Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zajos

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évekig azt gondoltam, hogy semmiképp sem lehet szó tudatos összeesküvésről. Mármint hogy lehetetlen, hogy a Tesco szándékosan próbáljon meg azzal a piti trükkel pénzt keresni, hogy pár forinttal olcsóbb árat ír ki a polccímkéken, mint amit a végén a kasszánál elszámolnak.…..
zajos 2008.02.18 18:44:17
A Tesco-ban sajnos rendszeresen előfordulnak fogyasztói árral történő manipulációk. Néhány trükk ami már közkézen forog, de hátha valaki még nem ismeri!!
A leggyakoribb eset amit a téma felvetője is leírt, hogy a terméken, ill. a gyűjtőegységen feltüntetett ár kevesebb, mint amit a vonalkód leolvasása után a pénztárnál a kezelő leolvas.
A második eset, ha pl: két azonos kiszerelésű, és csak paramétereiben eltérő terméket kínál megvételre az áruház akkor a feltüntetett ár mindíg a leggyengébb jellemzővel rendelkező termék árát jelöli, viszont a polcon/ládában kézközelben a magasabb paraméterekkel rendelkező termék lesz megtalálható sokszor lényegesen drágábban!!Persze a legalsó polc legbelső sarkában lesz az """akciós"""termékből is, de mivel szinte egyforma a csomagolás fel sem tűnik, főleg ha laikus az ember.Persze a valós ok abból fakad, hogy nincs sehol propagálva, hogy abból a termékből több alternatíva is kapható. Akkor van ebben az esetben szerencséje a szemfüles vevőnek ha kiszúrja az okosságot. Fontos a vevőtéri árleolvasók használata!!!!!(Már ha működik)
Nem véletlen a polcokon az árcédulák cseréje sem!!
Alapesetben a termék alatt lévő műanyag sávon van elhelyezve az árcédula.
A műszaki, és számítástechnikai osztályon pedig már erősen keverednek a dolgok.Azonos termékből(üres cd,dvd,számítástechnikai kiegészítő stb) több oszlop a drágább kivitellel van tele a polcokon, viszont a kintlévő árcédulák többségén az olcsóbb termék ára szerepel. Ezért könnyen előfordulhat, hogy a gyanútlan, vagy éppen jóhiszemű vásárló rápillantva az árcédulára látván a számára kedvezőbb árat a cédula felett elhelyezett drágább termékből vesz el!! Aztán jön a meglepetés a pénztárnál.
Elég ha egy nagyobb bevásárlásnál csak 2-3 ilyen trükköt néz be az ember, és máris akár2-3-4-----...ezer Ft-tal is levehetik a gyanútlan vásárlót!!
Ezt napjába cirka 3-5 ezer aktív vásárlóval megjátszák...hát nem rossz kis plusz bevétel.
ITT VISZONT ÉRDEMES MEGJEGYEZNI, HOGY TÉNYLEG IGAZ A TESCO SZLOGENJE MISZERINT: "A LEGKISEBB IS SZÁMÍT"