Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A Beautiful Loser

21 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napos oldal Index és kutyák 2017.04.11 10:27:53
A hétvége nagy híre az, hogy kikerült a bejegyzésünk az index címlapjára, és a lapletöltések száma (ahányszor a posztra kattintottak) már 8000 fölött jár. juhúú!  Link itt: http://dogventure.blog.hu/2017/04/07/tenyleg_jo_ha_olyan_a_kutya_mint_a_gazdaja A másik, hogy elkezdtem sétáltatni két…..
"He wants to dream like a young manWith the wisdom of an old manHe wants his home and securityHe wants to live like a sailor at seaBeautiful loserWhere you gonna fall?When you realize, you just can't have it all"..
A tegnapi, hosszú szünet után keletkezett bejegyzésben igértem, hogy leírom, milyen inspiráló oldalakat olvasgattam/olvasgatok. Nem kell itt valami spirituális pszicho-izékre gondolni, inkább csak gyakorlatias írások, amik pozitív szemlélettel közelítik meg a felvetett problémákat.  1. Csináld meg!…..
Igen, kiszámoltam, erre is van weboldal, tényleg 562 nappal ezelőtt kezdtem írni ezt a blogot de sajnos a 182. nap óta nem írtam, csak hogy teljesen specifikusak legyünk.  Na először is reflektálok erre az előző, 380 nappal ezelőtti bejegyzésemre és azokra a dolgokra amiket akkor írtam.  "…..
Na igen, ez a "100 napig minden nap teszek valami értelemeset" projekt elég csúnyán megbukott, úgy tűnik, még a negyedéig sem jutottam el, minden bizonnyal valamilyen instant lelkiválság okán abbahagytam az írást, majd nem is folytattam. De azért történt közben egysmás, nem tétlenkedtem. Találtam…..
Ez engem komolyan foglalkoztat egy ideje, szóval gondoltam elmondom, mire jutottam. Naszóval: a kérdés az, hogy vajon mi a jobb. Ha beavatsz másokat a terveidbe, vagy ha kussolsz róluk. Én sokáig mindenről kussoltam - és nem is valósítottam meg őket. Aztán ez elgondolkodtatott.…..
Napos oldal 22. nap 2015.10.14 23:30:44
Tovább folytattam az álláshirdetések böngészését, mérsékelt sikerrel. Bár hívott egy csajszi a profession alapján, akit zavarba hoztam az első keresztkérdésemmel az állással kapcsolatban, de azt hiszem, ez csak véletle volt. Írtam egy blognak, akik egy hirdetésben szerzőket…..
Napos oldal 21. nap 2015.10.13 21:44:48
Hát. Ma elkezdtem álláshirdetéseket nézni. Eléggé lelombozó. Láttam több hirdetést is, amiben cikk-írókat, fordítókat keresnek, akár alkalmi jelleggel. Nem lenne rossz valami ilyesmit csinálni, szívesen foglalkoznék ezzel (az újságírás már régebben is tervben volt, de…..
Napos oldal 20. nap 2015.10.12 23:21:09
Nos igen, eltelt egy hét, anélkül, hogy egy sort is írtam volna... Egyéb dolgokkal voltam sajnos elfoglalva, mint például gyomorrontás... Na meg a az új biciklimet szereltem és hordtam szervízbe jópár napon át, de azt hiszem mostanra végre használható állapotba…..
Egy diktatúrát pedig túlélni. 7 milliárd 371 millió ember él a Földön. Mire ezt leírom, 1000-rel megint többen leszünk. Mindenkinek pontosan egy élethossznyi ideje van – és sehol nem tanítják, mit kéne vele kezdeni. Csak pótcselekvések vannak. A társadalmak standard válasza…..
A Beautiful Loser 2015.10.06 22:17:37
Napos oldal 12. nap 2015.10.04 23:14:33
Hát, erről többet nem is mondanék, az alcím, na meg a belinkelt videó magáért beszél.  Azt hiszem, nekem is volt egy ilyen tervem valaha.... Persze ott van a "To do list"-emen számos egyéb dologgal együtt, amikre már 10 évvel ezelőtt sem emlékeztem, mint például dolgozni egy…..
Napos oldal 10. nap 2015.10.02 17:26:54
Úgy érzem, nem voltam egészen hatékony a blog-projekt tervezési fázisában. Tegnap sem írtam, és ma sincs igazán sok inspirációm, igaz, ez annak is köszönhető, hogy ma péntek van és eddig a hét 4 estéjén valahol valamilyen bár-vagy konyhapultot támasztottam. Amit persze nem…..
Napos oldal 8. nap 2015.09.30 15:31:30
Erről a sokat idézett Robert Frost-vers jut eszembe, amelynek legismertebb sorai: "Two roads diverged in a wood and I— I took the one less traveled by, And that has made all the difference." Persze, ha csak ennyit másolok be, akkor nem látszik, hogy a versben a lírai én valójában csak…..
Tegnap biciklit béreltünk Bariban és eltekertünk egy Molfetta nevű, viszonylag jelentéktelen kisvárosig, ahol az egyetlen említésre méltó talán a finom cappuccino és a fogyasztása közben megszemlélt motorostalálkozó volt, továbbá egy pizzéria ahol nem készítenek pizzát (csak…..
Sajnos nem sikerült olyan mértékben haladnom az utazás alatt, mint ahogy szerettem volna, idő és hálózat hiányából következően. Mindenesetre, már az első pár nap során is feltűnt, hogy mik azok a dolgok, amiben hasznomra válhat illetve segít fejlődni egy ilyen jellegű projekt,…..
Napos oldal 2. nap - Bari by Day 2015.09.26 00:31:57
Nem, nem tudok feltölteni, talán ezt a szöveg még menne de a képek biztosan nem… Na mindegy, majd utólag, a lényeg, hogy meglegyenek a bejegyzések. Ma is lőttem pár képet, ki is pofoztam őket Adoba Lightroomban, bár még így is hatalmas a lemaradásom a régebbi képeimmel: Málta,…..
Napos oldal 1. nap 2015.09.26 00:17:51
Az első napot bevallom, máris ellógtam... De mentségemre szóljon, hogy szörnyen működik (vagyis nem működik) a wifi az apartmanban, dehát Dél-Olaszországban vagyunk, minek a hálózat...?! Szóval félórányi szenvedés után elment a kedvem a dologtól, pedig lőttem este pár képet…..
Ma elmentünk kirándulni Monopoliba és Polignano a Mare-ba, ez utóbbi igen megragadó kisváros szórványosan előforduló német turistákkal. Jó sok képet csináltam, öböl-szikla-naplemente kombó minden szögből. Ahogy épp az egyik ilyen képet lőttem, az ugrott be hirtelen, hogy…..
Napos oldal -1. nap 2015.09.22 17:07:35
Nem igazán haladtam ma sokat gondolataim síkján, mondjuk az igaz hogy melóban voltam eddig. De, hogy mára is legyen azért valami magvas gondolad, beleolvastam ebbe a blogba: http://perenyiandras.com/a-kudarctol-valo-felelem-legyozese/ (kép innen), ahonnan az alábbi bölcsességet…..
Napos oldal -2. nap 2015.09.22 00:12:09
Megpróbáltam facebook-oldalt létrehozni ennek a blognak, nem igazán sikerült (még). Egyébiránt nem sokat haladtam előre. Kimostam pár cuccot. Beregisztráltam a www.dogsurf.hu oldalra (13. ker kutyái, reszkessetek!) Majdnem elmentem jógára. Kaptam egy állásajánlatot egy nagyon…..
Napos oldal Az eleje (-3. nap) 2015.09.21 00:25:54
Hol is kezdjem... 100 (+3) nap múlva, 2015. december 31-én megkapom  az utolsó fizetésem, ennyi időm van tehát arra, hogy kitaláljam, hogyan tovább, mit is akarok kezdeni az életemmel. Múlt héten derült ki, hogy megszűnik a cég, ahol dolgozom (és amit egyébként kedvelek leginkább…..
Napos oldal Tanult optimizmus 2015.05.28 22:50:44
Az előző bejegyzésemben, "érzésre" megfogalmazott nézőpont-váltás szükségességéről (is) szól Mérő László cikke Martin Seligmanról és a tanult tehetetlenségről. Mérnöki hozzáállásával Mérőnek kezdetben nehéz volt megértenie, hogyan alapulhat egy tudomány és annak…..
A poliamória egy olyan kapcsolati forma, ahol több, mint két ember szerelmes egymásba. Itt írtam róla, ha nem hallottatok még róla, akkor előbb ezt olvassátok el. Ezek az emberek vagy együtt élnek, vagy nem, vagy egyszerre szexelnek vagy nem, vagy mindenki mindenkivel vagy nem, ezt…..
Olvastam ma egy cikket a gyerekvállalásról, elég kemény. Arról szól, hogy mennyi ember vállal gyereket, mert kell, aztán meg szenved mert hatalmas szívás az egész (ennek az aspektusait nagy részletességgel indokolja is.) De persze, az jó, ha sok gyerek születik... Hát nem tudom.…..