Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MonsieurCubée

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.” Biztos ismered ezt a Woody Allen-poént. Röviden én is összefoglalnám a mai bejegyzést: az expozíció, a blende, a záridő, a fényérzékenység mind-mind a fényről szól. Most, hogy…..
Mit érne egy autós vélemény-blog legjobb autós üldözések best-of lista nélkül, ezért íme egy saját lista, amelyben igyekeztem összegyűjteni olyan jelenteket, amelyek nem szerepelnek a legtöbb listán, és a mai nethuszárok túl fiatalok ahhoz hogy teljes pompájukban átéljék a nagyképernyőn. Az autós…..
Hat évad alatt a The Walking Dead nem sokszor tudott sokkolni engem, az első ilyen Rick feleségének szülése és halála volt, a második meg a két kislány halála az amúgy kiváló The Grove című részben. Na jó, volt egy harmadik is, amikor Rick húzott egy Jack Bauert, és kiharapott egy gigát, amikor…..
MonsieurCubée 2016.10.26 11:30:40
@dívamacska: Bocs, hogy beleszólok, csak pont ezen gondolkodtam a rész után. Én azért nem értek veled egyet, mert úgy írod le a "civilizáltságot", hogy valamihez, valakihez hozzákötöd az embert egy apokaliptikus világban. Az alapfelvetés az, hogy mindannyian állatok vagyunk, ez kiirthatatlan ösztön, ami mindig ott van bennünk, legfeljebb elfelejtettük, mert civilizáltan élünk egy ideje. Egy olyan világban, ahol nincs már civilizáció, nincs társadalom, nincsenek szabályok és törvények, mindenki azt csinál, amit akar, kijön az emberből minden rejtett ösztöne, hiszen egy ilyen világban egyetlen dolog marad, a túlélés, az pedig ugye a legalapvetőbb ösztönünk. Ez nyilván máshogyan mutatkozik meg, ha a helyzet az, hogy még él a családunk, akikben nyilván megbízunk, tehát ott, egymás közt megmarad a civilizáltság. Ezt a kérdést viszont úgy kell vizsgálni, hogy az embert egymagában helyezzük egy ilyen helyzetbe, ahol csak magára számíthat és senkiben nem bízhat. Csak akkor mutatkozhat meg az, hogy vajon mindenki visszaváltozna-e állattá, ha nincs már semmi, ami a civilizáltsághoz kötné. Erről szól az alapfelvetés. De még ha tartjuk is magunkat ahhoz, hogy él a család, akiknek kaját kell szerezni (ami ugye már az a helyzet, ahonnan az emberiség indult, azaz, amikor állatok voltunk és csak mi és a családunk volt fontos), akkor is felmerülhet az, hogy mit tenne meg az a haverod, aki civilizáltnak tartja magát egy ilyen világban. Mert azt nem hiszem, hogy nem adná fel minden becsületét, tisztességét, civilizáltságát, ha a családja élete múlna rajta. Ez pedig bizonyítja, hogy csak a család akadályozza meg abban, hogy ne csak öljön és erőszakoljon. Csak az tartja benne a maradék civilizáltságát.
MonsieurCubée 2016.10.26 13:36:20
@dívamacska: Áh, értem a gondolatmeneted, ezzel egyetértek én is. Valóban nem vagyunk képesek hosszútávon így élni, mindig törekszünk a rend valamilyen formája felé, hogy biztonságban tudhassuk magunkat. Ha eleve így értetted, amit írtál, akkor sorry, mert én arra reflektáltam, hogy nem minden ember állat. Szóval azzal együtt, hogy alapvetően törekszünk a rendre és biztonságra, még az előtt, hogy ezekre törekednénk (vagy ha nem látni az alagút végét, elkeseredettségünkben) szerintem mind állatok vagyunk, legalábbis ez az alapösztönünk. Nyilván amióta nem így élünk, felvettük a civilizáltságot, rengeteg egyéb ösztönt is felvettünk közben, ami miatt nem biztos, hogy mindenki képes lenne ugyanarra az állat viselkedésre, de úgy gondolom, hogy ez mindenkiben benne van, maximum elfelejtette. Egy ilyen apokaliptikus világ pont az a környezet, amiben van az a helyzet, ahol átváltozik akárki. Ettől függetlenül persze nem így látom a világot, csak ebben a helyzetben.
MonsieurCubée 2016.10.26 14:33:07
@dívamacska: :D Reméljük ez az egész csak teória marad és nem kell élőben tesztelni, hogy vajon tényleg állatok vagyunk-e mind.
Úgy néz ki, mintha a Top Gear-en átok ülne. Az amerikai változat kaszájáról néhány napja írtunk, az angol változat pedig épp most veszítette el műsorvezetőjét. Az angol Top Gearről azt kell tudni, hogy a BBC megy és korábban úgy jellemezték, mint az autós műsor, ami a nem autóbuzik számára is…..
MonsieurCubée 2016.07.04 18:25:00
@gregorik: Sokan igen és a harmadik részig én is úgy voltam vele, hogy csak ők hárman képesek azt nyújtani, de kiderült, hogy nem. Chris Harris és Rory Reid olyan tesztet nyomott le, ami legalább olyan minőségű volt, mint a trióé. Ugye a stáb többi tagja szinte egy az egyben megmaradt, azaz a klippek minősége kifogástalan, de azt a pluszt, amit Clarksonék adtak hozzá, ez a két srác is kirázza a kisujjából, rájuk kéne építeni.
MonsieurCubée 2016.07.04 19:00:20
@Virág et.: Kár, hogy így van, mert tényleg lehetne két nagyon jó műsorunk. Így viszont el fog tűnni a Top Gear, ha nem találják fel magukat.

Egyébként ja, várható volt.
Óriási hírt hozott le a Variety, és persze az összes többi médiaipari szaklap: a Jóbarátok Joey-ja, azaz Matt LeBlanc lett a Top Gear új házigazdása. Ő egyébként az első nem brit születésű házigazda a műsor történetében. A hányattatott sorsú Top Gearnél azóta kapkodnak két kézzel az új…..