Logo Pic
venember83 2024. szeptember 16.

Motta: „Egységes, összehangolt csapatot akarok látni”

motta_thiago_jegyzetfuzettel_edzest_vezet.jpgThiago Motta a keddi BL-meccs előtt a csapat fontosságáról beszélt, és azt is megemlítette, hány pontra lehet szükség az egyenes ágon való továbbjutásra a legjobb tizenhat csapat közé a BL új formátumában.

„Nagy büszkeséget jelent ebben a kiírásban szerepelni, ráadásul hazai pályán. Nagyon várom már ezt az izgalmas mérkőzést. Jó teljesítményt kell nyújtanunk magunkért és a szurkolóinkért.

A stáb? Nagyon jól érezzük magunkat, már egy ideje ezen a pályán vagyunk, hogy készen álljunk ezekre az érzésekre, amiket át foguk élni. Mindannyian boldogok és büszkék vagyunk, hogy itt lehetünk. Olyan mederbe akarjuk terelni a játékot, ami nekünk megfelelő.

Az Empoli ellen sok egy az egy elleni párharcot vesztettünk el? Ez már a múlt, lezárt fejezet. Gondoljunk a holnapra.

Tetszik a Bajnokok Ligája formátuma. Sok különböző csapattal fogunk találkozni, ez ösztönző, mert megismerhetünk és tanulhatunk valami mást, mint eddig.

Fontos, hogy minden ellenfelet tiszteljünk. Át kell gondolnunk, hogy mit kell tennünk a pályán, meg kell értenünk a mérkőzés pillanatait, és rá kell vennünk a PSV-t, hogy más játékot játsszon, mint amit eddig.

Csapatnak kell lennünk, amikor védekezünk, és amikor nyomást fejtünk ki. Olyan csapat leszünk, amilyenek szeretnénk lenni, folytonosságot kell adnunk annak, amit eddig csináltunk, és javítanunk kell néhány aspektuson.

Azt várjuk Teun Koopmeinerstől, amit mindenki mástól. Ha játszik, meggyőződésem, hogy a csapattársaival együtt a legjobbját fogja nyújtani. A nyáron nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy ide kerüljön, ebben a csapatban csak erős játékosok vannak, akik együtt nagy dolgokra képesek. Őszintén szólva nem tűnik úgy, mintha egy hónapja nem edzett volna, amióta megérkezett, nagyon jól teljesít, és nagyon jól beilleszkedett a keretbe. A részéről nagy a nyitottság, hogy a kvalitásait a csapat rendelkezésére bocsássa. Úgy látom, hogy nagyon jól megtalálta a közös hangot a keret többi tagjával.

Ez a nagyon fontos mez szép történelmet hordoz, ez nem egy plusz nyomás. Egy új sorozatban indulunk, és a holnapi meccsre koncentrálunk, minden más viszonylag keveset számít.

A továbbjutás? Ha nem tévedek, készült egy tanulmány, amely szerint 23 pont kell a közvetlen továbblépéshez a legjobb tizenhat csapat közé. Ugyanakkor ez a szám nem aggaszt, gondoljunk inkább a holnapi meccsre.

Egy minőségi játékosokkal rendelkező támadócsapat lesz az ellenfelünk. Nagy energiával rendelkezünk, nagyon várjuk a holnapi napot a pályán. Jól vagyunk, a hozzáállás jó úgy az edzéseken, mint a mérkőzésen. Szeretnénk a játékünkat ráerőltetni az ellenfelünkre.

Dušan Vlahović jól érzi magát, biztos vagyok benne, hogy továbbra is gólokat fog lőni. Az ő hozzáállása számít, ha nem kapunk gólt, az neki is köszönhető, ha pedig nem lőttünk gólt, az nem csak az ő hibája. A kritika a munkánk része.

Szeretnénk a lehető legmagasabban végezni. Holnap kezdődik minden, közös elképzelésünk kell, hogy legyen arra vonatkozóan, mennyire fontos a PSV elleni mérkőzés. Az a célunk, hogy minden csapat ellen versenyképesek legyünk.

Meg kell védenünk a kapunkat, ahogy eddig is tettük, akár nálunk van a labda, akár nincs, fel kell építenünk a játékot, hogy időt adjunk a középpályásoknak és a csatároknak, hogy bejussanak a tizenhatoson belülre. Jó úton járunk, mert a hozzáállásunk is megfelelő.

Miből szeretnék többet látni? A futball egyszerű: tizenegyen támadnak és tizenegyen védekeznek. Holnap ezt szeretném látni, olyan srácokat, akik megértik a mérkőzés pillanatait. Meg kell védenünk a kapunkat, ahogy mindig is tettük, aztán amikor nálunk van a labda, akkor azt a megfelelő módon kell használnunk, együtt, gyorsan támadni. Egységes csapatot szeretnék látni.

Kérés a klub részéről? Mindannyian nagy lelkesedéssel és pozitív szellemben éljük meg ezt a pillanatot. Az érzelmek különbözőek, mindent meg akarunk tenni az eredmény eléréséért.

A szurkolók sokat segítenek nekünk, a fiúk mindenképpen szeretnének valami extrát tenni értük. Tudjuk, hogy mekkora felelősségünk van, és jól élünk. Rengetegen jönnek el, hogy lássák a csapatukat és a kedvenc játékosukat, ez rengeteg energiát ad ahhoz, hogy maximálisan végezzük a munkánkat.

A BL idei győztese? Fogalmam sincs, még csak nem is gondolkodtam erről. Sok favorit van, szerintem legalább nyolc vagy tíz. Én a holnapra koncentrálok.

Tudjuk, hogy mekkora felelősséggel tartozunk a szurkolóinknak. Rengeteg ember jön el holnap, hogy megnézzen minket, és ez arra sarkall, hogy maximálisan megfeleljünk a feladatainknak.”

Vissza a címlapra
Juventus FC blog
Minden, amit a Juventusról tudni lehet: friss hírek, pletykák, nyilatkozatok, összefoglalók, elemzések, átigazolások, történelem. Forza Juve!
Legjobban pörgő posztok
Az Empoli elleni mérkőzés
venember83 • 5 nap
Megütötte Perry Farrell Dave Navarrót a Jane"s Addiction bostoni koncertjén
sunthatneversets • 5 nap
A PSV elleni mérkőzés
Apuleius • 3 nap
Sarri: „Szívesen dolgoznék együtt a két Cristianóval”
venember83 • 6 nap
Emma Stone a furaság királynője. A kegyelem fajtái (filmkritika)
onozorobi • 2 nap
Cikkek a címlapról
Csáth Velencében II.
1908-ban, azaz 116 éve utazott el egyetlen külföldi nyaralására Csáth Géza. A nyári szünet utolsó napjaiban a Monarchia-beli Trieszten át az „Adria királynőjének” nevezett Velencébe vezetett a 21 éves orvostanhallgató útja, ami a századelőn Abbázia mellett az egyik legnépszerűbb üdülőhelynek…
Erre senki nem számított: rockénekesnő lett Szandi
Veteránnak számít a magyar könnyűzenében Pintácsi Alexandra, közismert nevén Szandi, aki mindössze 14 évesen debütált első lemezével. Még meglepőbb, hogy ő a legfiatalabb platinalemezes előadó hazánk történetében. Eddig húsz nagylemezt adott ki, és turnézott Japánban is. Most azonban új kihívások…
>