Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lecsó

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A történelem zsákutcáján 2006.11.22 08:00:00
Szottyadt kis népszavazás lesz ebből, ha lesz egyáltalán. Még a kettősállampolgárságos kudarcnál is töppedtebb, nyamvadt kis népszavazás. Amit az OVB átengedett – és nem valószínű, hogy az Alkotmánybíróság jelentősen módosítana az eredményen –, az aligha elég…..
w Bolsi, aki komcsizik! 2006.11.12 22:04:00
Kissé megkésve szemlézem a szombati Népszavát, de nem baj, mert Andrassew Iván publicisztikája maradandó. Észnél maradandóbb. A veterán szakíró ezúttal Orbán Viktorra ripakodik rá, hogy az hagyja már abba a kommunistázást. Így ír: Orbán Viktor nyilván nem vette észre: azok,…..
w Bástyaáldozat 2006.11.09 01:10:00
Ritkán írom, hogy monnyonle, de akkor le is mony. Na jó, mondták mások is. Jópofa figura volt egyébként rendőrkapitányként, a hülye sapkájával meg a cigarettájával. Tudta, hogy a médiarendőrnek kellenek ilyen emblémák. Viszont legalább nem pipázott. Azt a verziót ugye senki…..
Lecsó 2006.11.09 13:09:32
Éppen a rendőr-szakmai kérdések feszegetésének elkerülésére írtam, hogy sok a "ha...". Én ebbe nem kívánok belemenni, mert nem értek hozzá.

Pammy!
Én is hallottam a módosítás esetleges irányairól. Ennek ellenére sem tartom most "kifizetődőnek" semmilyen irányban (enyhítés vs szigorítás).
A törvény sztem alapvetően jó. Egyes alap fogalmak viszont tisztázásra szorulnak, de ez nem a törvényalkotás feladata. Sokkal inkább a társadalmi normák fejekben történő rendbetétele, a szélesebb látókör sulykolása, hogy nem gondolkozzunk feketén-fehéren. És erre nincs igazi fórum.
Egyetértek veled. Lehet Alkotmányt emlegetni gyülekezés okán, de közben ne feledkezzünk meg azokról a nem kevésbé alapvető jogokról, ami szintén megillet minden magyar állampolgárt, aki mondjuk nem akar gyülekezni éppen ma éppen ott. A magántulajdon és köztulajdon védelmét, stb... Nem beszélve arról, hogy az Alkotmány nem a gyülekezéshez való jogot, hanem a BÉKÉS gyülekezéshez való jogot ismeri el, s támogatja annak gyakorlását.

A pedagógusokat nem a gyújtogató tinédzserek hittérítése okán említettem. Halvaszületett vállalkozás lenne. Ők elvesztek. Inkább az olyan jól szituált, a jövő értelmiségét képező, lézengő, fotózó-videózó, vagy ide-oda vonuló fiatalok okán, akik talán nem fogták fel, hogy mibe keveredtek. Pont azért nem, mert nem ismertek olyan fogalamkat, mint szándékegység, egyéni felelősség, és a többi olyan sokat hallott, de nem Gergényi és Bene álltal kitalált fogalmak.
Tanulni/tanítani kellene a "Viselkedés törvénytelen tömegbe vagy tömegoszlatásba csöppenés esetén" című tudományt? Talán...