Logo Pic
sutissari 2024. november 25.

Egy, kettő, három, négy, mézike, te hová mész?

dsc_3437_1.jpg

dsc_3454_1.jpg

dsc_3389_1.jpg

dsc_3409_1.jpg

 

 

 

Hozzávalók a brownie alaphoz:

 

  • 70 g étcsoki
  • 110 g vaj
  • 135 g kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 5 g vanília aroma
  • 8 g kakaópor
  • 60 g liszt
  • 1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g habtejszín
  • 5 ek. méz
  • 2 ek. pisztácia krém

Hozzávalók:

  • 2 ek. pisztácia krém
  • 1 marék Kadayif tészta
  • 20 g vaj

Hozzávalók a torta tetejéhez:

  • 20 g tejszín
  • 150 g étcsoki

Egy tálban a csokit és vajat a mikróban felolvasztjuk.

Utána hozzákeverjük a cukrot, a tojásokat, a kakaóport, a sót és a lisztet.

Egy 21 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát és egy kenőkéssel elkenjük a tetejét.

Elmelegített 180°C-os sütőben (alsó- felső) a brownie alapot kb. 25 percig sütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük.

Kevés vajon megpirítjuk a kadayif tésztát.

Hozzáadjuk a pisztácia krémet és a pirított tésztát.

Enyhén folyós állagot kell kapnunk.

Félre tesszük a tölteléket.

Egy 21 cm-es torta formába helyezzük a brownie alapot.

Ráöntjük a kadayif alapot a brownie tésztára és egy kenőkéssel elkenjük rajta.

A felvert tejszínhabot, a mascaponét, a pisztácia krémet és a mézet egy habverő segítségével elkeverjük.

A kadayifes tészta tetején a mascaponés krémet egyenletesen elkenjük.

A csokit és a tejszínt mikróban felmelegítjük és ráöntjük a torta tetejére.

Visszatesszük a hűtőbe a süteményt.

Én egy kis pisztáciával, pisztácia krémmel és csoki mézikékkel díszítettem a torta tetejét.

 

Vissza a címlapra
SütiSári
Legjobban pörgő posztok
Nagy sertésmájas teszt
Linda Morvai • 16 nap
Napi érdekes - 547
JTom • 2 nap
Nagy pisztáciakrém teszt
Linda Morvai • 13 nap
Nagy pogácsa teszt
maradokapénzemnél • 1 nap
Nagy fagyasztott gesztenyepüré teszt
Linda Morvai • 17 nap
Cikkek a címlapról
Egy szentté avatott király édesanyja - Kasztíliai Blanka
Kasztíliai Blanka, Franciaország királynéja és több alkalommal régense, valamint az egyetlen szentté avatott francia uralkodó, IX. Lajos édesanyja volt.
Töltött csirkecomb párolt lilakáposztával
Hozzávalók:Töltött csirkecombhoz:4 csirke felsőcomb2 zsemle10 dkg csirkemáj3 fej gombasóborspetrezselyemzöld1 tojáshagymaolaj / zsír Párolt káposztához:1 fej lilakáposztasóolajhagymacukorecetborsköménymagElkészítése:Hagymán megdinszteljük az apróra vágott gombát és a májat, majd összeforgatva…
>