Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gurnam

87 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az önszeretet nemcsak egy egyszerű érzés vagy gondolat, hanem egy mély megértés és elfogadás, amely belső bőséget hoz az életünkbe.  Amikor elismerjük és elfogadjuk magunkat, megtapasztaljuk az önszeretet gazdagságát, amely képes kiáradni mások felé is. Csak akkor érthetjük meg igazán a szeretet…..
Az ojas az ayurvéda hagyományában egy fontos fogalom, amely az életenergiát vagy vitalitást jelenti. Az ojas az életenergia finom anyagcsereterméke, amelyet a testünkben az emésztés és az anyagcsere folyamatok révén állítunk elő. Az ayurvéda szerint az ojas meghatározza az egészségünk, a…..
Ahhoz, hogy megértsük mit jelent az áramlás részévé válni, meg kell vizsgálni, hogy mit is jelent ez pontosan. Tehát ha van egy kezdő és egy végpont, akkor e két pont között folyik az áramlás. Jelen esetben a szívben való létezés elérése a cél, vagyis a lélektest uralása. Ennek az iránya mindig…..
Gurnam Kundalini Jóga A tíz test 2022.06.13 15:35:24
Az emberi lények többnyire a fizikai testükkel azonosítják magukat, és fizikai szinten gondolnak magukra, vagy a legjobb esetben fizikai test és elme formájában. Az igazság az, hogy az emberi lény tíz testből áll, melyek a következők: a fizikai test, három mentális test és hat…..
Gurnam Kundalini Jóga Jógaórák 2022.03.16 17:28:05
Mi lenne ha újra kezdenéd?Mit? hangzik a kérdés. Ha újra találkozni akarsz a valódi erőddel, a félelmeken rövidebb ideig akarsz aggódni, ha még tisztábban akarod látni, hogy merre haladsz! Hétfő: 18:30-20:00 Útközben Jóga Óbuda Jógastúdió (LoveYoga)(1037 Bp. Kunigunda útja 18.)Szerda:…..
3 nap amely csak RÓLAD, csak a JÓGÁRÓL és csak a KIKAPCSOLÓDÁSRÓL szól. Időpont: 2022. Május 20-21-22 (péntek – szombat – vasárnap) Helyszín: Kerek1 Panzió - Taliándörögd (Balaton Felvidék) https://www.kerek1.hu/ Táborvezetők: Csontos Rita Preet Nishan – YAI 200hr Hatha Jógaoktató,…..
Ha még nincs programod szombatra!SIKER, BOLDOGSÁG ÉS A BŐSÉG ÁRAMLÁSA a jutalma annak, aki képes úrrá lenni az elméjén. Az elme a lélek szolgálója. Ugyanakkor az elme egyben egy hatalmas rendszer is, melynek megvannak a maga jellegzetességei és lendülete. Amikor az elme összehangolódik a lélekkel,…..
Gyakorlat: Ülj könnyű ülésbe, és emeld fel magad előtt mind a két karod, hajlítsd be a könyököd. Jobb tenyér befelé néz a bal tenyér kifelé. FONTOS: a csukló vállmagasságban legyen végig, vagy ha erősebb megtapasztalásra vágysz emeld pár centiméterrel magasabbra. Ha közben lejjebb ereszted akkor…..
1. Ülj könnyű ülésben, a könyököket finoman hajlíts be, a kezeket engedd le, majd egy hullámzó mozdulattal egyenesítsd a csuklót felfelé, és ismételd a mozdulatot, mintha az óceán hullámzását követnéd a kezeddel. Ez a gyakorlat megadja neked az apai princípiumot: a vizet. Használd a teljes karod a…..
A mostani helyzetben mindenki értesült a világban eluralkodó vírus terjedéséről. Elsősorban ez a cikk nem a vírusról szól, hanem arról hogy miként segítheted a fizikai, mentális és energetikai testeid egyensúlyát. Ilyenkor kialakuló félelmek, kilátástalanság és az állandó rettegés bele tud rántani…..
A jógikus táplálkozás tudomány szerint a legjobb, ha legalább 1 órával étkezés előtt vagy után iszunk, de nem közben. Ez lehetővé teszi, hogy a gyomorbanlévő emésztőenzimek hígítatlanul emésszék az ételt. Aranytej másnéven GOLDEN MILK A kurkumagyökérnek fényes, sárga pora van, egyike a currypor…..
A halál akkor történik meg, amikor leáll a légzés. A fizikai test nem tud többé sem mozogni sem növekedni és megindul a pusztulása. A lélek finom tudatossága elkezd elválni a fizikai testtől. Ám az első 3-4 napban előfordul, hogy a tudat a test körül lóg/a test közelében marad. Még mindig lehet…..
Üljön könnyű ülésben. Helyezd az ujjhegyeidet a szív középpontjába, miközben az ujj körmöket megérinted. Mind a négy ujj finoman megérinti a szív központját. A hüvelykujj felfelé nyúlik. Az ujjak természetesen a szív központjába görbülnek. A szem 1/10 re nyitva, az orrcsúcsra összpontosítva.Zengesd…..
Az a szándék, hogy tudatosan felemeljük a kommunikációnkat. Nincsenek trükkök! Az általad kimondott szavak mögött ott kell lenned! Úgy kell kimondanod  a szavakat, hogy egész lényed teljesen benne legyen. Ez nem könnyű, de ha nem vagy benne, akkor inkább maradj csendben! Ha másképp kommunikálsz…..
Ünnepeld Yogi Bhajan születésnapi évfordulóját Minden évben ünnepeljük Yogi Bhajan születésnapját. Ez egy nagyon különleges alkalom, amikor együtt énekelünk az összes felbecsülhetetlen tanításért, amelyet ő megosztott velünk. 11 napon keresztül: augusztus 15 - augusztus 25 A Guru Guru Wahe…..
  Öt elemből állunk, ezek a következők: föld, víz, tűz, levegő, és éter. Ehhez az öt elemhez ötféle megnyilvánulás tartozik: kapzsiság (lobh), bujaság (kam), düh (krodh), ragaszkodás (moh), és a negatív ego (ahangkar). Ha sárból vagy, hogyan szabadulhatsz meg a sártól? Ha földből vagy hogyan…..
A hüvelykujj által a meditációban kifejtett nyomás ritmikus reflex áramot vált ki a központi agyba. Ez az áram aktiválja az agyterületet közvetlenül a tobozmirigynél. Ez egy olyan egyensúlytalanság ebben az állapotban, amely látszólag megtörhetetlen a mentális és fizikai függőségekke szembenl. Az…..
Yogi Bhajan ezt a meditációt 1996. július 30-án tanította. Azt mondta, hogy a félelem egyensúlytalanságot okoz a személyiségünkben, és viselkedési problémákat okoz. Ezt a meditációt tanította, hogy segítsen nekünk felszabadítani a félelmet és egyensúlyt teremtsen az érzelmeinkkel! Ülj a sarkakra…..
Egy kozmikus méretű paradoxon: a nő azt akarja, hogy férje biztonságot nyújtson a számára A férj azt akarja, hogy felesége támogatást nyújtson számára. A nő úgy érzi, hogy csak akkor képes támogatást adni férjének, ha az biztonságot ad neki. A férfi pedig meg van győződve arról, hogy csak akkor…..
A FÉRFI SZERET EGY NŐT, MERT INSPIRÁLJA Az a férfi, aki igazán szereti feleségét, azt akarja, hogy az fejlessze magát. Ha egy férfi nem akarja, hogy a felesége fejlessze képességeit, azt akarja, hogy csak az ő számára létezzen. Időnként nehéz elhinnie, hogy a nőnek alacsony az energiaszintje vagy…..
A NŐNEK ELKÉPZELÉSEI VANNAK, A FÉRFI PROBLÉMÁKBAN GONDOLKODIK Mivel a nő sokfelé dologra tud egyszerre gondolni, inkább képes több ötlet és elgondolás párhuzamos kezelésére. Érzelmeket, fantáziákat és elgondolásokat is képes beépíteni. Egyes gondolatai komolyak, mások pusztán fantáziálásnak…..
Képzeld el hogy van egy ház a fejedben, minden csodálatos dologgal pl. karrier, család, barátok, virágoskert. Tudatában vagy annak, hogy mit gondolsz, mit fogsz vacsorázni, tudod, hogy szereted az olvasott könyvedet. Most képzeld el, hogy van egy hátsó szoba a fejedben, ahol minden dolog, amit nem…..
Gyere és tapasztald meg a szeretetet ezen a meghitt ünnepélyes mantrázós workshopon. Decemberbe lépve érezhetjük, hogy egyre közelebb kerülünk a karácsonyi meghittséghez, ami segít megtapasztalni a nyitottságot, megbocsátást, a másik elfogadását ítélkezés nélkül. Engedd, hogy hasson rád ez a…..
Többféle válasz létezik erre a kérdésre, ez csak egy a sok közül:  A kundalíni jóga gyökerei az idő kezdetéig nyúlnak vissza és úgy tűnik kötődik az összes kultúra bölcs hagyományaihoz, ahol csak felgyulladt a tudatosság szikrája. A kundalíni jóga megadja az eszközöket, a technológiát, a…..
Szeretettel várunk mindenkit, aki elkezdené, újrakezdené vagy csak kipróbálná a Kundalini jógát!A Kundalini jóga a leggyorsabb módszer a test, az elme és a lélek kiegyensúlyozott viszonyának megteremtésére. A Kundalini jóga gyakorlásának különleges jutalma és ajándéka az, hogy gyorsan szembe tudsz…..