Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mordegard Glesgorv

66 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit régen jelentkeztem recepttel, de most némileg pótlom a lemaradást egy párját ritkító ínyencséggel. Redukált lager az alapja ennek a bbq öntetnek. Volt egy kevés Corgon lager a hűtöben, amiből kiment a szénsav, én meg nem akartam, hogy tönkremenjen. Utánanéztem mit lehet belőle alkotni,…..
Sosem gondoltam volna, hogy a fahéj is jó lehet szárazpácoláshoz. Kissé "aggódtam" milyen lesz, de a sülő hús illata megnyugtatott, hogy ez megint rohadt jó lesz. hozzávalók: (szokás szerint összekeverjük, és a húsra szórjuk sütés előtt) 1 púpos tk nagyszemű só 1 tk őrölt feketebors 1 púpos tk…..
Remete Farkas László 2015-ben megjelent "kolbászos" könyvében lettem figyelmes egy rég elfeledett kolbászfajtára, amibe fokhagyma helyett medvehagymát tettek, paprika nélkül, tehát igazi "szőke kolbász", és mivel most van megint  medvehagyma szezon, gondoltam ez tökéletes lesz egy kis…..
A wikipedia szerint Magyarországon mindíg is alacsony volt a hajdina felhasználási mértéke, nehéz feldolgozhatósága miatt kb. 2-3 féle ételt készítenek belőle. Készítsünk hát egy remek vegaburgert belőle! szükséges idő:45 perc Hozzávalók 4 főre: A mértékeket ml-ben adom meg, mert így volt a…..
Akarjátok tudni a tökéletes grillcamambert kisérőjét az első helyezett áfonyalekvár után? Szükséges idő: kb 10 perc Hozzávalók:  240ml viz 120ml cukor 60ml méz 60ml száritott levendulavirágzat Elkészítés: felforraljuk a vizet a mézzel, és a cukorral, majd beledobjuk a levendulavirágokat,…..
Meggybemenetel Rukkolapesto 2020.07.06 13:46:03
ElőRUKKOLA szakács egy új recepttel! Bocsánat a gyenge szóviccért. Rukkolából is lehet pestot csinálni, könnyű. finom, gyors, mi kell még? Szükséges idő: 10 perc Hozzávalók 2-3 személyre: Egy zacskó sparos, Lidlös, vagy hasonló gyártmányú rukkola (80-100g) Mokkáskanál frissen facsart…..
Meggybemenetel Herbál Kóla szirup 2020.05.09 15:02:15
Érdekes történet a Coca-Cola receptje. Több verzió is létezik belőle, én az "elsőt" emeltem ki, amit John Pemberton 1888ban a naplójába írt a halálos ágyán. Látom, hogy idehaza Magyarországon többen próbálkoztak már a reprodukálásával, többek közt a Szellem a fazékban, én az Ő verzióját bővitettem…..
Meggybemenetel Csalánpesto 2020.05.09 14:43:31
Mit is mondhatnék? "Mindenbol készíthető pesto, ami zöld növény" Diós, kicsit a spenótpestora hasonlító nagyon egészséges ételt kapunk az alábbi receptemből: szükséges idő: 30 perc Hozzávalók: 2-3 bögre kesztyűben leszedett csalánlevél, sérülés, és bogármentes nagy marék piritott tökmag…..
Hosszabb kihagyás után végre visszatértem a grúz nemzeti ételekhez, és ezt a remekséget találtam, egy hét alatt kétszer csináltam, annyira finom! szükséges idő:kb 90 perc Hozzávalók: 20 deka liszt kb 60g víz 100 g kaukázusi, vagy sima kefír, mikróban langyositva negyed kocka élesztő kiskanál…..
Kommentár nélkül a legkurvajóbb dolgok egyike, egyben menőzésre tökéletesen alkalmas! Szükséges idő kb másfél óra Hozzávalók 4-5 bucira: 250g liszt kb 160-170g tej 12g élesztő 38 g vaj, vagy margarin 25g barna cukor 4g só, lehetőleg hawaii lávasó, az szénfekete kb 8 g tintahal tinta 1…..
Tegnapelőttig nem is hallottam a chermoula marokkói pácról, a BBC Good Foodon olvastam róla, és persze alkalmaznom is kellett gyorsan :D Szükséges idő: 8 óra pácolás+kb egy óra sütés Hozzávalók 2 személyre: 500g afrikai harcsafilé, vagy lazac, lehetőleg a bőrével együtt a páchoz: 4…..
Meggybemenetel Garnélás Metélt 2020.02.08 21:45:25
Mi az, könnyű, finom, és gyorsan elkészíthető? Hát persze, hogy egy olasz fogás! szükséges idő: 60 perc Hozzávalók 2-3 személyre: 250g szélesmetélt, vagy fetuccine 500g garnéla, fej, és farok nélkül, kb 30 dkg kevés olaj 2 cikk fokhagyma apróra vágva só, bors, petrezselyem 200ml 10%os…..
Meggybemenetel Répa pesto 2019.12.19 08:46:35
Az egyik legegyszerübb, egyben legzseniálisabb pesto receptet mutatom be, rémes egyszerűséggel a répapesto nevet kapta. 2-3 főre, szükséges idő, kb 30 perc Hozzávalók: 25 dkg sárgarépa csipet őrölt gyömbér (vagy reszelve egy mokkáskanálnyi friss) kis gerezd fokhagyma 2 ek olaj kb. 1 dl…..
Meggybemenetel VEGAN "PARMEZÁN" 2019.12.11 09:54:37
Kicsit szeretném körbejárni a vegan sajtok világát, ugyanis anno csináltam indiai sajtot, paneert, amit ecet hozzáadásával kell házi tejből előállítani, és elég jól sikerült. Most viszont tejmentes alternatívával akartam kisérletezni, úgyhogy íme az első résztvevő, egy aromás parmezán, melynek…..
Rövid története van nálam ennek a szósznak, a munkahelyen aznap épp azon viccelődött az egyik munkatársam, hogy milyen lehet egy banános bbq szósz...első röhögés után rákerestem a neten, és persze valaki felfedezte már...ez egy currys, ketchup alapú szósz, elsőre furcsa, de hamburgerbe teszteltem…..
Egy könnyed ebédet/vacsorát ajánlok mára, mely kevesebb, mint egy óra alatt készen van. Laktatós, könnyű, és iszonyú finom. Még a chili is passzol hozzá! szükséges idő: max 60 perc hozzávalók: 25-30 dkg spagettitészta 500 g afrikai harcsafilé só,bors, petrezselyem egy paradicsom fél cukkini…..
Itt van mindkét fő hozzávaló szezonja, süssünk hát valami rém egyszerüt, és finomat! Szükséges idő: bő fél óra Hozzávalók: 15dkg reszelt sárgarépa 1 kisujjnyi friss gyömbér lereszelve, hámozva 15 dkg sütőmargarin, megolvasztva 20 dkg finomliszt 2 tojás 1 sütőpor 15 dkg cukor kb fél-1 dl…..
Ma a csirke bbq szárazpác témakörébe ugrunk egy kisebb fejest, két remek recepttel, melyeket az elmúlt héten teszteltem. A jobb oldali egy erősen experimentális rub, azért is van kevés a tálkában, mert egy csirkecombra elegendő mennyiséget csináltam csak. Miután a húst megkentük egy kevés mustárral…..
A nemes egyszerűség, a kevés alapanyag - maximális élvezet kombó mindig elkápráztat. Lenyűgöz, ahogy egy sima sárgarépa szintet tud lépni attól, hogy másképp állunk hozzá, és nem mellék-, hanem főszereplőként kezeljük. Ez az étel ugyanis egy kis plusszal főétellé vagy épp különleges köretté…..
Mordegard Glesgorv 2019.11.01 20:42:29
@Attilajukkaja: Herbáriából
Egy igazi ritkasággal állunk szemben, fehér szinű, csirkére, halra való bbq szósz receptjét mutatom ma be. 1929ből való A recept, egy amerikai, Big Bob Gibson nevü forma nevéhez fűződik. Szükséges idő 10 perc hozzávalók: 40ml majonéz, ennek kb a harmada legyen majonézes torma, ha nincs, akkor…..
Itt a hokkaido sütőtök szezonja, süssünk belőle házi kenyeret! Szép sárga íze lesz, minden tekintetben őszi csoda :) szükséges idő:2-3 óra hozzávalók: 40-45 dkg liszt kb 30 dkg hokkaido tök 1 ek méz 2,5 dkg élesztő 2 kk konyhasó kb 1 deci tej 2 marék tökmag Elkészítés: A hokkaidot…..
Vagy fél-háromnegyed éve nem készítettem mustár alapú bbq szószt, itt volt az ideje kicsit délre utazni az amerikai államok között, és összedobni egy füstös, borsos, pulled porkhoz, és hamburgerekhez, szendvicsekhez tökéletes szószt. A magyar ízlésnek szokatlan ízeket a mustár, az ecet, és a…..
Meggybemenetel Gin házilag 2019.09.23 20:03:28
kell ehhez bármit hozzáfűzni? Pár hozzávalóból minimum jobb gint fogunk csinálni, mint mondjuk egy Gordon's. szükséges idő: kb 4 nap hozzávalók: 0,5 L vodka 1,5 ek borókabogyó 3/4 tk koriandermag (egész) 1/4 tk szegfűbors 2 kardamommag feltörve, kis fekete magok kiszedve bio citrom, és…..
Meggybemenetel Orosz Szoljanka 2019.09.22 20:40:38
Ismét balkáni kiruccanást terveztem, ezt a levest nézegetem egy ideje, és bár nem vagyok leveses, ezt valami eszméletlen jó lett már elsőre. Ízvilágra leginkább csorbaleves, de annál sokkal durvább a hozzáadott plusz összetevők miatt. Amik mind orosz ízviágot tükröznek: kolbász (kielbasa),…..
Ez egy kenyér, vagyis gluténmentes recept lesz, de nem is ez a fő lényege, hanem hogy kicsit eltérve a megszokottól, krumpliszeletekkel fermentáljuk az uborkát, mely ugyanolyan finom lesz, némileg talán könnyedebb ízvilággal. Szükséges idő: hőmérséklettől függően kb 3 nap Hozzávalók: egy nagy…..