Hozzávalók a brownie alaphoz:
Hozzávalók a krémhez:
Hozzávalók:
Hozzávalók a torta tetejéhez:
Egy tálban a csokit és vajat a mikróban felolvasztjuk.
Utána hozzákeverjük a cukrot, a tojásokat, a kakaóport, a sót és a lisztet.
Egy 21 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát és egy kenőkéssel elkenjük a tetejét.
Elmelegített 180°C-os sütőben (alsó- felső) a brownie alapot kb. 25 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Kevés vajon megpirítjuk a kadayif tésztát.
Hozzáadjuk a pisztácia krémet és a pirított tésztát.
Enyhén folyós állagot kell kapnunk.
Félre tesszük a tölteléket.
Egy 21 cm-es torta formába helyezzük a brownie alapot.
Ráöntjük a kadayif alapot a brownie tésztára és egy kenőkéssel elkenjük rajta.
A felvert tejszínhabot, a mascaponét, a pisztácia krémet és a mézet egy habverő segítségével elkeverjük.
A kadayifes tészta tetején a mascaponés krémet egyenletesen elkenjük.
A csokit és a tejszínt mikróban felmelegítjük és ráöntjük a torta tetejére.
Visszatesszük a hűtőbe a süteményt.
Én egy kis pisztáciával, pisztácia krémmel és csoki mézikékkel díszítettem a torta tetejét.