Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Közös Ló Blog

40 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A népszerű streaming szolgáltatás alapjaiban változtatta meg zenehallgatási szokásainkat, sokan ráadásul még fizetni is hajlandók ezért...
A legnépszerűbb lakáscserélős cég immár egy dinamikusan növekvő közösségi finanszírozási platformmal is gazdagabb lett...
A Google nemrég fellőtt egy AI Duet névre hallgató kísérleti programot, amely lehetőséget ad arra, hogy billentyűzetünk és egy mesterséges intelligencia segítségével közösen zenéljünk. Koncertmeghívásokra viszont még nem érdemes számítani…..
A legnépszerűbb online lakásközvetítő szolgáltatásnak most sincs oka semmi panaszra, ám nagyon úgy tűnik, hogy nagyobb luxusra vágyik: Állítólag 200 millió dollárért készülnek megvenni a Luxury Retreats nevű hasonló elven működő felsőkategóriás szolgáltatást...
A legnépszerűbb közösségi finanszírozási platform bekebelezte az élő videoközvetítésekre szakosodott partnerét, a Huzzát...
A Tinder-korszak kamugyanús örökbefogadó alkalmazását visszaöklendezte a Kickstarter. Bármennyire is hitvány ötletnek hangzik, a közelmúltban mégis megtörtént, hogy valaki a legnagyobb közösségi finanszírozási platformon egy olyan applikációra kezdett el kalapozni, amely a Tinder nevű…..
Akár tetszik, akár nem, az elkövetkezendő években a mesterséges intelligencia a pénzügyi világban is egyre komolyabb szerepet fog betöltetni. A gyanús vagy egyenesen hamis tranzakciók lefülelését például bátran rábízhatjuk majd az emberi elemzők munkájára köröket verő algoritmusokra. A nemrégiben 5…..
Korunk egyik legkirályabb projektmenedzsment szolgáltatása, a Trello 6 évvel ezelőtt kezdte hódító útját a TechCrunch Disrupt Battlefield-en, mára pedig gyakorlatilag megkerülhetetlenné vált a csoportos munkavégzés innovatív szervezésében. A könnyen használható programot a National Geographic, a…..
Az összegyűjtött 6,5 millió dollárjával a Fidget Cube minden idők tizedik legsikeresebb Kickstarter projektje lett, és ez akkor is elképesztő teljesítmény lenne, ha a terméknek éppenséggel még értelme is volna. A Fidget Cube ugyanis egy olyan kocka, amelynek különböző oldalain gombokat és…..
A gyorséttermek olajszagú bohóckirálya 2017 januárjában az Uberrel szövetkezve igyekszik alámerülni az ételkiszállítás művészetében. Első körben csak három amerikai városban kérhetik házhoz a Big Mac-et az emberek, de ha sikeresnek bizonyul a szolgáltatás, hamarosan bővülhet a városok és az országok…..
A legendás japán rajzfilmgyáros nincs elragadtatva attól a gondolattól, hogy a jövőben akár számítógépes intelligenciák is gyárthatnának animációs filmeket, és elnézve azt a demonstrációt, amit a mester is látott, meg is értjük az aggályait… A mesterséges intelligencia egyre fontosabb szerepet…..
A San Franciscó-i cég felvásárolt egy 15 fős startupot, hogy megalkossa az Uber AI Labs nevű osztályát, amely a népszerű autómegosztós szolgáltatás mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztéseit fogja kormányozni. Lehet, hogy az Uber lesz az új Skynet?..
A Kickstarter és IndieGoGo vizeiben magyarok is szívesen lubickolnak. Bár a közösségi finanszírozás lehetősége nem új keletű dolog az üzleti világban, Magyarországon egyelőre még gyerekcipőben jár a különböző kreatív ötletek és világmegváltó termékek…..
Bár az utóbbi időkben a fővárosi közlekedésre leginkább az „okozott kellemetlenségek” jellemzők, szerencsére történnek olyan innovatív dolgok is, amelyektől nem kell helyben agyvérzést kapnunk. Hamarosan indul a GreenGo mobilos applikációval súlyosbított autómegosztó szolgáltatása, amely…..
Múlt héten egy fiatal tehetségekből álló kreatív csapat 3 napon keresztül dolgozott azon, hogy digitális megoldásaikkal jobbá tegyék a világot. Alkalmi főhadiszállásuk a Doboz nevű szórakozóhely volt, ahol olyan ötleteket szültek, mint a veszély esetén rezgő cipőfűző, az intelligens járda, de még…..
De komolyan! Jövő héten veszi kezdetét az Innovation Boot Camp nevű rendezvény, ahol a Föld minden tájáról érkező technofil csodabogarak fognak globális problémákon agyalni, hogy nekünk ne kelljen. Legalábbis elméletben így fest a dolog. Úgy tűnik, az idén 10 éves IT Services Hungary november 7-9.…..
Rendkívül szigorú szabályozással herélik ki a New York-i Airbnb-felhasználókat, amin a népszerű szállásközvetítő oldal tízmillió dolláros ellenkampánya sem tudott változtatni. Andrew Cuomo, New York állam kormányzója múlt hét pénteken elfogadta azt a törvényjavaslatot, amivel lényegében teljesen…..
Magyarország első és legnagyobb közösségi könyvcseréldéjében „valódi könyvek cserélnek valódi gazdát”, így mindenki elolvashatja azokat a műveket, amelyeket szeretne, és esetleg nem jut hozzá a boltokban. A rukkola azonban szem előtt tartja a mindenféle szerzői jogokat is,…..
Te is álltál már zuhogó esőben, telepakolva csomagokkal azon filózva, hogy hogyan tudnál a lehető leggyorsabban eljutni a megbeszélt fontos találkára, mikor minden taxi foglalt? Pontosan az ilyen helyzetek hívták életre azt az alkalmazást, amely forradalmasíthatja a közlekedést. Az…..
Új kezdeményezés indult Amerikában, amelynek célja, hogy a felsőoktatási intézmények kampuszai környezetbarát módon gondoskodhassanak hulladékukról. A PLAN névre hallgató közösségi kezdeményezés e célból crowdfunding útján hozna létre egy platformot, ahol a jelentkezők az…..
A dél-koreai Gurye-ben a helyiek olyan parkot hoztak létre, amelynek célja a közösség erősítése és egy új, nyitottabb társadalom felépítése. A park különféle élelmiszerek termelésével, gyártásával, valamint oktatási programok vezetésével foglalkozik, azonban a turizmusból…..
A Berkley Egyetem tanulmánya szerint a Zipcar 175 000 felhasználója körében 61 százalékkal többen vezetnének saját vagy bérelt autót, ha nem lenne ez a közösségi szolgáltatás, ennyivel is több jármű lenne tehát az utcán. A megkérdezettek közül minden ötödik ember…..
A már Magyarországon is sokak által ismert közösségi irodák után Amerikából újabb közösségi munkahely kezdeményezés indult útjára, a lakásirodáké. A Collective Self elnevezésű szolgáltatás keretében a vendéglátók saját otthonukban rendeznek be közösségi irodát, ahol…..
A közösségi szolgáltatások egyre növekvő népszerűségét látva nem csoda, hogy az Európai Unió is felfigyelt a megosztáson alapuló rendszerekre. Az Európai Bizottság esettanulmányában foglaltak alapján úgy tűnik, a Bizottság egyre inkább hajlik arra, hogy speciális…..
Újabb autómegosztó szolgáltatás indult el Magyarországon, amely főként a repülővel idelátogató, illetve hazaérkező közönség számára jelenthet olcsóbb és kényelmesebb megoldást a reptéri taxi és buszjáratok, illetve drága autókölcsönzők helyett. A BeeRides keretében…..