Regisztráció Blogot indítok
Adatok
enté

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan vagyunk úgy, hogy csak frissen őrölt kávéval tudjuk indítani a reggelt. Már a kávészemek illata is afféle ébresztő. Láttunk már olyat, hogy egyesületünk egyik tagja afféle oxigénmaszkként használta a szemes kávé tasakot! Napközben a munkahelyen már nem mindig van lehetőség frissen őrölt…..
enté 2022.02.20 20:50:54
@lájtos: A zacskó szétrepedését okozó felesleges gázokat kieengedő egyoldalú szelep. Többek között a Segafredo és az Omnia zacskóján is ott van.
Nincsenek nagy igényeim a hazai tévéműsorokkal szemben, már régen megtört a magyar televíziózás, szóval annyira nem is csodálkoztam azon, hogy a Szente Vajk vezetésével érkező Honfoglaló című vetélkedő (premier december 25 19:30, Duna TV) úgy néz ki, mint egy 1986-os cseszlovák tévéműsor kulisszája,…..
Végre megszületett az eredmény a Budapesti Közlekedési Vállalat rendelkezésre tartási tenderén. Így újabb hetven korszerű autóbusz érkezik hamarosan a fővárosba.   Tavaly októberben tette közzé részvételi felhívását a BKV 17 plusz három opciós, szóló dízel, valamint…..
Az átlagvevő nem áll neki az apróbetűs résznek, az átlagvevő lekapja a terméket a polcról és nyargal tovább.Ezt használja ki az átlaggyártó és átvágja az átlagvevőt, mint szart a palánkon. Mert az átlagvevő megnézi a termék nevét meg az árát.Old Spice, bizonyíték…..
A közlekedési központ egy újabb, több évtizede megszokott és hagyományos színezést dobott a kukába. Természetesen, ahogy az a BKK-nál lenni szokott, a városlakók megkérdezése nélkül. Ilyen egy magát ügyfélközpontúnak nevező cég? A hagyományokat jól felrúgjuk, ugye?  A…..
enté 2015.04.30 12:35:59
@_zahnrad: Aha... Csak néhány példa az elmúlt évekből: Ford Ecosport, Toyota FCV, Jeep Cherokee. Ha ezek szerinted szép autók, akkor neked minden szép.
Bár már messze nem tartom olyan innovatívnak és elragadó látványvilágúnak a Top Geart, mint mondjuk 5-6 éve (a technika fejlődése ma már elérhetővé teszi a grandiózus képek készítését szinte mindenkinek), de még mindig úgy gondolom, hogy a legnagyobb hatású és kategória-…..
Alitraveling Phenjan 1 2014.09.07 11:46:27
Phenjanban a bevezető úton már szembesültünk azzal, ami ránk várt az elkövetkezendő héten. Vagyis: nem kellett tartanunk attól, hogy dugóba kerülünk (az autó használatról majd részletesen írok), illetve hogy sokat kell vesztegelnünk a pirosnál. A város központjába vezetett…..
enté 2014.10.16 23:18:08
@merrybear: Valószínűleg eldobálni sincs mit, ahogy enni sem nagyon. Amellett, hogy a pórnépben biztosan maradt valami régmúltból jövő igény a tisztaságra, gondolom törvényileg is alaposan be vannak fenyítve.
Belsőség Heti merítés 2014.09.28 08:16:40
Szentségtörés, amikor a Volvós BMW-t vesz Már többször tapasztaltam, hogy megállok a zebra előtt és néznek rám, mintha csoda történt volna. Megállt egy BMW? Tényleg? Sportos családi kisbusz A váltó rövid áttételű, a fokozatok egymáshoz közel esnek, így dinamikusan…..
enté 2014.09.28 14:38:23
@Gyurma73: Egy haveromat pont egy vidéki (kisvárosi), 50-es háziorvos ütötte el egy körforgalom zebráján, fényes nappal, 5-ös BMW-vel. Mert hát mi a francot keres ott egy élő ember, amikor ő közlekedik. Ennyit a tulajokról...
Nem ritka, hogy a kerékpárversenyeken a rajtcsomagokba különféle italporok, zselék, energiaszeletek kerülnek, amik zömmel az adott bringaversenyt támogató cégek ajándékai, azonban ezek olykor félreértések forrásai lehetnek, főleg ha az adott termékminta nem kötődik szorosan a…..
Fotó:....János (Urbanista-olvasó) "Sziasztok! A kamuállvány kategóriában kiposztolt bejegyzéshez is írtam, és íme, pár fotó melyet februárban lőttem még a Károly körúton.A blahás bejegyzés kapcsán tűnt fel építőiparban jártas szememnek, hogy a Károly körúti ház…..
Az alábbi szoborkompozíciókkal kapcsolatban - férfiasan bevalljuk - a leghalványabb fogalmunk sincs, hogy azok a világ mely pontjain állhatnak, és főleg vajh mi célból. Mindenesetre - mérsékelt képzőművészeti felkészültségünk dacára - megpróbálunk magyarázatot találni eme bizarr alkotások…..
Senki nem tudja pontosan, kik állnak a magukat Tax The Rich (adóztasd meg - vagy büntesd - a gazdagot) - csoport mögött. Az interjú-felkéréseket elutasítják, a minimálisnál kevesebb infót csepegtetnek magukról, annyi biztos csak, hogy van egy-két drága/ritka autójuk (vagy remek…..
Szerkesztőségünk egy emberként borult földre az új Rolls-Royce Wraith előtt. Már az Égéstérben is hosszan lelkendeztünk egy korai gyári teaser-fotón, amin csak a tetővonal látszott, meg kell adni, a PR-részleg remekül csepegtette az anyagokat, elhitetve a szakmával, hogy itt…..
Nem, még nincs kész. Nem is megy a motor, hol élsz? Hogy kereke van-e? Dehogy, még bakon áll. Az ülések? Benne vannak, de csak a hátsók, ugyanúgy, ahogy már vagy december óta. Utoljára 2012 végén írtam a kocsiról, az több mint két hónapja volt. Mi történt közben?…..
enté 2013.03.03 17:03:12
Egy kicsit belekotyognék a túlrestaurálás témakörébe. Az én meglátásomban restaurálni csak egyféleképpen lehet, eredeti vagy eredetinek megfelelő állapotot eredményező technológiával. Tehát ha valamit horganyoztak, azt horganyozni kell, ha krómozták, akkor krómozni, ugyanígy minden más felületkezelésnél. Ha a felújítás során eltérnek ettől, tehát a kadmiumozás a króm, vagy a matt helyett a polírozott, akkor az az én szememben már módosítás, nem pedig túlrestaurálás. Magyarul nem az eredeti specifikáció követése, nem az eredeti vagy azt utánzó technológia legmagasabb fokú kivitelezése, hanem egy másik alkalmazása, ami ugyanúgy nem korhű, mint ha lemezszabászat történt volna. Amire itt néhányan gondolnak túlrestaurálás címszóval (többek között én is, és a VAM-ban is számos alkalommal megfogalmazódott), az a megoldás, amikor a korhűnek indult felújítás során a végeredmény meghaladja azt az eredeti gyári (minőségi) szintet. Például ha egy gyár csak narancsbőrös vagy lakkozatlan fényezést tudott produkálni, akkor a vizesen csiszolt és lakkozott felület valószerűtlen, vagy például az öntési nyomok eltüntetése. Persze egy felújítás során nehéz vagy lehetetlen és sokszor nem is örömteli a mai technológiai normánál alacsonyabb szinten helyreállítani valamit, így ez ebből a szempontból nem megvetendő. De a szándékosan hatalmas minőségi ugrás már erősen megkérdőjelezhető korhűség szempontjából. A Pontonra nem térek ki, mivel Zsolt biztosan jobban ismeri mit, mivel, miből és hogyan gyártottak le, így a túlrestaurálásban nem jelentenék ki semmit. Mindenesetre a munka jóval több, mint tisztességes, még a Mercedes gyári csapatárak is becsületére válhatna, még látatlanban is. Remélem sikerült egy kicsit árnyalni a túlrestaurálás mibenlétét.
Az Indexen olvastam a tegnapi orosz repülőbalesetről. Szerencsére utasokat nem szállított a gép, de sajnos négyen így is meghaltak. A Tu-204-es túlfutott, nem tudott megállni a pályán, és kicsúszott a reptérről, egészen a kijevi autóútig száguldott tehetetlenül, ahol aztán…..
enté 2012.12.30 11:05:14
"Kommersz DeTomaso Pantera, rögtön kettő, népautó Ford GT40, azok is párban, egy marék, a forgalomba beleszürkülő Porsche 356 meg sirályszárnyas Mercedes 300SL, egy hotrod itt, egy hétköznapi Auburn Speedster ott, egy unalmas Lamborghini Aventador amott... gyenge felhozatal.”. Mai…..
enté 2012.08.25 10:43:47
TComment Pénzért nem kapható 2012.04.18 10:41:00
Korábban a japánok, most a kínaiak mindent lemásolnak, ha kell, hivatalosan, ha kell, törvényen kívül. Anyagminőség, mérnöki terv, nem lehet kérdés, ha elég pénz áll rendelkezésre. Van azonban, ami nem kapható. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Kisautó blog Mi lesz itt holnap? 2012.01.31 17:46:00
Nürnbergből jelentem: becsináltam. Tavaly Koncz Janival voltunk a Spielwarenmessén, idén Máth Dávid segít feldolgozni a játékvásáron látottakat. Nehéz dolga lesz, mert én már ma - tudom, minek a finomkodás, de előre elnézést kérek - összefostam magam. Még ki sem nyitott a…..
enté 2012.02.01 01:05:20
A célirányos gumiégetést azóta nem értem, amióta egyszer kipróbáltam. Két gumim bánta, ami pénzbe került, egy kevésbé gyakorlott majom is meg tudja csinálni, mert vezetési tudás nem kell hozzá, de utána két hétig szellőztetni kell az autót. Valószínűleg ezért nem is…..
Azt már kitárgyaltuk, hogy milyen az, ha egy gymkhamás ralizásra adja a fejét. Ken Block, aki a műfaj (sportág?, szakág?) egyik nagykövete, a raliban nem sok vizet zavar. Cserébe legalább elvállalja a legnagyobb ugratókat, vagy éppen rommá töri a Fiesta RS WRC-t. Nem sajnálom tőle,…..
Ádám elkészült, jöhet a következő csapatás! A dátum 99% ban fix, a szervező kéri, hogy akinek nyomós oka van arra, hogy máskor legyen, jelezze. Kéretik egy előnevezésfélét is kommentelni, némi kalkuláció végett. A 14:30 a gyülekező időpontja, rajt 15:00 kor lesz! ..
enté 2011.09.18 10:00:04