Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ursus Libris

4 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyökerek – a mindfulness buddhista megközelítésben  A mindfulness szó a szanszkrit smriti (illetve a páli sati) angol fordítása. Buddhista szövegekhez szokott fordítók többnyire éber figyelemnek vagy röviden éberségnek fordítják, gyakorlati jellegű könyvekben a tudatos jelenlét fordítás terjedt el,…..
Az elmúlt néhány évtized (nagyjából az első bejegyzésben szereplő Mind and Life Institute alapítása óta eltelt 30 év) alatt teljesen megváltozott a neurológusok agyunk működéséről alkotott képe, nem kis részben annak köszönhetően, hogy megjelentek a különféle képalkotó eljárások (pl. CT), amelyek…..
Buddhizmus és pszichológia – néhány gondolat egy „hidat verő” könyvből Eredetileg a Buddhizmus és pszichológia címet terveztem adni ennek a blognak, de aztán végül úgy döntöttem, hogy a Spiritualitás és tudomány tágabb horizontokat hagy nyitva. Ugyanakkor azt tapasztalom, hogy a világvallások közül…..
Egy asztalhoz ültetni különböző hagyományvonalak szerzeteseit és neves tudósokat, hogy érdemi párbeszédbe kezdjenek egymással? Annak ellenére nem könnyű feladat, hogy vélhetően mindkét félben megvan az érdeklődés az ilyen jellegű dialógus iránt. Egyvalakinek mégis sikerült, és ez a valaki nem más,…..
„Már megint…” Mindannyian tudjuk, hogy az így kezdődő mondatok és gondolatok hogy fejeződnek be…: „elszúrtad, gyenge voltál, feladtad… egyszóval kudarcot vallottál”. S akiknek hasonló lemez pörög a fejükben, akik túl szigorúak és folyton elégedetlenek magukkal, azok hajlamosabbak a depresszióra, a…..
Ursus Libris 2015.09.10 10:14:28
@mandulazöld: Kedves Mandulazöld!
Valóban, és ha mi magunk vagyunk a mérce, az olyan magabiztosságot ad, amit senki nem vehet el tőlünk, senkinek a miénktől eltérő véleménye :)
Ursus Libris 2015.09.10 19:59:21
@mandulazöld: ... és összekapcsolódásokkal, így igaz :)