Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsebatya

1 bejegyzést írt és 924 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem győzzük elégszer mondani, hogy webshopból csak alapos tájékozódás után vásároljon mindenki, különben óriási csalódás és jó sok macera szakadhat a nyakába, az meg kinek kell, ugye. Az alapos tájékozódás pedig az online áruházra ÉS a kiszemelt termékre IS vonatkozik. Ez persze nem egy óriási…..
zsebatya 2017.11.27 16:18:04
@Terézágyú: További szakirodalomnak ajánlom Tabi László Veszünk valamit című humoreszkjét 1968-ból.
Kiket kellene főbe lőni, és szabadon likvidálni Magyarországon? Erről beszélt egy volt hírszerző tiszt az Echo tévében. Kölcsönösen előnyös karriert kínál a Nemzeti Együttműködés Rendszere azoknak az egykori állampárti besúgóknak, hírszerzőknek, illetve volt MSZMP-tagoknak, akik hajlandóak…..
Teljesen mindegy, hogy Orbán szabadságon van, vagy gyógykezelésen. Az a kötelessége, hogy augusztus 20-án ott legyen az ünnepélyes zászlófelvonáson. Az állítólag nagy magyar Orbán azonban nem volt ott, ezzel megalázta a magyarokat és a magyarok nemzeti ünnepét. Kínos és szánalmas eseménnyel…..
zsebatya 2017.08.20 19:58:48
@Burgermeister: De az egész ország miniszterelnöke. Ebből fakadó feladatokkal és - bizony - protokolláris kötelezettségekkel.
A 24.hu úgy tudja, távozik a TV2-től Tuka Nikoletta, Tények felelős szerkesztője. Nem ő az egyetlen, aki lelép, egy régebb óta ott dolgozó riporternő és egy gyakornok is távozik. Tuka nem nyilatkpozott a 24.hu-nak, de nem cáfolta az értesülést, amit Fürst-Borsos Ádám, a Tények kommunikációs…..
A képek alapján eléggé jogosnak tűnik, ami történt, de nehéz elfogadni, hogy mindezt bármiféle előzetes felszólítás vagy értesítés nélkül lehetett megcsinálni, ráadásul ennyire brutál módon kivitelezve. Mindenki vonja le a tanulságokat, és hasonló helyzetben ragadja meg a…..
zsebatya 2017.08.04 12:57:26
@Alf56: Pontosan. Az ingatlan előtti közterületen lévő növényzet (igen, a szilva- és meggyfa is) a közterület tulajdonosának birtoka. Elvileg az ingatlan elé telepíteni kívánt növényzet létesítése engedélyköteles, az más kérdés, hogy ezzel kevesen foglalkoznak.
Így a valódi fatulajdonos önkormányzat akár tőre metszésre is engedélyt adhatott volna a villanyosoknak. (Gyanúm szerint nem volt itt semmi ilyesmi. Veszélyes? Vágunk, szevasz.)
Ötszázezres napilapot talált Németh Szilárd az ötmilliós Szlovákiában. Az Átlátszó.hu szúrta ki a rezsibiztos tévés nyilatkozatát amelyben arról beszélt, hogy bizony Orbán Viktor már nem egyszerűen Magyarország miniszterelnöke, hanem bizony a térség meghatározó és elismert vezetője, aki az európai…..
zsebatya 2017.07.30 16:37:08
@nick papagiorgo: A sajtópiacon a "példányszám" kifejezés a kinyomtatott, hatalmas költséggel legyártott, terjesztett, pénzért értékesített termékhez kapcsolódik (mínusz a nettó pluszkiadást jelentő remittenda), míg a százezres netes látogatottság nagyon kis költséggel, egy jól fotózott formás seggel, vagy - na jó - kétfejű borjú képével is könnyen elérhető (zéró remittenda). A nyomtatott sajtó ráadásul ma már mindenütt hírportál rendszerben is működik.
Gyanítom, Németh Szilárdnak erről igazából fogalma sincs. És az érveid alapján neked se sok. A kövérnek odadobtak valami infót, aztán elmantrázta. Szerintem még csak nem is hazudott, csak buta, mint a főd.
Az addig a legtöbb embernek világos, hogy jótállási papírral rendelkezni kell ahhoz, hogy reklamálhassunk. De mi van, ha hiányzik az ultrafontos pecsét róla? Kedves Homár! Kérem a segítségüket a következő, számomra igazságtalan megoldást kínáló ügyben: 2016.06.24-én…..
zsebatya 2017.04.25 16:38:51
@Manyecska .: Messziről gyöttem, pár mondatban megértednéd, mi is ez a különleges hangú disputa? Pl. ki a ribanc és mé'?
zsebatya 2017.04.25 16:55:10
@Bendeguz..: Hát, kösz. Azt azért nem igazán értem, ilyesminek miért épp egy fogyasztóvédelmi oldalon kell kialakulnia.
Legutóbb Jáksó volt az, aki konkrétan a sajtónak tulajdonította egy grandiózusnak tűnő ötlet bebukását, ő a Marslakók című elképesztően alacsony színvonalú (direkt nem azt írtam, hogy fos), pénzszivattyúnak használt sorozat földbeállását követően nyilatkozta azt, hogy a sajtó miatt bukott meg.…..
zsebatya 2017.04.25 16:23:57
@antiszociálisCDtok: Neki most a Balatonnál van rengeteg dolga, nem a poros Dél-Alföldön.
Hetek óta azért klikkelek néha az Origo förmedvény lejárató cikkeire, mert kíváncsi vagyok, milyen nyakatekert érvelés mellett tudják a zöldre magabiztosan azt mondani, hogy piros, a sárgára meg azt, hogy fekete. Nem mondanám, hogy tehetségesek a Viktornak kedves alternatív valóság építésében, mert…..
     Ürge-Vorsatz Diána után most Matolcsi Máténak ugrottak neki, úgyhogy megpróbálom pár sorban vázolni azt, hogy egészen pontosan mi is a lényege a Matolcsi ügyének.     Bent Fuglede dán matematikus kérdezte a következőt. Ha A  n-dimenziós pozitív mértékű euklideszi halmazon van egy…..
zsebatya 2017.04.22 17:21:58
@Fisk: Teljesen igazad van. Az utóbbi két évben olyanok szidják teli tüdőből a Nemzet Vezérét meg a sleppjét, akik a mi kisvárosunkban 2014-ben még szervezetten duruzsoltak mindenkinek kisboltokban, kocsmákban, vagy akár az sztk-ban, hogy kire is kell ám szavazni. (Fideszre, naná.) Egyik sem matematikus. De még csak filosz sem. Valóban ezek okozhatnak majd Orbánéknak igazából kellemetlen meglepetést, nem a MM-félék.
Az, hogy Hajós András nem szereti a TV2 híradóját, önmagában nem különösebben újdonság, tavaly ősszel Friderikus Sándor az Indexnek adott interjúja után elindult egy üzengetés, ahol már nyilvános Facebook posztok témája volt, hogy mit is gondol ő a Tényekről. Most újra előkerült téma, mert továbbra…..
zsebatya 2017.04.01 17:00:29
@Pop40: Szerintem nagyon is számolják azt a pénzt és egy napon, ami talán el sem jön soha, majd kérnek tőlük valamit. Addig is jöhet a napi csók a gyűrűsujjra és a biztatás, hogy a te ellenséged a miénk is. Ja, a keresztelőkről el ne maradj.
Matolcsy György, miközben egyik kezével letörte az alapkamatot, a másikkal megemelte a GDP-t, a harmadikkal még a CIA mocskos játszámájának is keresztbe tett. Az egészben persze az a legijesztőbb, hogy a Magyar Nemzeti Banknak olyan elnöke van, aki mindezt el is hiszi magáról, és úton-útfélen…..
zsebatya 2017.02.22 17:02:38
 Érdekes módon nagyon keveset lehetett eddig hallanai a Tama nevű étteremről, pedig abszolút megérdemelné a figyelmet!..
zsebatya 2017.01.13 16:58:15
@Sexual Harassment Panda: Az ételeket monitorról kóstoltad? Amúgy meg fizetett cikket is meg lehet jól írni. De azért disztingválni illik tudni. A kritika és a benyalás nem ugyanaz a műfaj.
Gajdics Ottó nem csak egyszerű tagja az állampárti politikai szervezetnek, a Kádár-jugendnek, hanem főiskolai titkára is...
zsebatya 2017.01.09 17:12:27
@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Pontosítsunk, utánanéztem. 1985 után az úgynevezett intézményi KISZ-titkárokat valóban választották, ám a jelöltek személyéhez kellett az illetékes pártbizottság nihil obstatja is. Magam ebben az időben voltam egyetemista. Párt-, vagy KISZ-ügyekben nem vagyok érintett, de arra világosan emlékszem, hogy az évtized második felében erősödő ellenzéki-szerű (ad absurdum: kommunistaellenes) megmozdulások, klubrendezvények, gyűlések, titkos ünnepségek, stb. visszaszorítására, ellensúlyozására kifejezetten ösztönözte a felsőoktatási KISZ-szervezetek vezetőit a pártközpont. Kizárható, hogy ilyen szerepe Gajdicsnak nem volt. '89 végéig biztosan. És pont egy erősen balos térségben.
Szülési szabadságra megy a Mokka eddigi főszerkesztője, ezért az Origo információi szerint Kökény-Szalai Vivien hírigazgató átszervezi az aktuális műsorok irányítását. Kőhegyi Anna (képünkön), a Tények eddigi főszerkesztője ezentúl az Aktuális műsorok főszerkesztője lesz, egyik fő feladata a Mokka…..
zsebatya 2017.01.02 13:57:53
@Kényszerbagoly: Hol van Orwell ezekhez képest?... Szegényes fantáziájú pennainas. Habony, az igen!
Az újév első napján arról kérdeztük szerzőinket, mit várnak 2017-től. Elsőként Gábor György vallásfilozófus, egyetemi tanár gondolatai következnek. Mit várok 2017-től? Arisztotelész óta tudjuk, hogy a jövő idejű kijelentések igazságértéke a jelenben nem, csak a jövőben dönthető el. Például egy…..
zsebatya 2017.01.01 18:52:17
@CsipkeRózsa: A végéhez: a legrosszabb az, amikor a ma viccesnek szánt beszólás (ironikus túlzás pl. az első éjszaka jogáról) holnapra valósággá korcsosul. Hogy nevettünk volna például még akár pár éve is, hogy egy demokratikus hatalom elhallgattat minden kritikát és személyes gazdagodását törvényekkel betonozza be. Ma már nem röhögünk olyan nagyon.
Túlságosan nem kell képben lenni a médiával ahhoz, hogy még a leghétköznapibb ember is lássa, mennyire nívótlan, amit a TV2 tudósítás és híradás címen művel, erre szinten minden héten van valami durva példa a hajléktalan riporttól Juhász Péter karaktergyilkossági kísérletén át egészen Terry Black és…..
zsebatya 2016.12.25 18:25:51
Adam Richman, amerikai műsorvezetőt és színészt a Man vs Food című műsorban ismerte meg a világ, ami itthon először Fald fel Amerikát!, majd nemrég a Food Networkön Ember és étel címmel futott. A műsor nagyon hamar népszerű lett, Richman ugyanis nem csak az amerikai helyi…..
"Nem bujkálunk, összetartozunk!" - mondta pár hete jegybankelnö kúrunk eltitkolt barátnője, Vajda Zita. Bárándi Gergely felvetette, hogy ha már Matolcsy beperelte őt, legalább menjen is el a bíróságra, az annyit válaszolt: "Hát ezért nem mondom el a jelenlegi tartózkodási helyemet". Na, most…..
        1963-ban mutatták be Várkonyi Zoltán Fotó Háber című filmjét. Négymillióan nézték meg. A film egy magyar kémről szól, aki beépül egy a nyugati hírszerzéssel együttműködő csoportba. A magyar kémet (értsd: KOMMUNISTA BELÜGYEST!!!) a Latinovits Zoltán játszotta. A filmben szerepelt az a Lőte…..
zsebatya 2016.10.23 18:36:32
@estónia: Még egy jó darabig nem lesz vége. A mítoszgyártás nem állhat le. Még néhány év és kiderül, '56-ot Orbán szervezte meg.
De a viccet félre: a mi népünk forradalmai valahogy mindig utólag dicsőülnek meg. Tisztelet persze a hősöknek, de a küzdelmek egész folyamatát a Rákóczi-féle harcról '56-ig olyasmik lengik körül, mint a szervezetlenség, néha árulás, a kezdeti lelkesedés lelohadása, aztán a beletörődés, a "konszolidáció" elfogadása. Ezt diktálja a napi szükség, erre állt be a néplélek.
Amúgy kvízes kedvemben vagyok, vajon ki írhatta szerintetek Görgeynek a következőket? "Nehéz úgy megtartani a harci regulát, ha a rekrutált parasztifjak csoportosan dezertálnak, 'isz otthun megérett a barack."
zsebatya 2016.10.23 19:27:48
@velőtanya: Igen, ez így volt. A berlini fal lebontásának misztikumán még dolgoznak egy kicsit, de a koncepció kész. Emlékszel a viccre a magyar partizánszövetség egykori központjáról?
Négy ajtó van. Az elsőn a felirat: érdemek bejelentése. Utána: érdemek felismerése. Majd "érdemek elismerése". És végül: PÉNZTÁR.
Most éppen ezt játsszák a fiúk, bőven fűszerezve nemzeti lózungokkal.