Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szentivanyimihaly

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sefatias Az idealizmus baklövése 2020.02.13 05:27:04
Vajon az idealizmus vezethet boldogsághoz? Azt hiszem a legtöbb ember valamilyen szinten idealista, és a helyzetétől teljesen független jövőképben  hisz. Például a kereszténység reménysége egy csodálatos jövőbe vetett hit.  Vallástól függően ez lehet a csodálatos, bajoktól mentes örök lét itt a…..
szentivanyimihaly 2020.04.23 18:51:30
@sefatias: Nem tudom be bizonyítani,hogy az Úr mondta ,csak ELHISZEM Pálnak azt ,hogy nem hazudik.Neked mi okból kétes az ha Pál azt mondja ,hogy az Úrtól van ? Éva sem hitte az Isteni parancsot,kételkedett,inkább hitte amit a kígyó mondott.Az Istenfélő ember CSAK azt hiszi amit Az Isten mond,az ellenkezőt nem veszi számba !
szentivanyimihaly 2020.04.23 19:25:39
Igazából senki nem tudja pontosan, hogy mikor és hogyan jött létre a Vezető Testület. Úgy tűnik a Tanúk szóhasználatában már kb a 40-es évektől benne volt az a kifejezés (kisbetűs változatban, ugyan) mintegy az Őrtorony Társulat igazgatótanácsára történő utalásképpen.…..
szentivanyimihaly 2018.12.15 23:14:36
Az itt olvasottakkal kapcsolatosan egy pár idézetet a bibliából be teszek,ezeknek a meg világításánál meg láthatjuk,hogy hol foglalunk állást,Isten oldalán vagy a vele szemközti oldalon !!! A többi pedig már nem a mi dolgunk hanem a Magasságos dönt !!!
Megjelentette néked ,oh ember ,mi legyen a jó, és mit kíván Jehova te tőled ! Csak azt,hogy igazságot cselekedjél,szeressed az irgalmasságot és alázatosan járj Isteneddel . Mikeás 6;8
Mindaz aki az igazságból való hallgatni fog az én beszédemre--János 18;37
Nem csak szóltam,ki is viszem......, Esaiás 46;11
Az Istentelenek nem fogják érteni de az értelmesek értik--Dániel 12;10
A békesség Istene hamar megrontja a Sátánt a ti lábaitok alatt--Romabeliek--16;20
És azon a napon az Úrtól le vágattatnak.....olyanok lesznek a földnek színén mint a ganéj--Jeremiás 25;33
Világosság támad fel az igazakra és az egyenes szivüekre öröm--Zsoltár 97;11
A Felségest választottad a te hajlékoddá,nem illet téged veszedelem és csapás sem közeleg a te sátorodhoz ,mert az Ö angyalainak parancsolt felőled,hogy őrizzenek téged minden utadban 91 Zsoltár 1-4,9-11
Amint látszik,Isten népe között vannak többen, akik évek óta az igazsághoz vezető úton járnak,akik mindig tanulnak,de az igazság ismeretére sohasem jutnak el. 2Tim.3;7
ígyhát magatok ellen tesztek bizonyságot,hogy fiai vagytok azoknak,akik megölték a profétákat.Mate 23;31
Az evangéliumot miért nem értik----2Kor 4;3,4 , Daniel 12;10 , Zsoltar 25;9 , Zsoltár 37;18,19,22,23,24
Utálat az Úrnál az Istentelenek útja. Példabeszédek;15,9
És ha az igaz is alig tartatik meg ,hová lesz az istentelen és a bűnös? 1Péter 4;17,18
Nem mindenki aki azt mondja uram uram.... Mate 7;21
És azon a napon Jehovátol le vágattatnak a föld egyik végétől a föld másik végéig.... Jeremiás 25;33
A balga azt mondja szivében nincs Isten. Zsoltár 14;1
Az igazságnak ama Lelkét akit a világ be nem fogadhat ,mert nem látja őt és nem ismeri őt ,de ti ismeritek őt ,mert nálatok lakik és bennetek marad.János ev.14;17
Mert az Ur nem azt nézi amit az ember,az ember azt nezi ami a szeme elött van,az Úr azt nézi ami a szívben van,1Sámuel 16;7 ,
Eleinte a Bíró támogatta Russell cionista elméleteit. Korai munkáiban Comfort for the Jews (1925) és Life (1929)) még Palesztina helyreállítására, mint Jehova próféciáinak beteljesülésére utal a zsidó nép számára. Egy későbbi beszédében (1927-ben elhangzott WBBR rádióadásban, ami később az…..
szentivanyimihaly 2018.11.20 21:52:07
Üdvözlöm az olvasókat ! Ritkán szoktam hozzászólni az itt leirtakhoz de most úgy érzem ,hogy mégis csak nem ártana.Már többször leirtam itt ezen a blogon,hogy JT vagyok annak ellenére,hogy életemben soha ezzel a társulattal kapcsolatban nem voltam,hogy csak a régi őrtornyokat fogadjuk úgy kb az 50 es évekig megjelenteket.A fentieket olvasva úgy értem mintha a leirtak nekünk JT nak szólnak,mert miért is szólna másnak aki úgysem akar JT lenni.Felteszem a kérdést magamnak,hogy miért is kellene én azt higgyem amit a könyv irója ir Rutherfordról és JT ról. A könyv irója is egy ember Rutherford is egy ember volt én is egy ember vagyok. Az emberek általában úgy itélik meg a dolgokat ahogy az ők saját meglátásuk diktálja,például ha most kimegyünk Bp en az utcára és megkérdezzük az embereket egyenként,hogy mi a véleményük Kádár Jánosról ,lesz olyan aki dicsérni fogja más pedig átkozni fogja és akkor kinek kell hinni ,annak aki átkozza gaztetteiért,vagy annak aki dicséri ,mert magyar ország vitte a legjobban abban az időben .Nahát itt is a könyv irója leirja a saját véleményét azt,hogy Rutherford diktátor volt,hogy JT it csak amugy etette a saját diktatórikus dogmájával,mindenkit félre sepert az útjából,aki neki nem volt kedvére való és ahogy megértem én a könyv mondanivalójából,hogy tanitott egy csomó hülyeséget amit a BUTA tanuk (mi)bevették és hülyemodra életükben alkalmazták. Nahát ez kéremszépen NEM igy van.Aki hisz Istenben,Isten létezésében,az másképp látja a dolgokat,mert az Istenfélő ember NEM a rutherfordi dogmát veszi be,hanem MI is olvassuk a szentirást (bibliát) és követjük a magyarázatok értelmét és nagyon pontosan látjuk azt,hogy minden amit az őrtornyokban leirtak pontosan megfelelnek a bibliai értelmezésnek,ez egy közös tevékenység és még csak véletlenül sem az ő magyarázatai,de mindenki azt hisz amit ő akar .Például megemlitésre méltó,hogy mi azért nem vagyunk kapcsolatban a mai társulattal,mert a mai társulat tanitásai szöges ellentétben vannak a régiekkel,ezért 100% ban mellözzük a mai társulat tanitásait !!! És megkérem a könyv iróját meg a fórditóját ,hogy legyenek szivesek engedjék meg nekem,hogy inkább a régi társulat oldalán foglalhassak továbbra is állást és ne a könyv rágalmazó ideológiája mellett.Köszönöm !!!
szentivanyimihaly 2018.11.21 18:39:15
@t.csilla:
Kedves Csilla ! Azt kérdezed,hogy milyen rágalmazásra utalok ,hát megkérlek ne kényszeríts,hogy ide be másoljam a könyvet amit le fordítottál ,épp 100 % ban nem kellene be másolni ,mert vannak olyan dolgok ahol az ő mint tökéletlen emberi tévedése van meg említve de ez olyan egy-két eset. A bibliában is vannak ilyen esetek leírva,például Sámson el árulta Delilának,hogy miben rejlik az ő ereje amit nem volt szabad eláruljon,Jónást amikor Isten elküldte Ninivébe ő inkább elfutott Isten színe elől,Dávid megszámlálta a népet egy alkalommal amikor készüld hadba,nem lett volna szabad,hogy megtegye,mert tudta jól,hogy Isteni segítséggel tud győzni,ezeknek mind megvan a jelentése,de azt sokan nem tudják.Hasonlóan Rutherford is tévedett az biztos,de az,hogy a németországi tanuk Rutherfordér és a társulat vezetőségéért tették azt,hogy nem hajoltak meg Hitler elött az sokkal több a butaságnál a könyv írója részéről,sok minden van ilyen téves értelmezés ,de az Isteni igazságot érteni kell,nem hiába van írva"Mi pedig nem a világ szellemét vettük ,hanem az Istenből való szellemet,hogy megismerjük azokat,amiket Isten ajándékozott nekünk .Ezeket prédikáljuk is ,nem oly beszédekkel ,amelyre emberi bölcsesség tanít ,hanem amelyre a szent szellem tanít ,szellemiekhez szellemieket szabván (szellemi dolgokat szellemi eszközökkel közölve) 1 Korintus 2;10,12,13" . Itt meg szeretném jegyezni,hogy ha idézek a bibliából nem azért idézem,hogy valakit is megsértsek,de az idézet nélkül nem lehet annyira meg világítani a mondanivalót.Amit írok csak védekezés céljából teszem és nem támadás a cél, s nem magam védem hanem az Isteni igazságot.
szentivanyimihaly 2018.11.22 15:01:25
@törökcsilla: Pontosan az én álláspontom is az,hogy semmi értelme egy végeérhetetlen vitába keveredni,ha valamit megneveznék akkor pont ebbe esnénk bele és ezért nem akarok konkrétumokat felsorolni.Van egy olyan helyzet is,hogy képzeli a könyv írója,hogy márpedig az az igaz amit ő ír és mi teljesen meg vagyunk tévesztve,úgy ahogy ő magának vindikálja ezt a jogot,úgy én is magamnak megtartom azt a jogot ,hogy nem értek vele egyet és nem fogadom el igaznak amiket ő leír a könyvbe,mert az általa leírtakból kitűnik,hogy a Rutherford idejében kiadott őrtornyok témáját nem ismeri,halvány sejtelme sincs ,hogy azok a magyarázatok hogy fogalmazódtak meg. Az engedély kéréssel kapcsolatosan csak annyit,hogy eszem ágába sem volt a szó valódi értelmében valakitől is engedélyt kérni a hitem gyakorlásához.
A nevem Bence. A születésem előtti időben kezdem. A családom egyik fele szép lassan "Jt-fertőzött" lett. Első áldozat a nagymamám volt aki egy fodrásszalonban ismerkedett meg az "igazsággal". Természetesen a család hithű katolikus volt így lassú volt a változás. Nem tudom hogy jöttek sorban de…..
szentivanyimihaly 2018.08.12 21:30:28
@a századik juh: Nahát,ez nem szerintem van igy,hanem azért ,hogy megrontsa ,alá ássa és a vallással egyenlővé tegye,ezért következett be az a sarkonfordulása a társulatnak,hogy most pont az ellenkezőjét tanitja annak amit a múltban tanitott,a régi őrtornyok, az 1937 kb az év közepétől egészen 1938 közepéig,kimondottan azzal foglalkoznak,hogy megmagyarázzák a vallás és JT közti különbséget,most pedig egyenesen vallásnak mondják magukat.A másik amit még megváltoztattak az a Romabeliekhez irt 13 részben emlitett felső hatalmakkal kapcsolatos,akkor Jehova Istenre és Jezus Krisztusra értették,most pedig az Isten tagadó világi uralkodókra értik .Ez az érdek !!!
szentivanyimihaly 2018.08.12 21:58:01
@a századik juh: Bizonyitékként bemásolok ide egy pár idézetet: Harc az Isten ellen cimü őrtorony 1937.11.15. Telyes egészeben a vallásról beszél.
-----Az ördög által bevezetett és a teremtmények utján gyakorólt vallás vólt az, amely a vizözünt szükségessé tette és amiért az akkori világ meg lett semmisitve.A vizözön után az ördög megint megszervezte a vallást és tömegeket szedett rá ,hogy a Teremtő megvetése és kigúnyolása mellett teremtményeket imádjanak és tiszteljenek. Romabaliek 1;25 .....Ennek a nemzetnek a pusztulasa egyedül azért következett be ,mert megvetették Isten törvényét és az ördög által köztük bevezetett vallás gyakorlására adták magukat . Jézus Krisztus bevezette a földön a mindenható Isten igazi imádatát ,s azért ő az alapitója az igaz kereszténység ,illetve az emberek azon seregének ,akik Jezus Krisztus nyomdokain járnak .Hű apostolai az igazságot tanitották és a mindenható Isten igaz imadatát. De miutan ők elhunytak ,az ördög önző emberekkel megint bevezette a vallást. Ort.1938.06. cime A királyság érdekei 3-as paragr.( Még nyomatékosabban az 5- ös paragr. kimondja világosan,hogy a vallás és a hit nem keverhető össze. 87-es oldal 1-es bekezdés)
Vajon az Őrtorony összeomlása kezdetének tanúi vagyunk? Számos jelenlegi és egykori Jehova Tanúja számára, akik áldozatul estek az Őrtorony kegyetlen szekta-szerű gyakorlatainak, az a kilátás, hogy…..
szentivanyimihaly 2016.11.26 19:55:19
@Columba: Kedves Kolumba,innen le lehet tölteni a régi őrtornyokat, ortoronyarchivum.blog.hu/2011/07/12/ortorony_archivum
szentivanyimihaly 2016.11.27 20:13:26
@Columba: Igen,vannak könyvek is,csak a könyvet nem tudom hogy lehet be szkennelni,egy kicsit körülményes,nem lehet úgy kinyitni mint az őrtornyot,hogy legyen olvasható.
Bakó Tamás november 24-én, csütörtökön, Erdélyben, Nyárádszeredán 18.00-kor megtartja a "Jehova Tanúja voltam" című előadását élőben. Erdőszentgyörgytől ez 30 km-re van. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak...
szentivanyimihaly 2017.02.11 14:58:24
Kedves tikikus55 (Báko Tamás)!Az én szándékom nem,egy végeérhetetlen vitatkozásba keveredni,a véleményemet meg irtam és attól nem állok el,nem akarlak meggyőzni a mi feladatunk nem ez.A kiadványok nem az olyan embereknek irodtak akik nem hiszik és csak olyan szándékkal olvasnak bele,hogy hibákat találjanak bennük,hanem az olyanoknak akik jó szándékkal és türelemmel tanulmányozzák,az ott leirtakat össze hasonlitják a bibliával és látják,hogy értelmes magyarázatok,egy pár idézet: "a magyarázat nem dogmatika csupán ésszerű és irásszerint való feltevésnek látszik lenni" Őrtorony 1936.12. 6-os paragrafus, "ésszerűnek és irásszerintinek tűnik ama feltevés" paragraf 8 ",a teljes felborulás napját és óráját senki sem ismeri----Őrtorony 1931.04.01. 23 as paragrafus ",ebbe mi a hamisság (megjegyzem,hogy ezek az idézetek valósak és az idézett helyen megtalálhatóak, nem úgy amint idézett Johnny Joker, 1926. aug 15. 248 oldal nem létezik,1936. 02. 15. 52 oldal nem létezik ).Tovább menve tudjuk azt is,hogy a biblia kritikusok is pont ilyen hangnembe beszélnek a bibliáról mint te(ti) az Őrtornyokról és a többi kiadványról.Mindenkinek megvan a lehetősége,hogy válassza ki magának ami neki tetszik és mindenki azt hisz amit ö akar.Az ÚVF. ról annyit,hogy azt mi sem fogadjuk és a kiadványokat is csak a három "diktátor" idejéből valókat,abból is a Russeliek még csak kezdetlegesek és a Knorr idejéből is csak a kb 1950 ig,azután már kezdett torzulni, annyira erőt vett az ellen vélemény,ezért is alakulhatott meg a vezető testület,amire semmi szükség nincs.
Történetem rövid és nem kívánok hozzáfűzni semmit.Volt egy fiam - sajnos, hogy ezt kell írnom - családjától, testvéreitől teljesen eltávolodott.Tavaly belépett a Jehova Tanúi - nem tudom minek nevezzem őket.Korábban református volt, de találkozott egy olyan leánnyal, akinek az…..