Regisztráció Blogot indítok
Adatok
juz

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zimány Linda és Dombovári Vanda, az RTL Klub Reggelijének két műsorvezetője belekeveredett a politikai eseményekbe. Látszott, hogy nagyon feszültek, izgultak, hogy most akkor sikerül-e betartani a szerkesztői utasításokat, hogy könyörgöm Vandácska, és drága Lindácska nehogy…..
Hosszú leszek, de velős. Lustáknak a lényeg: alacsonyabb parlamenti és finanszírozási küszöbbel a vérgőzmentesebb hétköznapokért, valamint az örök és megbonthatatlan szabadpiacos kapitalizmusért. Mit kíván a magyar nemzet? Elitváltást, azt. Kívánja a magasan kvalifikált,…..
juz 2007.10.02 14:55:40
egyetértek TWA-val, azonban van egy logikai felvetésem. Ha a politika is a szabad verseny alapján működtethető, de belátjuk, hogy nem működik, akkor miért hivatkozunk újra a szabad versenyes történetre?
A szabad piaci verseny résztvevői minél nagyobb profitra törekszenek, akár kétséges eszközökkel is, hogy aztán befolyásoják a versenyt magát, vagyis a piac a monopóliumok felé tart, a saját tehetetlenségéből, amíg valami külső kényszer (törvény, piaci szabályok) nem érvenyesít velük szembe mást. Ez a piac logikája. A pártok, ha piaci szerveződési logika alapján működnek, ugyanígy a monopóliumra törekednek. Jobboldali egyazászló, baloldali egyabátor, neoliberális egyamédia elvek alapján. Ezért egy okos társadalom megalkotja azokat a törvényi kereteket, amelyek lehetővé teszik az új "piaci szereplők" belépését, a régiek - nem csak feedback! - ellenőrzését. Vagyis, valóban le kell szállítani a parlamenti küszöböt, de ahhoz, hogy ne váljanak a pártok nagy pártént sem mindenhova benyúló mammutvállalattá, szükséges még a kétkamarás parlament is, ahol a felsőházban a civil kontroll, érdekvédelem és értékvédelem is megjelenik, a társadalmi elvárásoknak és az alkotmánynak a védelmében. Akkor a pártoknak nem a célt és a stratégiát kellene megalkotniuk, hanem csak a stratégiát; a célt, a társadalom egyes szereplőinek az érdekeit - nem a nálunk nevetséges szaxervezetek röhejes paktumjai, hanem - a felsőház képviselné.
És tessék van új elit, de nem csak pártelit. Aki pártokhoz szegődik, az onnantól kezdve egy stratégiának a híve, tudja a helyét, és nem mindenhezértőjános.
w Találkozás egy fiatalemberrel 2007.09.26 19:00:00
163 millió forinttal támogatja az állam az MTV új animációs sorozatát, a Modern Képmeséket. Mint a WBlog megtudta, a sorozat szövegét Tóta W. Árpád, az Index főmunkatársa írja. Exkluzív interjúnkban tetemre hívjuk a fenegyerekként tetszelgő publicistát: miért és hogyan…..
w Töcsök és bogár 2007.08.03 04:30:00
Végre szexbotrány! Nem csak amolyan szűkszavú hírecske, hogy az alelnök válik, de persze közös megegyezéssel barátok maradnak. Nem ám hogy a polgármesternek új csaja van. Bővérű, inflagrantis, csámcsogós Blikk-featúra. A legjobbkor egyébként; pont kerepelni kezdtek a gazdák,…..
w Helyzetfokozódás 2007.06.04 04:30:00
Lezajlott a múlt héten egy meghitt kis ibseni jelenet. Kamaradarab, lényegében monodráma, Eörsi Mátyás monológja. A másik főszereplő, Puch László a színen meg sem jelenik, csak láthatatlan hangként. Első felvonás, az ATV, majd a Nap-Kelte stúdiója. Eörsi Mátyás…..
w Parancsolat Nr. 8. 2007.04.10 03:30:00
Hogy miért nem érdemes olyan közönségesen manipulálni, mint az eggyel alább megénekelt Hír TV-műsor tette, arra remek példa ugyanaz az adás. A Célpont ugyanis két riportból áll, amiből az egyik volt a szcientológiás, a másik pedig a Hankook-földekkel foglalkozott. Ugye, most…..
w A szóvivő és az osztálytudat 2007.03.13 05:00:00
Ebbe csúnyán beleszaladt Demcsák Zsuzsa. Szép találat, jó sztori, kajálják. Ahogy az elkényeztetett médiapicsa a kasztjának megfelelő bölcsödét keres, és ahogy jól szituált anyukákkal tologatja a háromkerekű babakocsit a Szent István-parkban. Monnyonle. Méghogy baloldal.…..
w Malacka az űrben 2007.03.08 06:00:00
Hétvégén MDF-kongresszus és tisztújítás, vagyis Dávid Ibolyát újraválasztják. Az elnökasszony erről azt mondta a tévében, hogy ha több jelölt van, az tiszta idegesség, megviseli a pártot, fölösleges stressz, úgyhogy ő üdvözli, ha nincs más jelentkező. Divergencia Új…..
w Rakétaválság 2007.01.23 10:00:00
Ma fiús témánk van, sajnos a hölgyolvasók most hoppon maradnak látszólag; valójában viszont jól teszik, ha leülnek, elpakolják a horgolást, és idefigyelnek. Úgyis csúnyán elhanyagoltam a világháborút, pedig nincs annak vége, sőt még el se kezdődött. Mai vendégünk a Kínai…..
w Kórtörténeti függelék 2007.01.11 06:30:00
Nem érne két bejegyzést a személye - bár a Nap-keltében ma is téma lesz; hiába, Orbán és Gyurcsány naftalinban pihen, ebből meg még lehet egy jó kis antiszemitizmus-balhé, mintha súlya lenne. De mivel sokan nem értették, milyen titkos féreg foga rágja Morvai Krisztina agyát,…..
Izrael leatombombázza Iránt! Már leszerelték a fitymát a zsidó atombombáról, szörcsög a nukleáris péniszpumpa, népirtásra készül a cionfasiszta rezsim! A holokausztbiznisz bevételeiből, persze. Ütős szalagcímek, eladják a lapot. Atombombázni, az már valami, talán még…..
w Reformimázst, azt ne! 2006.12.22 12:49:00
Gyurcsány évértékelt a minap, és elmondta, hogy vannak még hibák a kapitalizmus építésében: a reformok iránya jó, csak a kommunikáció, az meg nem. Úgy rémlik, eddig minden kormánytól hallottam ezt. Mind oda lyukadt ki, hogy semmi baj nem volna, csak jobban kéne kommunikálni.…..
w Isten, haza, anyád 2006.12.21 11:00:00
...ha olyan nyilvánvaló, hogy jóakarat vezérel bennünket, akkor miért gyűlölnek bennünket ennyire...  És ha az ember ezt nem dühében gondolja végig, hanem egy ilyen könyv olvasása közben gondolja végig, akkor szerény választ is tud adni erre a kérdésre. És világossá…..
w Cikkcakkban egyenesen 2006.12.18 16:43:00
Előkerült a kommentekben, de persze már jóval korábban is az a kérdés, hogy ha az ember újságot ír, és ezt úgy teszi, hogy nem kíméli semelyik oldal idiótáit, akkor az vajon nihilizmus-e. Először is elismerem, leszögezem, sőt le is csavarozom: nagyon is függ a habitustól,…..
juz 2006.12.19 10:28:53
Illúzió, már megen csak illúzió. Sőt közröhely. Milyen függetlenségről beszélünk? Ez is csak a gonoszság palástja. (kicsit patetikusan, persze, mert az most nem divat)

Ugyan ki gondolja komolyan, hogy ha magyar újságot vesz a kezébe, független téjákoztatást kap? Nem nihilizmus a függetlenség, hanem baromság. Pont az ellenkezője kellene. Hogy végre nyílt kártyákkal játsszunk. Hogy érdekekkel tudjunk végre vitázni, és ne ideológiákkal.

Számtalan társadalmi érdek egyensúlyozásáról kellene szólnia a politikának (és a közéletnek) és nem az emberek ösztöneinek a kijátszásáról, kinek pinával kinek ideológiával, kinek öszödi trágársággal, kinek györgypéteres álfelháborodással, kinek kerényiimrés szinpadiforradalmárkodással, és a sort lehetne folytatni, sőt csak folytatni lehet.

Ne értékeket védjünk, hanem érdekeket, mert az értékekről nem érdemes vitatkozni. Érdekekről viszont lehetne.
Pl: Lopni rossz, lopni jó? Gyerek rossz, buzi jó? Ha viszont úgy tennénk fel a kérdést, hogy "meg kell-e szüntetni falusi iskolákat?" vagy "fogadhassank-e örökbe gyerekeket buzi párok?" és nyíltan kimondhatóak lennének az érdekek, akkor fényévekkel közelebb lennénk a valósághoz.

És még egy: A széles interjú után PKI is blogolt, íme egy idézet:
"...nekem is inkább magamban kéne kavagnom, mint az ország értelmesebb részének,..." - értitek, aki őt olvassa, az már attól az ország értelmesebb része, hogy olvassa, de mivel "értelmesként" érzem, hogy az exfőmunkatárs úr az alantas ösztöneimre akar hatni, hát inkább leszek a szemében a butábbja, de hát mégis elolvastam... (fejvakarás)
w Agnosztikus hiszekegy 2006.12.06 14:30:00
Volt is, lesz is még vallási téma itt, ezért most szájbarágósan, ábra segítségével elmagyaráznám az alapokat. Remélem, ezzel elkerülhető lesz, hogy újra és újra feltegye a begőzölt olvasó a vaskos kérdést: honnan tudod, hogy nincs isten, he? Lássuk az első illusztrációt.…..
w Cigánymentes övezet 2006.11.23 02:09:00
Ügyeletes fasisztánk egy jászapáti kocsmáros, aki nem átallotta kitiltani a cigányokat a kocsmájából.  A dolog úgy történhetett, hogy a kocsmáros elmerült a 19. századi fajelméletben, aztán felkelt, és merő megátalkodott rasszizmusból kiakasztotta a táblát. Vagy pedig…..
w A félkegyelmű 2006.11.15 20:21:00
Sólyom László olyan ember, aki miatt érdemes megfontolni a személykritika műfajának bevezetését. Most egyelőre csak a dolgot őt magát nézzük: az elnök épp a TB-csaló orvosok ügyében tartotta helyénvalónak az elnöki kegyelmet. Sólyom László nem a törvényt, hanem a…..
Fodor Gábor bebootolt, felébredt ezeréves álmából, és szemmel láthatóan SZDSZ-elnök szeretne lenni. Fodorról ugyan csak homályos emlékeink lehetnek, mivel mély csendben töltötte az elmúlt éveket, de az látszik, hogy kivel vagy mivel kell megküzdenie. Két jelölt lesz,…..