Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PappÁgnes

93 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy gondoltam, kedveskednék Nektek így ünnepek alkalmából egy általam készített letölthető ajándékkal, ami egy kis segítséget nyújthat boraitok, pezsgőitek kóstolása során.    Sokszor hallottam már tőletek azt, hogy korábban kóstoltatok egy bort, de sajnos már nem emlékeztek rá mi volt az (pedig…..
Debreceniként főképp e város borkóstoló estéiről szoktam beszámolni Nektek, és habár tudom, hogy a kedves olvasóimból nagyon sokan máshova is valósiak, azért ha Debrecenbe keverednétek látogassátok meg a Mámor borszaküzletet, ahol nem mindennapi borokkal és kedves kiszolgálással várják az…..
A Somlói borvidék tökéletes célpont természetjáróknak, kirándulóknak és borkedvelőknek egyaránt. Ha pedig a felsoroltak mindegyikének szerelmese vagyunk, akkor ezzel a borvidékkel megütöttük a főnyereményt.  A mi utunk a somlóvásárhelyi Barcza Pincészethez vezetett. Szemben a pincészettel is van…..
Budapesten élsz és szeretnél úgy meglátogatni egy pincészetet, hogy ki sem kell mozdulnod a városból? Létezik ilyen? Jó hírem van, igen.  Az egyik közülök a budafoki Várszegi Pincészet.   A pincészet ültetvényei Balatonszemesen, Balatonlellén és Balatonbogláron találhatók, azonban…..
Valamikor tekintélyes szekszárdi szőlősgazdára, a címkén szereplő kedvenc Nagyapámra emlékezve készítettük ezt az öreg tőkékről és új ültetvényekről származó, gyümölcsös és fűszeres bort. Soha nem felejtem, ahogy gyermekként a lovas kocsi bakján Nagyapám mellett ülve, a szekszárdi  szurdokban…..
A borszerető emberek több szempont alapján választanak bort. Ha én olyasvalaki lennék, aki a címke alapján dönti el, hogy mit visz haza, akkor nálam a Balassa borok rögtön célba találnának. Egyszerű, letisztult, elegáns, a lényeges információk előtted vannak. Ahogyan azt a címkén is láthatjuk, egy…..
Ha néznél valamit... Ha szereted a boros tartalmú filmeket, akkor irány a Netflix! Néhány hete bukkantam rá ott egy ígéretesnek tűnő film előzetesére. A címe: Bor, mámor, barbecue. Péntek este volt a premier a Netflixen, amit mondanom se kell, elég izgatottan vártam. Mert az a helyzet, hogy minden…..
KÖNYVAJÁNLÓ Mireille Guiliano - A francia nők karriert csinálnak Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez a könyv nem csak nőknek szól. Viszont e tartalmas és megkapó kötetben van egy olyan szál, ami a pezsgőhöz kötődik. Mireille Guiliano, a könyv szerzője a híres Veuve Clicquot Részvénytársaság (LMVH)…..
forrás: https://www.facebook.com/ihatobb/ Február 29-én bort kóstolni igazán rendkívüli dolog, hiszen ez a nap csak négyévente következik be. Papp Ágnes írása és Nyulasi Gábriel István fotói Pazar kilátások A Badacsonyi nem hiába az egyik kedvenc borvidékem, sokszínűsége magával ragad. A…..
A bor egy olyan dolog, amit sok mindennel össze lehet kapcsolni. Tudtátok például, hogy Magyarországon szőlő és bor tematikájú futóversenyek is vannak? Szerintem ez egy nagyszerű dolog, hiszen a futás és a borvidékek népszerűsítése egyszerre valósul meg. Nekem nincsenek tapasztalataim ilyen…..
PappÁgnes 2020.03.04 14:10:46
@elzee: Ez mindenképp jó hír azoknak, akik az ország ezen részén is keresnek ilyen futóversenyeket! Köszönöm a hozzászólást! :)
Always wine Borkát a borodnak! 2019.12.03 18:52:44
Az egyik este nem jött álom a szememre, így arra gondoltam bújom egy kicsit az instagramot. Kis idő elteltével egy olyan profilra sikerült rábukkannom, ami igencsak felkeltette az érdeklődésemet. [És igen, ez nem sokat segített az elálmosodáshoz, épp ellenkezőleg. :D ] Kézzel készített makramé…..
Always wine Bor Mámor Debrecen 2019.11.26 13:13:16
Számomra mindig azok az emberek a legérdekesebbek, akik hittel és alázattal csinálják, amit csinálnak és közben szeretnének értéket is átadni másoknak. Balogh János is ilyen ember, aki feleségével együtt elindította Debrecenben boros családi vállakozásukat, a Mámor borszaküzletet. János 18 év…..
Hamarosan beköszönt a tél, azonban mi még kellemes hőmérsékletű novemberi napokat élhetünk át. Ilyenkor jól esik egy testesebb fehérbor, egy vörösbor, vagy épp egy siller.  Én most a kedves olvasóimnak egy sillertbort szeretnék bemutatni és ha már ezt választottam, akkor kicsit ki is térnék arra,…..
Miközben több ezer szőlőfajta és több tucat borospohár típus létezik, addig borosüvegből csak néhány standard forma és méret van.  Ebben a blogbejegyzésemben a különböző palackméretekről és azok elnevezéséről lesz szó. 12 különböző méret létezik 187 ml-től a 18 literes kiszerelésig. Az EU-s…..
Olvass el egy borhoz fűződő könyvet! Nagyon sok jó olvasmány közül válogathatunk. Én ezekből most László Ágnes egyik írását ajánlom: Kovács Nimród: Jó pincér voltam…. Ez a könyv Kovács Nimród hosszú és kalandos életét mutatja be egészen a borokhoz vezető útjáig. Ahogy a könyv hátulján is…..
A vakkóstolás a borkóstolás azon módszere, amely kiküszöböli annak a lehetőségét, hogy a kóstolt bort a címkéje, fajtája vagy egyéb ismertetőjele alapján ítéljük meg. A bor címkéjét, stílusát és fajtáját elrejtik a kóstolótól, hogy elkerüljék az esetleges elfogultságot vagy előre alkotott véleményt.…..
Tökéletes esti program egy jól megszervezett, színvonalas borvacsorán részt venni. Ahol az étel és a kóstolt ital önmagában is kiváló, de igazán együtt alkotnak különleges párosítást. Az ínycsiklandó menüsor mellett pedig számottevő boros ismeretekre is szert tehetünk. Kifejezetten örülök annak,…..
Három, viszonylag rövid napot tudtam eltölteni Pécs és környékén. Milyen céllal tettem ezt? Egyrészt már hónapok óta készülök arra, hogy meglátogatom egy kedves barátomat Pécsett, másrészt itt találjuk hazánk egyik borvidékét, amit jobban meg szerettem volna ismerni.  Magyarország ezen részére…..
Miért szeretek borászatokat meglátogatni borkóstolóval egybekötve? Több oka is van. Egy ilyen látogatás alkalmával megismerkedhetek különleges emberekkel, finom borokkal, ételekkel és gyönyörködhetek a borászat birtokában, miközben gondolatainkat osztjuk meg egymással a borokról vagy akár másról is.…..
Tudjuk-e mi a pezsgő, a gyöngyözőbor vagy a habzóbor? Mit jelent a champagne vagy a frizzante kifejezés? Szénsavas bor a pezsgő, a habzóbor és a gyöngyözőbor is. A pezsgő szénsavtartalma az erjedésből származó szén-dioxid megőrzésének az eredménye, a habzóbornál az élelmiszer-ipari célra…..
Érdekel Titeket a borok világa? Szeretnétek egy kirándulós hétvégi napot, ami nemcsak szórakoztató, de informatív is? Ha ezek a kérdések bennetek is megfogalmazódtak, akkor érdemes ellátogatnotok a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontba. Mikor tehetitek ezt meg? Minden hónap második szombatján.…..
A hajdúszoboszlói Mirage Étterem borvacsoráinak lelkes látogatója vagyok,  egyrészt azért, mert szeretek borvacsorákon részt venni, másrészt pedig azért, mert  minden egyes alkalom egy maradandó élményt nyújt számomra.  Legutóbbi borvacsora élményem egy BBQ & Grill & Rozé rendezvény volt,…..
Egy borászat pincéjének meglátogatása során gyakran fel szokott merülni az a kérdés, hogy mik a jó pince jellemzői. Mint minden témában, ebben is igazán el lehet mélyülni, apró részletekbe elveszve. Viszont én most csak az általános szabályokról írok Nektek, amik a következők: HŐMÉRSÉKLET Az…..
Minden borvidéknek megvan a maga bája, csak úgy mint a Badacsonyinak is. Nem véletlen, hogy többször is jártam már azon a vidéken. Mi az oka ennek? Az egyik oka az, hogy maga a borvidék gyönyörű. Én vagyok az az ember, aki ha végig sétál a Római út egy szakaszán, akkor biztosan készít minimum 20…..
Számomra a bor készítése művészet, ahogyan az étel készítése is. E kettő találkozása pedig egy gasztronómiai tökélyt alakíthat ki. Szerintem más is tudja, miről beszélek itt.Ezt az élményt most is - május 17-én este- átélhettem egy rendezvényen, ahol spárga ételek párosítása volt sauvignon blanc…..