Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K.Bernadett

83 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság egyre gyakoribb a mentális betegségekkel küzdő ember. Mégis tök ciki erről beszélni, mert ki akarná bevállalni, hogy valami nem oké odabent? Pedig sokszor nem is kell, hogy nagy gáz legyen ahhoz, hogy indokolttá váljon 1-2 őszinte nagy beszélgetés egy hozzád leginkább értő…..
A legrosszabb helyzetekből a legjobbat kihozni, az erős jellemek sajátja. Ahelyett, hogy a kardunkba dőlve várnánk a világvégét, célszerű valami hasznossal tölteni időnket így karantén idején is. A következő olvasmányok azonban nem csak mostanában, hanem általában véve is sok értékes üzenettel…..
Mindenki esett már szét legalább egyszer annyira, hogy tudja milyen a gödör legmélyén lenni. Mikor életünk értelmét veszti, akármi is álljon a háttérben, nagyon nehéz újból talpra állni. A mostanában kialakult helyzet melegágya lehet a nagy széteséseknek, hiszen a bezártság, a feszült légkör, a…..
(Nem túl) kedves Koronavírus!Az utóbbi időben minden és mindenki elől nagyon ügyesen elloptad a showt. "Rólad szólnak a hírek, veled van tele a sajtó..". Én most nem rólad, hanem hozzád szólok...
Objektív, mert nemtől, beállítottságtól vagy bármi mástól függetlenül, ezeket mindenkinek érdemes megnéznie.  ..
Most sokan megtapasztalják, milyen is az, mikor nem csak a lefekvés előtti 1-2 órát töltik együtt párjaikkal. Az összezártság a legtöbb emberből nem a legjobb formáját hozza ki. De csak ennyi lenne az oka annak, hogy mindenki azt hangoztatja, mennyire nehéz házastársával non stop egy fedél alatt…..
Már biztos nagyon unalmas folyamatosan a vírusról szóló cikkbe botlani, de nincs mit tenni, ez az ami most történik velünk, aminek (sajnos) mindenki részese, ami a kollektív emlékezetünk része marad talán már örökre. Mindenkit érint életünk felfordulása, a bezártság, tehetetlenség, a félelem érzése.…..
Hallott már a tradewife kifejezésről? A "régi-új" trend, miszerint a nőknek a konyhában a helye, új értelmet nyert. Íme a fontosabb tudnivalók, magyarázatok, és egy kis konklúzió...
Néztél ma már tükörbe? No persze nem a kézzel fogható értelemben véve....Néha napján nagyon hasznos tud lenni, ha az ember tart egy rövid önelemzést. Hogy mire is gondolok egész pontosan? Hát erre.....
Mindegy, hogy ma vagy holnap, vagy egy hónap múlva, ünnepelni a szerelmet, dátumtól függetlenül lehet és néha kell is. Ezért, bármikor jól jöhet egy-egy ötletes randi tipp, ami ráadásul nagyobb költekezést sem igényel. Az meg, hogy pont a szerelmesek napja van ma, legyen egy ráadás. :)..
 Csattogtatják itt, hogy az egészséges életmód csupán választás és elhatározás kérdése, nem kifogás az anyagi vonatkozás. Nos készítettem már egy összehasonlítást, hogy a gyakorlatban végülis mennyi az annyi. Egyébként nem lepődtem meg... ..
Hogyan is működhet egy egészséges (pár)kapcsolat jól működő érzelmi intelligencia nélkül? A fenti zárójel jól indokolható, hisz nem csak a szerelemben múlik sok az önismereten, az empátián. Barátságok ezrei mennek rá a beleérző képesség, megértés hiányára...
Adott egy viszonylag jól működő párkapcsolat, sok nevetéssel, jó szexszel, utazgatásokkal és a megszokott szürke hétköznapokkal meg egyre több szőnyeg alá söpört konfliktussal. Hol csúszik el a "majdnem minden jól működik közöttünk" történet két felnőtt ember között?..
Rúzsfolt blog Gyász 2020.02.07 07:55:55
Ma ismét felkelt a nap. Furamód, az ég is újra kék és a levegő sem szorult ki a Föld felszínéről. Újra meg újra meglepődöm, hogy minden ugyanúgy megy tovább, hiába mentél el...
Hogy mit szeretek a Karácsonyban? Nyilván nem a tolongást, meg a türelmetlen emberek jajveszékelését, sőt mi több nem is az ajándékok hoznak lázba. Ez valami olyasmi lehet, mint a zene, vagy az irodalomkedvelőknek a könyvek, a divat őrülteknek meg a ruhák, valami, ami összeköt. Attól függetlenül is…..
A Harry Potter és az elátkozott gyermek a napokban jelent meg a sorozat utolsó könyveként, 5 évvel a nagy csatát bemutató Halál ereklyéi című filmadaptáció után. A HP. sorozat könyvei a történelem leggyorsabban fogyó könyvei közé tartoznak. A hírek szerint decemberre kis hazánkba is eljut a mű,…..
A közösségi média lassan királynőjeként számon tartott Instagram népszerűsége vitathatatlan. Abban is biztosak lehetünk, hogy szépen lassan olyannyira a Facebook uralmára tör, hogy aktivitás szempontjából biztosan ő lesz a menő, a tanítvány felülmúlja mesterét alapon. De honnan és mikor indult? Na…..
....Hát először is azért, mert nem Bridget Jones...Legalábbis, ami a könyvet illeti egyáltalán nem az. A filmipar megint rendesen ráérzett arra, hogy miért is nem szabad megfosztani kedves nézőket attól az illúziótól, amihez a rajongók az előző 2 rész során már hozzászoktak. Szeptemberi premier és…..
A következő pár sorban kifejtem véleményem a 20-on éves nők egyik legkedveltebb témájáról, az ilyenkor még totál új fényben tündöklő nagy lépésről, a kedvessel való összeköltözésről. Hogy az összecuccolással változnak-e a viszonyok? Több energiát igény-e a kapcsolat mint egyébként? Sülhet-e el…..
Egyik kedvenc sorozatunk, az amerikai Pretty Little Liars sokunkat, már évek óta rabságban tart, hiszen mondanom sem kell, pár epizód után hogyan szippantja be az ember lányát, Hanna, Aria, Spencer és Emily története. Biztosan bennetek is felmerült már, hogy miként is tud ugyanúgy bűvkörében tartani…..
Minden kapcsolatunk, a barátainkkal, a régi és új szerelmekkel, a tanárokkal majd később a munkatársakkal befolyásol, alakít minket. De mind közül a szülő-gyermek kapcsolat a legerősebb és ezzel párhuzamosan a legbonyolultabb is, főleg ha anya-lánya kötelékről beszélünk.  ..
Miért van annyi rosszul működő kapcsolat mostanában? Egyáltalán tényleg mostanában van csak ez így? Mi a különbség a rosszul és az egyáltalán nem működő kapcsolatok között? Kérdések, amik talán első ránézésre értelmetlenek, szerintem meg pont ezek megválaszolásában rejlik a titok egy része...
Arról már cikkeztem korábban, hogy miért imádjuk annyira nagyon a magyarul Szívek szállodájaként keresztelt amerikai sorozatot. (Lásd: 5 ok, amiért menthetetlen Szívek szállodája rajongók vagyunk) de most itt az ideje, hogy hivatalosan is az új részekre koncentráljunk, hiszen kicsivel több mint 3…..
Nem hiszem, hogy lenne olyan felnőtt, aki nem olvasta Antoine de Saint-Exupéry örök klasszikusát, a nem kizárólag kicsiknek íródott mesekönyvet. Íme öt olyan bölcsesség, amit a szőke kisfiú története tanított meg nekünk és amikre mindig aktuális újra meg újra visszaemlékezni...
Az utóbbi hetekben tele van a média, a nőket molesztáló, nem normális barmok és naiv kislányok történeteivel. Nevet nem is kell említeni mindenki tisztában van vele, hogy országunk híres-neves tóparti fesztiváljának történései alapján került reflektor fénybe ez az évszázados probléma. De mi a…..