Hozzávalók:
Töltött csirkecombhoz:
4 csirke felsőcomb
2 zsemle
10 dkg csirkemáj
3 fej gomba
só
bors
petrezselyemzöld
1 tojás
hagyma
olaj / zsír
Párolt káposztához:
1 fej lilakáposzta
só
olaj
hagyma
cukor
ecet
bors
köménymag
Elkészítése:
Hagymán megdinszteljük az apróra vágott gombát és a májat, majd összeforgatva készre sütjük.
Utána egy tálban összekeverjük a korábban beáztatott, kicsavart zsemlét a hozzávalókkal, a gombás-hagymás-májjal, majd befűszerezzük.
A csirkecombokat megmossuk, besózzuk, töltelékkel megtöltjük, majd kizsírozott jénaiba tesszük, ezután 1,5 dl vízzel meglocsoljuk, fóliával letakarjuk és lassú tűzön kisütjük.
Eközben a lilakáposztát összevágjuk, besózzuk, hagyjuk állni.
Utána hagymát dinsztelünk, majd rátesszük a káposztát, fűszerezzük: borssal, egész köménymaggal, majd lassú tűzön megpároljuk.
Mikor levet engedett és már megpuhult, akkor egy kávéskanál cukorral és 1 evőkanál ecettel ízesítjük.
Mikor mindennel elkészültünk, együtt tálaljuk!
Jó étvágyat!