Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bubu150

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ha én is ilyen leszek, lőjetek le!" Apámnak ez a -félig tréfásnak szánt- mondata régen, 25-30 éve hangzott el.  Mégpedig az akkor már velünk élő, idős szülője kapcsán. Az egykori délceg tartása megmaradt nagyapának, de a kor és az agyi érelmeszesedés mindent lerombolt,…..
  Piroska már többször szerepelt banknépszerűsítő oldalunkon, ahol a legnagyobb magyar lakossági bank fura ügyeinek sorozatát mutatjuk be.Ha valaki nem olvasta az előzményeket, elég az alábbi címekre klikkelni:Az OTP megvette a Parlamentet Nem hittem volna – OTP saga…..
bubu150 2008.02.18 16:46:19
Nem csak az OTP játsza el az ügyfelekkel ezt a pénz elszipkázást, hanem a K&H is. Én ugyanabban a cipőben járok, mint Piroska.Az édesapám halála után örököltem kamatozó kincstárjegyet. Február 14-én fel akartam venni 500.000 Ft-ot, mert lejárt 13-án a betét. Arra számítottam, hogy 500 ezer Ft-ot és a kamatot( amelyből levonták a kamatadót)kapok kézhez. Az ügyintéző hölgy, azt közölte, hogy 423.000 Ft jár csak nekem. Kérdésemre, hogy hova tünt 100.000 Ft, kinyomtatott egy papírt,amelyben ez állt 99.000 Ft a kamatadó.Ezután szinte szó szerint az a beszélgetés zajlott le közöttünk, mint Piroskánál, no és az elvonulások a színfalak mögé, a teljesen tanácstalan, kínos tekintetek az ügyintézők szemében. Most ott tartok, hogy bennt hagytam a pénzt, és várom az örösödési illetékről a papírt( ami lehet, hogy egy év múlva jön csak), hogy be tudjam mutatni a banknál, milyen becsületes állampolgár vagyok és befizettem.Addig a bank ingyen használja a pénzem.Szerintem a tőkéhez a banknak semmi köze,azon kívül, hogy használja és leveszi a maga hasznát a kamatnyereségnek hívott összeggel. Az adóhatóság feladata, hogy kiszabja és ha az ember nem fizeti be, behajtsa az adót.Az illetékhivatal ügyfélszolgálata megszünt, telefon foglalt ill. nem veszik fel.( Hungária krt.) A bankból telefonáltak( mert konzultáltak saját jogászukkal), hogy vegyem ki a 423.000 Ft-ot és ha megjön a papír az illetékről, befizettem, menjek vissza és kiszámolják, mennyi jár még. Ebben én nem bízok, mert utólag nehéz behajtani bármilyen összeget a bankoktól. Amikor a bank jogászának illetve adószakértőjének a telefonszámát kértem, nem adták meg, mivel belső szám. Tehát itt tart az ügyem. Azt tanácsolom minden felelős szülőnek, aki jót akar a gyerekének, hogy jól gondolja meg mibe fekteti a pénzét, mert az mindegy melyik bankban van. Egy kényszerűségből K&H bank ügyfél.