesen mindig drágábbra... ráadásul a rendelésösszesítőt is nyom nélkül önhatalmúlag módosítják... A másik, hogy normális raktárrendszerben, ha egy user rendel valamit és a rendelését rögzítik, akkor azt a mennyiséget zárolja a rendszer és nem eladható másnak, vagyis ha van készleten ezer doboznyi A tej és emberünk rendel 20-at, akkor a raktár eladható készletének már csak 980-lenne szabad mutatnia... a 20 megrendelt meg fizikailag addig marad a raktárban, míg ki nem szállítják... jobb helyeken ez így működik...