Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Riska

0 bejegyzést írt és 300 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Időnként sikerül kifogni, hogy éppen akkor kapcsol be egy villogó közlekedési lámpa, amikor felé haladunk. Volt már nekem is olyan, hogy nem maradt más, mint a satufék, persze a tükröt figyelve. Igaz, Budapesten vezetve ehhez amúgy is hozzá kell szokni (az éppen rendben működő…..
Riska 2012.01.11 16:21:12
@dzsaszper: hm, Orbán tér, Apor Vilmos tér, Hegyalja út amik most kapásból eszembe jutnak, mint hosszú sárgával bekapcsoló lámpák, de lehet, hogy máshol egyből pirosra vált, én mindenesetre eddig csak ilyenekkel találkoztam.
autózz! Levelek a gázolajról 2012.01.08 22:38:00
Így is nagyon drága már a gázolaj és a benzin is, ezért még bosszantóbb, ha lehúznak; kevesebb és rosszabb minőségű üzemanyagot kapunk. Árpád például így járt, de nem hagyta annyiban, panaszt tett az illetékes kúthálózatnál, leveleit és a kapott válaszokat nekünk is…..
Riska 2012.01.09 21:59:27
@horex:

lehet igazad van, de azt azért valljuk be, furcsa lenne, hogy egy benzinkúton olyan szart adnak, amitől tönkremegy a kocsi.

off
amúgy nekem is van ilyen visszavivős sztorim, annyira aktuális, hogy ma sikerült harmadszorra széttörnöm az utángyártott autós tartómat a mobilomhoz (zongorázok tehát nem kézműves ujjaim vannak ami ezt okozhatta volna), eddig cserélték de utoljára azt mondták h többet ne vigyem vissza mert csak nekem van ilyen bajom vele.
Vennék gyárit 2x annyiért is, de nincs :D
on
Aki Karácsony előtt akar műszakit szerezni, annak rendesen össze kell hangolnia az államigazgatást! Pár hete kiderült hogy lejár dec. közepén az autó műszakija. Ez már egybe van vonva (végre-valahára) a környezetvédelmi vizsgával. El is mentem egay márkaszervízbe - kijelölt…..
autózz! Azt hiszed, jól vezetsz? 2011.12.17 20:05:00
Erre a kérdésre a szerényebbek azt válaszolják, hogy biztos lenne még tanulni, a többiek meg nyilván rávágnának egy igent. Én nagyjából tíz éve vezetek, eddig szerencsére megúsztam a nagyobb bajokat. Vannak viszont olyan helyzetek, amikor a gyors és megfelelő reakció életet…..
Régen sok cikket olvashattunk arról, hogy mozgássérült engedéllyel rendelkezőket büntettek meg a parkolóőrök. Miután értelmetlen próbálkozás az egész, mintha csökkent volna ez a jelenség. Ám ezúttal törzsolvasónk,  Ganyager számára okozott meglepetést és nem tervezett…..
Subba Közgáz Gólyabál 2011 2011.11.17 14:40:00
Végére még egy Kosheen-t is sikerült...
Riska 2011.11.17 16:08:14
A héten két levelet is közöltünk balesetek utáni ügymenetekről, volt szó korrekt félről és gerinctelen sunyikról egyaránt. András is megküldte történetét, ami azért jó, mert pont az ideális hozzáállást írja le. Igaz, itt nincs szó biztosító bevonásáról a károk kis…..
Riska 2011.11.14 19:46:33
@_ng_: Tehát te országúton 88 méter követési távolságot tartasz? :D ne röhögtess...
Riska 2011.11.15 13:45:38
@_ng_:
@dzsaszper:

ha már kresz-nácizunk.
27. § (1) Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni.
Tehát, ha az előtted lévő nyom egy satut és te _biztos_ akarsz lenni abban, hogy megállsz mögötte, akkor a féktávolságodon kívül kell lennie mindig, így jött ki ez a távolság.
Vagy különben honnan tudnád Te megmondani, hogy mi a helyes követési távolság?

Persze, bele kellene számolni azt is, hogy neki is van lassulási ideje -ami jelen esetben kevesebb, mint nekem-, de hogy hány méter lett volna az a távolság, ami megfelelő, azt senki nem mondja meg neked.
Riska 2011.11.15 20:45:48
@HakapesziM: tudom, hogy nem azonos, de mi van akkor, ha az előttem az ún. "követési távolságot betartva" csattannak mondjuk frontálisan egy kamionnal, máris megoldódott a 0m alatt 0km/h-ra lassulás. Ilyenkor is az volt a helyzet, hogy nem tartottam elég követési távolságot?

@dzsaszper: vagy nem. nincs az az igazságügyi szakértő aki pontosan megmondaná, hogy mennyivel ment a 2 autó és mekkora volt köztük a távolság.
Szar a jog, ez van.
Naiv ügyfél csapatát kártyájuk ellenére nem volt hajlandó törzsutas-tarifán elvinni a Taxiplus egyik embere. Két nappal az eset jelentése után a cég azzal jelentkezett, hogy két hétre eltiltották a csókát, illetve elmagyarázták neki, hogyan is mennek a dolgok. Kellemes…..
Riska 2011.08.17 22:47:59
@Giraffa: @Darren79: Nem úgy van az...
City Taxinál is perces késésekért letiltanak órákra. Az, hogy két hétig eltiltották, nem jelenti azt, hogy nem kell fizetnie továbbra is a tagdíjat...
A taxis cégnek -pont az ilyen esetek miatt és a "bunkótaxis" sztereotípiák elkerülése érdekében- fontosabb a jó hírnév, mint az a pár ezer Ft. amit az a csóka termelt volna nekik, ha dolgozhat abban a két hétben.
A jogosítványt megszerezni legtöbbünk számára pozitív élmény. Én annak idején először szülői felügyelet mellett vezethettem a családi Ladát, majd 1-2 hónap múlva jöhetett az önálló élet az autóval. Ez sokat segített, de mi van akkor, ha nem áll rendelkezésre…..
Aki az idei nyalarálását arra tette fel, hogy már az új velencei műtengerpart homokjában fetrenghet, azt sajnos el kell szomorítsuk. December 31-ra tolták ki az átadást, amikor már elég hideg a víz. Gép elől nehéz megítélni, hogy pontosan miért bénáznak 1,2 milliárd…..
Tévedni emberi dolog, előfordulhat, hogy valaki figyelmetlenségből nem fizet autópályadíjat. Még a fatia-negra által megírt helyzet sem ritka, láttam már példát rá, hogy valaki rosszul tudta, van-e érvényes matrica az autón, amit használ. Mi van, ha valaki egyszer téved, de…..
Mai posztunk beküldője több példát emelt ki, amikben hölgyek az "elkövetők". Én úgy gondolom, hogy a bénázás vagy a szabályok be nem tartása egyaránt jellemző lehet mindkét nemnél. Nem általánosítanék, mert szerintem sok nő vezet jól. Mindenesetre András jól…..
Riska 2011.07.18 11:07:55
@Xezs: lehet valaki szabályosan balf.sz, meg szabálytalanul normális vezető, most azért én nem láttam még rendőrt büntetni, mert járdáról kiálló autó megállásra kényszerít/nem adja meg az elsőbbséget az úton haladóknak

@hagyma: hajnali fél4-kor igazán nem kellett volna erőlködnöd ezért a színvontalan 4 sorért.
Riska 2011.07.19 14:14:40
@Xezs: azt, hogy jogilag szabályos az az autós, aki gyökkettővel csorog lefelé, majd meglát egy galambot az út szélén és nyom egy satut és szabálytalan az, aki az ilyen barmot 55-tel esetleg záróvonalon megelőzi. De az biztos, hogy a tötymörgő, bizonytalan vezető sokkal de sokkal veszélyesebb, mégis őt védi a törvény.
Riska 2011.07.20 10:40:11
@Xezs: ...
én a gyakorlatról beszélek. Rendőr nem büntet meg azért, mert 50 helyett 20-szal mész.
Sokszor tapasztalni, hogy a megkülönböztető jelzést használó autók nehezen tudnak haladni, mert az autósok nem engedik el őket. És nem annyira szándékosan, hanem inkább mert nem hallják meg időben, vagy leblokkolnak és nem tudnak megfelelően reagálni, ami által csak még jobban…..
Riska 2011.07.06 21:53:09
@Flugos furgonos: Majd értesíts a fejleményekről, érdekel a válaszuk!
Riska 2011.07.07 11:34:04
@dzsaszper: nem értem, amit írtál.
Mi van a szűk egyirányú utcában piros lámpánál?
Meg mit hagytam ki?

Nade, szűk egyirányú utcában piros lámpánál ha mögöttem jön a mentő, akkor becsorgok a kereszteződésbe. Ha szemből jön és nincsenek mögöttem/megoldható, akkor visszatolatok.
Te gondolom megvárnád a zöldet?
Riska 2011.07.07 17:33:25
@dzsaszper: az tény, hogy balfaszul van megfogalmazva. de a kreszdoktoros válaszra kíváncsi vagyok.
Kettős érzésekkel olvastam el Mónika levelét. Hiszen ő is elég szabálytalan volt, mégis az bosszantotta fel, hogy a másik fél egy testesebb járművel szintén szabályt sértett. És ezzel kialakult egy veszélyhelyzet, mely szerencsére nem végződött balesettel. Ennyire azért nem…..
Bent két óra után végül a tűzoltók szabadították ki a liftből, miután a szakbrigádnak nem sikerült:Munka vége, chill and relax. Gazdagréti panel, lift, negyedik emelet. Gomb megnyom, indulunk, gyorsulunk, megyünk, lassulunk, megállunk. Liftajtó krr. He? Megnyomom tenyérrel... Az…..
Riska 2011.07.04 20:10:24
@Gastroger: Nem tudom, honnan a stílusod, de tetszik. :D Showder klub!
A címben szereplő kis szóviccet és a posztot János követte el. A sztorit végigolvasva nekem sem sikerült rájönnöm, miért viselkedett ilyen különösen a cseh gyártmányú gépkocsi vezetője. Azt én sem szeretem, ha egymás mellett haladnak ketten ugyanazzal a tempóval, de ha ez a…..
Riska 2011.06.09 13:02:16
@crazy78:
1. el van nézve. :D
2. na hát a 3+1=4 :P a poszt címe is a poszthoz tartozik :D :D ok, ez már nekem is fáj.
3. ha ablakot-le, könyököt-ki stílusban autózott a skodás, akkor mi a péknek dudált? Btw. nekem leginkább talán a skodás-sztereotípiák jöttek be eddig, ami a gyökkettővel a középső sávban tötymörgő-stílus, ez meg pont az ellentéte.
3+1: miért ne vezessek autót? :D

@Marcellusca: fárasztó ez a vizsgaidőszak, na.
Riska 2011.06.09 19:23:55
@crazy78: Az van a posztban, hogy mindenki 50-60nal krúzol, de mindegy is, kezdesz idegesíteni ezzel a ne vezess autót dolgoddal, mert semmi értelme nincs annak amit írsz.
Nem ide jövök olvasni egy autós témájú blogot, hanem itt vagyok már x éve és olvasom, feltételezem régebb óta mint te és ha olyan kedvem van, hogy kötekedek, akkor igenis kötekedni fogok, csak van olyan forma mint Marcellusca aki szintén vágja h mi a dörgés és felfogja h poénnak szánom, meg vagy te, aki ezt valamiért személyed elleni támadásnak érzed, pedig nem az. Peace.
Riska 2011.06.10 10:05:26
@crazy78: hűha haver, tényleg hagyjuk, durvábban kombinálsz mint a nők :D
Napindító inspiráló flegmaság a Barát-taxitól. Virág története rövid és velős, azonban annál bosszantóbb. (A Homár pedig gondolkozik egy "akik egy ágyban alszanak a főnökökkel" címkén.)Súlyosan eltévedtek az üzemeltetők, amikor Barát-taxinak nevezték el…..
Riska 2011.06.09 12:16:43
Vagy simán csak jött a jó idő és a legtöbben inkább mentek ki a szabadba D vitamint gyűjteni, ahelyett, hogy ipari mennyiségben küldenétek be a jobbnál-jobb sztorikat. Esetleg lehet szó a kettő kombinációjáról. Mindenesetre szeretnénk nagyobb merítési lehetőséget, ha már itt…..
autózz! Abroncs híradó 3in1 2011.05.15 20:12:00
A rendszeres olvasók a cím láttán már biztosan képben vannak, hogy mi is vár rájuk, aki eddig lemaradt, az kezdjen itt, aztán folytassa itt a mozizást. Valahogy ez az eredetileg tervezett heti egy abroncsos rajzfilm beosztás nem akaródzik ugyan összejönni, cserébe viszont most igazi…..
Már előre félek, mert ezért a levélért darabokra fogjátok tépni a posztolót. Azonban talán mindenkinek tanulságos lehet, mert én is estem már bele hasonló szituációba, volt hogy vétkesként, volt, hogy elszenvedőként. Íme K.G. története...Én is küldök egy történetet, mert…..