Logo Pic
Msylwia 2024. április 25.

6 jel, hogy a szervezeted tele van méreggel!

facebook_bejegyzes_940x788_px_2024-04-25t150621_083.jpegA méreganyagok több úton is bejuthatnak a szervezetünkbe, például a belélegzett levegőn, az elfogyasztott ételeken keresztül vagy épp a bőrrel érintkezve. A méreganyagok károsíthatják például a hormonrendszert, fáradékonyságot, a betegségekre való fokozottabb hajlamot okozhatnak. Ha a szervezetünkbe felhalmozódik a káros anyag, iyenkor a testünk jelzéseket ad, amiket nem árt felismerni. 

Makacs bőrproblémák - A bőrünk azonnal jelez, ha a szervezetünkben valami nem működik optimálisan. Az arcon megjelenő aknék,  a túlzottan zsíros arc, az irritált, viszkető bőr mind utalhat a szervezetben felhalmozott méreganyagokra. A bőrünk az egyik fő eszközünk a méregtelenítésre. Hihetetlennek tűnik, de a bőrünkön keresztül több méreganyag szívódik fel, mint a tápcsatornán keresztül.

Emésztési problémák - Ha gyakran tapasztalsz emésztési zavarokat vagy székrekedést, az lehet, hogy a feldolgozott élelmiszerekben található tartósítószerek, mesterséges színezékek és aromák okozzák. A megoldás lehet a víz és a sok zöldség fogyasztása.

Hasra hízás -  Ha azt tapasztaljuk, hogy leginkább a has területére rakódik le a zsírpárna, ennek az lehet az egyik oka, hogy a felhalmozódott méreganyagok megakadályozzák, hogy a szervezett szabályozni tudja a cukor és koleszterin szintet, sőt még a hormon szintünkre is befolyással lehet.

Indokolatlan fáradtság - Nemcsak a tavaszi fáradtság vagy a feszített munkatempó eredményezheti az erőtlenségünket, fáradékonyságunkat, hanem a méreganyagok is, amik megnehezítik a szervezetünk optimális működését. A toxinok állandó fáradékonyságot, energiahiányt, enerváltságot okozhatnak. Sőt, az arra fogékonyaknál a méreganyagok erős migrént is kiválthatnak. 

Izzadás - Ha fizikai megterhelés ellenére vagy a legkisebb mozgástól is izzadunk, elképzelhető, hogy a méreganyagok túlságosan leterhelik a májat, ami így még inkább azon igyekszik, hogy megszabaduljon tőlük. 

Különböző allergiák - Az allergia megjelenése gyakran a máj túlterheltségéhez vezethető vissza. Ha túl sok káros anyag kerül a véráramba, az könnyen okoz viszkető bőrtüneteket.  

Most tavasszal érdemes egy kicsit tehermentesíteni a szervezetünket. Kezdjünk bele egy csalántea kúrába, rendkívül hatásos gyógynövény. A legjobb vér és vesetisztító, felfrissíti és energiával tölti fel az egész szervezetet. Ha nem szeretjük az ízét, egy kis méz vagy menta hozzáadásával javíthatunk rajta. Emellett kezdjünk szaunázni rendszeresen!

Vissza a címlapra
Pár perc az egészségért
Fontos, hogy mindegyikünknek legyen pár perce Önmagára! Kérlek tarts velem, hogy hétről-hétre hasznos információval legyél gazdagabb! Praktikus tanácsok a mindennapokra egészség, szépség, wellness, párkapcsolat témakörben!
Legjobban pörgő posztok
Nagy natúr camembert teszt
Linda Morvai • 12 nap
Napi érdekes - 518
JTom • 8 nap
A Roma elleni mérkőzés
Apuleius • 1 nap
Di Marzio: „A Juve Allegri bevonása nélkül tervezi a nyarat”
venember83 • 8 nap
Agresti: Di Gregorio, Zirkzee és Greenwood valós célpont
venember83 • 5 nap
Cikkek a címlapról
Főisten lánya a gróf titkos szeretője, avagy Szilágyi Arabella titokteli élete II. – Út az Operaházig
Krúdy Gyula volt az egyetlen, aki két írásában is releváns nyomot hagyott az utókornak arról a titokról, melyet talán egész Budapest suttogott annak idején. Hogy ki lehetett a gavallér, akinek támogatásával a húszesztendős kezdő énekesnő 1881-ben házat vehetett az akkor még igen kies Gellérthegyen,…
Régi és új kincsek a 100 éves Zeneműtárból. Második rész
Száz évvel ezelőtt, május 1-jén alakult meg a Magyar Nemzeti Múzeum könyvtárának Zenei Osztálya, a későbbi Zeneműtár. A centenáriumot köszöntő alkalmi kiállítás, melyet az AIBM Magyar Nemzeti Csoport és az OSZK április 17-én tartott szakmai napja keretében mutatott be e sorok írója, az 1802-es…
>