Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egri Katalin

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha nem ismerjük a környezetünket, ha nem is vagyunk kíváncsiak arra, mi, miért történik a világban, akkor összeesküvés-elméleteket gyártunk, hogy leplezzük a tudatlanságunkat, vagy egyszerűen gyűlölködünk, mert így elhárítunk magunktól mindent, ami érthetetlen számunkra. A…..
Arra gondoltam, készítek egy globális körképet a pénzes pasira hajtó csajokról és az őket övező sztereotípiákról, valamint egyes országokból tényleges tanácsokat is kaphatnak…..
Egy kis adalék a halálbüntetésről indult vitához. Nem gondoljuk, hogy ez eldöntené a vitát - pro vagy kontra. De ki tudja? A poszt végén ön is szavazhat...
Egri Katalin 2015.05.21 14:52:06
@Muad\\\'Dib: Azt írod, "egyértelmű, hogy ő nem tekinti az életet szentnek és sérthetetlennek, mi csak lehetővé tesszük, hogy eszerint történhessen a büntetése is."
De én nem az ő elvei szerint szeretnék gondolkozni, cselekedni. Pont ez a lényeg. Sem indulatból, idegből, dühből, bosszúból, stb.
Egri Katalin 2015.05.21 14:57:21
@sélli_: Ha módomban áll egy késsel olyan sérülést okozni, amibe nem hal bele, akkor így fogok tenni. De ha belehalna a sérülésbe, azt is megkülönböztetném a szándékos emberöléstől. Persze a jog nem tudna különbséget tenni, mert ők nem látnak bele a fejembe, ezért ez önvédelemből történt emberölésnek számítana, ez igaz. Én a saját lelkiismeretemmel viszont máshol és máshogy számolok el.
Egri Katalin 2015.05.21 17:41:51
@Tfilgol: Szerintem igen, az öngyilkosság is bűn, pontosabban fölösleges, mert nem lehet megmenekülni a bűnhődés vagy bármilyen fájdalom, szomorúság elől öngyilkossággal. Én ebben hiszek, de a hit az nem logikus dolog, ezért vitatkozni is felesleges rajta. Minden, amivel ártunk magunknak vagy másnak olyan dolog, amit akár evilágon akár a túlvilágon már nagyon bánunk majd, és van hogy a bűnhődés keményebb, mint egy halálbüntetés vagy egy börtön, én ebben hiszek. És ezzel most nem a pokol tüze maszlagot akarom itt mondani, hanem azt, hogy lehet rémálmaid lesznek egy életen át, vagy tönkremegy az életed valamilyen bűnöd miatt akkor is, ha sose derül ki, hogy te követted el. Erre értem, hogy magammal talán még nehezebb is elszámolni és együtt élni akár egy életen át a tudattal, ha elkövetek valami ilyesmit. Vannak akik sose teszik túl magukat a bűneiken, akkor se, ha a börtönből kijönnek, vagy le se ültetik őket.