Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr.Agon

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem férünk a bőrünkbe. Nem csak azért mert a karácsonyi habzsidőzsi szépen megvastagította derekunk körül az úszógumit, hanem mert újabb fontos témát veszünk elő és megpróbálunk rendet tenni a rengeteg ellentmondásos információ között. A két legnagyobb gyártó – Shimano és Daiwa – kétféle, más-más…..
A korábban tesztelt kis panda távcső praktikus ha kirándulni megyünk, de a körülbelül tízszeres nagyítása nem túl nagy. Szerettem volna venni egy jóval erősebb megfigyelő távcsövet. A méret itt már nem számít, így is úgy is nagy lesz, akkor inkább legyen minél nagyobb teljesítményű, mellyel távoli…..
Túrázáskor a szép kilátásban való gyönyörködés mellett néha jól jön egy távcső, mellyel az érdekes látnivalókat részletesebben is szemügyre vehetjük. A klasszikus távcsövekkel az a baj, hogy nagyok és nehezek, így nem szívesen cipeli magával az ember órákon át. Így jött az ötlet, hogy körülnézzek az…..
1929. Nudista strand Moszkvában..
Dr.Agon 2018.11.13 05:18:18
@tamask:
Nemhogy képen, de élőben is találkoztam ilyen üvegpoharas sörautomatával 81-ben Odesszában (a Patyomkinos filmből ismert lépcső tövénél a kikötőben). A rutinos helyi erők vitték a kis teleszkópos, összecsukható zsebpoharukat, abba átöntötték a sört, és félrehúzódtak vele. Mi is kipróbáltuk, muszáj volt gyorsan inni, hosszú sor várt a pohárra mögöttünk :D
Jellemző a horgászcikkek piacára, hogy bizonyos felszerelésekkel kapcsolatban nagyon erős hiedelmek épülnek fel. Amikor sok évvel ezelőtt elkezdett beszivárogni a multi kis hazánkba, az akkori guruk nem győzték hangsúlyozni, hogy gyengébb minőségű orsókkal kínszenvedés tanulni, csak elmegy az ember…..
SERTEPERTE Söreltérítő 2017.08.22 19:56:59
Nagyon úgy látszik, hogy manapság elég egy sör címkéjére ráírni a bűvös három betűt: IPA és a siker garantált. Gyakran vissza is élnek ezzel. Elég baj ez, hiszen a mozaikszó mögött munka van, több ezer kísérletező kedvű hobbi sörfőző munkája, akik az elmúlt harminc évben rangot adtak ennek a…..
Dr.Agon 2017.08.23 13:00:27
@ROBERTO: +1
   A Tokyo Metropolitan Government Building 243 méter magas és 48 emeletes. A harmadik legmagasabb szerkezet Tokióban.Csütörtökre ennek a toronynak és a környékén lévő Shinjuku Chio Parknak  a meglátogatása volt a terv.     Ez azonban csak pénteken történt meg. Mert az előzetes tervektől eltérően a…..
Dr.Agon 2017.08.13 06:16:03
Azt már megírtuk, hogy elindul a már a franc se tudja hányadik köztévés töltelékcsatorna, most éppen M5 néven költenek milliárdokat, hogy legyen az államnak ismeretterjesztő adója is. Nézettségi elvárás nincs (miért is lenne?), a cél a diákok és oktatók segítése, és lesz jó pár saját gyártású műsor.…..
Dr.Agon 2016.09.23 10:13:06
@Billy Hill:
Na pont az volt az első könyv, amit WA-től olvastam (különösebb előzetes tájékozódás és minden prekoncepció nélkül), tényleg nem volt rossz (bár ehhez hozzájárulhatott, hogy kórházban, műtét előtt ráértem, és ez volt az egyetlen olvasnivalóm :))
Ezen felbátorodva kezdtem el a Funtinelit, de beletört a bicskám, csupa séma az egész.
Nem, ne haragudj, de nem. Nem a Facebookon ünneplem a születésnapomat. Amúgy tudtad volna, hogy ma van, ha nem a fészen töltöd az életedet? Dehogy tudtad volna. Ezt csak a párom és a szeretteim jegyzik, ne is játszd el, hogy eszedbe jutottam. Nem kérem tőled a szent és tiszta idővonalamra azt, hogy…..
Dr.Agon 2016.08.05 13:44:16
A növény és a játékok kapcsolata a mai fiataloknak leginkább a Plants vs Zombies játékban merül ki, pedig a növények korántsem olyan unalmasak, mint sokszor elsőre annak látszanak. Nem szeretnék természetesen a régi időkön merengő öregúrnak tűnni, ez nehéz is lenne így negyven alatt, az viszont…..
Facebook-on írt Medvének Zsuzsa (nem ez az igazi neve), aki beleegyezett, hogy kitegyük az oldalra is a problémáját, mert tapasztalat, hogy a gondja sajnos nem ritka...
Dr.Agon 2016.05.18 14:06:15
@murray: Levéltetű ellen nem véd...
Azt hiszem, 2010 körül volt, hogy meghívtuk őket egy házibuliba. Aztán megjelentek, kizabálták a hűtőt, összesározták a szőnyeget, elhajtották az összes jó csajt és srácot, és még tőlem kértek cigit, mielőtt elmentek. Azok a fajták voltak, akik sokáig néznek a szemedbe, majd amikor rájuk köszönsz,…..
Dr.Agon 2016.03.08 15:31:22
@Punxsutawney Mormota: Az a pellengér, amire gondoltál, a piedesztált inkább pozitív összefüggésben használják.
De egyébként ja.
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Dr.Agon 2016.02.26 14:38:20
@KDNP a selejtek gyűjtőhelye:
Ha gáz van, és csúszdán kell elhagyni az utasteret, akkor le kell vetni a cipőt is, amennyire emlékszem a biztonsági oktatásokra.

A repülőn osztogatott fejhallgatón spéci kétágú dugasz van (legalábbis én még csak olyannal találkoztam), nem hiszem, hogy egyéb készülékekkel kompatibilis.

Egyébként jó kis összeállítás (bár néhol kissé szájbarágós), megszívlelendő tippek. Üres flakont én is szoktam magamnál tartani.
Dr.Agon 2016.02.27 22:46:11
@skrewdriver: Köszi, idő közben kiokosodtam. Pont ma láttam egy überprofi fejhallgatót (100 kHUF), amihez egyebek között repcsis 2ágú dugasz is járt.
A napokban volt egy újabb hír arról, hogy a homeopátiás szerek nem gyógyítanak. Egész pontosan 68 betegségből pontosan nullát gyógyítanak. Nem olyan nagy újdonság ez. Korábban Ausztráliában ugyanilyen állásfoglalást adott ki a hatóság. Később a britek is. Aztán a Svéd…..
Dr.Agon 2016.02.23 11:52:34
@Nazareus:
Na még egyszer. Nem mindenki és nem minden betegség gyógyul meg magától, ill. a placebo pszichés hatásától. Ezt a homeo szert ajánló orvos/patikus is tudja. Ezért úgy gondolom, hogy vannak olyan homeo szerek, amik hatóanyagot is tartalmaznak. Indokolt esetben ilyet kap a páciens, hogy ne legyen csalódott, ez is segít fenntartani a kamubizniszt.

Lásd még étrendkiegészítő címen adott potencianövelő csodakeverékek, amikbe a gyógyfüvek mellé hogy-hogy nem belecsusszan egy kis Viagra hatóanyag is.
Dr.Agon 2016.02.23 11:58:06
@Nazareus: Így, így!
Dr.Agon 2016.02.23 11:59:27
@Bobby Newmark:
Helyben vagyunk. Ezért (is) kellene a tökükre lépni.
Hello Blogolók:) Úgy gondoltam összedobok egy gyors szösszenetet az angol közművekről. Van gáz, van villany és lefolyik a szenny is valahogy. A lakás rezsijét a "landlord", azaz a főbérlő fizeti, így számlákkal nem találkozunk, a bérleti díj (heti 140 GBP) viszont ezt is…..
A holodomor Ukrajna történetének legtöbb emberáldozattal járó katasztrófája. Halálos áldozatainak számát 7 és 10 millió közé teszik, amiből 3 millió gyermek volt. A "holodomor" szót kifejezetten az ukrán területeken végbement éhínségre használja a…..
Dr.Agon 2015.09.25 13:39:03
@Lenina Huxley:
Ez tévedés.
Régebben valóban "emberiség elleni"-t mondtak, de ennek így nincs értelme, mert sose az emberiséget akarták kiirtani a föld színéről, hanem annak bizonyos csoportjait.
A magyar nyelvben a hasonló hangzás miatt talán nem különül el világosan ez a két fogalom egyesek számára.
Angolban humanity=emberiesség, mankind=emberiség.
Pengeélen Ez egy jópofa Pali! 2015.08.27 18:20:25
Kedveseim, szépen csordogál ez a nyár is - a gatyám lerohad a hőségtől. Én ezt csak úgy tudom kibírni, ha visszatérek "kis fatornyos falucskámba" a déli határ mellé és "nemzeti nagylétünk nagy temetőjének" most már sajnos egyáltalán nem vadregényes Duna-partján múlatom az…..
Na ezt most gyorsan megírjuk, mielőtt a felsőoktatási államtitkárságon újabb fázisába lépne a nagy szakritkító ötletbörze. Az Electrolux 60 országot megmozgató nagy nemzetközi formatervező versenyén az idei 1500 versenyzőből 7 magyar is bejutott a legjobb 100 közé, simán…..
Dr.Agon 2015.05.08 13:47:58
@P1sty:
Köszönöm, egy csomó kopácsolást megspóroltál nekem, én is felhorkantam a zoxigénes levélkéket olvasva, és kb ugyanezt akartam írni. :)
Ez a jelenség, amiről írni akarok, már régóta itt lebegett nálam a felismerés küszöbén, de hogy megfogalmazódjon a gondolat, ahhoz a tél, meg egy szobabicikli, és a Star Wars kellett. Nézzük, hogy állt össze ezekből a kép. Szóval a dolog úgy indult, hogy így a negyveneseim…..
1946. Merle Larson II. vh-s veterán pilóta és ex-légibohóc próbálja beindítani a Piper J3 motorját Concord (Kalifornia felett), a másik gépen barátnője izgulta végig a sikeres akciót...
Dr.Agon 2014.09.30 21:24:46
Egyik este hazafelé baktatva a Nagy Imre téren csapdába estem. A szűk járdán az egyik oldalon autók, a másikon a rekettyék között igyekeztem tempósan haladni, midőn az egyik kocsi mellől egy hölgy lépett ki jelentősen visszafogva sebességem. Éppen azt vizslattam, miképp tudom…..
Dr.Agon 2014.05.05 13:32:25
Szinte már mesébe illő az elmúlt hónapok azon eseménysora, mely a napnál is világosabban mutat rá a jelenlegi kormánypárt és szavazótáborának elképesztő morális sekélyességére. Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy a Fidesztől nem áll távol a különböző eszmerendszerek…..
A Tumblr nevű, különös és tanulságos echo chamber-ben a szokásos napi (hol jogos, hol fárasztóan önismétlő) Magyarország-ostorozásban rendszeresen előjön az a téma, hogy a magyarok mennyire nem beszélnek idegen nyelveket. Most is újra ezen megy a vita, ezúttal a Ténytár által…..
Dr.Agon 2013.10.10 13:29:33
@Báró Mijó: Nem reprezentatív megfigyelésem szerint (pár nap átutazóban PL-ban) egyetlen olyan recepcióssal se találkoztam, aki egyetlen kukkot is beszélt volna angolul (kis kóceráj útszéli panziókról van szó, nyilván nem a varsói Hiltonról).
1000 leütés Tusványos 2.0 2013.07.28 17:59:34
1989/90-ben lelkesek voltunk. Az a másfél év nem csak a Gorenje hűtőkről szólt, ahogy a cinikusok mondani szeretik, hanem a szabadságról, a Nyugatról és a reményről, a múlt lezárásáról és a Magyarországba (az egymásba) vetett hitről, az elvtársak és saját gyávábbik énünk…..
Dr.Agon 2013.07.28 22:46:00
@kekex: helyesen: Varietas delectat

Szívemből szólt a szerző. Úgy gondolom, hogy a gyakorlati kérdések 95 %-át meg lehetne oldani anélkül, hogy a baloldal/jobboldal, fidesz/mszp klisékhez nyúlnánk. A maradék 5 %-ra meg ráérnénk a végén.
Ehelyett azt kapjuk, hogy egy (esetleg) életképes bármilyen oldali gondolatot nem konstruktív vita követ, hanem jön a selmeczi tompika, és a 100 szavas szóvivői készletből összerandomizál valami kínos baromságot.