Logo Pic
AnyukámFőzte 2024. július 03.

Hűsítő almakompót

Hozzávalók:
3 db alma
2,5 dl víz
1 db citromlé
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál fahéj
6-8 db szegfűszeg

Elkészítése:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházakat kivágjuk, majd felkockázzuk.

Egy edénybe teszünk 2,5 dl vizet, beletesszük az almakockákat, beleöntjük a citrom levét, hozzátesszük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és felforraljuk.

Forrás után kis lángon 20 perc alatt készre főzzük.

Ha kihűlt a kompótunk, hűtőbe tesszük és pár óra múlva hűsítő nasiként fogyaszthatjuk! 

Jó étvágyat!

Vissza a címlapra
Anyukám Főzte
Ezt a blogot meglepinek hoztam létre anyukámnak, aki közel 70 évesen rengeteg új és hagyományos ételt készít el. Legtöbbször nekem dokumentálja képekben :) Egy idő után (némi tartalommal feltöltve) átadnám a posztolás lehetőségét neki, hagy kreatívkodjon. Jó nézelődést!
Legjobban pörgő posztok
Magas alkoholtartalmú (strong) sör teszt
Linda Morvai • 8 nap
Közel a megegyezés Thuram ügyében
Apuleius • 3 nap
Időkapszula: NB I. 1984/85 Tavaszi zárás - Edzői gyorsmérleg 2.
maribor_ • 6 hónap
A házasságom teljesen szexmentes
Life Advisor • 10 nap
A védősorba is erősítéseket tervez a Juve
venember83 • 1 nap
Cikkek a címlapról
A dinnye kalóriatartalma: a görögdinnye és a sárgadinnye fogyókúra idején
A Zerbenriegelsteig
Előző beszámolómban a Wildes Gamseck utat ecseteltem, annak végeztével 14 órakor korainak tartottam az időt, hogy befejezzem a napot, ezért a másnapra tervezett Zerbenriegelsteig - szintén I-II nehézségű - sziklamászó útját is megtámadtam. Ivóhátizsákomban még 1,5 l liter víz "hömpölygött",…
>