Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ivcsek

164 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Kell a liget felújítása szükség van a rehabilitációjára, ugyan úgy mint Budapesten a városligetnél." Szegedma komment [7-ik] ( Seckó). ÉS TÉNYLEG EZ AZ EGYETLEN MÓD, úgy viselkedni egy ellenzéki párt frontemberének és kommunikátorainak, mint ORBÁN és csapata? Mert gondolom, "Seckó" az (frontember),…..
SZEGEDszeggel Apa kezdődik! 2016.03.29 17:24:59
Itt van ez a tucat éve, különböző okokból meg nem valósult projekt, mely sokat jelentene Szegednek. Ha jól értem, a legfőbb gond az vele, hogy a város vezetése rendre kiállt mögüle: okot mindig tudnak rá találni. Újabban ez az, hogy a hullámtér ilyen jellegű hasznosítása, nem illeszkedik a folyó…..
„Bízzál, s virágzóbb századokat remélj, / Elődeidnek szép kora visszatér...” (Berzsenyi Dániel: A tizennyolcadik század) Van-e jobb környék Berzsenyi Dániel sorainak, szellemének felidézésére, mint a Balaton nyugati hátországa? Van-e környék Magyarországon, ami jobban…..
Mindig is volt egyfajta munkásromantikája a város peremének. A helyben élők törődött kívülállása, az értelmes létezésért folytatott küzdelem mindig felszínre dobta a maga korának bárdjait. A rakendrollógusok körében egyetértés mutatkozik abban, hogy Nagy Feró óta Őz…..
Ahogyan a fenti, évszázados képeslapból látszik: tervek, elképzelések és fantazmagóriák mindig is voltak a Balaton jövőjét illetően. Ám sem a Balatonon átívelő függővasút, de még híd sem épült, hogy azon gyorsan át lehessen száguldani: a mai napig a kompok jelentik a…..
Ha ez a kastély mesélni tudna, mint a Nobel-díjas Ivo Andric ama hídja a Drinán, bizony mondom, a sztoriból már rég filmet forgattak volna, és a háttérben fel-feltűnne, mindig más arcát mutatva a Balaton tükre. Magyar úri családokkal kapcsolatban olvastam már az átokról, vagy…..
ivcsek 2013.01.04 21:44:08
@ivcsek: csekkolnám a friss példányt digitálisan is, de a tréfa félre: az az igazság, h most él csak igazán e kasély, de így elhatva nincs rá tanú :D
Krisztus születésének történetét sok-sok helyütt bemutatják világszerte, betlehemeket állítva a települések főterein. Magyarország kis falvainak egyikében, Vörsön ráadásul a világ legnagyobb, templomban épített betlehemét építik meg minden évben. A történet ráadásul…..
Talán meglepő ezt így kijelenteni, de a Balatonnak nincs önálló hírcsatornája. Nagyon sok, ilyen-olyan színvonalú internetes megjelenés foglalkozik a Balatonnal valamilyen formában; van ahol, mellesleg balatoni híreket is közölnek, de olyan balatoni hírforrás, amely egész évben az…..
Ahogy a mondás is tartja, „navigare neccese est”, azaz „hajózni kell”. Ha pedig ez így van, akkor annak, aki hajózik, csónakázik, vitorlázik, valahonnan ki kell futnia, valahova ki kell kötnie – még a Balatonon is. Eddig is így volt ez, de mit ad Isten (akarom mondani a…..
Vannak időtálló, jól megépített dolgok. A máig fennmaradt pincék többnyire ilyenek. Igen ám, de ezek többsége kőből, téglából rakott: a löszbe ásottakat, kőbe vésetteket nem számítva nem is tudunk más fajtát mondani. Pedig amíg a „faizás”, azaz a fa szabad…..
Most, hogy megjártam a temetőket, ismét felmerült bennem a kérdés: vajon hányan választják végső nyughelyükül a Balatont? Adatokat nemigen találtam, igaz nem is nagyon volt hol keresnem, mivel kevesen jelentik be, hogy szeretteik hamvait a vízbe szórták. Azt azonban többen…..
A seregnél a szlengben talán még mindig malacnak hívják az aknagránátot, harckocsi, vagy ágyúlövedéket. És talán elmondhatjuk malaca volt mindannyiunknak, hogy nem robbantunk fel a Balatonnál a vízben taposva, vagy a somogyi erdőket-mezőket, szikeseket járva. Nem is tudom: mikor…..
Nemrégiben akadtunk el vitorlással, s ha nem lett volna rajta motor – amivel csak kimozgattuk valahogy a hajótest legmélyebben fekvő pontját az iszapból – talán még most is a kikötő bejáratát torlaszolnánk. Azért az tényleg nem vicces, hogy az ember fizet a balatoni…..
Mandiner blog Menteni kápolnát 2012.07.14 15:01:00
   Béndek: egy elnéptelenedett falu a somogyi dombok között, ami ma Hács községhez tartozik. Béndekről a nyolcvanas években költözött el az utolsó lakó, a helyi mezőőr. A házak eltűntek, helyüket benőtte az erdő. Szerény kis falu volt mindig is, szerény volt a…..
  A multimozik és 3D filmek korában egyre csekélyebb a mozizás romantikája. A celluloid helyett merevlemezekre rögzített filmek sokszor inkább a digitális utómunka nyújtotta új lehetőségek szemfényvesztésével teremtik meg a film varázsát, a mozitermek pedig minden kényelmet…..
  Somogy Balaton felé eső utolsó dombján, szemközt Tihannyal és az apátsággal, a Déli Vasút és a balatoni főút fölött terül el a kies, elfeledett Szántódpuszta, a 18. századból hibátlanul itt ragadt majorság. Pálóczi Horváth Ádám egykori birtoka fölött az 1735-ből…..
„Lassú hajtás vagy gyászszertartás”László festőművész, Aranka varrónő. 1937 késő tavaszán a friss házasok útnak eredtek és meg sem álltak a Balatonig. A fényképek ezen a hathetes körúton készültek. Szabadság, én így szeretlek! *Az összes felvétel a…..
Ez a hordópultocska úgy titkos helyem, mint az a másik - csak ezt rengetegen ismerik. Badacsony, az ország legszebb panorámája. Ellenvetés?Nagyon-nagyon lehajtott fejjel előrebocsátok valamit: két hete voltam ott, és nem ízlett a bor. Azt hiszem, a szürke még lelkesített, de a…..
ivcsek 2011.09.02 17:47:29
Alighanem most búcsúzunk a nyári Balatontól. Utolsó forró napok, utolsó eldobott labdák a vízben. Meg kellene hatódnunk?A legfontosabb (reméljük, érződik, és reméljük, nem beszéljük túl), hogy nem vízibicikli-, hanem Balatonpártiak vagyunk. A nyári helyett jön az őszi, más…..
Német romantikus film bemutatója a német mozikban. A Goodbye Lenin! vonalán mozgó mű fókuszában (?), hátterében (?) a mi tavunk.Keletnémet ikerpár jön össze nyugatnémet srácokkal a Balaton partján. Keletnémet evezős csajok, akik kerületi versenyt nyertek, a jutalom pedig a…..
Folytatódik a színházalapítási láz a Balaton partján. Szárszó és Füred után Révfülöp is beszáll a ringbe, nem is akárhogy. Ha minden úgy lesz, ahogy Sárkány Sándor rendező-díszlettervező-ötletgazda szeretné, akkor két év múlva Révfülöpön megkezdi működését a…..
A Balatonnal kapcsolatban az a nagy kicseszés, hogy időnként elromlik az idő, s ilyenkor a család szórakoztatása nem lehetséges a szokásos fürdés-száradás-zabálás tengely mentén, amire pedig ez az egész cucc ki lett találva. Ha lehűlt a víz és a levegő, akkor a szegény…..
Már csak hét rajongó kell ahhoz, hogy meglegyen az ezer rajongónk a Facebookon. Az ezredik ember jól jár.Itt az ideje, hogy eláruljuk: ezredik balatonistánk érdeklődését egy balatoni borválogatással háláljuk meg. A Skrabski Pince Klub Balatonudvariban, a Leshegyen palackozza…..
ivcsek 2011.08.23 09:13:42
Péntek délután minden júniusi vihart lejátszó égindulás zajlott le Zalában, ami Keszthelynél és a nyugati somogyi partnál a Balatont is elérte. Az Időkép balatoni webkamerái csodás felvételeket készítettek - ezek közül a keszthelyiből csináltunk egy kis videót mindenki…..
ivcsek 2011.08.21 09:00:27