Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Suggestina

48 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elérkezett az év utolsó napja. Ilyenkor egy belső késztetésnek engedve összegezzük az elmúlt időszakot. Vagy talán mégsem annyira belső késztetés miatt, hanem amiatt is, mert most mindenhonnan ez omlik ránk a külvilágból. A legtöbb cikk, megosztás a közösségi oldalakon, egy-egy jól eltalált…..
Rengeteg okos kütyüvel vesszük körbe magunkat, de tényleg ki tudjuk őket használni? Nézzünk csak szét a közvetlen környezetünkben: okosórák, sportórák, fitness karkötők, digitális vagy okosmérlegek, okos konyhai mérlegek, digitális vérnyomásmérő, vércukorszint mérő készülékek, számos applikáció.…..
A legtöbb futókarrier tavasszal kezdődik…mondhatnánk klisésen. És ősz végén ér véget. De biztosan véget kell vetni a futásainknak a hideg beköszöntével? Az első „futó-telem” nagyon nehéz volt. Olyannyira, hogy volt 2 hónap, amikor bizony-bizony messziről elkerültem a futócipőmet. Egyébként is…..
Egyetértesz, amikor azt mondom, hogy napjainkban sokkal könnyebb diétázni, mint korábban bármikor? Főleg, ha a diétát, mint fogalmat, kiterjesztjük a bármilyen, megkülönböztetett étrendre. Valamennyi boltban hozzáférünk a „speciálisabb” ételekhez, egy kattintás alatt le tudjuk tölteni a…..
A maga komolysága és szigorú szabályai mellett az életmódváltás rengeteg meglepő, vicces pillanatot is szül. Ezeknek zöme a konyhában történik. Nem volt ismeretlen terep a konyha az életmódváltást megelőzően sem. Korán megtanultam sütni, viszont a főzés általában édesanyám reszortja maradt, így…..
Korábban már meséltem arról, hogy miként kezdtem el futni, milyen élményeim voltak az első félmaratonom, hogyan rontottam el egy 10 kilométeres versenyemet. Viszont régen nem meséltem arról, hogyan futok mostanában. Szóval, ha megkérdeznéd, hogy milyenek voltak a futóedzéseim az elmúlt időszakban,…..
A modern sporttáplálkozás egyik nagy úttörője a táplálékkiegészítők. Megoszlanak a vélemények, hogy mennyire szükségesek, ha szükségesek egyáltalán. Kinek ajánlott, kinek nem, milyen mennyiségben, milyen minőségben. Nem múlhat el futóverseny anélkül, hogy ne látnánk futókat, akik majdhogynem…..
Amint szóba kerül az életmódváltás, az egyik leggyakoribb indok arra, hogy „miért ne” az, hogy drága. Szeretném ezt a témát egy kicsit körbe járni, együtt kiszámolni, hogy mégis mennyi az annyi. Sokszor belefutottam már ebbe, hogy „jaj, én nagyon szívesen változtatnék az életmódomon, de az drága”,…..
Egy futóverseny, ahol csak a nőké a főszerep. Egy futóverseny, ahol a nők hangja a leghangosabb. Egy futóverseny, ahol csak a nők lehetnek a győztesek. 2020. augusztus 13-án vasárnap a nők fakanál helyett futócipőt ragadtak és összegyűltek a Népligetben a 25. ALDI Női futógálán. A verseny…..
Minden életmódváltó életébe eljön az a pillanat, amikor a jól megszokott napi rutinját teljesen felborítja egy esemény. Legyen szó egy születésnapról, karácsonyi ebédről, családi hétvégéről vagy esetleg egy hosszabb nyaralásról, felmerül a kérdés, hogy foggal-körömmel ragaszkodik az étrendhez, az…..
Mit jelent az, hogy túlsúly? Számos tankönyvi meghatározás van arra, hogy mit is értünk pontosan azon, ha valaki többlet súllyal rendelkezik. Különböző algoritmusokat, kalkulátorokat használhatunk, mint például a BMI (testtömeg index). Egy másik mutató lehet a haskörfogat mérése. Viszont a BMI nem…..
Amikor elhatároztam, hogy gyökerestül változtatok az életmódomon, akkor egyetlen egy hajtóereje volt a szándékomnak: jól akartam kinézni. Klisének, felszínesnek tűnik, de az első időszakban fél percig sem érdekelt az egészségem, csupán azt szerettem volna, hogy a tükörből visszanéző nőt gyönyörűnek,…..
Yin és Yang. Az örök ellentét, a sötét-világos, a lágy-kemény, a női-férfi tulajdonságok harmóniája. Ennél jobban nem tudnám jellemezni a Harcosképző Edzőtábort sem, aminek volt szerencsém részese lenni. A maga csoda meglepetéseivel, határ-feszegetéseivel. Az edzőtábor, azaz a Harcosképző…..
„Miért jársz futóversenyekre, ha tudod, hogy úgysem te fogsz nyerni?” tették fel ezt a kérdést minden futónak, aki valaha volt már futóversenyen és nem állt a dobogón. Egy dobogós helyezés elcsípéséhez rengeteg munkára, időre, futásra és megfelelő körülményre van szükség. Persze, vannak azok az…..
A Rám-szakadékról rengetegszer hallottam már. Elég csak Hadházi László humorista történetére gondolni a húsvéti utazás és a Rám-szakadék kapcsán. Láttam képeket, amin létrán és köveken, sziklákon másznak a turisták. Egyébként is, engem bármikor meg lehet venni hegyekkel és némi vízzel. Így nem volt…..
Csalhatatlanul itt a nyár. Benne van a levegőben, az olvadó fagyiban, a madárcsicsergésben, a szúnyogcsípésben. Kalandot ígér a végeérhetetlen nappal, és jobban hív a természet, mint eddig valaha. Fáj a szobában, a négy fal között ülni. Egyszerűen valahol mélyen, zsigeri szinten érzem: menni…..
Az életmódváltásom elején nem gondolkoztam olyan dolgokon, hogy milyen pulzustartományban, milyen edzésmódot válasszak, főleg arról nem, hogy milyen intenzitással. Inkább csak örültem, hogy megcsináltam az aznapi penzumot és sikeresen túléltem. Nagyjából ennyi tudatossággal dicsekedhetek a…..
Ha egy valamit ki kellene emelnem, hogy mi hiányzott az elmúlt hónapokban a korábbi életvitelemből, akkor egyértelműen azt válaszolnám: a keddi jóga órák. Nem sokkal a vírus beköszönte előtt ismertem meg a Déva Yoga Studiot, amiről beszámoltam egy korábbi cikkemben. Kialakítottam egy kis szokást: a…..
Az egyén számára az egészség megőrzéséhez szükség van a megfelelő minőségű, mennyiségű táplálékra, folyadékra, mozgásra, és pszichés aktivitásra. Ezt már álmunkból felébresztve is tudjuk, hiszen a csapból is ez folyik. Viszont a dolgok nem csak az egyénről szólnak… Mindemellett szükség van egy…..
Az egyik legnagyszerűbb, legegyszerűbb, és legősibb mozgásforma a séta. Nincs szükséged másra, csak a személyes jelenlétedre és egy csodálatos környezetre. Amikor arról beszélünk, hogy az egészséges élet elengedhetetlen része a mozgás, akkor nemcsak a kőkemény edzésekre gondolunk. Vannak napok,…..
Mersz nagyot álmodni? Milyen messzemenő céljaid vannak? Ki mersz lépni a komfortzónádból? Talán még nem meséltem el neked, hogy miért is indult el a blog. Mi volt az a momentum, ami létrehozta. Az edző, akinek a kis csapatát boldogítom már több, mint egy éve, minden év elején megkérdezi, hogy mik…..
Manapság egyre többször merül fel a kérdés, hogy milyen aktivitásmérőt vásároljak? Egyáltalán szükségem van-e aktivitásmérőre, vagy esetleg egy sportórára? Óriási a kínálat, az olcsóbb kevésbé használható verzióktól a csúcs modern csillagos árú változatig minden megtalálható a piacon. Hogyan tud…..
Hogyan tekertem le életem első 100 kilométerét? Felültem a biciklire és elkezdtem hajtani... Őszintén még nem igazán jutott el a tudatomig az, hogy biciklivel megtettem több, mint 100 kilométert. Valahogy nem tűnik olyan soknak, pedig még autóval is megsínyleném, ha ennyit kellene egyhelyben ülnöm.…..
Rohanó világunkban imádunk mindent most azonnal csinálni. Nem érünk rá várni, nem érünk rá figyelni. Most kell és azonnal! Mohón belevetetted magad az életmódváltásba, csak úgy habzsolod az új sportokat, bekövetted Instagrammon az összes motiváló Insta-coach-t, azonnal teljesíteni akarod az összes…..
Biológia órán megtanultad, hogy az emberi szervezet mozgásáért a csontváz és az izmok, inak felelnek. Az aktív mozgást az izmok, inak váltják ki, amíg a passzív mozgásban a csontváznak van szerepe. A mozdulatsor elindítását a beidegzett izmok végzik, a test struktúráját, stabilitását a csontok…..