Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Postabontó - A tehetetlen halott 2006.11.07 04:14:00
Gondoltam, 1956 majd biztos kiveri megint a balhét, jön ezer mail, hogy jaj de mekkora nemmagyar maga, rohattkomonista, ávósgyurcsányista, apróantal, 'raus. Ehhez képest roppant meglepetés, hogy a valóban rengeteg levél legalább nyolcvan százaléka pozitív és egyetértő. Ilyen még…..
csi 2006.11.08 10:37:19
Hat ez tok jo, gratula, mar reg vagytam egy ilyen vita olvasasara!!! (Bocs, nincs ekezetem). Az a vicces, skacok, hogy mint fentebb mar valaki emlitette, egy olyan korban elunk, ahol mindenki allt mar a meroszalag mindket vegen. Eccer megtanultuk, kik a rosszfiuk es kik a jok, majd azt kovetoen ugyanazt bemagoltattak velunk pepitaban. Na, ezert kene okulnunk. Ezert rettentoen szorakoztato, amikor olvasott, magukat kepzettnek, gondolkozonak tarto emberek azzal vadolnak masokat, hogy "nem tudod, fiam, mert tusko vagy, hiszen nem olvastad az en bibliamat". Ettol szep, es ettol konfuz az ido, amit elunk, a ketkedes van csak, az interpretacio. Ily modon nics "igazsag", egyetlen valasz, egyetlen megfejtes.

Engem speci (37 eves vagyok), szabalyos negyzet-arcu, teeszelnok-vagasu 50esek kommunistaztak le egy 56-os megemlekezesen, mert nem hagytam, hogy lefeketenegerezzek a Micura Monikat, aki a szinpadon enekelt, gyonyoruen. Mirol beszelunk? Mikor tudtam volna en kommunista lenni? Es mikor ok hosok? A bolcsiben nyomtak a hazafit? Szerintem arrol kene konszenzusra jutni, hogy aki nem volt ott, kussoljon, de legalabbis tegye oda a velemenye ele, hogy "szerintem", aki meg ott volt, az mondja el sajat, egyeni elmenyeit.
Es Totanak tokre igaza van Kadar-kisertete temakorben, akkoriban a tortenelem = igazsag megkozelites allt, de fel kene mar ismerni mara, nekunk, akik sajat szemunkkel tapasztaltuk, hogy a tortenelem kizarolag interpretacio, teny igen keves van benne, kulonosen ami az ertekeket illeti.