Logo Pic
Life Advisor 2024. június 16.

8 dolog, amit minden gyereknek hallania kell az apjától

apak_napja_gyermek.pngApák napja van. Magyarországon június harmadik vasárnapján ünneplik. Körülbelül a 20. század elejétől kezdve tartják világszerte az apák napját kvázi az anyák napja párjaként. Apák napján az apaságot és a szülői szerepet ünnepeljük. Egy apa szavai erőteljesek. Képesek arra, hogy az elkövetkező években alakítsák a gyermek érzelmi tájképét. Ebben a posztban pedig 8 olyan kulcsfontosságú kifejezést ismerhettek meg, amelyet minden gyereknek hallania kell az apjától.

1. Szeretlek, bármi is történjen.

A "szeretlek" egyszerű kifejezésén túl a feltétel nélküli szeretet bizonyossága, függetlenül a cselekedetektől, viselkedésektől vagy eredményektől, olyan ajándék, amely mély gyökeret ver a gyermek szívében.

2. Hiszek benned.

A hit életeket változtathat meg. A gyermekbe vetett hit önbizalmat ébreszt, lehetővé teszi számára, hogy félelem nélkül nézzen szembe a kihívásokkal és kövesse álmait.

3. Képes vagy rá.

A gyermek képességeinek megerősítése, különösen a bizonytalanság pillanataiban, képessé teszi őket arra, hogy higgyenek saját potenciáljukban és magabiztosan kezeljék az új kihívásokat.

4. Mindig itt leszek, hogy támogassalak.

A megingathatatlan támogatás növeli a biztonság és a bátorság érzését, biztosítva a gyermeket arról, hogy soha nincs egyedül az úton.

5. Hálás vagyok, hogy az apukád lehetek.

Az apaság kiváltságáért érzett hála kifejezése mély kapcsolatot teremt és gyermeked úgy érzi, hogy dédelgetik és értékelik.

6. Hálás vagyok, hogy a gyermekem vagy.

A gyermek egyediségének elismerése a teljesítményétől függetlenül megerősíti a feltétel nélküli szeretet és elfogadás üzenetét.

7. Büszkének kell lenned magadra.

Az eredmények ünneplésének ösztönzése segít az önbecsülés és az önértékelés érzésének táplálásában.

8. Nem baj, ha hibázol.

A hibák normalizálása a növekedés és a tanulás részeként rugalmasságot és hajlandóságot ad a felfedezésre a kudarctól való félelem nélkül. 

Ezek a kifejezések többek, mint puszta szavak. Ezek olyan megerősítések, amelyek formálják a gyermek önérzékelését és érzelmi jólétét. Ezeknek a megerősítéseknek az interakciókba való következetes beépítése mélyen befolyásolhatja a gyermek életét.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

Vissza a címlapra
Life Advisor
A Life Advisor-nál abban segítünk neked, hogy megvalósíts és megteremts mindent, amire csak vágysz. Lehetetlen küldetésnek tartod? Tesztelj minket és bebizonyítjuk az ellenkezőjét.
Legjobban pörgő posztok
Az EB után érkezhet Di Lorenzo, Adžić a felnőttekkel készülhet
venember83 • 5 nap
10 apró viselkedés, amely sokat mond valaki valódi jelleméről
Life Advisor • 8 nap
Nagy magyaros vajkrém teszt
Linda Morvai • 4 nap
Nincs előrelépés Douglas Luiz és Calafiori ügyében
venember83 • 6 nap
Motta ragaszkodna Souléhoz, Milik elősegítheti Calafiori érkezését?
venember83 • 2 nap
Cikkek a címlapról
Rudera Sikátor
Fót-Sikátorpuszta, Rossztemplom-dűlő  "...A Sikátor nevű uradalmi dűlőn épületromok látszanak, melyeket templomromoknak tartanak..." (Forrás: Pest-Pilis-Solt-Kiskun-Vármegye általános ismertetője és címtára, Váci Járás** 1930/1931) Úgy gondolom, sokak kedvence ez a hely, többek között nekem…
KALIBRÁLÓ REPÜLÉSEK MAGYARORSZÁGON - 1. RÉSZ
A magyar polgári repülés történetének egyik kevéssé ismert fejezetét a kalibráló repülőgépekkel írták. Volt idő, amikor Ferihegyről naponta szállt fel egy ilyen gép, hogy személyzete a fedélzetén telepített eszköz és egy földi csapat segítségével az útvonalrepüléshez vagy a leszálláshoz használt…
>